Μετάβαση στο περιεχόμενο

ntua_hm

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ntua_hm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με το σχέδιο Αθηνά έχουμε τίτλους Σχολών όπως: Μηχανικών Πληροφορικής Τι διαφορά θα έχουν με τους Μηχανικούς Πληροφορικής των Πολυτεχνικών Σχολών; Μάλλον το πουλόβερ ξέφτισε και έφτασε μέχρι το μελό μας. Το ΤΕΕ είναι πλέον ανίκανο να υπερασπιστεί και τα αυτονόητα. Πηγή: Παιδεία - Εργασία
  2. Προσβλητικό; Η λέξη χάνει το νόημα της από την ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ. Τι έπρεπε να αποδεχτώ τον αποκεφαλισμό μου για να είμαι συνάδελφος εκτός εισαγωγικών; Η ΕΕΤΕΜ η ΠΟΜΗΤΕΔΥ και άλλοι τεχνολογικοί σύλλογοι εδώ και 3 χρόνια που η Ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται με τον πιο βάναυσο τρόπο παρακαλάνε να εξαφανιστεί το ΤΕΕ να γονατίσουν οι Διπλ Μηχανικοί και σφυράνε κλέφτικα σε κάθε κινητοποίηση που δεν αφορά τα "δικά" σας δικαιώματα. "Συνάδελφε" η ιστορία έγραψε ότι τα δικά σας σωματεία συζητούν με την ΤΡΟΙΚΑ για "κλειστά" επαγγέλματα. Για μάστερ που θα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Για αθέμιτο ανταγωνισμό. Για άδικη αντιμετώπιση του ΤΕΕ απέναντι σας. Αυτό και μόνο μαυρίζει τον κλάδο σας. Συναντηθήκατε με την ΤΡΟΙΚΑ πέρυσι τέτοιο καιρό και το καμαρώνατε κιόλας! Αν αναρτούσε κάποιος σε δικό σας φόρουμ ανακοίνωση του ΤΕΕ για κινητοποιήσεις ξέρεις τι θα εισέπραττε; Κοσμητικά επίθετα όλου του φάσματος, υπονοούμενα, βρισιές μέχρι και απειλές. Για "συναδέλφους" που άλλα γράφουν εδώ και άλλα εκεί. Εδώ κόσμιοι "να μας πείσουν και καλά" και αλλού χαβούζα. Γι αυτό "συνάδελφε" πριν αναρτήσουμε σκεφτόμαστε που και σε ποιους.
  3. Το μοναδικό πρόβλημα της ΕΕΤΕΜ είναι να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Η κοινωνία χάνετε ο λαός πεινάει, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μηδενίζονται και αυτοί το χαβά τους. Δικαια λέμε πλέον ότι οι Μηχανικοί ΤΕ είναι απλώς ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ χωρίς πολιτικά αισθητήρια καμία κοινωνική συνείδηση και προσβλέπουν στην κατεδάφιση του ΤΕΕ για να δουν άσπρη μέρα..Αυτή όμως θα έρθει μόνον όταν χιονίσει. Διότι τα άδικα αιτήματά τους ούτε η ΤΡΟΙΚΑ δεν τα ασπάζεται και αυτοί εκεί συνεχίζουν ακάθεκτοι...Άντε καλό πάτο.
  4. Εδώ ο κόσμος χάνετε και αυτοί το χαβά τους. "Κάντε μας Διπλ Μηχανικούς". Έτσι με τσαμπουκά! Δεν καταλαβαίνουν ότι αφού ούτε η ΤΡΟΙΚΑ που πρεσβεύει τις αρχές του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου που λέει όλοι ισοπεδώνονται για να έχουμε χαμηλές υπηρεσίες αλλά πάλι τίποτα. Κύριοι το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σήμερα οι Μηχανικοί ΤΕ αποδεικνύονται απλοί ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ κατώτεροι των περιστάσεων... Ντροπή.
  5. Οι Μηχανικοί που είναι; Ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν μπορεί να κάνει ούτε απλές συνενοήσεις πλέον;;;
  6. Αυτό το επιχείρημα ότι όλα γίνονται για στείλουν πακέτο τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση είναι κάτι που ξέχασα να γράψω και σας ευχαριστώ που το θίξατε. Δηλαδή στην Ελλάδα και με πολίτευμα αστικής δημοκρατίας που έχουμε δεν υπάρχει καν η λογική του κράτους σε βασικούς τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η σχεδίαση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και γενικά η εποπτεία του κράτους σε μια ελεύθερη οικονομία. Υπάρχει η "αναρχία των κολιτών". Όπως δώσανε τα έργα στους 3 μεγάλους ομίλους έτσι θα δώσουν και την υγεία στον "ΜΕΓΆΛΟ ΚΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟ" και θα τελειώσουμε. Είπαμε στις 17 παίζονται όλα. Αν δεν το καταλάβουμε θα το μάθουμε αμέσως μετά με το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 και πάλι για το καλό μας.
  7. Αυτό συνάδελφε δεν είναι πρόβλημα. Σήμερα βγαίνουν από τα πολυτεχνεία πολύ περισσότεροι από όσοι αποφοιτούσαν την δεκαετία του 70'. Αν δούλευαν όλοι και αν δεν έφευγαν στο εξωτερικό και αν επέστρεφαν όσοι βγήκαν έξω να σπουδάσουν πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Για να σας πείσω σας λέω ότι και μετά το κούρεμα το ΤΣΜΕΔΕ διαθέτει 1 δις€. Τεράστιο ποσό για τα σημερινά δεδομένα την στιγμή που στο χρηματιστήριο όλες οι τράπεζες δεν ξεπερνούν τα 4 δις €!!! Και με βάση το γεγονός ότι τα νέα παιδιά που γράφοντε όλοι στο ΤΕΕ (μετά φεύγουν γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές με μισθό 500€) και ταυτόχρονα στο ΤΣΜΕΔΕ δεν έχουμε πρόβλημα για τα επόμενα 15 χρόνια αν δεν αλλάξουν το νομικό πλαίσιο. Άρα λοιπόν το θέμα είναι πολιτικό. Απάντηση θα έχουμε στις 18 Ιουνίου. Γιατί αν επικρατήσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι βέβαιο ότι και το ΤΣΜΕΔΕ θα πάει στο ΙΚΑ (είπαμε 11δις€ είναι πολλά λεφτά σήμερα) ...επομένως τι συζητάμε;
  8. Πάντα στο κοινωνικό κράτος οι νέοι πληρώνουν τους παλιούς (ΟΧΙ άδικα και αντισυνταγματικά όπως σήμερα αλλά με βάση την αλληλεγγύη των γενεών ). Σας θυμίζω ότι και ο νόμος Σιούφα (Κυβέρνηση Μητσοτάκη) ήταν εκείνος που φασιστικά χώρισε τους εργαζόμενους σε νέους και παλιούς με βάση την ημερομηνία γέννησης. Το θέμα είναι η ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ ως σύμπτωμα της κρίσης και αφορά τον περιορισμό των δαπανών το οποίο μετακυλίεται στους ασφαλισμένους. Καθαρά νεοφιλελεύθερη πολιτική. Το εξ Ιταλίας τι σχέση έχει; Γιατί δεν αναφέρεστε στους εκ Βουλγαρίας; Δηλαδή χωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με τη χώρα που σπούδασαν; Τέτοιες σκέψεις δεν έχουν καμία βάση και δεν μπορώ να φανταστώ γιατί το θέτετε. Θα μπορούσε κάποιος στην ίδια λογική να πει ότι όσοι είναι κάτω από 1,80 να πληρώνουν λιγότερα. Ή όσοι αποκτούν καράφλα να μην έχουν δικαίωμα ψήφου.. Ας είμαστε σοβαροί την μπάλα στην εξέδρα μπορείτε να την στείλετε και με άλλο τρόπο. Εδώ μιλάμε για την ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ. Εσείς είστε ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ ή απλά μας συμπαραστέκεστε;
  9. Συνάδελφοι επιτρέψτε μου να πω ότι διαβάζοντας τις αναρτήσεις σας απορώ διότι αντιμετωπίζετε το θέμα μονόπλευρα στο "τι είχα και τι θα έχω". Πατήσατε την μπανανόφλουδα. Συνάδελφοι το κούρεμα ήταν πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αποφάσισαν να αντιμετωπιστούν τα αποθεματικά των ταμείων και ΝΠΔΔ όπως τα ομόλογα των Τραπεζών (που είναι καθαρά κερδοσκοπικοί οργανισμοί ) και έχουν ήδη λάβει 200δις € μέχρι σήμερα από το 2009. Παράλληλα ομόλογα τυχοδιωκτών δεν κουρεύτηκαν! http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63658705 Το ΤΣΜΕΔΕ είπε ΟΧΙ στο κούρεμα και αμέσως ενεργοποιήθηκε η ρήτρα για αναγκαστικό κούρεμα των ομολόγων. Ενώ η προσφυγή που έκανε το ΤΕΕ ήταν μια μπαλοτιά στον αέρα του εξοχότατου κυρίου Σπίρτζη από αυτές που κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ όταν θέλουν να μην χάσουν την πελατεία τους και να πουν ότι κάτι έκαναν...να γλυτώσουν το κράξιμο. Εδώ συνάδελφοι έχουμε πολιτική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όχι του ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ. -Τώρα η είσοδο στο ΕΟΠΥΥ είναι μια από τα ίδια. Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ή Α Π Ό Φ Α Σ Η του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω τι μας συμφέρει. Για να μην μπούμε στον ΕΟΠΥΥ πρέπει να γίνει το ΤΣΜΕΔΕ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ. Εάν γίνει ΝΠΙΔ το κράτος δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση πτώχευσης! Μην ξεχνάτε ότι μέρος των εσόδων είναι κρατήσεις από έργα και μελέτες πράγμα που προβλέπετε να καταργηθεί. Επίσης αν γίνει ΝΠΙΔ σημαίνει ότι αφού δεν έχει αυτοδιοίκητο μπορεί να βρεθεί στο μέλλον ένα δοτό ΔΣ και να εξανεμίσει ότι απέμεινε. .. Από την άλλη όμως έχουμε ένα κράτος που ΠΟΤΕ δεν έδωσε ούτε 1€ ως επιδότηση στο ΤΣΜΕΔΕ και στην σημερινή κατάσταση ΔΕΝ θα δώσει ότι χρωστάει (περίπου 550.000.000 € από την τριμερή χρηματοδότηση που προβλέπει ο νόμος Σιούφα). Άρα τι κάνουμε; Αυτό θέλει πολύ μελέτη που θεωρώ ότι μπορούμε να το κάνουμε και να αποφασίσουμε το καλύτερο. Αν και με τα όσα διαβάζω στους επιστημονικούς συλλόγους τόσο των Πολιτικών Μηχανικών όσο και των Αρχιτεκτόνων και των Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων η μεγάλη αποχή συντηρεί τον δικομματισμό στην εξουσία έστω και με μικρή πλειοψηφία. Όσο ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ_ΝΔ τόσο θα υπάρχουν μνημόνια. Όσο υπάρχουν μνημόνια άσπρη μέρα δεν θα δει κανένας.
  10. Το ΤΕΕ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μετά από παύση ενάμιση μήνα και ενώ στο διάστημα των εορτών συνέχισε την συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενεργοποιώντας το σύστημα αυθαιρέτων με την δικαιολογία να πληρωθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εμπλέκονται στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Είναι σοβαρή στάση αυτή; Την ώρα που το επάγγελμα του μηχανικού έχει γίνει ανέκδοτο το ΤΕΕ σφιράει κλέφτικα... Γιατί το λέω; Γιατί 2 χρόνια μου φαίνεται ότι παίζει τον κομπάρσο της κυβέρνησης. Καταρρέουν τα επαγγελματικά δικαιώματα και αδιαφορεί. Κλέβουν το ταμείο και ρίχνει μπαλοτιές στον αέρα τύπου προσφυγή στον εισαγγελέα για το ΤΣΜΕΔΕ. Δεν ενεργοποιεί τους επιστημονικούς συλλόγους ούτε συντονιστικά. Δεν ενεργοποιεί τα Πολυτεχνεία και τους νέους που σπουδάζουν σε αυτά και θα είναι αυτοί που θα δοκιμαστούν περισσότερο από την μνημονιακή πολιτική. Γιατί ο κλάδος δέχεται πόλεμο με το "άνοιγμα" των κλειστών επαγγελμάτων και το ΤΕΕ παίζει με τα πράσινα άλογα... Γιατί ενώ η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη οι νέοι επιστήμονες φεύγουν και αφήνουν την Ελλάδα να βουλιάξει. Γιατί δεν εμπνέει κανένα μηχανικό με το ρόλο που επέλεξε να έχει. Τι κάνουμε; Πάμε ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ και δίνουμε την μάχη. Ενημερωνόμαστε και ενεργοποιούμε τους συναδέλφους μας. Στις εκλογές μαυρίζουμε τις παρατάξεις του μνημονίου εντός του ΤΕΕ.
  11. Στην κινητοποίηση την Τετάρτη 14 ΔΕΚ διαπιστώθηκε ότι ο κλάδος είναι ή βαθύτατα συντηρητικός ή ηλίθιος. Σε αυτή την λέλεπα χάνουν όλοι. Δημόσιοι Υπάλληλοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι με ή χωρίς μπλοκακι Ελεύθεροι επαγγελματίες μελετητές και εργολάβοι Συνταξιούχοι Ποια η αντίδραση; 700 μηχανικοί διαδήλωσαν την προηγούμενη Τετάρτη. Οι υπόλοιποι που ήταν;;;; Μιλάμε για 60.000 μηχανικούς στο λεκανοπέδιο από τους 110.000!!!! Τι στο καλό γίνετε. Τέτοια απαξίωση; Με αυτά τα μυαλά θα μας (έχουν) πάρουν(ει) και τα σώβρακα. Μια λέξη αρμόζει ΝΡΟΠΗ.
  12. Συνάδελφε δεν θα γίνουν εξαιρέσεις αργά ή γρήγορα όλοι θα περάσουν από τον αράπη (με το συμπάθιο). Δεν υπάρχει ελπίδα αν συνεχίσουμε την παθητική στάση.
  13. Καθαρά επικοινωνιακό τέχνασμα επί της ουσίας δεν προσφέρει τίποτα. Άλλος ένας λεονταρισμός του προέδρου του ΤΕΕ.
  14. Δεν συμφωνώ. Ο χωρισμός των ασφαλισμένων έγινε με νόμο του Σιούφα το 1993. Μιλάμε για σταθμό στην ασφάλιση. Χώρισε τους ασφαλισμένους σε νέους και παλαιούς. Ο λόγος γνωστός διαίρει και βασίλευε. Το ΠΑΣΟΚ της εποχής Ανδρέα Παπανδέρου όπως κάθε ΠΑΣΟΚ της αντιπολίτευσης έλεγε ότι θα καταργούσε το νόμο αμέσως μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση. Φυσικά δεν τον κατάργησε αλλά τον εφάρμοσε με ευλάβεια και το 1998 με το νόμο Ρέπα τον ενίσχυσε. Το ίδιο έκανε και η ΝΔ με τον Τσιτουρίδη και την Πετραλιά. Δηλαδή μιλάμε για σκυταλοδρομία. ... Φίλε εχθρός δεν είναι οι 45ριδες (είμαι μικρότερος) είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Δημοκρατική Συμμαχία και όλων των δεξιών πολιτικών. Αν δεν μπορούμε να το καταλάβουμε θα ψαχνόμαστε εις τους αιώνες των αιώνων αμήν. Να γίνω προφήτης; Κανένας δεν θα γλιτώσει. Ούτε ο παλιός ούτε ο νέος ούτε ο αγέννητος. Όλοι θα πάρουν σύνταξη 500€ φθίνουσα στο χρόνο να τείνει στο μηδέν. Μια λύση υπάρχει. ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Ας αρχίσουμε από το ΤΕΕ. Στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΚ-ΝΔ-ΕΛΕΜ και λοιποί συγγενείς να λάβουν μόνο τις ψήφους των κομματαρχών καλοφαγάδων διαπλεκόμενων προσκυνημένων. Κανένας στην αντιπροσωπία και τα όργανα του ΤΕΕ από τους δοσίλογους. Αλλαγή συσχετισμών με πλειοψηφία στην αριστερά (ανεξάρτητα αποχρώσεων μεγάλο μαγαζί διαλέξτε). Τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.