Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

xmaze

Members
  • Περιεχόμενα

    74
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

xmaze's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είμαι Μηχανικός Περιβάλλοντος και έχει έναν γνωστός εργοστάσιο με βαφη μποτιλιων υγραερίου. Θέλει να του υπογραφο τα βιβλια του Τεχνικού ασφαλείας. Γνωρίζεται αν μπορώ να βάζω αυτήν την υπογραφή; Και τι κινδυνους μπορεί να κρύβει; Ο αναφερόμενος υποστιρίζει οτι τόσα χρονια μια ανιψιά του απο Ατει Ηλεκτρολογίας και αυτοματισμών υπέγραφε τα βιβλια αλλά τωρα διορίστικε και θέλει να αναλάβω εγώ.
  2. έχεις δίκιο όλα γίνονται επειδή ο πανούργος αγρότης κατακλέβει το κράτος και ο μηχανικός γίνεται έρμεο στις ορέξεις του ... ρε πάς καλά..το 80% των πολιτικών και αρχιτεκτώνων έχουν τεχνικό γραφείο και συνεργάζονται με χτίστες...ο χτίστης φταίει..σε ποιά χωρα ζείς??
  3. Κατάλαβες φίλε μου οτι όταν κάτι δέν το έχεις σπουδάσει έχεις λανθασμένη άποψη... Η τιμή της ΔΕΗ είτε 220 είτε 230 Volt είναι τιμή Rms το δίκτυο της Δεή έχει AC τάση που σημαίνει οτι η κορυφή σε μία περίοδο έιναι -325 με +325 Βολτ (+- 5%) . Καλά κάνεις και δεν το ξέρεις αλλά έτσι δεν γνωρίζει και ο πολίτης τα περί Γ.Ο.Κ. (δεν κάνω τον έξυπνο αλλά σπουδάζω και Ηλεκτρολόγος μηχανικός την πρώτη μου αγάπη και παντοτινή )
  4. Χανιώτη χαλκιδικής Ημιυπόγεια βαφτισμένα κατοικίες πωλούνταν απο πολιτικό μηχανικό με μελέτη και κατασκευη απο τον ίδιο ως εξοχικές κατοικίες.... Δεν τον πίεσε κανένας πελάτης φίλε μου, εχτισε 30 τέτοιες και της πωλούσε σε υποψήφιους αγοραστές...Μην τρελαθούμε κιόλας οτι δεν υπάρχει οικονομικό ώφελος, όλα στον βωμό του κέρδους γίνονται, ολόκληρες οικοδομές χτίζονται με αυτήν την τακτικη...
  5. Θέλω να δώσω 1ον τα συγχαρητήρια μου στον φίλο agrafiot που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο φίλος που αναφερει για την νομοθεσία και την τιμωρία των μηχανικών ας μας πεί μια περίπτωση που τιμωρήθηκε κάποιος οι νόμοι στο Ελλάντα είναι μόνο για τους μικρούς...οι υπόλοιποι είναι υπεράνω νόμων. Και δέν μπορώ να καταλάβω γιατί το παίζεται "έξυπνοι" και προσπαθέτε να μας πείσετε για την υπαιτιότητα του πελάτη. Ζώ σε επαρχιακή πόλη οι περρισότεροι είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι και σας πληροφορώ οτί κανείς τους δεν γνωρίζει τί είναι ο Η/Χ, τους κοροϊδέψανε κανονικά οι "αθώοι" μηχανικοί-εργολάβοι κ.λ.π. Τουλάχιστον το 40-60% των ελλήνων δεν έχουν γνώση Γ.Ο.Κ. και ούτε σχέδια ξέρουν να διαβάζουν, επειδή είσαι εσύ Πολιτικός μηχανικός δεν σημαίνει οτι και οι υπόλοιποι γνωρίζουν. Και για να πειστείς οτι αν δεν ξερεις είσαι παραπληροφορημένος σε κάνω μια απλή ερώτηση : Το δίκτυο της δεή είναι στα 220 βόλτ , πόσα βόλτ είναι η κορυφή σε μία περίοδο??
  6. Ανασκευάζω και εννοώ μεγαλο-κατασκευαστικές και μεγαλο-μελετητές με τεχνικά γραφεία κολοσσούς. Για να μην κάνεις άκαιρες δηλώσεις εγώ δεν έκανα κανένα λάθος πήγα στην πολεοδομία ρώτησα μου είπαν οτι δέν έχουν κανένα πρόβλημα και ΜΕΤΑ κατέθεσα τον φάκελο χωρίς κανένα πρόβλημα.
  7. Υπερβολική δεν νομίζω δεν γίνεται πιό σαφέστερη τοποθέτηση. Ο φίλος που αναρωτιέται ποιοί είναι αυτοί νομίζω οτι διυλίζει των κώνωπα, δέν νομίζω να μην ξέρει ποιοί είναι οι μεγαλο εργολάβοι σε κάθε νομό οι οποίοι καθορίζουν καί στην βουλή και στο ΤΕΕ ότι τους συμφέρει, μην μου πείτε οτι δέν ξέρετε σε παραθαλάσσιες περιοχές πωλούνται ημι-υπόγεια σε τιμή κατοικίας και τώρα νομιμοποιούνται. Ποίος μεγάλο-εργολάβος (στην πλειονότητα Πολιτικός-Τοπογράφος-Αρχιτέκτονας) θα άφηνε να του ακουμπήσουν την πίτα όταν τρώει με χρυσά κουτάλια. Παραδέχομαι οτι υπάρχουν παιδιά όλων των ειδικοτήτων που έχουν μεγάλο πρόβλημα, αλλά όλοι πληρώνουμε το γεγονός οτι οι καρχαρίες ανοίκουν κατα των πλείστων στις παραπάνω ειδικότητες. Εδώ ήθελαν να βάλουν χέρι και στις Α.Π.Ε. αλλά στο ρεύμα μαγκίες δεν παιρνάνε, θα την φάνε άσχημα στο προσεχές μέλλον όσοι ασχολήθηκαν..το ρεύμα θέλει πολύ μυαλο δεν είναι Φ.Ο ούτε Γ.Ο.Κ. Επίσης αν ήταν σωστό το υπουργείο έπρεπε να βάζει πρόστιμο και στον Μηχανικό όχι μόνο στον Ιδιοκτήτη. Και για τον φίλο που λέει οτι είμαι πικραμένος κάνει λάθος , αηδιασμένος είμαι!!
  8. Επειδή μου φαίνεται ότι κρυβόσαστε πίσω από το δάκτυλό σας, και θέλετε να κάνεται το άσπρο μαύρο , το μόνο που θα πω είναι οτι είστε τουλάχιστον τραγικοί για να υποστηρίζεται οτι ένα καθαρά φορο εισπρακτικό μέτρο, που έγινε με τις ευλογίες σας και με δικιά σας παρανομία, θέλετε να με παρουσιάσεται οτι είναι τρομερά σημαντικό να εμβαδομετρήσο έναν παράνομο χώρο , ο οποίος δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στο κτίριο και οποιοδήποτε λάθος μόνο λεφτά θα στερήσει απο το κράτος και τίποτα παραπάνω. Αντι να σας κλείσουν φυλακή που τόσα χρόνια παρανομούσατε για να πουλάτε τις οικοδομές σας για μαυρο χαβιάρι, έρχεστε τώρα να κάνετε την αρπαχτή και να πείτε "ξές φίλε εγώ που το έχτισα παράνομα, μόνο εγω ξέρω να το νομιμοποιήσω". ´Αντε γεια ρε που θα ρθείτε και θα μου πείτε για την τρομερή ευθύνη που έχει η ρύθμιση των Η/Χ...έπρεπε να ντρέπεστε. Δεν μασάμε κουτόχορτο και αν θέλετε να γίνεται πιστικοί πείτε τουλάχιστον την αλήθεια.
  9. @tpanag Τι μας λες ρε φίλε, σιγά μην πάθεις τίποτα απο τις γνώσεις που έχεις. Τι είμαστε κουτορνίθια και δεν ξέρουμε τι έιναι ημιυπαίθριος και πως να κανουμε μια μετρηση για την τεχνική έκθεση ή να το υπολογίσουμε με βάση την κλίμακα του σχεδίου.. Εγω ξέρω οτι σε όλο τον κόσμο η σχολή λέγεται Civil & Environmental Engineering μόνο εδω την Μπανανία τα εχουν κάνει όλα όπως γουστάρουν τα μεγαλο-συμφέροντα. Παρε το υπουργείο και πές τους οτι γουστάρεις εγώ θα συνεχίσω να κάνω ρυθμίσεις με το έτσι θέλω και για να σπαστείς περισσότερα έχω συνάδελφο που έχει υπογράψει στατικά για πολυκατοικία και τα δέχτηκαν στην πολεοδομία γιατί είχε δόντι...παρε τηλέφωνο στο υπουργείο και τραγούδα. Εδω εσένα σου έχουν δώσει απο το 1935 δικαιώματα και δεν ξέρεις τίποτα απο αυτά , σου έχουν δώσει δικαίωμα της κατηγορίας 27 και δεν ξέρεις την διαφορά COD με ΒΟD, δεν ξέρεις ούτε η βιοαιθανόλη γιατί δεν πρέπει να υπερβαίνει το 35% του καυσίμου. Εχεις δικαίωμα για μικρές Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και ανάθεμα αν ξές τη διαφορά έχει το Voltampere απο το Watt, ή πώς μπορείς να κόψεις μια συνεχής συνιστώσα απο ένα κύκλωμα.... Εχουν κάνει τον κάθε πικραμένο εππιθεωρητή ενέργειας χωρίς να έχει κανει στοιχειώδη μαθήματα μεταφοράς θερμότητας... Καληνύχτα Ουαγκαντούγκου
  10. Το θέμα εχει αναλυθεί αρκετά, εδώ έχουμε μια πολεοδομία που δεχεται και μιά όχι δεν μπορω εγω να κρεμάω κάποιους γνωστούς ουτε να πετάω τα λεφτά μου απο δώ και απο κεί. πήγα στην πολεοδομία πείρα το Οκ και ξεκίνησα να κάνω μια δουλειά. Αν σε αυτο το μ@$@#$λο δεν ξέρουν τι τους γίνεται και θέλουν μόνο φόρους και εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, τότε καλά να περνάτε, μάλλον θα πάρω τα κουβαδάκια μου και θα πάω σε άλλη παραλία.
  11. Οικοδομικες αδειες (φακελο μελετων για οικοδομικες αδειες) δεν βγαζει μονος του ούτε ο Αρχιτέκτονας ουτε ο Πολιτικος ουτε ο Τοπογράφος. Απαιτείται και συμμετοχή Ηλεκτρολογου-Μηχανολογου αν δεν κανω λαθος. Αρα απο που προκειπτει οτι μονο αυτες οι ειδικοτητες εχουν το δικαιωμα; Οτι σας συμφέρει είναι το σωστό ; επίσης πολεοδομία Κοζάνης δέχεται απο όλους, και Μεσσηνίας.
  12. επειδή ξέρω να διαβάζω ελληνικά ο νόμος αναφέρει επι-λέξη "Δικαίωμα υπογραφής έχουν όλοι οι μηχανικοί που έχουν και δικαίωμα έκδοσης οικοδομικών αδειών" Αν δεν κάνω λάθος δικαίωμα έκδοσης οικοδομικών αδειών έχουν οι πολεοδομίες άρα με εις άτοπο απαγωγή μένει μόνο η φράση <<όλοι η μηχανικοί>> οπότε έχω δικαίωμα υπογραφής. όπως και στην πολεοδομία Θεσ/νίκης γίνονται δεκτή όλοι οι Μηχανικοί.
  13. Γεια σας είμαι μηχανικός Περιβάλλοντος και πήγα στην Πολεοδομἴα Πέλλας και εκανα αιτηση ρυθμισης Υμι/ων χώρων και δέν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τώρα έχουμε ένα εξοχικό στην Χαλκιδική και απο την Πολεοδομία Μουδανιών δεν ΄δεχονται φάκελο απο Μηχανικό περιβάλλοντος, εγω πλήρωσα φεμ και αποδείξεις και παράβολα. Τί μπορώ να κάνω?? Η καθε πολεοδομία έχει δικούς της νόμους ...τί γίνεται σε αυτό το κράτος?? Υπάρχει τρόπος να μάθω αν μπορώ να κάνω κάτι? Ευχαριστώ
  14. Στο τελος μου βγαζει τα 286 ευρω ...είχα απορία γιατί εμφανίζεται το 1261 ευρω, αλλα απαντηθηκε και ευχαριστω
  15. οκ..Ετσι είναι... Αλλά αυτή η ελάχιστη αμοιβή 1162 ευρω με αγχώνει ..γιατί βγάζει αυτό το νούμερο??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.