Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

acesnzeros

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα, Πύργος.

acesnzeros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορεί και να υπάρχει κάποιο βοήθημα για νέους επαγγελματίες αλλά αυτό θα στο πουν στον ΟΑΕΔ. Εκείνο που θέλω εγώ να σου πω είναι πως δεν θα πρέπει να βασιστείς και πολύ στα λεγόμενά τους. Φίλος μου πήρε επιδότηση από τον ΟΑΕΔ πριν 1 1/2 χρόνο περίπου, και ακόμα να του εκταμιεύσουν (από 1-3-2010) την δεύτερη δόση (2000€), αν και έχει καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά. Μην πιστέψεις (σε περίπτωση που μπεις σε κάποια επιδότηση) ότι τα χρήματα θα τα παίρνεις στις ημερομηνίες που θα σου πουν, αλλά μετά από κανά 6μηνο και βαλε. Εποχές ΔΝΤ…
  2. Δυστυχώς στις μέρες μας γίνονται πολλές ανατροπές κατακτήσεων και δικαιωμάτων για τα οποία χύθηκε αρκετό αίμα απλών ανθρώπων. Έτσι και το θέμα του ασφαλιστικού που γίνεται κάθε μέρα και πιο άδικο (ειδικά για τους νέους.) Πράγματι ο νόμος θεωρεί ότι ο τελειόφοιτος μετά την άδεια επαγγέλματος αρχίζει και βγάζει χρήμα με ουρά και πως στα 5 χρόνια είναι πλέον ένας πετυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας. (βαλτον λοιπόν σε νέα κλίμακα!!!). Μια λύση θα ήταν ίσως η ιδιωτική ασφάλιση. Έλα όμως που σε ένα κράτος μπάχαλο δεν υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εκείνοι ώστε να μην έχουμε τα σκάνδαλα της Ασπίς. Το ΤΕΕ από την άλλη διοργανώνει ημερίδες (πήγα και κόντεψα να φύγω με εγκεφαλικό και καραμπινάτο έμφραγμα) για το αν υπάρχει κρίση στην οικοδομή και πόσοι επαγγελματίες θίγονται. Σημειώνω ότι έχω ρίξει «μαύρο» και στις εισφορές του ΤΕΕ, το στέλνω πάντα πίσω με επιστολή διαμαρτυρίας και στο ΤΣΜΕΔΕ του τελευταίου εξαμήνου. Αντί για την συλλογή υπογραφών θα πρότεινα τον βομβαρδισμό του ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, υπουργείου εργασίας με επιστολές διαμαρτυρίας και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες που έρχονται. Αλλιώς θα μετρήσουν 4,5, 10000 υπογραφές και αλλιώς 10000 οργισμένους μηχανικούς έτοιμους να δοκιμάσουν την στατική επάρκεια της βουλής. Όσο αυτοί παίζουν το χαρτί του διαίρει και βασίλευε εμείς να είμαστε μαζικά στους αγώνες.
  3. Αυτόν τον τσίμπησαν γιατί προφανώς έχασε την πολιτική του κάλυψη. Αλλά από την στιγμή που δεν πρόκειται να δει την ψειρού είναι σαν να μην έγινε τίποτα. Ένα βήμα έγινε αλλά αν δεν φτάσεις στο τέλος είναι σαν να μην ξεκίνησες και ολα γίνονται για το θέαμα. Τώρα για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς δεν πιστεύω να γίνει κάτι. Ανάλογη περίπτωση δεν είναι και αυτή της ΑΣΠΙΣ??? Όλοι έξω από τα σίδερα με τα λεφτά στην τράπεζα και ο κόσμος στην ανέχεια να βλέπει να γλεντάνε τα κλεμμένα.
  4. Μπορεί να είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά επειδή έχω μπει σε πολλές οικοδομές, μετά τα μπετά, αυτή είναι η χειρότερη δουλειά που έχω δει. Η όλη δουλειά φαίνεται ότι έγινε βιαστικά. Πραγματικά ο μπετατζής είναι εγκληματίας. Και φυσικά ο δεύτερος εγκληματίας είναι ο μηχανικός που επιβλέπει. Γι’ αυτά που γράφτηκαν περί ενισχύσεων με gunite, εγώ θα έβαζα τον μάστορα να τα ξηλώσει όλα με τα δόντια και μετά να τα ξαναρίξει με τον κουβά που παίζουν τα παιδάκια στις παραλίες.
  5. Το σίγουρο είναι ότι κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Και όταν όλα αυτά τα 300 λαμόγια βλέπουν ότι δεν χαμπαριάζει ο Έλληνας τότε συνεχίζουν και θα συνεχίζουν. Ο Έλληνας έχει μια ευκαιρία κάθε τέσσερα περίπου χρόνια να στείλει ένα μήνυμα στο σύστημα. Αυτή η ευκαιρία μένει πάντα ανεκμετάλλευτη. Και φυσικά το σύστημα έχει όλους εκείνους τους τρόπους να αυτοπροστατεύεται και να αυτοσυντηρείται , είτε τους λένε συμβασιούχους είτε διορισμούς από τα παράθυρα. Η δικαιοσύνη διαπλεκόμενη με το πολιτικό σύστημα δεν έχει παρά να το εξυπηρετεί και να το προστατεύει. Οπότε δεν μας μένει παρά να στηρίξουμε το σύστημά τους και να πάμε και να βάλουμε όλοι μας λεφτά σ’αυτό το ταμείο γιατί όπως θα είδατε και από τις δηλώσεις του προέδρου της βουλής, υπάρχουν πρώην βουλευτές που ζουν με δανεικά. (η δήλωση είναι πραγματική). Έτσι και αλλιώς ως μηχανικοί οι οποίοι δεν είμαστε ποτέ άνεργοι ( όπως λέει ο ΟΑΕΔ και το ΤΣΜΕΔΕ) έχουμε λεφτά να συνεισφέρουμε. Αφού δεν τους πετάμε στην θάλασσα να τους πνίξουμε τότε πρέπει να τους ανεχτούμε και να υπακούσουμε στις επιλογές του αφέντη. Αφιερωμένο σε όλους ένα τραγούδι που γράφτηκε πριν από 30+ χρόνια και είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
  6. Δεν υπάρχει τεχνικό βιβλίο που να απευθύνεται σε ηλεκτρολόγους και να μην έχει ένα παράδειγμα μονογραμμικού. Ακόμα και τα βιβλία των σχολών που τελειώσαμε έχουν ένα κάρο σχέδια. ακόμα και αυτό που λες για την ομαδοποίηση των πριζών πιστεύω ότι είναι κάτι που έχει αναπτυχθεί και σε αυτό το foroum, και σε τεχνικά βιβλία. Επειδή μηχανικός χωρίς βιβλιοθήκη είναι κουβάς χωρίς νερό : 1. Σ. Τουλόγλου --ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κτιρίων 2. Π. Ντοκόπουλος -- Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καταναλωτών Μ. και Χ.Τ. 3. Π.Δ. Μπουρκας -- Εφαρμογές κτιριακών βιομηχανικών μελετών και εγκαταστάσεων. Και τα τρία τα θεωρώ απαραίτητα.
  7. Νικόλας Άσιμος ... αυτοί καλοπερνάν και μεις αγωνιάμε αν θα έχουμε δουλεία για να 'χουμε να φάμε... ...δεν είναι ανθρώπινα τα μεροκάματά μας...
  8. προσωπικά σε όποια μελέτη έχω κάνει δεν έχω βάλει ποτέ σύστημα tracking, γιατί ναι μεν ανεβάζει την απόδοση αλλά ανεβάζει και τα χρόνια που θέλει, για απόσβεση η επένδυση.(εκτός από το κόστος ανεβάζεις και τα έξοδα συντήρησης) και από την άλλη γιατί να έχω μέγιστη απόδοση στις 10 το πρωί όταν η μέγιστη ζήτηση από το δίκτυο της ΔΕΗ είναι πολύ αργότερα?? το μεγάλο πλεονέκτημα των Φ/Β είναι ότι δεν έχουν κινητά μέρη. γιατί να πάω εγώ και να βάλω??? και φυσικά μην ξεχνάμε ότι αν στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι (κάθε εταιρία δίνει ένα min μέγεθος) τότε το tracking πάει περίπατο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.