Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

aspire

Core Members
  • Περιεχόμενα

    216
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aspire's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Θα μπορούσα να έχω τιμή ζώνης των παρακάτω συντεταγμένων; Ευχαριστώ! χ 306529 y 4382064
  2. καλημέρα! Θα μπορούσα να έχω τιμή ζώνης για αυτές τις συντεταγμένες..? x:333000 y:4388625 Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα Σε πατάρι καταστήματος, το οποίο δε μετράει στη δόμηση (παλιά άδεια-προ 1985) μπορεί να γίνει παράθυρο στον τοίχο στα πλαίσια μιας γενικής ανακαίνισης? Εννοείται ο τοίχος είναι σε σημείο που είναι σε επαφή με ακάλυπτο του οικοπέδου και όχι σε κάποιο όριο. Υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τα ανοίγματα σε τέτοιου είδους πατάρια που μπορεί να μου διαφεύγει Επίσης με τα WC σ αυτά τα πατάρια γνωρίζει κάποιος; Έχω μπροστά μου τα σχέδια της άδειας που δείχνουν ένα μικρό WC στο πατάρι
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Θα κοιτάξω να το χειριστώ με τον τρόπο που με βολεύει αλλά και τον πελάτη, όμως ταυτόχρονα να μην παρεκκλίνει από το Νόμο, σύμφωνα μ αυτά που ειπώθηκαν!
  5. Το δικό μου έχει 1,90 μ και θα με βόλευε αρκετά αυτή η προσέγγιση, που την έχω διαβάσει στο forum, αλλά σε τι μπορούμε να βασιστούμε για να πούμε κατι τέτοιο?
  6. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει κλίση με αποτέλεσμα στη μία άκρη της μεγάλης πλευράς της αποθήκης το πάνω μέρος της πλάκας ορόφής να είναι στο 0,90 μ και η άλλη στο 1,30 μ. Εννοείται πως στην πλευρά που είναι η πόρτα έχει σκαλιά και ολόκληρη η πλευρά αυτή είναι ξεμπαζωμένη
  7. Επειδή έχει υπάρξει αυτή η διευκρίνιση με την εγκ.2/2019 και προβλημτατιστηκα κατά πόσο το λαμβάνουμε υπόψιν "αυστηρά" γιβ) αποθήκη μέγιστης επιφάνειας δεκαπέντε (15) τ.μ. και μέσου ύψους έως δυόμισι (2,50) μέτρα, Διευκρινίζεται ότι το εδάφιο αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο ισόγειες, αυτοτελείς αποθήκες και όχι άλλους βοηθητικούς χώρους που εξυπηρετούν το κτίριο (π.χ. λεβητοστάσια, κλειστές θέσεις στάθμευσης, κ.ά.). Επίσης, υπάγονται και περισσότερες της μιας ανεξάρτητες αποθήκες, εφ’ όσον η συνολική επιφάνειά τους δεν υπερβαίνει τα 15 τ.μ., τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων.
  8. Καλημέρα Θα μπορούσε να τακτοποιηθεί αυθαίρετο υπόγειο<15 τμ και ύψος <2,50 μ με κατηγορία 3? Η οροφή του υπογείου αποτελεί βεράντα μια ισόγειας κατοικίας Ευχαριστώ
  9. Σ ευχαριστώ για την απάντηση Προφανώς εννοείς να βάλω κάποια μ3 σ αυτόν τον κωδικό του πιν.3, χωρίς μπετά (πχ 3.02). Στην περίπτωση των εκσκαφών (1.08), θεωρείς ότι πρέπει να δείξουμε και αντίστοιχα γενικές εκσκαφές γαιώδεις (1.01) για τον προυπολογισμό στην άδεια?
  10. Καλημέρα Πρόκειται να εκδοθεί μια ΕΕΜΚ για περίφραξη με συρματόπλεγμα και σιδηροπασσάλους με έμπηξη σε εκτός σχεδίου. Προκειμένου όμως να βγουν κάποια ένσημα πρέπει να δείξω εκσκαφές και μπετά αφού στον πιν. 3 δεν υπάρχουν συρματοπλέγματα και πάσσαλοι. Στο ΙΚΑ μου είπαν, δείξε λίγες εκσκαφές-μπετά για να βγουν ίσα ίσα κανα δυο ημερομίσθια. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεσημε τον προυπολογισμό που έκανα για τη μικρής κλίμακας. 1. Πρέπει υποχρεωτικά να βγουν ημερομίσθια ΙΚΑ? 2. Αν δείξω τελικά ότι θα μπει σε κάθε πάσσαλο μια μικρή βάση μπετό για να δικαιολογήσω ένσημα, πάει αυτομάτως οικοδομική άδεια?
  11. Καλησπέρα Σε περίπτωση εκτός σχεδίου είχε βγει άδεια για κτηνοτροφική μονάδα και το ένα όριο το γηπέδου είναι σε επαφή με ρυάκι(έτσι το χαρακτήριζε ο μηχανικός σε τοπογραφικό του 1980). Απ αυτό το όριο το κτίριο είχε απόσταση στη άδεια 10,50 μέτρα. Σκέφτηκα ότι ίσως ήθελε να κρατήσει απόσταση 10 μέτρα απο εκεί, όπως αναφέρει το αρθρο 1 του ΠΔ για τα εκτός σχεδίου. Το κτίσμα όμως της άδειας απομακρύνθηκε-μετατοπίστηκε κατά 5 μέτρα, αλλά παράλληλα χτίστηκε κολλητά και άλλο κτίσμα,αυθαίρετο, μήκους 10 μέτρων με αποτέλεσμα αυτό να έχει απόσταση 5 μέτρων από το ρυάκι. Τώρα αυτό, στην περίπτωση που έχουμε μικρό ρέμα και τακτοποιούνται μέχρι το φρύδι θα λάβουμε υπόψιν και τα 10 μέτρα του ΠΔ, άρα θα βάλουμε παραβίαση δ?
  12. Καλημέρα πρόκειται να γίνει τακτοποίηση σε γήπεδο όπου υπάρχει ένα παλιό βουστάσιο για μετατόπιση του κτιρίου για το οποίο εκδόθηκε άδεια το 1982 και για ένα κτίσμα προσθήκη, 55 τμ, την ίδια περίοδο ώστε να μετά να βγει και μετά μικρής κλίμακας για περίφραξη. Η ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι έχει γένει απαλλοτρίωση 20 χρόνια μετά την κατασκευή των κτιρίων με αποτέλεσμα να πάρει τμήμα του γηπέδου αλλά κι επίσης η ρυμοτομική να κόβει μια μύτη του κτιρίου 3 τμ, που σ αυτό το σημείο βέβαια υπάρχει ένας παράδρομος από χώμα. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να ρίξουν αυτό το μικρό τμήμα από τσιμεντόλιθους και να πληρώσουν την κενή διαγώνιο πάλι με τσιμεντόλιθους χωρίς άδεια, ώστε να κάνω εγώ την αυτοψία μετά. 1.Αν εγώ λοιπόν δω το τελικό αποτέλεσμα κατά το οποίο δεν έχουμε κάτι εκτός ρυμοτομικής, μπορώ να προχωρήσω στην τακτοποίηση και στην άδεια μικρής κλίμακας που προανέφερα ή θα υπάρχει κάποιο κόλλημα εξαιτίας αυτής της κατεδάφισης. 2.Πρέπει να χρησιμοποιήσω το άρθρο 106 απ΄τη στιγμή που έχει ήδη κατεδαφιστεί αυτό το κομμάτι χωρίς να προυπάρχει κάποιο πρόσθιμο. 3. Άσχετο με τα προηγούμενα. Στο είδος χρήσης βάζουμε υπηρεσίες ή μπορούμε να βάλουμε και μεταποίηση πρωτογενούς τομέα απ τη στιγμή που τώρα είναι παρατημένο σαν εγκατάσταση? Ευχαριστώ
  13. Καλημέρα! θα ήθελα την τιμή στις παρακάτω συντεταγμένες x:305245 y:4379769 Ευχαριστώ!
  14. Επομένως κάνουμε πάλι την ενημέρωση+μικρής κλίμακας, όπως και πριν..?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.