Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gamvro

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.029
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλάνδρι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.251 profile views

gamvro's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

167

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εφόσον ισχύει ακόμη η Ο.Α., τότε θα πρέπει να κάνει αναθεώρηση της για αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία. Αν δεν είναι σε ισχύ η άδεια πάλι θα βγάλει νέα Ο.Α. για την αλλαγή χρήσης. Πάντως με ΕΕΔΜΚ δεν γίνετε αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία, το ανάποδο γίνετε.
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η πολυκατοικία είναι οικογενειακή. Η έκθεση έχει αποδέκτες όλους τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, ακόμη και αυτόν που έκανε την καταγγελία! Ο δικός μου πελάτης, που έχει συνολικό ποσοστό γύρω στα 360/1000 επί του οικοπέδου, δεν θέλει να οικειοποιηθεί κάτι, απλά θέλει να συνεχίσουν να είναι κοινόχρηστα τα κτίσματα αυτά, αλλά να πάψουν τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Μήπως η περίπτωση αυτή ανήκει στην παράγραφο 9 του άρθρου 98, δηλαδή θέλει συναίνεση άνω του 50% για την υπαγωγή; Σε περίπτωση που δεν γίνει τακτοποίηση, τα πρόστιμα πηγαίνουν ξεχωριστά και κατά αναλογία στον κάθε ιδιοκτήτη, σωστά;
  3. Στο πίσω ακάλυπτο χώρο οικοπέδου και όχι σε επαφή με την πολυκατοικία υπάρχουν μία μικρή αποθήκη και μία δεξαμενή πετρελαίου που είναι κοινόχρηστες, δεν αναφέρονται πουθενά στην οικοδομική άδεια ούτε στην σύσταση οριζοντίου και είναι αυθαίρετες. Από καταγγελία ενός εκ των συνιδιοκτητών ήρθε η ΥΔΟΜ και εξέδωσε την προβλεπόμενη Έκθεση Αυτοψίας χαρακτηρίζοντάς τες αυθαίρετες κατασκευές. Το ερώτημα είναι αν μπορεί ένας εκ των συνιδιοκτητών να τις τακτοποιήσει ή και πάλι απαιτείται συναίνεση;
  4. Μήπως μια λύση θα ήτανε να επανέλθει η κάτοψη στην αρχική της κατάσταση;
  5. Εφόσον θέλεις χωρίς προέγκριση θα πρέπει να επιλέξεις αρχικά: ---> Τύπος αίτησης: Εγκρίσεις ---> Τύπος πράξης: Βεβαίωση όρων δόμησης
  6. Η ανάθεση-ανάληψη αφορά στην διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος e-Άδειες και όχι στην κατασκευή ή μελέτη έργου.
  7. Αρχικά επιλέγεις είτε ανασύσταση, είτε τακτοποίηση με Ν.4495/17. Έπειτα, εφόσον έχεις διαφορετική διαμερισμάτωση (σύμφωνα πάντα με τα σχέδια σύστασης) θα κάνεις και τροποποίηση σύστασης, σε συνεννόηση τουλάχιστον με το διαμέρισμα που επηρεάζεται λόγω διαφορετικής διαμερισμάτωσης.
  8. Τωρινό μήνυμα: Η σύνδεση με τον server που εκτελεί τους υπολογισμούς δεν κατέστη εφικτή!
  9. Κατέβασε από το συνοπτικό βιβλίο τα έσοδα από την συγκεκριμένη περίοδο και θα δεις αν εκδόθηκε ή όχι η ΑΠΥ.
  10. Θα έλεγα να ακολουθήσεις κατά αναλογία την διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας. Συγκεκριμένα να ακολουθήσεις την 8η ερώτηση από το ΤΕΕ: 8. Τι εισάγουμε στην καρτέλα «Πράξεις» για κτίσμα προ του 1955, το οποίο δεν διαθέτει άδεια, ούτε έχει υπαχθεί σε νόμο αυθαιρέτων; Κατά τη συμπλήρωση Ιδιοκτησίας με κτίσμα προ 1955, στην καρτέλα «Πράξεις», στον Τύπο πράξης επιλέγετε «Β.Δ. 9-8-1955 (προ του 1955)» και εισάγετε τα στοιχεία της βεβαίωσης προ 1955, εφόσον έχει δοθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει σχετική βεβαίωση, στον Α/Α πράξης εισάγετε το μηδέν (0), στην Ημ/νία έκδοσης την 9η-8-1955 (ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ) και στην Εκδούσα Αρχή επιλέγετε «Αρμόδια αρχή». Στα Έγγραφα Πράξεων, στα «Αποδεικτικά στοιχεία κατασκευής προ του 1955» επισυνάπτετε τη βεβαίωση προ 1955 ή, ελλείψει αυτής, Τεχνική Έκθεση μηχανικού, συνοδευόμενη από οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την παλαιότητα της κατασκευής (αεροφωτογραφίες, συμβόλαιο, κλπ). Σύμφωνα με την παρ. 1 του αρθρ. 54 του ν. 4495/2017 και την παρ. 1Β.γ. του άρθρου 2 της ΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105 (ΦΕΚ 334Β/29.01.2021), η καταχώριση ιδιοκτησίας συνοδεύεται από τα σχέδια που συνοδεύουν τις πράξεις και αποτυπώνουν την ιδιοκτησία, ήτοι κατόψεις των ορόφων που καταλαμβάνει, χαρακτηριστικές τομές και όψεις, καθώς και τη μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, εφόσον απαιτείται. Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών». Επομένως, εφόσον έχει εξασφαλιστεί η νομιμότητα της κατασκευής και δεν υπήρξε υποχρέωση σύνταξης σχετικών σχεδίων, εκπονείτε νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών.
  11. Εφόσον δεν έχεις θεώρηση Ο.Α. αλλά τακτοποίηση μπορείς να πας μόνο με την τακτοποίηση (Περ. 1ε). Όμως δεν θα είσαι απόλυτα σωστός!!!
  12. Επίσης, κάθε θέση πρέπει υποχρεωτικά πλέον να είναι παρακολούθημα διαμερίσματος και δεν μπορεί να έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου.
  13. Το εμβαδόν βάσει άδειας πώς προκύπτει; Αναγράφεται ρητά πάνω στην κάτοψη ή στο διάγραμμα κάλυψης ή μήπως από αναλυτική επιμέτρηση που κάνεις επί της κάτοψης; Τα περίπου 3,00 Μ2 διαφοράς δεν είναι βέβαια λίγα για το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Μπορείς να ανεβάσεις κάποια κάτοψη να δούμε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.