Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Iasson

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Αγαπητέ ΜΑΚΑΡ, Το έγγραφο αυτό το έχω βρει, αλλά δεν με καλύπτει. Επίσης και τα τηλέφωνα τα έχω αλλά δεν έβγαλα άκρη, καθώς ο ένας με παρέμπεμε στον άλλο, εν όψει δε και της αλλαγής αρμοδιότητας των υπουργείων!. Τελικά, με πολύ ψάξιμο, ο θείος google, που λες και εσύ [], βοήθησε. Σε κάθε περίπτωση, thx for the assistance.
  2. Καλησπέρα, Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω το κείμενο της υπ' αρ. 97870/2248/7-5-2009 εγκυκλίου του Υ.Π.Ε.Κ.Α για ζητήματα δασικής νομοθεσίας; Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα, Υπάρχει ένα οικόπεδο, επί του οποίου έχει ανεγερθεί κτίσμα, το οποίο αποκτήθηκε το 2002 και ένα όμορο χωρίς κτίσμα, το οποίο αποκτήθηκε το 2003. Και τα δύο ακίνητα, ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Επίσης, σημειώνω ότι στο κτίσμα δεν έχουν συσταθεί οριζόντιες ιδιοκτησίες. Μπορεί να θεωρηθούν τα δύο αυτά οικόπεδα ως ενιαία ιδιοκτησία είτε ως φυσική συνένωση είτε να συνενωθούν νομικά; Αν ναι, με ποιόν τρόπο; Η άποψή μου είναι πως όχι. Επειδή, όμως δεν βρήκα κάτι, που να το τεκμηριώνει, εάν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει, ευχαρίστως να ακούσω την άποψή του (είτε θετική είτε αρνητική). Ευχαριστώ,
  4. Καλημέρα, Πρόκειται για ένα ακίνητο 14,5 περίπου στρεμμάτων. Τμήμα αυτού 12 στρεμμάτων περίπου βρίσκεται εκτός σχεδίου και τα υπόλοιπα 2,5 εντός σχεδίου. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί να γίνει κατάτμηση του ακινήτου σε δύο επιμέρους ακίνητα, προς το σκοπό πώλησής τους; Από αυτά που διάβασα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εφόσον τα δύο επιμέρους ακίνητα που δημιουργούνται είναι άρτια και οικοδομήσιμα, με βάση τους ειδικούς όρους αρτιότητας και δόμησης (ελάχιστο εμβαδό και πρόσωπο σε δρόμο), που αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή , μπορεί να γίνει η κατάτμηση. Είναι σωστό το ανωτέρω συμπέρασμα; Αν ναι, υπάρχουν και άλλοι όροι (πλην ελαχίστου εμβαδού και προσώπου), που επηρεάζουν την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα; Αν το ανωτέρω συμπέρασμα είναι λάθος, θα εκτιμούσα την άποψη κάποιου ειδικού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλημέρα, Γνωρίζει κανείς εάν φάκελο στην Πολεοδομία για έκδοση οικοδομικής άδειας μπορούν να εκδίδουν μόνο Έλληνες (ή μηχανικοί του ΤΕΕ, γενικά) ή και αλλοδαποί μηχανικοί; Για τους αλλοδαπούς μηχανικούς (και ειδικά για εκτός ΕΕ) υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις; Τέλος, αναφορικά με τις αμοιβές τους, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση από άποψη φορολογικού δικαίου; Ευχαριστώ,
  6. Καλησπέρα, Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πεί, πού μπορώ να βρω το κείμενο της υπ' αρ. 5/2004 Εγκυκλίου, αναφορικά με το χαρακτηρισμό κοινόχρηστων δρόμων για εκτός σχεδίου ακίνητα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλημέρα. Δεν ξέρω, εάν η ερώτησή μου, τίθεται στο σωστό forum. Ελπίζω πως ναι. Ήθελα να ρωτήσω, εάν στην Κέα υπάρχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.