Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΓΙΩΡΓΟΣ b.

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΓΙΩΡΓΟΣ b.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι. Ακολούθησα τις συμβουλές σας, απεγκατέστησα το Dropbox και στην αρχή ολά οκ. Τώρα πάλι τα ίδια: δεν κάνει save as. Έχουμε κάποια ιδέα τί γίνεται? Έχει κάποιος άλλος από εσάς το πρόβλημα?
  2. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ εδώ και πολύ καιρό μελετώ και εγκαθιστώ τα συστήματα της ΜΟΒΙΑΚ, χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα αστοχίας ή διάβρωσης. Τί να πώ.. Πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί λύση..
  3. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους και όλες! Συνάδελφοι, οι αστοχίες που αναφέρει το έγγραφο της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ, είχαν να κάνουν σε ασυμβατότητα του υγρού BONPET με το υλικό του κλείστρου. (το υγρό BONPET περιέχει αμμωνία, μπορείτε να τη μυρίσετε κιόλας, η οποία διαβρώνει το κλείστρο). Αντίστοιχα, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στα μόνιμα συστήματα BONPET για τα οποία δεν έχει λόγο η ΕΒΕΤΑΜ και γι αυτό δεν τα αναφέρει. Επομένως, κατά τη γνώμη μου υπάρχει και επιφύλαξη στη χρήση του υγρού BONPET στα συστήματα Τοπικής Εφαρμογής.
  4. Συνάδελφοι καλημέρα και καλή εβδομάδα. Επικρατεί ένα απόλυτο χάος όσον αφορά στα συστήμτα τοπικής εφαρμογής! Συνάδελφε b35, μπράβο σου που το ψάχνεις τόσο πολύ! Ακριβώς το ίδιο κάνω κι εγώ, όπως φαντάζομαι το ίδιο κάνουν και άλλοι συνάδελφοι. Όμως τελικά, γιατί ρε παιδιά πρέπει να βγάλουμε εμείς το φίδι απ' την τρύπα; Οι ''αρμόδιοι'' τί κάνουν ή αλλιώς ποιοί είναι επιτέλους οι ''αρμόδιοι''; Μήπως ο κάθε κατασκευαστής του κάθε υλικού, που προφανώς υποστηρίζει ότι το προϊόν του είναι τα καλύτερο; Μήπως ο κάθε Μηχανικός, ο οποίος καλείται να επιλέξει μεταξύ των ''εγκεκριμένων'' ύλικών-συστημάτων με κίνδυνο να βρεθεί εκτεθειμένος; Ποιός;;; Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συνάδελφος b35, η νέα διαταγή ΑΠΣ 366.Φ.701.6/5-1-2010, όντως αναφέρεται στην αμπούλα και όχι στο σύστημα τοπικής εφαρμογής και όντως παρακάμπτει την παράγραφο 9 της Διευκρινιστικής Εγκυκλίου Διαταγής ! Και ερωτώ: 1) Γιατί δεν φροντίζουν όλοι οι κατασκευαστές των ''εγκεκριμένων'' ύλικών-συστημάτων (ο καθένας για το δικό του) να βγάλουν επιτέλους αυτή τη έγκριση από το Γ.Χ.Κ. 2) Δε θα ήταν καλύτερο, το Α.Π.Σ. να απαιτήσει από τους κατασκευαστές αυτούς να πιστοποιήσουν ένα πρότυπο σύστημα τοπικής εφαρμογής με το υλικό του ο καθένας ή τέλος πάντων να μας πει ποιά ελάχιστα standards θα πρέπει να πληροί το σύστημα του κάθε κατασκευαστή ώστε να είναι τεχνικά ορθό; Συνάδελφοι Μηχανικοί μέλη ΤΕΕ, μήπως πρέπει να κινηθείτε ως σύλλογος, δεδομένου ότι έχετε ένα κύρος ως ΤΕΕ; Δεν είναι δυνατόν να προσπαθεί ο/η κάθε συνάδελος μόνος του, έχοντας να αντιμετωπίσει την άγνοια των τοπικών Πυροσβεστικών υπηρεσιών, να βγάλει άκρη! Δεν ξέρω, λέω..
  5. Συνάδελφε b35, όσον αφορά στην κατηγορία F, από ότι διαβάζω στην Εγκ. Δ/γή του ΑΠΣ 41449 Φ.701.6 17-08-2009, παρ. 2, το υγρό BONPET είναι αποδεκτό για την κατάσβεση πυρκαγιών μαγειρικών ελαίων και κατ’ επέκταση σε συστήματα τοπικής εφαρμογής. Επίσης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. EX-R-273/EN3/01/09/30-7-2009 έκθεση της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ και το εδάφιο β της παρ. 1 της ανωτέρω Διαταγής, η ελάχιστη απόδοση φορητού πυρ/ρα χημικού διαλύματος Bonpet 2 lit, είναι 8A-113Β-25F. Όσον αφορά στην απόφαση του Γ.Χ.Κ. την οποία ορθώς αναφέρεις, έχει ημερομηνία 5/11/2009. Γιατί λοιπόν η Εγκ. Δ/γή ΑΠΣ 61047/Φ701.6 27-11-2009, η οποία έχει ημερομηνία 27/11/2009 (άρα μεταγενέστερη της απόφασης του ΓΧΚ) δεν ακυρώνει την Εγκ. Δ/γή ΑΠΣ 41449 Φ.701.6 17-08-2009, με την οποία γίνεται αποδεκτό το Bonpet; Κάτι δεν πάει καλά; Και προς θεού συνάδελφοι, για να μη παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω κανένα υλικό σε βάρος κάποιου άλλου, έτσι; Μελέτες κάνω και εγώ όπως όλοι μας και ψάχνω να βρω την άκρη προς όφελος όλων μας, των πελατών μου και εμού!
  6. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Συνάδερφοι, πάντως εγώ πιστεύω ότι από όλα τα εγκεκριμένα κατασβεστικά υλικά που αναφέρονται στο παράρτημα Α. της Εγκ. Διαταγής του ΑΠΣ 61047 Φ.701.6 27-11-2009, το αποδοτικότερο είναι το BONPET, μιας και αφενός ''σβήνει'' καλά και αφετέρου δεν χρειάζεται να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με την Εγκ. Δ/γή του ΑΠΣ 41449 Φ.701.6 17-08-2009, παρ. 2. http://www.metacafe.com/watch/yt-l1xjapym8Qw/bonpet/
  7. Καλησπέρα και από μένα. Μόλις σήμερα το πρωί μίλησα στο τηλέφωνο με τον κο Σπανέα του Αρχηγείου Πυρ/κού Σώματος, ο οποίος μου διευκρίνησε ότι η αλλαγή όλων των υφιστάμενων συστημάτων τοπικής εφαρμογής στα επαγγελματικά μαγειρεία, θα πρέπει να γίνει ''εχτές'', δηλαδή από τη μέρα δημοσίευσης της Εγκ. Διαταγής 61047 Φ.701.6/27-11-2009. Θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους, από που ενημερώνονται για τις τρέχουσες Διαταγές του Πυρ/κού Σώματος, διότι στο fireservice.gr, δεν τις βρίσκω. Ευχαριστώ.
  8. Μα ακριβώς, pv-t solar, το θέμα μου είναι να μπορώ κάτι να κάνω και με το περισσευούμενο ρεύμα που ενδεχομένως θα προκύπτει. Και μιλάω για διασυνδεδεμένο σύστημα. Εκεί λοιπόν είναι και η απορία μου, μπορώ να συνδεθώ με την ΔΕΗ ή να κάνω κάτι άλλο! Αυτό το back up system που λες εσύ είναι με μεταγωγικό διακόπτη, που όταν δεν έχει ρεύμα η ΔΕΗ να γυρνάει αυτόματα στο Φ/Β;
  9. Σ΄ευχαριστώ lefteriz. Δεν συζητάμε για 20 KWp, αλλά για κάλυψη κάποιων βασικών αναγκών του σπιτιού δλδ περίπου 3 KWp. Τέλος πάντων, θα το ρωτήσω στην ΔΕΗ..
  10. Ευχαριστώ lefteriz. Μήπως όμως η ΔΕΗ σκοντάψει στο ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτησία δεν υπάγεται στον νόμο περί Ηλιακών στεγών (ΦΕΚ 1079/2009) και έτσι να βρει πρόφαση ότι δεν μπορεί η Φ/Β εγκατάσταση να συνδεθεί στο δίκτυο της;
  11. Προφανώς φίλτατε pv-t solar και δεν είναι αυτοσκοπός τα φωτοβολταϊκά! Πολύ απλά, ο συγκεκριμένος πελάτης μου ζει σε μια περιοχή, στην οποία έχει πάρα πολύ συχνές διακοπές ρεύματος και σκαμπανεβάσματα τάσεως, με αποτελέσματα αφ΄ενός να έχουν σπάσει τα νεύρα του και αφετέρου να του έχουν καταστραφεί κάποιες ηλεκτρ. συσκευές. Έτσι, μου ζήτησε να διευρευνήσω εαν και πως μπορεί να διορθώσει την κατάσταση αυτή. Του πρότεινα λοιπόν την λύση του φωτοβολταϊκού συστήματος. Εξού και οι απορίες που παραθέτω στο προηγούμενο post #160. Έχει λοιπόν κάποιος απαντήσεις στις ανωτέρω απορίες μου; Ευχαριστώ.
  12. Καλησπέρα σε όλους - όλες! Απορία : Στον νόμο περί Ηλιακών στεγών (ΦΕΚ 1079/2009), από ότι ξέρω δεν συμπεριλαμβάνονται τα μη διασυνδεδεμένα νησιά, σωστά; Παρόλα αυτά, εαν κάποιος ιδιώτης έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλεινα εγκαταστήσει ένα μικρό Φ/Β σύστημα στο σπίτι του (Κρήτη), μπορεί γραφειοκρατικά να το κάνει; Χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από Πολεοδομία; Μπορεί να συνδεθεί με την ΔΕΗ; ή το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τα εγκαταστήσει στη ζούλα κρυφά από Πολεοδομία και από ΔΕΗ;
  13. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω το PV Estimation, διότι στο site της Adamsnet LTD, δεν υπάρχει.
  14. Γειά σας συνάδελφοι. Διάβασα με προσοχή τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας για το θέμα των Υ.Δ. μας. Είναι όντως μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα. Προσωπικά αυτό που μέχρι τώρα κάνω, είναι τα εξής : 1) στην Υ.Δ. μου, αναγράφω ημερομηνία και ώρα ελέγχου 2) παίρνω φωτόγραφίες (με αποτύπωση ώρας) σε όλη την εγκατάσταση, φροντίζοντας να φαίνονται χαρακτηριστικά σημεία του χώρου. 3) τρομάζω τον πελάτη με τις κυρώσεις που θα έχει αν αλλάξει κάτι χωρίς να με ενημερώσει. Αυτά και ο Θεός βοηθός!
  15. Καλησπέρα! Αδειοδοτούνται κανονικά οι πισίνες αυτού του είδους. Απλά, υπάρχει ίσως ένα μπέρδεμα σχετικά με τις απαιτήσεις του HD 384, όσον αφορά στο πόσο κοντά στο νερό βρίσκεται ο Ηλ. πίνακας της compact μονάδας. Προς ενημέρωση: μετά από έρευνα αγοράς, διαπίστωσα ότι όσον αφορά στο εαν σε πισίνα με compact μηχανοστάσιο μπαίνει φρεάτιο στον πυθμένα, κατέληξα στο ότι μπαίνει φρεάτιο το οποίο χρησιμεύει μόνο για το άδειασμα της πισίνας, ενώ δεν συνδέεται με την ανακυκλοφορία του νερού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.