Μετάβαση στο περιεχόμενο

NTIN

Members
  • Περιεχόμενα

    75
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NTIN's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

16

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, έχω περίπτωση κτιρίου (με οα και χωρίς καμία παραβίαση του νόμιμου περιγράμματός του), όπου κατά τον έλεγχο ρυμοτομικής βρέθηκε τμήμα του να την παραβιάζει λόγω λάθους θέσης (ή λάθους στον καθορισμό της ρυμοτομικής που έγινε με τεχνική έκθεση κατά την κατασκευή). Το κτίριο κατασκευάστηκε πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής η οποία σήμερα έχει συντελεστεί. Πιστεύεται ότι μπορώ να κάνω χρήση της περίπτωσης ιειε) παρά το γεγονός ότι δεν έχω μεταβολή διαστάσεων άλλα θέσης και πως θα κάνατε τη σύγκριση για τα βγει το 5%?
  2. Καλησπέρα, με τη νέα τροποποίηση του νόμου στην κατηγορία 4 υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές έως 50μ² στο ακίνητο. Έχω διαμέρισμα - οριζόντια ιδιοκτησία με κλείσιμο Η/Χ 25μ² και από υπέρβαση >40%. Μπορεί να μπει κατηγορία 4? κατά την άποψή σας? Ευχαριστώ.
  3. Σε περίπτωση που το υφιστάμενο κτίριο έχει μεταβολές στις διαστάσεις <2% πως το αντιμετωπίζουμε?
  4. Σ ευχαριστώ. Η τιμολόγηση της εργασίας πότε πρέπει να γίνει? Έχουμε κάποια υποχρέωση ως προς αυτό? Εννοώ υποχρέωση ως προς τον κώδικα αμοιβών ΤΕΕ και όχι ως προς το φορολογικό.
  5. Καλησπέρα σας. Για δήλωση αυθαιρέτου, η κατάθεση της αμοιβής στην τράπεζα έχει χρονικό όριο? Δηλ. μπορεί να κατατεθεί οποτεδήποτε στο διάστημα που είναι ανοιχτή η δήλωση ή πρέπει να κατατεθεί αρχικά με την πληρωμή του παραβόλου όπως πχ στις άδειες? Ευχαριστώ.
  6. Ο ιδιοκτήτης μου έδωσε το έντυπο της εγκεκριμένης αίτησης που του έδωσαν από το Δήμο- ΚΕΠ όπως βγαίνει απ το σύστημα προφανώς.
  7. Καλησπέρα σας. Έχω περίπτωση διώροφης οικοδομής όπου ο όροφος 103μ² επεκτάθηκε κατά 12μ² με δημιουργία pilotis από κάτω. Σε αυτή την περίπτωση υπολογίζω τα συνολικά κατακόρυφα φορτία και συγκρίνω με τα συνολικά της οικοδομής? Απαλλαγή δεν παίρνω διότι έχω και κλειστό κλιμακοστασίο που εξυπηρετεί όροφο και δώμα (12μ² κάτοψη). Δεν καταλαβαίνω αυτό τον έλεγχο κατακόρυφων φορτίων. Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα σας! Σε περίπτωση δικαιούχου ΚΕΑ, πάνω στο έγγραφο του ΚΕΑ αναγράφει τη διεύθυνση κατοικίας η οποία είναι ίδια με το προς ρύθμιση αυθαίρετο. Θεωρείται οτι είναι αρκετό ή χρειάζεται επιπλέον έγγραφο για να δικαιολογηθεί ή κύρια κατοικία, λαμβάνοντας υπόψη οτι το 103 δεν αναφέρει συγκεκριμένα δικαιολογητικά.
  9. Συνάδελφοι για τους στάσιμους οικισμούς τι λέτε? Υποβάλλουμε ή όχι ΜΣΕ? Η απάντηση του ΤΕΕ στο ερώτημά μου είναι: ''Στους στάσιμους οικισμούς (αρθ. 112) εμφανίζονται ως απαιτούμενα τα αρχεία με α/α 1, 2, 3, 4, 5, 9, 12, 16 (σύμφωνα με την αρίθμηση που έχουν στη λίστα του συστήματος) και δεν απαιτείται το αρχείο η αρθ. 99, δηλ. στατικός έλεγχος των παραβάσεων (μελέτη στατικής επάρκειας ή τεχνική έκθεση). Σε κάθε περίπτωση, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο σύστημα για πληρότητα είναι ενδεικτικά. Ο διαχειριστής μηχανικός κάθε δήλωσης είναι αρμόδιος για τον καθορισμό των υποχρεωτικών αρχείων, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που ισχύει για τις συγκεκριμένες αυθαίρετες κατασκευές/χρήσεις.''
  10. Για να προχωρήσει σε κατάσταση υπαγωγής πρέπει να την ανεβάσεις. Τικάρεις στη φάση της αρχικής υποβολής το αντίστοιχο κουτάκι. Την έκπτωση την υπολογίζει τότε στη φάση αρχικής υποβολής.
  11. Καλημέρα συνάδελφε, ναι διάβασα το νήμα. Ρώτησα μήπως κάποιος συνάδελφος έχει κάτι νεότερο.
  12. Καλησπέρα, θεωρείτε οτι οι περιπτώσεις της εγκυκλίου εφαρμόζονται αθροιστικά ή και ανεξάρτητα? Πχ έχω περίπτωση διόροφης οικοδομής με μια οριζόντια ανα στάθμη, ισόγειο - όροφος. Στον όροφο έχει κλείσιμο ημιυπαιθρίου 8μ², επέκταση εκτός περιγράμματος ισογείου (δηλ δημιουργείται μια pilotis) 13μ² και το ανοιχτό κλιμακοστάσιο στην ΟΑ από την αυλή στον όροφο που έχει κλείσει κάτοψης 12,6μ² (προσθήκη κατ΄επέκταση του νομίμου περιγράμματος). Μπορώ να το σπάσω στις υποπεριπτώσεις της ΥΑ ή επειδή είμαι >25μ² καίγομαι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.