Μετάβαση στο περιεχόμενο

SeNNinhA

Core Members
  • Περιεχόμενα

    700
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

7 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SeNNinhA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

39

Φήμη στην κοινότητα

  1. 6.419 downloads

    Μεθοδολογία Υπολογισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων - Τεχνικές Οδηγίες (Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.) Σεμινάριο Εκπαίδευσης Ενεργειακών Επιθεωρητών: Οκτώβριος 2010 ΑΘΗΝΑ ΓΑΓΛΙΑ – Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., M.Sc., Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας www.energycon.org ΙΕΠΒΑ – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών www.meteo.noa.gr ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΤΑΣ - Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., M.Sc.
  2. Για την περγολα δεν υπάρχει σαφής οδηγία. Υπάρχουν οι εξής επιλογές: Α) θεωρείς ότι η περγολα θα σκεπαστει όπως συνήθως με κάποιο υλικο οπότε την παιρνεις σαν προβολο. Β) Θεωρεις ότι η περγολα παραμένει ως εχει και η σκιασή της δεν υφίσταται λόγω και του μικρου πλάτους των στοιχείων της και της διάχυσης του φωτός γύρω απο αυτα. Γ) Σπας το κουφωμά σου σε δυο επιμέρους κουφώματα. Το ένα δεν σκιάζεται καθόλου και το άλλο σκιάζεται απο προβολο ίσο με την περγολα. Το πλάτος του σκιαζομενου κουφωματος ειναι ίσο με το αθροισμα του πλάτους των επιμέρους στοιχείων της περγολας. Φυσικά Μπορει να θεωρηθεί άλλη σκιαση το καλοκαίρι και άλλη το χειμώνα Όλες οι παραπάνω λύσεις ειναι αποδεκτές μιας και ειναι αιτιολογημενες επαρκώς και δεν υπάρχει άλλη σχετικη οδηγία.
  3. Δοκιμάσατε δηλαδή να βάλετε στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ πάνω από 20 στοιχεία (διαφανή ή αδιαφανή) και δεν σας έβγαλε κατάταξη? Εγώ πάλι επειδή το είπατε, δοκίμασα να βάλω κατευθειαν στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, 30 διαφανείς και 30 αδιαφανείς επιφάνειες και μια χαρά αποτελέσματα μου έβγαλε. Μάλιστα ήταν λογικά αποτελέσματα σε σχέση με την αύξηση των επιφανειών που εισήγαγα. Νομίζω ότι δεν φταίει το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ αλλά ο αλγόριθμος εισαγωγής των δεδομένων από τα λογισμικά του εμπορίου στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Κάτι δεν κάνουν καλά μάλλον στην δημιουργία του .xml Δοκιμάστε και εσείς να βάλετε τα ίδια στοιχεία στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ απευθείας και όχι μέσω των λογισμικών για να το τσεκάρουμε.
  4. Εάν πιάνει το χερι σου σαφώς και μπορείς να τις βάλεις αλλα αυτό δεν μπορούμε να το πούμε εμεις.
  5. Το ακίνητο εκτιμάται σύμφωνα με την παρούσα άξια του. Δεν τίθεται θέμα αποπεπρατωσης παρά μόνο στην περίπτωση που έχεις ζητήσει δάνειο για αποπεράτωση ή στην περίπτωση που είχες ανάγκη να φαίνεται η συνολική άξια του διαμερίσματος αποπερατωμενου.
  6. Οι μορφοποιημενες πλάκες ειναι σαφώς ακριβότερες απο τις ακανονιστες λόγω εργασίας κοπής και φύρας του υλικού. Στο πάχος δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα αλλα περι τα 2,4-3εκ ειναι πιο καλα. Τοποθετούνται με τσιμεντοκονια πάνω στο μπετόν του υποστρωματος Ο οποιοσδήποτε πλάκας ή μαρμαράς μπορει να στις τοποθετήσει. Απο μάντρα σε μάντρα παίζουν πολυ οι τιμές
  7. Πάρε βεβαίωση απο τον εργοδότη σου που να λέει σε ποια έργα του ίδιου συμμετειχες. Βάλε την βεβαίωση και τις άδειες ή γράψε μια βεβαίωση με λίστα των έργων απο κάτω με περιγραφή και αριθμο άδειας. Μια χαρα τους κάνει σαν αποδεικτικό εμπειρίας.
  8. Ο προσανατολισμός δεν σε επηρεάζει γιατί και το κτίριο αναφοράς που συγκρίνεσαι έχει τον ίδιο προσανατολισμό. Τι σε ζορίζει από τον ΚΕΝΑΚ και δεν μπορείς να το εφαρμόσεις?
  9. Η κατάσταση ποτέ δεν είναι απλή σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα τοπογραφικά γίνονται πάντα κατά υπόδειξη του ιδιοκτήτη οπότε δεν είναι αδιάσειστα στοιχεία κυριότητας. Ειδικά τα πολύ παλιά τοπογραφικά θα τα αποκαλούσες σήμερα και σκαριφήματα. Ακόμη και τα συμβόλαια ιδιοκτησίας είχαν εμβαδά μετρημένα στο περίπου πολλές φορές. Καποιος τοπογράφος θα πρέπει να αναλάβει να πάρει στα χέρια του όχι μόνο τα σημερινά συμβόλαια αλλά τα αρχικά (όποια παλιότερα υπάρχουν) και να αναζητήσει να βρει μια άκρη. Τις περισσότερες φορές, υπολείπονται τετραγωνικά και από τους δυό γείτονες οπότε εφαρμόζεται μια μέση και κατά το δυνατόν δικαιώτερη λύση όπως να χάσουν και οι δύο αναλογικά τετραγωνικά από την ιδοκτησία τους. Εαν υπάρχει βέβαια κάποια διανομή γίνεται προσπάθεια για την εφαρμογή της αλλά και εκεί δεν υπάρχει συνήθως ταύτιση. Στην δική σου περίπτωση μπορείς ακόμη να ισχυριστείς και χρησικτησία εαν η περίφραξη του οικοπέδου σου έχει πάνω από 20 χρόνια που κατασκευάστηκε και μπορείς να βρεις κάποιο αποδεικτικό γι αυτό ή μάρτυρες. Καλό είναι όμως να είμαστε δίκαιοι. Απευθυνθείτε σε τοπογράφο κοινής αποδοχής ή ζητέιστε από το ΤΕΕ να κάνει πραγματογωμοσύνη. Σε περίπτωση μη συμφωνίας τότε αυτός που διεκδικεί από εσάς τμήμα του κτήματός σας πρέπει να πάει δικαστικώς για να το διεκδικήσει. Το δικαστήριο τότε θα ζητήσει επίσημα πραγματογνωμοσύνη από τοπογράφο που θα ορίσει το ίδιο. Η διαδικασία θα είναι όπως περιγράφηκε και παραπάνω.
  10. Μπορούν να μεταβιβαστούν ακίνητα είτε νόμιμα είτε αυθαίρετα πρίν τις 14.3.83 -------------------------- ν. 1337/1983 12. Σε κάθε δικαιοπραξία, που συντάσσεται μετά την 14.3.1983 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 1337/1983) και έχει ως αντικείμενο μεταβίβαση κτίσματος, αναφέρεται στο πωλητήριο συμβόλαιο ο αριθμός της άδειας οικοδόμησης του κτίσματος αυτού και επισυνάπτεται κυρωμένο αντίγραφό της, εφόσον το κτίσμα οικοδομήθηκε μετά την παραπάνω ημερομηνία. Αν το μεταβιβαζόμενο κτίσμα έχει ανεγερθεί πριν από την 14.3.1983, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση των δικαιοπρακτούντων που συντάσσεται κατά το ν. 1599/1986, ότι το μεταβιβαζόμενο έχει ανεγερθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία. --------------------------- Όλα λοιπόν όσα νόμιμα μπορούν να μεταβιβαστούν, μπορούν να βγάλουν και ΠΕΑ. Προς το παρόν για το ΠΕΑ χρειάζεσαι να βάλεις τα στοιχεία της ΟΑ. Θα το διορθώσουν όμως όπως μου είπαν: ------- "ΕΡ: Εκτός από τα κτίρια με οικοδομική άδεια, υπάρχουν και πολλά άλλα παλιά κτίρια νόμιμα υφιστάμενα (πχ κτίρια πριν το '55). Και αυτά μαζί με άλλα, νομίμως μπορούν να μεταβιβαστούν και να γίνουν συμβόλαια σε συμβολαιογράφο. Χρειάζονται λοιπόν ΠΕΑ. Το σύστημα όμως δεν δέχεται την έκδοση εαν δεν βάλουμε τα στοιχεία της οικοδομικής άδειας. Πρέπει λοιπόν να γίνει μια επιλογή για να το δηλωνεις πχ "άλλος τρόπο νομιμοποίησης του κτιρίου" ώστε να εκδίδεις το ΠΕΑ. Το ίδιο έχει γίνει και για το κτηματολόγιο. ΑΠ: Θα το ξεμπλέξουμε και αυτό με διευκρίνηση που θα εμφανίζεται εκεί που καταχωρείς τις άδειες. Μάλλον θα είναι και μη υποχρεωτικές οι άδειες για κτίρια παλαιότερα του 1955. Επίσης, μάλλον, θα μπορείς να καταχωρείς τον αρiθμό της νομιμοποίησης που εκδόθηκε με βάση το Νόμο Τρίτση." Αλλα ακόμη, περιμένω οδηγίες." ------- Όσον αφορά το πρόγραμμα εξ'οικονομηση κατ'οικον: Μίλησα με το Υπουργείο και είναι ξεκάθαρο ότι ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ η κατοικία να είναι ΝΟΜΙΜΗ και πρέπει να έχει ΟΑ. Βεβαίωση γίνεται δεκτή μόνο για κτίρια πριν του '55. Για όσα εντάχθηκαν στον νόμο Τρίτση είπαν ότι γίνονται δεκτά αλλά χωρίς πολλή σιγουριά. Θα το επαλληθεύσω το τελευταίο και θα σας ενημερώσω. Ούτως ή άλλως ΠΕΑ για μη νόμιμο κτίσμα (χωρίς καθόλου ΟΑ) δεν μπορεί να βγει από το σύστημα και άρα δεν γίνεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα "εξοικονομηση κατ'οικον" χωρίς αυτό. Στην γραμμή βοήθειας δεν είναι ενημερωμένοι. Ειναι απλές τηλεφωνήτριες με κάποιες λίστες απαντήσεων. Θα μιλήσω με τα 210-3291255 & 210-3291367 (αν απαντήσουν κάποτε) για έγκυρες απαντήσεις.
  11. Μερικά γενικά πράγματα για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα: - Όπως και να έχει το θέμα, οι εργασίες που έγιναν πρέπει να πληρωθούν. - Το πόσο θα κοστολογηθούν οι εργασίες που έγιναν έχει σχέση με την ανεπίσημη έστω προσφορά που σας έχει δωθεί. - Το πόσο θα κοστολογηθούν οι όποιες επιπλέον εργασίες που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική συμφωνία είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Σε περίπτωση διαφωνίας για το κόστος των έξτρα μόνο εργασιών τότε μπορείτε να ζητήσετε από το ΤΕΕ να κάνει μια πραγματογνωμοσύνη και να τις κοστολογήσει. Κόστος πραγματογνωμοσύνης 1200 ευρώ περίπου. - Εαν εσείς θέλετε να διεκδικήσετε οποιαδήποτε αποζημίωση σε σχέση με τον χρόνο καθυστέρησης τότε μπορείτε να το κάνετε δικαστικώς. - Η πληρωμή της πραγματοποιηθείσας εργασίας και η όποια αποζημίωση για καθυστέρηση διεκδικήσετε δεν συμψηφίζονται. Πρέπει δηλαδή πρώτα να πληρώσετε ότι χρωστάτε και μετά να πάρετε ότι σας επιδικαστεί από το δικαστήριο. - Εαν δεν πληρώσετε τον μηχανικό για τις εργασίες που έγιναν τότε μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και φυσικά είναι πολύ έυκολο να αποδειχθεί ότι αυτός έκανε τις σχετικές εργασίες ανακαίνησης. Οι τόκοι μετράνε κανονικά από την ημέρα που θα γίνει το πρώτο εξώδικο. - Εαν πάτε δικαστικώς, σαφώς και θα πρέπει να πληρώσετε τα ένσημα του ΙΚΑ που προβλέπονται για τις εργασίες που έγιναν. Ακόμη κι αν στο συμφωνητικό αναφέρεται ότι ο μηχανικός θα τα πληρώσει αυτά και έχει συμπεριληφθεί το σχετικό κόστος μέσα στην συμφωνημένη τιμή προσφοράς, και πάλι εαν δεν έχουν πληρωθεί τα ένσημα στο ΙΚΑ είστε υποχρεωμένος να τα πληρώσετε πρώτα εσείς και μετά να τα διεκδικήσετε από τον μηχανικό. Ακόμη και ιδιωτικά συμφωνητικά που έχουν κατατεθεί στην εφορία δεν αναγνωρίζονται από το ΙΚΑ και η υποχρεώση καταβολής ΙΚΑ παραμένει στον κύριο του έργου. Το τι θα κάνετε εξαρτάται από εσάς.
  12. Θέλει να βάλεις ψύξη 5W/μ2 για κατοικίες και 10W/μ2 για καταστήματα αν θυμάμαι καλά. Το λέει και στην βοήθεια του προγράμματος. Να την διαβάζετε. Ειναι πολυ καλη.
  13. Κάθε βδομάδα μπαίνουν και νέα ονοματα στην λιστα. Δεν γίνονται ανακοινώσεις. Απλά τσεκαριζε την λίστα
  14. Ή θα βάλεις θερμανση του κτιριου αναφοράς σύμφωνα με τα όσα βρεις στην βοήθεια ή θα βάλεις θερμανση με αντλίες θερμότητας. Θα εβαζα το πρώτο βέβαια γιατί οποίος και να λειτουργήσει το διαμέρισμα αποκλείεται να μην βάλει καυστηρακι αεριου και να μείνει μόνο με το A/C. Εκτος κι αν μιλάς για παραθεριστική κατοικία οπότε δέχεσαι ότι δεν πρόκειται να μπει άλλο σύστημα θέρμανσης. Είχα νέο κατάστημα στο οποίο δεν είχαν μπει ούτε σώματα αλλα ούτε και καυστηρακι αεριου παρότι το δίκτυο διανομής και η καμινάδα υπήρχαν. Θερμανση με βάση το κτίριο αναφοράς και είσαι εντάξει. Και τυπικά και ουσιαστικά. Εάν ποτε μπει κάτι τότε αλλάζεις και το ΠΕΑ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.