Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dimitris11140

Core Members
  • Περιεχόμενα

    451
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

dimitris11140 last won the day on Οκτώβριος 19 2021

dimitris11140 had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.209 profile views

dimitris11140's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

416

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επειδή έγραψα για τις καρπαζιες . Για να είμαι ειλικρινής σκέφτηκα , κλωτσιές, καρπαζιες και λοιπά βασανιστήρια αρχαίων Ινδιάνων.
  2. Μεγάλε μου , γράφεις με πολύ πάθος για τις συντάξεις. Η μεγαλύτερη απατεωνιά ever είναι το κόψιμο της σύνταξης σε βασική , ανταποδοτική και τρίχες κατσαρές . Το Τσμεδε είναι το μοναδικό ταμείο που δεν δανείστηκε ποτέ . Το Τσμεδε έγινε μεγαλομέτοχος της Αττικής χωρίς να ερωτηθεί κάνεις . Γνωρίζεις τι έσοδα είχε αυτό το ταμείο προ μνημονίων ? Γνωρίζεις από πόσες μεριές ειχε έσοδα ? Και φτάσαμε σήμερα να μας λένε αν πλήρωνες για δύο συντάξεις και παίρνεις μια πληρη Εθνική σύνταξη δεν δικαιούσαι δεύτερη , αν είσαι χήρα/χήρος και παίρνεις μια πλήρη Εθνική σύνταξη δεν δικαιούσαι δεύτερη και όσο αναφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης μιλάμε για ποσοστά εντελώς της πλάκας από χαρτογιακαδες που είναι άεργοι . Αν νομίζουν οι mod ότι το post πρέπει να κοπεί ας το κάψουν ,αλλά κάποιοι θα έπρεπε να έχουν φάει πολύ καρπαζιά . Μόνο έτσι κατάλαβαινουν αυτοί . Εν κατακλείδι λίγο σεβασμό λοιπόν σε όλους αυτούς τους συναδέλφους που συμπλήρωσαν σχεδόν μισό αιώνα δουλειάς ,με τον τρόπο που ασκείται το επάγγελμα του μηχανικού στην Ελλάδα και ας πάρουν επιτέλους μια αξιοπρεπή σύνταξη όχι για κάποιον άλλο λόγο , αλλά γιατί απλά την αξίζουν . Βλέπεις ότι δεν αναφέρω καν πόσοι θα έπρεπε να έχουν πάει φυλακή για τα αποθεματικά του ταμείου και για το τι έγιναν όλα αυτά τα δις .
  3. "Ο φόρος αυξάνεται κατά δέκα τοις εκατό (10 %) για τα τρία (3) έτη που έπονται της δεύτερης τριετίας από τη δήλωση έναρξης επαγγελματικής δραστηριότητας, επιπλέον δέκα τοις εκατό (10%), επί του ποσού της τρίτης τριετίας για τα τρία (3) έτη που έπονται της δεύτερης τριετίας και επιπλέον δέκα τοις εκατό (10%), επί του ποσού της τέταρτης τριετίας για τα επόμενα έτη" Παιδιά κάποιος με 30 χρόνια πόση προσαύξηση έχει ? Υπάρχει ταβάνι στις τριετίες στα 14.196 € ( τρεις τριετίες) ή το άλλαξαν και υπάρχει συνεχή προσαύξηση ανά τριετία ;
  4. Η κατακόρυφη συνιστώσα που καταπόνησε τα κτίρια ήταν τεράστια. Αν θέλουμε να σπάσουμε αυγά , ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την σεισμική μόνωση. Ο καθηγητής Πενέλης βάζει τα πράγματα σε μια τάξη . www.protothema.gr/world/article/1339390/poso-asfali-einai-ta-ktiria-stin-ellada-apenadi-se-enan-seismo-san-tis-tourkias/AMP/
  5. https://www.newsit.gr/kosmos/seismos-stin-tourkia-oi-egklimatikes-kakotexnies-ton-ergolavon-spitia-xoris-themelia-touvla-pou-dialyontai/3706003/ Το αφήνω αυτό εδώ .
  6. - Ο σεισμός ήταν τεράστιος , με μεγάλη διάρκεια και με μεγάλες επιταχύνσεις. - Στα εδάφη αυτά δεν έπρεπε να επιτρέπεται η δόμηση χωρίς την υλοποίηση εδαφοτεχνικης μελέτης και εδώ η ευθύνη του κράτους και των τεχνικών φορέων είναι τεράστια - Πρέπει να καταλάβουμε ότι σε χώρες με έντονη σεισμική δραστηριότητα το εδαφος και η μόρφωση του φορέα είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικά. Η γκλαμουρια και η εξυπηρέτηση των θέσεων στάθμευσης πρέπει να ακολουθούν την ασφάλεια που παρέχει η στατική μελέτη ενός κτιρίου και όχι η στατική μελέτη να ακολουθεί την γκλαμουρια και τα πάρκινγκ . Κάπου το άκουσα και στο ραδιο αυτό και συμφωνησα. Και εδώ το κράτος έχει μεγάλες ευθύνες. Ποια διαδρομή άραγε ακολουθούν οι μελέτες στην Ελλάδα?Δεν έχω καμμιά όρεξη για αντιπαράθεση πάνω σε αυτό το θέμα , έχω την άποψη μου . - Τα κτίρια που είχαν κακοτεχνίες θα παρουσίαζαν σημαντικές βλάβες και σε μικρότερο σεισμό . Με τέτοια εδάφη αποκλείεται να μην έβγαζαν ζημιές και καταρρεύσεις .Οταν όμως ολόκληρες πόλεις είναι κάτω , δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για κακοτεχνίες. Ναι μεν οι κανονισμοί μιλάνε για κτίρια που δεν καταρρέουν , αλλά η πράξη άλλα έδειξε. - Ο κόσμος είναι οργισμένος, θα την φάνε οι κατασκευαστές και οι μηχανικοί και κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι . Άλλοι δίκαια , άλλοι άδικα . - Ο Θεός να αναπαυσει τις ψυχές όλων αυτων των ανθρώπων. Δύο χώρες (Συρία και Τουρκία) έγιναν γήπεδο. Τελικά ότι και να κάνουμε ίσως λέω ίσως κάποιες φορές με την φύση δεν μπορούμε να τα βάλουμε .
  7. Εάν βγάλει φουρούσια υψικορμα , ουσιαστικά δεν μιλάμε για πρόβολο αλλά για 2 τριεριστες . Απλά εγώ με τις τριεριστες έχω ένα "κόλλημα" , γι αυτο και ανέφερα την λύση με το πεπλατυσμένο δοκάρι. Χωρίς φουρούσια πρόβολος 3.5 μέτρων σε συμβατικό οικοδομικό έργο δεν παίζει.
  8. Ποιος ο λόγος να γίνει η πλάκα 35 εκ και όχι 25 ? Κάνεις το ένα μέτρο με κρεμαση πχ 40 και το υπόλοιπο το πιάνεις με 23-25 εκ . Ποιος ο λόγος να φορτώσεις την κατασκευή με τόσο ίδιο βάρος . Στην σεισμική επιβάρυνση έχεις δίκιο , αλλά για αυτό το μελετάμε . Όλη την δουλειά στην καμψη την κάνουν τα φουρούσια.
  9. Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό το 40 εκ δεν είναι δοκάρι ? Το 40 είναι σχετικό και γρήγορη προσέγγιση . Το δε μήκος που προκύπτει ανάμεσα στα φουρούσια είναι μικρότερο των 4 Μ . Δηλαδή συνάδελφοι τις στοές που δεν θέλαμε να βγάλουμε κολώνες και προέκυπταν μεγάλοι προβολοι πώς τις αντιμετωπιζετε ? Εγώ πάντως έχω δει συνάδελφο - δάσκαλο με πάνω από 2000 οικοδομές στην πλάτη του να πιάνει ουκ ολίγες φορές με τον τρόπο που περιγράφω στοα 3.5-4 μέτρων και εννοείται με φουρούσια υψικορμα και επειδή μπορούσε τα έβγαζε ανεστραμμένα . Υ.Γ Η καμπτικη ροπή που προκύπτει απο το μπαλκόνι - τριεριστη - πρόβολο πείτε το όπως θέλετε , είναι στρεπτική για την δοκο , οπότε το δοκάρι θέλει επιμέλεια στην στρέψη . Είμαστε μηχανικοί . Κάποιες φορές καλουμαστε να δώσουμε λύση και σε περίπλοκα θέματα . Μακάρι όλες οι δουλειές να ήταν σαλόνι με μπαλκόνι 2.20 και να ξεμπερδευαμε .
  10. Φουρούσια ισχυρα από τα κ26, κ27 , κ28 δεν μπορείς να βγάλεις ? Φέρνεις μετά δοκάρι πεπλατυσμένο , πλάτους 1 Μ και με ύψος γύρω στα 40 εκ παράλληλα και δίπλα από τα Δ 22 , Δ 23 και τα υπόλοιπα 2.5 μέτρα τα πιάνεις πρόβολο.
  11. Καθίστε με τον αρχιτέκτονα να ξαναδείτε τα σχέδια , γιατί το κτίριο χρειάζεται αρμό.
  12. Σε ευχαριστώ για την ευχή σου .Η καλή τύχη πάει παντως σε όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε ενεργά στον τομέα της οικοδομής με το υπάρχον καθεστώς.
  13. Σε εργοτάξιο κάτι παρόμοιο " κουφό " δεν έχεις δει δηλαδή στην καριέρα σου ? Δεν έφτασες ποτέ σε γιαπι και μόλις το κοίταξες απέξω να σκέφτηκες " τι κάνει αυτός ? Γιώτα πέντε είναι ο τύπος " ? Άστο, σου λέω είσαι λάθος . Ο Μηχανικός για να παράγει το έργο του σωστά πρέπει να έχει και τα σωστά εργαλεία . Δεν γίνεται να πηγαίνεις να δεις αμφιεριστο δοκάρι 6μ και να πηγαίνει ο άλλος στη μάντρα να κόβει τα σίδερα ένα μέτρο μεγαλύτερα και να τα πετάει μέσα στο δοκάρι , να τα δένει , να κάνουν βέλος, και αν τα δεις τα είδες. Άνθρωπος είσαι . Όταν δουλεύεις με ερασιτέχνες θα γίνουν δέκα λάθη , θα πιασεις τα οκτώ . Για να μην μιλήσω για τα καφενεία και τα στέκια που περνάνε τα πρωινά και μαζεύουν τον κάθε τυχαίο και τον φέρνουν στην οικοδομή . Σε ένα δικαστήριο βέβαια ο μηχανικός και η οικογένειά του θα την φάνε . Για αυτό επιμένω στην πιστοποίηση και στην συνυπεύθυνοτητα . Τόσο ως προς την εφαρμογή της μελέτης , όσο και ως προς τα μέτρα ασφαλείας . Καλή συνέχεια
  14. Σε κάτι αντίστοιχο σε οικοδομή θα έφταιγε ο επιβλέποντας . Δεν θα είχε προλάβει ο μαύρος να δήλωσει παραίτηση. Κακώς . Έπρεπε να το είχε προβλέψει και να είχε παραιτηθεί εξ αρχής . Οι νόμοι στην Ελλάδα και η νοοτροπία που διαιωνίζεται .
  15. Αφού έμαθαν τόσα χρόνια στου κασιδι το κεφάλι , τώρα είναι καλά τα πράγματα στο σιδέρωμα . Την εποχή που χτίστηκε η οικοδομή αυτή , μόλις είχαν περάσει τα σύνορα και απλά ήταν φτηνοί . Οι δε Ελληναρες εργολάβοι της εποχής εκείνης έκαναν πλάκα ο ένας στον άλλον κάθε Παρασκευή-Σαββατο που πλήρωναν τον κόσμο για το πόσο μικρά μεροκάματα πληρώνουν. Το σταματάω εδώ . Είστε παντελώς λάθος κάποιοι και έχετε μπερδέψει την ευθύνη που θα έπρεπε Επιβλέπων και τι πραγματικά του έχουν μεταβιβασει . Δεν γίνεται να φταίει μόνο ο επιβλέποντας . Τι να λέμε τώρα .Το κόβω γιατί κουράζει . Καλή συνέχεια .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.