Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

castor_troy

Core Members
  • Περιεχόμενα

    322
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

castor_troy last won the day on Μάρτιος 25 2017

castor_troy had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.716 profile views

castor_troy's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

16

Φήμη στην κοινότητα

  1. πως μπορούμε να καταλάβουμε εαν εμπίπτουμε στις παραπάνω περιπτώσεις? πχ εγω έχω ενα σπίτι στον Αγιο Στέφανο Αττικής. Στη σελίδα ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ (ktimanet.gr) όλη η περιοχή γράφει οτι είναι "εκτός ανάρτησης". Τι συμπέρασμα βγαίνει?
  2. Θα μπορούσα ίσως να κόψω χειρόγραφο πιστωτικό με ημερομηνία πχ 30/12/23 και να το καταχωρήσω στο mydata μέσω της "ειδικής φόρμας καταχώρησης". Αυτή η ενέργεια δεν θα διόρθωνε το συνοπτικό μου βιβλίο για το 2023? δεν ξέρω και τι πρόβλημα τυχόν δημιουργώ στον πελάτη, εαν του στείλω τώρα το τιμολόγιο του 2023, μαζί με το αντίστοιχο πιστωτικό. Το συν πλήν τελικά βγαίνει μηδέν, αλλά μήπως θα έπρεπε να τα έχει καταχωρήσει κάπου και τώρα έχει πρόβλημα.
  3. να κάνω πιστωτικό τιμολόγιο τότε. όμως μπορώ να το κάνω να αφορά το 2023 ή αναγκαστικά θα πάει στο 2024? Το περίεργο είναι, οτι οταν έγινε η περιοδίκη 4ου τριμήνου του 2023 και υπήρχαν προσυμπληρωμένα τα ποσά, το ποσό αυτού του τιμολογίου δεν είχε ληφθεί υπόψη, ούτε και εμφανιζόταν τότε στο συνοπτικό βιβλίο. Τυχαία τώρα που έβαλα να δω το συνοπτικό βιβλίο για το 2023, μου το εμφάνισε!
  4. ευχαριστώ για τις απαντήσεις. έχω σκεφτεί να πω στον πελάτη να κάνει "απόρριψη" παραστατικού στο mydata του, μήπως έτσι φύγει και από το δικό μου
  5. Καλησπέρα,πως ακυρώνεται από το mydata ? Ανακάλυψα οτι 28/11/23 έκοψα 2 φορές το ίδιο τιμολόγιο μέσω της εφαρνογής timologio (πιθανώς λόγω προβλήματος φόρτωσης της σελίδας έκανα 2 φόρες τη διαδικασία). Φύσικά μόνο το 1 τιμολόγιο πήγε στον πελάτη και πληρώθηκε. Στο συνοπτικό βιβλίο εμφανίζονται και τα 2 τιμολόγια. Πως μπορώ να ακυρώσω αυτό που δε χρησιμοποιήθηκε?
  6. Για ΕΤΕ μπαίνεις στο e-banking πάς Υπηρεσίες > i-bank statements και επιλεγεις Τιμολόγια για σκοπούς MyDATA
  7. για τις προμήθειες εισερχόμενων εμβασμάτων που μας χρεώνουν οι τράπεζες, βάζουμε χαρακτηρισμό κατηγορία: 2.5 Γενικά έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης φπα είδος: λοιπά έξοδα Ε3_585_016 ή χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα Ε3_586 ???
  8. Το περιβαλλοντικό τέλος (πλαστική σακούλα), ο εκδότης του τιμολογίου το έχει σε ξεχωριστή γραμμή παραστατικού. Σχετικά με το χαρακτηρισμό του, έχει κάποια ιδιαιτερότητα? ή βάζουμε: 2.4 γενικά έξοδα με δικαίωμα έκπτωσης φπα & λοιπά έξοδα?
  9. Μπαίνουν σε διάφορα σημεία πχ κωδ. 485 Ίσως κάνεις δήλωση για πρώτη φορά? Θα σου πρότεινα να πάρεις βοήθεια από κάποιο λογιστή ή σχετικό.
  10. Η μόνη δαπάνη που εκπίπτει είναι οι ασφαλιστικές εισφορές σου.
  11. Έχω ενα τιμολόγιο απο μια αγορά που έκανα, απο τον Ιανουάριο του 2022, που ακόμα δεν το έχει ανεβάσει ο εκδότης. Να το ανεβάσω εγώ? έχει αντιμετωπίσει κάποιος αντίστοιχη περίπτωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.