Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

skidoo23

Core Members
  • Περιεχόμενα

    250
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.843 profile views

skidoo23's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

58

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελευταιο μηνυμα στο forum , μια που δεν αντέχεται το ηλιθιο moderation : @zavi εγω και πολλοί άλλοι μηχανικοί που ξέρω θα θέλαμε prismless ts από αξιόπιστες εταιρίες (leica, topcon κλπ) στα 800€ , οπότε αμα έχεις κάποια πηγή και θέλεις να την μοιραστείς feel free.. Μια και δεν το αντέχεις να σε βοηθήσουμε να αποχωρήσεις πιο σύντομα. Λαμβάνεις ποινή για απρεπή σχολιασμό. Pavlos 33
  2. (....) Μέρος του μηνύματός σου έχει διαγραφεί. Μπορείς να το βάλεις στις αγγελίες. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  3. leica s910 Kit , θα χρειαστει να αλλάξεις τον τριποδα γιατί αυτός του kit ειναι της πλακας.
  4. βασικά , με την εξαίρεση των xdr pro displays που κάνουν 5000$ , όλες τις άλλες οθόνες των mac τις φτιάχνει η lg , που οι αντίστοιχες ( και καλύτερες) για pc κάνουν γύρω στα 400. Οι nec και eizo του χιλιάρικου ειναι άλλη κατηγορία.
  5. Η δωρεάν αναβάθμιση των 7 σε 10 έχει λήξει , απλά η microsoft είναι χαλαρή στον έλεγχο μια που με τόσα στοιχεία που μαζεύουν τα win10 κατά την χρήση θα έπρεπε να σε πληρώνουν και όχι να πληρώνεις.Σε ενδεχόμενο έλεγχο είναι το ίδιο με παράνομο λογισμικό , οπως επίσης και τα κλειδιά των 9€ , όπως επίσης και τα αγορασμένα με τιμολόγιο που έχουν κωδικούς από volume licensing (και κοστίζουν εκει γύρω) που δεν προορίζονται για αυτήν την χρήση (απλώς εκεί μπορείς μετα να στραφείς νομικά κατά του πωλητή αν σε εξαπάτησε) , το πρόστιμο θα το φάς ... Αν θες να ρωτήσεις αν είναι νόμιμη η χρήση κάποιας έκδοσης των windows (που δεν ήρθε μαζί με τον υπολογιστή) πριν σου ζητήσουν το κλειδί για να το τσεκάρουν σε ρωτάνε πόσο το πήρες ..
  6. Δεν εχουν καμία σχέση , καμία όμως. περαν της υπερβολής για απλά πράγματα , και μικρά μεγέθη αρχείων μπορεις να χρησιμοποιήσεις και το gimp.
  7. Αν αγοράσεις από το κατάστημα της adobe δεν έχεις κανένα πρόβλημα , πρόσεξε μόνο να είναι το κατάστημα της ευρώπης.H έκδοση για την αγορά της αμερικής δεν ισχύει στην ευρώπη . Αμα βρείς πάντως αγόρασε μεταχειρισμένη την έκδοση CS6 που ειναι η τελευταία χωρις συνδρομή , και δεν εχει κάποια σημαντική διαφορά.
  8. Το πρόβλημα για την πιστοποίηση ενος εναλλάκτη για passivehaus δεν ειναι τόσο η απόδοση στην ανάκτηση της θερμότητας όσο η ηλεκτρική κατανάλωση , που πρέπει να είναι χαμηλότερη από 0.45 Wh/m3. Το σύστημα θέρμανσης είναι απαραίτητο hkamp αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό , και συνήθως προβλέπεται ένα μόνο στοιχείο Α/Θ (1-3)KW μετά τον εναλλάκτη , αλλά υπάρχει και σενάριο passivhaus που η θέρμανση πχ γίνεται με αντικατάσταση των λαμπών φωτισμού με λάμπες πυρακτώσεως , κάτι που δεν προτείνεται βέβαια ...Στα θερμά κλίματα η ψύξη είναι πιο δύσκολη και πιο ενεργοβόρα . εδώ ειναι η λίστα των πιστοποιημένων εναλλακτών για όποιον ενδιαφέρεται. fun fact : Σε προπέρσινη σχετική έκθεση , μεγάλη ελληνική εταιρία του κλάδου , έκανε παρουσίαση και σεμινάριο κάποιου από αυτούς τους εναλλάκτες (έχοντας την αντιπροσωπεία κλπ) και η γερμανική εταιρία που τους κατασκευάζει δεν είχε ιδέα οτι είχε αντιπρόσωπο στην ελλάδα , ούτε είχαν εκπαιδεύσει κάποιον σχετικά 😃
  9. Αν δεν έχω χάσει επεισόδια εξακολουθούν να επιτρέπονται RCD τύπου AC...
  10. Aμα αλλάξεις πλακάκια έχε υπόψη οτι υπάρχουν προδιαγραφές για τα δάπεδα που είναι βρεγμένα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος ξυπολητος (DIN 51097) . Σε ξενοδοχεία κλπ τα ζητάνε η ασφαλιστικές.
  11. Μεσα στο 2020 θα βγει ο νεος ΚΕΝΑΚ βάσει της 2018/844/EU και εκει (στην οδηγία) είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση σημείων φόρτισης (πχ σε κάθε garage με πάνω από 10 θέσεις) .
  12. Δες αν σώνει obj , το 3ds θα ανοίγει σίγουρα obj. Αλλιώς σώσε σαν ifc και χρησιμοποιήσε τα ifcconvert η ifcmax (καταπληκτικά και free ) για να κάνεις export σε obj. Δες και εδώ
  13. καλή τιμή για το glm 120c : https://www.amazon.de/Bosch-Professional-Entfernungsmesser-Funktion-Messbereich/dp/B07BRS1N19 ps : λήγει σε 12 ώρες περίπου
  14. Tα Φ.Ε. έχουν συσκεκριμένη μορφή , βλ. Παράρτημα Ι του φεκ 2654β/2011 (που νομίζω είναι ακόμα σε ισχύ) Από το εν λόγω φεκ: 4. Ο κάθε αδειούχος συντηρητής, υποχρεούται να δι− αθέτει τυπωμένα ατομικά μπλόκ με φύλλα συντήρησης κατά το πρότυπο του Παραρτήματος 1 (δίφυλλα με πρω− τότυπο και αντίγραφο), με αριθμημένα κατά αύξοντα αριθμό τα φύλλα συντήρησης, στα οποία θα υπάρχουν εκτυπωμένα τα πλήρη στοιχεία του συντηρητή. Τα μπλόκ με τα φύλλα συντήρησης ο συντηρητής θα μπορεί να τα προμηθεύεται από το επαγγελματικό του σωματείο, το οποίο θα τα σφραγίζει και θα τηρεί πλήρες αρχείο για τα διανεμόμενα φύλλα συντήρησης. Εναλλακτικά, μπλόκ με φύλλα συντήρησης που δεν προέρχονται από επαγ− γελματικά σωματεία θα πρέπει να σφραγίζονται και να θεωρούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφε− ρειακής Αυτοδιοίκησης με την επίδειξη της ισχύουσας άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του κάθε συντηρητή. Ειδικά για τις περιπτώσεις των Διπλωματούχων Μη− χανικών ή Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ που διενεργούν νομίμως οι ίδιοι εργασίες συντήρησης – ρύθμισης των εγκαταστάσεων του άρθρου 1, η θεώρηση των μπλόκ που θα χρησιμοποιούν, θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ή τις αρμόδιες υπηρεσίες των κατά τόπους Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, με την επίδειξη της άδειάς τους από την αρμόδια ΔΟΥ για έναρξη επιτηδεύματος. Απαγορεύεται η συμπλήρωση φύλλου συντήρησης σε φωτοτυπία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.