Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

thetisk

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thetisk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και καλή χρονια σε όλους! Εχω οικοδομική άδεια σε ισχύ η οποία εκδόθηκε στις 14/11/2012 και λήγει στις 31/12/2024. Η οικοδομή δεν έχει πάρει ρεύμα (έχει εργοταξιακό) και δεν έχει έρθει ελεγκτής δόμησης. Καθώς έχουν πραγματοποιηθεί αυθαίρετες κατασκευές μετά το 2011 θέλω να βγάλω άδεια νομιμοποίησης αυτών για να κλείσει η άδεια (ελεγκτής δομησης, ρευματοδότηση, κ.τ.λ.) και έχω τις εξής ερωτήσεις αν γνωρίζετε : 1) επιλέγω απο το eadeies εναλλακτικά ένα απο τα : 103 Βεβαίωση Όρων Δόμησης αρθ. 38§2 ν.4495/2017 για Αναθεώρηση έντυπης Αδείας 180 Προέγκριση για Αναθεώρηση έντυπης Αδείας (ν.4759/2020) ή επιλέγω απο το eadeies 197 Αναθεώρηση έντυπης Αδείας ΔΑΟΚΑ/ΥΠΕΝ ν. 3986/2011 (χωρίς προέγκριση) μήπως δεν πρεπει να κάνω κάποια επιλογη απο τις έντυπες άδειες ? 2) Πιστεύετε οτι είναι σωστός ο τίτλος : "Αναθεώρηση της υπ' αριθμ. .... έντυπης οικοδομικής άδειας για νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 3β" ή απλά "νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 3β". 3) Ο ένας εκ των επιβλεποντων μηχανικών έχει συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν πληρωθεί οι επιβλέψεις του. Ο ίδιος δεν έχει κάποια οικονομική απαίτηση και έχει κάνει υπευθυνη δήλωση παραίτησης. Πως πιστεύετε οτι πρεπει να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα ? Τις μελέτες θα τις κάνει νέος μηχανικός ο οποίος θα πληρωθεί για τις αναθεωρημένες μελέτες, αλλα λόγω νομιμοποίησης δεν θα οριστεί νέος επιβλέπων μηχανικός. 3) η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε στις 14/11/2012 ήταν άδεια προσθήκης καθ' ύψος α' και β' ορόφου σε υπάρχουσα κατοικία. Επειδη η προσθήκη ήταν μικρότερη απο 100,00 τ.μ. και συγκεκριμένα 95,00 τ.μ. δεν υπήρχε απαίτηση τότε για θέση στάθμευσης. Σήμερα θα χρειαστεί να γίνει εξαγορά της θέσης στάθμευσης καθώς τα τετραγωνικά μέτρα που νομιμοποιώ είναι περίπου 65,00 τ.μ. ? αρα στο σύνολο η προσθήκη που έχει γίνει είναι 160,00 τ.μ.. Το οικόπεδο πληρεί τις προυποθέσεις για εξαγορά. 4) Μηπως γνωρίζετε ποιος και με ποιον τρόπο βγάζει το πρόστιμο που πρεπει να πληρωθεί ? Πρεπει να απευθυνθώ στην πολεοδομία ? πρεπει να καλέσω ελεγκτη δόμησης ? Μου φαίνεται εξαιρετικά πολύπλοκη η διαδικασία και με την ΥΔΟΜ δεν είναι καθόλου εύκολη η επικοινωνία. Σας ευχαριστω εκ' των
  2. Στο σύστημα βέβαια του 4178, είναι υποχρεωτική η υποβολή του δικαιολογητικού της κατάθεσης αμοιβής! Εσεις τι βάζετε για να μην έχει ελλείψεις ο φάκελος του αυθαιρέτου?
  3. Καλημέρα και σας ευχαριστώ. Θα τα βάλω όλα, δηλαδή την πραγματική κατασταση Ιάσωνα. Αυτοί μιλάνε και για πρόστιμα αν δεν γραφτούν σωστά. Οποτε "τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα", όπως λεει και το άσμα.
  4. Καλησπέρα σε όλους. Ειλικρινά δεν εχω καταλάβει αν πρεπει να δηλωθούν στο Ε9, τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετων κατασκευών που ακόμα δεν έχουν δηλωθεί στον 4178, αλλα θα δηλωθούν μέχρι το τέλος του νόμου. Οι λογιστές λένε να μην τα βάλουμε τωρα αλλα όταν θα τακτοποιηθούν. Απο την άλλη ο νόμος λέει οτι στο Ε9 πρεπει να δηλώνονται και τα αυθαίρετα είτε έχουν τακτοποιηθεί, είτε όχι. Εσας ποια είναι η αποψή σας.???
  5. Καλημέρα, 1. Διαβασα το ΦΕΚ με τις χρήσεις για περιοχή αμιγούς κατοικίας και αναφέρει τα εξής: "ΑΡΘΡΟΝ-2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Στις περιοχές αμιγούς κατοικίας επιτρέπονται μόνο: 1. Κατοικία. 2. Ξενώνες μικρού δυναμικού (περί τις 20 κλίνες). 3. Εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (παντοπωλεία, φαρμακεία, χαρτοπωλεία κλπ.). 4. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας. 5. Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 6. Αθλητικές εγκαταστάσεις. 7. Θρησκευτικοί χώροι. 8. Πολιτιστικά κτίρια (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις)" Με βάση το ΦΕΚ δεν ξέρω αν μπορούμε κατοικια που έγινε γραφεία να το υπολογίσουμε με αναλυτικό προυπολογισμό. Εσεις τι λέτε;;; 2. ioannat και yian, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. α. Για το κτιριάκι πίσω νομίζω οτι δεν πρεπει να μπει αλλαγη χρήσης γιατι δεν υπήρχε καθόλου στην άδεια β. Για τον κοινόχρηστο διάδρομο νομίζω οτι πρεπει να μπει αλλαγή χρήσης καθώς ο διάδρομος αυτός δεν εξυπηρετούσε το κατάστημα αλλα τους ορόφους (κατοικίες). ioannat βάσει αδείας είχα δικαίωμα μονο 80,00 τετρ. μέτρα κατάστημα. γ. Για τον ημιυπαίθριο του ισογειου δεν θα βάλω αλλαγη χρήσης αλλα μονο Υ.Δ. γιατι εξυπηρετούσε την χρήση του καταστήματος Συνάδελφοι είναι δύσκολη η επιλογή!!! Αναρωτιέμαι πραγματικά τι πρεπει να κάνω. Σας ευχαριστώ και πάλι
  6. Κτιριο σε περιοχή αμιγούς κατοικίας με επιτρεπόμενα 80 τετραγωνικά καταστήματα. Στην άδεια έχουμε ισόγειο καταστημα με ημιυπαιθριο. Στον α και β όροφο κατοικίες. Το κτιριο έχει σύσταση αλλά ανήκει σε εναν ιδιοκτητη 1. Στο ισόγειο ο ημιυπαιθριος κλείνει και γίνεται καταστημα. Τον υπολογιζω με Υ.Δ 2. Στο ισόγειο το κατάστημα επεκτείνεται στην κοινοχρηστη είσοδο. Τα τετραγωνικα αυτά τα υπολόγιζω με Υ.Δ και συντελεστή αλλαγή χρήσης. 3. Στο πίσω όριο του οικοπεδου κατασκευάστηκε ξεχωριστικο κτιριακι με χρηση γραφείων. Το υπολογιζω με Υ.Δ και Υ.Κ. 4. Ο α και β όροφος απο κατοικία μετατράπηκαν σε γραφεία. Τα υπολογιζω με αναλυτικο προϋπολογισμό. Ποια είναι η άποψη σας για τα παραπανω;; Ο υπολογισμος της υπέρβασης δόμησης για την αλλαγή χρήσης θα γινει συγκρίνοντας τις υπερβάσεις με τα 80 τετραγωνικα μετρα (τετραγωνικά επιτρεπόμενα για καταστήματα βαση άδειας και βάσει σημερινών όρων δόμησης) ή με τα συνολικά επιτρεπομενα;
  7. Περίπτωση δική μου που στην άδεια α' και β' όροφος ήταν μεζονέτα και στην πράξη και σύσταση έγιναν δύο ξεχωριστές ιδιοκτησίες, τις αντιμετώπισα ως ενα 500,00αρικο σε κάθε όροφο και φυσικά δύο δηλώσεις (μία για τον κάθε ιδιοκτήτη).
  8. Σωστα συνάδελφοι. Δεν μπορει να παει κατηγορια 1 το καταστημα. Το μυαλό εχει γίνει "σούπα"! Σας ευχαριστώ Pavlos33 και dsworks
  9. Σ' ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση. Θα το βάλω προ του 75 γιατί η σύσταση είναι πριν το 75 κ περιγράφει το καταστημα έτσι όπως είναι σημερα. Σ' ευχαριστώ και παλι
  10. Καλημέρα, την βοήθεια σας στο εξής: Σε οικοδομή προ του '75, 1.στην άδεια στο ισόγειο φαίνονται 2 καταστήματα χωρίς w.c., 2.στην σύσταση φαίνεται ένα κατάστημα 3.στην πράξη είναι ένα καταστημα το οποίο μισθώνεται και έχει w.c. Το βάζω στον 4178 με διαφορετική διαμερισμάτωση ή όχι?
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση ponireas Δυστυχώς αν δεν διορθωθεί η δήλωση δεν διαγράφονται τα πρόστιμα. Το σημαντικό ερώτημα είναι όμως αν έχουν δίκιο στην ερμηνεία της εγκυκλίου 4 ?? Εγω θεωρώ πως όχι, απο την στιγμή που το β' υπόγειο υπήρχε στην άδεια. Απο την άλλη δεν είναι λιγο παράλογο να μην παίρνει μειωτικό συντελεστή ένας αυθαίρετος υπόγειος χώρος που δεν υπήρχε στην οικοδομική άδεια?
  12. Καλημέρα, σε οικοδομή διώροφη με α' υπογειο (αποθήκες κατα την οικοδομική άδεια) και β' υπόγειο με χώρους στάθμευσης (το οποίο καταλαμβάνει την μισή επιφάνεια του α' υπογείου), κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι : 1. αλλαξε χρήση το α' υπόγειο απο βοηθητική χρήση σε κύρια χρήση. 2. Επεκτάθηκε το β' υπογειο κάτω απο όλη την επιφάνεια του α' υπογείου (αποθηκες) 3. Οι στάθμες κατασκευάσθηκαν σύμφωνα με την οικοδομική άδεια Πραγματοποιήθηκε αυτοψία απο την πολεοδομία και καταγράφηκαν οι ως άνω αυθαιρεσίες. Πήγα την δήλωση του 4178 στην πολεοδομία για την διαγραφή του προστίμου και ο υπάλληλος μου είπε ότι βάσει της εγκυκλίου 4 δεν εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής στις επεκτάσεις του β' υπογείου βασιζόμενος στο "ο μειωτικός συντελεστής εφαρμόζεται για αυθαιρεσίες σε νομίμως υφιστάμενες υπόγειες στάθμες, δηλ. με βάση οικοδομική άδεια..." Ποια είναι η αποψή σας??? Εσείς πως αντιμετωπίζεται παρόμοια θέματα.?? Το β' υπόγειο στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει στην οικοδομική άδεια.!!!!!
  13. Καλημέρα, Διαπύστωσα οτι ενω εδω και καιρό δεν ενημέρωναν το σύστημα των αμοιβών με τις καταθέσεις στην ΕΤΕ, απο χθες ( χθες το είδα εγω) έχουν ενημερωθεί. Μηπως μας λέει κάτι αυτό??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.