Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

An_Archi

Core Members
  • Περιεχόμενα

    211
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αργολίδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

An_Archi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ζητήσω διευκρίνηση στο ΤΕΕ, να δω αν θα έχω απάντηση. Ευχαριστώ πάντως.
  2. Ναι είναι κατηγορίας 4 ή 5, το θέμα πλέον έγκειται στο κοστολόγιο, που σαφώς πρέπει να πληρωθεί. Εκτός και αν όπως είπε ο pipakos, αφού όντως έχουν ενταχθεί στον 4178 μέ δελτίο δομικής τρωτότητας Χαμηλής προτεραιότητας, εξαιρούνται. Νομίζω ότι έχεις δίκιο pipako, γιατί στη δική μου περίπτωση οι κατοικίες (σπουδαιότητας Σ2) έχουν ενταχθεί στον Ν.4178 και το δελτίο ελέγχου δομικής τρωτότητας είναι χαμηλής προτεραιότητας (Άρθρο 99,παράγραφος βββ). Απλά με μπερδεύει η αμέσως επόμενη παράγραφος γγγ, όπου για κτίρια σπουδαιότητας Σ2, άρα και κατοικίες, το ζητάει. Εκτός και εάν μιλάει για αυθαίρετα που δεν έχουν ενταχθεί στον 4178. Σας ευχαριστώ πάντως όλους που παίρνετε το χρόνο να απαντήσετε και βοηθάτε, γιατί το παραδέχομαι προσπαθώντας να τελεσιδικήσω όλα αυτά από το εξωτερικό δεν είναι και ότι ευκολότερο και η βοηθειά σας είναι πολύτιμη. Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  3. Ευχαριστώ πολύ Faethon11, άρα όσες δηλώσεις κατοικιών μεταφερθούν στον νέο νόμο ανεξαρτήτως από το το τι κατηγορία βγαίνουν στο Δελτίο Δομικής Τρωτότητας χρειάζονται ΜΣΕ. Αρκεί τώρα λοιπόν να βρω συνάδελφο που μπορεί να κάνει μία τέτοια μελέτη μιας και είμαι πλέον εκτός Ελλάδας δυστυχώς.
  4. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους στην ομάδα. Διάβασα τα σχόλια των τελευταίων 23 σελίδων, γιατί όπως όλοι σας έχω και εγώ περιπτώσεις τις οποίες διστάζω να μεταφέρω αν και ο πελάτης συμφωνεί και θα ήθελα τα φώτα σας. Αφορά οριστική δήλωση στον 4178 με όλα τα έγγραφα ανεβασμένα, Δελτίο Δομική Τρωτότητας Χ και με πρόστιμο σε δόσεις που εξακολουθεί και τρέχει και πληρώνεται κανονικά. Εστιάζω στο ΔΔΤ Χαμηλό γιατί τελικά διαβάζοντας το νόμο δεν έβγαλα άκρη αν μεταφέροντας τη Δήλωση στον 4495 ώστε να μειωθεί κατά 20% το πρόστιμο (δεν θα αλλάξω κάτι στα δεδομένα) θα πρεπει να κάνει ΜΣΕ. Πρόκειται για κατοικία οπότε Σ2 κατηγορία. Σας ευχαριστώ πολύ.
  5. Καληπέρα συνάδελφοι. Το ερώτημά μου το έβαλα και σε άλλο παρεμφερές παράθυρο και ίσως έχει αναφερθεί ξανά και ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη, αλλά επειδή εδώ και 3 έτη βρίσκομαι εξωτερικό θα ήθελα αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με το συγκεκριμένο νόμο διακοπής βιβλίων-ιδιότητας-ασφάλισης μηχανικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις που διάβασα αναφέρονται στην αποσύνδεση της ιδιότητας με τις ασφαλιστικές εισφορές. Στην περίπτωσή μου είχα και έχω κρατήσει τα βιβλία μου ανοιχτά ώστε να μπορέσω να διεκπεραιώσω τις υποθέσεις μου στα αυθαίρετα που είχα αναλάβει και έχω ακόμα μερικές (έφυγα βιαστικά χωρίς να έχω χρόνο να κλείσω τα πάντα). Χρειάζομαι απλά να ανεβάσω τα έγγραφα στο σύστημα των αυθαιρέτων, δεν χρειάζεται να κόψω αποδείξεις, έχουν όλες ήδη κοπεί. Μπορώ να κλείσω βιβλία στην εφορία διατηρώντας την πρόσβασή μου στο σύστημα του ΤΕΕ ώστε να τελειώσω ότι χρειάζεται μέσα στους επόμενους μήνες; Λόγω του ότι είμαι Ελευθερη επαγγελματίας στο εξωτερικό έχω και απαλλαγή απο ΤΣΜΕΔΕ των ασφαλιστικών εισφορών μου. Ευχαριστώ πολύ αν κάποιος γνωρίζει να μου πει. Η λογίστριά μου επί έτη δεν ήξερε να μου απαντήσει μιας και έχει να κάνει όλο αυτό και με το ΤΕΕ.
  6. Καληπέρα συνάδελφοι. Ίσως έχει αναφερθεί ξανά, αλλά επειδή εδώ και 3 έτη βρίσκομαι εξωτερικό θα ήθελα αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με το συγκεκριμένο νόμο διακοπής βιβλίων-ιδιότητας μηχανικού. Στην ουσία είχα και έχω κρατήσει τα βιβλία μου ανοιχτά ώστε να μπορέσω να διεκπεραιώσω τις υποθέσεις μου στα αυθαίρετα που είχα αναλάβει και έχω ακόμα μερικές (έφυγα βιαστικά χωρίς να έχω χρόνο να κλείσω τα πάντα). Χρειάζομαι απλά να ανεβάσω τα έγγραφα στο σύστημα των αυθαιρέτων, δεν χρειάζεται να κόψω αποδείξεις, έχουν όλες ήδη κοπεί. Μπορώ να κλείσω βιβλία στην εφορία διατηρώντας την πρόσβασή μου στο σύστημα του ΤΕΕ ώστε να τελειώσω ότι χρειάζεται μέσα στους επόμενους μήνες; Λόγω του ότι είμαι Ελευθερη επαγγελματίας στο εξωτερικό έχω και απαλλαγή απο ΤΣΜΕΔΕ των ασφαλιστικλων εισφορών μου. Ευχαριστώ πολύ αν κάποιος γνωρίζει να μου πει. Η λογίστριά μου επί έτη δεν ήξερε να μου απαντήσει μιας και έχει να κάνει όλο αυτό και με το ΤΕΕ.
  7. Θα σου έλεγα του 1995, αφού ορίζει γενική κατοικία. Πάντα με τα μεταγενέστερα πάμε, εκτός κι'αν διευκρινίζεται διαφορετικά ότι ισχύουν οι τότε διατάξεις.
  8. Συνάδελφοι χρειάζομαι βοήθεια σε ένα ΓΠΣ του 2003, σε περιοχή κάτω των 4000 κατοίκων (ενδεικτικά το λέω για να έχετε μία εικόνα μεγέθους πόλης). Στο ισχύον αυτό ΓΠΣ ανάμεσα στις άλλες χρήσεις υπάρχει και Οικιστική Χρήση, όχι γενική κατοικία, ούτε αμιγής κλπ απλά οικιστική χρήση. Αυτό κατά εσάς τι σημαίνει ότι επιτρέπονται χρήσεις γης των κατηγοριών Αμιγής- Γενική κατοικία - Πολεοδομικό κέντρο...τοπικό κέντρο συνοικίας γειτονιάς (όπου πάλι επιτρέπεται η κατοικία) & Τουρισμός Ανψυχή (επίσης επιτρέπεται η κατοικία). Πρόκειται για κτίριο προ του 1955,το οποίο από το 2000 λειτουργούσε ως κέντρο διασκέδασης για μέγιστο αριθμό ατόμων 100. Η άδεια λειτουργίας ισχύει ακόμα, αλλά ο νέος ενδιαφερόμενος δεν την θέλει, γιατί ο πρώην κάτοχος της άδειας λειτουργίας έχει χρωστούμενα προς δημοτικές αρχές και επίσης πριν μερικούς μήνες τον έβγαλε έξω ο ιδιοκτήτης για χρωστούμενα. Μπορώ να βγάλω νέα άδεια λειτουργίας για κέντρο διασκέδασης εφόσον πλέον το ΓΠΣ του 2003 λέει Οικιστική Χρήση. Τι σημαίνει αυτό, και η πολεοδομία δεν βγάζει άκρη, περιμένει από εμάς.... Εσείς τι λέτε, πως να τον βοηθήσω τον άνθρωπο; Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.
  9. Από όλους τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας έστω και εάν αγοράστηκε έτσι από τον κατασκευαστή και πρώην ιδιοκτήτη; Οι τωρινοί ιδιοκτήτες δεν έκαναν καμία αλλαγή (είναι ξένοι) και αγόρασαν το διαμέρισμα όπως χτίστηκε. Ή μήπως να πάρω δήλωση από τον πρώην ιδιοκτήτη;
  10. Με τη λογική ότι ναι μεν τα τ.μ. εμπίπτουν στη κατηγορία 4, αλλά δεν θα έπρεπε να μετράει και η απόσταση Δ; Είναι σαν να εξαιρεί από κατεδάφιση μετά την ταυτοποίηση κτιρίου πολλά εκτός σχεδίου που έχουν παραβιάσει τις πλάγιες αποστάσεις. Δεν το αναφέρει βέβαια πουθενά στο Νόμο, αλλά η λογική μου αυτό μου λέει, ότι θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν. Τώρα θα μου πείτε άλλο η δική μου λογική και άλλη αυτή όσων έφτιαξαν τον 4178...δεν ξέρω τι να πω. Αν το βάλω κατηγ. 4 και βγει μετέπειτα διευκρινιστική θα τα πάει όλα 5. Θα έχω ειδοποιήσει ήδη τους πελάτες που θα ρωτήσουν και μετά τι, σόρρυ κάναμε λάθος είναι μόνο για 30 έτη..Αντιεπαγγελματικό πέρα για πέρα όσο και να μην φταίω εγώ... Από την άλλη να μπει 5 και τελικά να τους χαντακώσω,εφόσον δεν βγει κάτι άλλο. Ή απλά 5 τώρα και πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία αν δεν αλλάξει κάτι, να αλλάξω σε 4. Έλεος πόσες φορές θα πρέπει να μαντέψουμε....
  11. Καλημέρα να ρωτήσω και εγώ κάτι που τώρα ξεκίνησα να το ψάχνω και διάβασα αρκετά σχόλια βέβαια. Κατέληξα ότι πρέπει να περιμένω ερμηνευτικές εγκυκλίους μήπως και διευκρινιστούν κάποια πράγματα. Παρόλα αυτά διαφωτίστε με αν έχω καταλάβει καλά σε περίπτωση κατοικίας για παράδειγμα εκτός σχεδίου με Ο.Α., έχει μετακινηθεί (για να έχουν καλύτερη θέα) και τμήμα της εμπίπτει εντός του Δ που θέλει το κτίριο στα 15μ. από το όρια. Οι υπερβάσεις αυτούσιες μπορούν να πάνε στην Κατηγορία 4 (<40%), αλλά υπάρχει παράβαση του Δ. Δεν θα έπρεπε να το κατατάξω στη Κατηγορία 5; Σκέφτομαι λάθος;
  12. Α! έγραψα και ευχαριστώ στο συνάδελφο, αλλά δεν το βλέπω... κάτι έκανα λάθος...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.