Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tankerman

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ATHENS
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ναυπηγός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tankerman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Σίγουρα το βάρος του πλυντηρίου μεταβάλλεται οπότε και οι δυνάμεις μεταβάλλονται. Η βάση θα γίνει με κοιλοδοκούς 60 χ 60 χ 3 χλστ με ενδιάμεσα κάθετα ως πρός την μακριά πλευρά (1,40 μ) Για την στήριξη στην τοιχοποιία σκέφτομαι το εξής. Απο την πλευρά που είναι το 1,40 μ και θα στηριχθεί στον τοίχο που είναι με διπλό τούβλο θα βάλω 3 στριφώνια. Απο την πλευρά που είναι το 1,00 μ και θα στηριχθεί στον τοίχο που είναι με μονό τούβλο θα βάλω 2 στριφώνια. Σαν σιδηροκατασκευή δεν την φοβάμαι για το βάρος αλλά αυτο που με φοβίζει είναι η ένωση με την τοιχοποιία. Για την μείωση των κραδασμών κατα την λειτουργία σκέφτομαι να χρισιμοποιήσω αντικραδασμικά υλικά της VIBRO. Ετσι θα φτιάξω μια δεύερη βάση που θα πατάει το πλυντήριο όταν δουλεύει. Αναμένω να ακούσω τις απόψεις σας.
  2. Ευχαριστώ και τους δυο σας για την αμεση απάντηση στο ερωτημά μου. Dear KF δεν ζήτησα στατική μελέτη ή οφθαλμοστατικη απο το φόρουμ απλά την ταπεινή γνώμη και άποψη απο τα μέλη του φορουμ στο τι μπορεί να συναντήσω. Φίλε Arche ευχαριστώ για τις σκέψεις σου και τον χρόνο σου!!!
  3. Καλησπέρα παιδιά και καλες γιορτες. Θέλω να φτιάξω ένα μεταλλικό πατάρι 1,2 χ 1 μέτρα στο τελείωμα του κλιμακοστασίου για να βάλω πάνω το πλυντήριο ρούχων. Αυτό που σκέφτομαι είναι οτι το πλαίσιο θα βιδωθεί σε τοιχοποιία απο τούβλο και τα φορτία που θα δέχεται κατά την λειτουργία του πλυντηρίου θα μεταβάλονται συνέχεια. Θα ήθελα την βοηθειά σας ωστε να καταλάβω αν έιναι εφικτό να υλοποιηθεί αυτή η κατασκευή χωρίς να υπάρξει πρόβλημα απο στατικής πλευράς. έχω σκεφτεί τα εξής: 1. να φτιάξω ένα περιμετρικό τελάρο με κιλοδοκό 60 χ 60 χ 3 στο οποίο θα φτιάξω μια αντικραδασμική βάση όπως δείχνω στο συνημένο αρχείο. 2. να βιδώσω το πλαίσιο στις δυο πλευρές του τοίχου όπως δείχνω στις φοτωγραφίες και στις αλλες δυο πλευρές να βάλω στηρίγματα στο πλαίσο που θα πατάνε στο δάπεδο.. Βάση απο κοιλοδοκούς 60 χ 60 χ 3 mm Βάρος βάσης με δάπεδο = 60 κιλά Στην βάση θα μπέι ξύλινο δάπεδο MDF 16 MM Στην βάση αυτή θα ακουμπήσουν ένα πλυντήριο ρούχων 60 κιλά και ένα στεγνωτήριο 60 κιλά. Στην πλευρά του 1.40 μ ο τοίχος είναι διπλό τούβλο και στην πλευρά του 1 μέτρου είναι μονό τούβλο. περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας Ευχαριστώ Διονύσης Epson.pdf Βάση για πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο.docx
  4. Καλησπέρα Ενδιαφέρομαι να κάνω υδραυλική εξισορρόπηση στο δίκτυο θέρμανσης με την βοήθεια ρυθμιζόμενων βαλβίδων εξισορρόπησης για επίλυση προβλημάτων θορύβου από ροή κατά την λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης. Ενδιαφέρομαι για προσφορά μελέτης, κόστος υλικών και κόστος τοποθέτησης/ρύθμισης. Ευχαριστω εκ των προτερων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής: <<7. Απαγορεύονται οι διαφημίσεις. ........... Απαγορεύεται η αναζήτηση μηχανικών, τεχνικών γραφείων ή εταιρειών παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λπ.>> Επίσης συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  5. Διαβαζωντας τιν απαντηση του athilenio ειναι σαν να βλεπω την εγκατασταση μου και τα προβληματα που αντιμετοπιζω. Ενα μονο θα σας πω, τα σωματα μου δουλευουν με ΔΤ=2-4 κελσιους και εμεις δεν μπορουμε να κλεισουμε ματι απο τον θορυβο. Και ως συνηθως στην Ελλαδα που ζουμε, παντα φταιει καιος αλλος και ποτε εμεις. Ευχαριστως παντος να το επαναφερουμε το θεμα και να το συζητησουμε μιας και ειναι και θα ειναι παντα επικαιρο.
  6. τελικα οι δοκιμες δεν πετυχαν οπως ελεγα το δυκτιο θελει να ρυθμιστει ωστε σε συγκεκριμενη πιεση στον βροχο του καθε οροφου να εχουμε συγκεκριμενη παροχη και την αναλογη ταχυτητα.
  7. KiriakosCe και PEXLIVANIDIS Για ολα τα πραγματα πρεπει να γινει μια σωστη μελετη και η σωστη επιλογη των υλικων και σαφως η τοποθετηση τους. Θεωρητικα τα πραγματα ειναι οπως τα λετε αλλα οπως λεει και ο CostasV περιμενουμε κατι πιο συγκεκριμενο και για να σας βοηθησω λιγο ας μας πειτε την γνωμη σας για την ηχομονωση ξυλινου δαπεδου, µετάδοση κάθε ανεπιθύµητου ήχου, αερόφερτου ή κτυπογενούς, στο εσωτερικό ενός κτιρίου, προσφέροντας ένα ικανοποιητικό ακουστικό περιβάλλον στους χώρους αναπαύσεως. Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας για τον σχεδιασμο και την στρωματογραφια καθως και το best practice για την μεθοδο τοποθετησης των υλικων.
  8. Εξισσορόπηση υδραυλικού δικτύου θέρμανσης / ψύξης Η αναφορά μου πάνω σε αυτό το θέμα γίνεται λόγω της παρεξηγημένης αντίληψης που υπάρχει για τα υδραυλικά δίκτυα απο τους εγκαταστάτες-τοποθετητές ενός υδραυλικού δικτύου θέρμανσης, ψύξης και γενικός δικτύου που μεταφέρεται κάπιο υγρό. Θα μου πείτε οτι έχει ξανασυζητηθέι το θέμα αλλά μην ξεχνάμε οτι η επανάλυψη είναι μητήρ της μαθησης. Στην δουλεία μου αντιμετοπίζω δίκτυα με πίεση λειτουργίας 200 με 300 Bar και κάθε δίκτυο εχει περίπου 200 βρόχους. Αναγκαστικά χρησιμοποιούμε βαλβίδες ρύθμισης πίεσης και παροχής για την σωστή λειτουργία και την αποφυγή προβλημάτων οπως το φαινώμενο της υδραυλικής σφύρας και της διαβροσης λόγω μεγάλων ταχυτήτων. Απο την άλλη έχωντας συζητήση το θέμα αυτο με αντιπροσώπους – εγκαταστάτες θέρμανσης μου έλεγαν οτι τα δίκτυα του σπιτιού είναιμικρά και δεν χρειάζονται αυτά. Αυτό το λένε γιατί ολα τα μονοσωλήνια δίκτυα κατα την λειτουργία τους βρίσκουν το σημείο λειτουργία τους, δηλαδη το ΔΤ του καθε βρόχου. Μπορεί αυτά που γράφω να μην αρέσουν σε καποιους υδραυλικούς-τοποθετητές αλλα παιδια μην φοβάστε γιατι με την βοηθεια ενός μελετητή μπορείτε να κάνετε σωστή δουλεία. Μερικά πράγματα που είναι βασικές αρχές για την εξισορρόπηση του δικτύου τα αναφέρω παρακάτω. 1.Ρύθμιση της παροχής του νερού που θα καταλήξει σε κάθε βρόχο τού δικτύου. 2.Εξοικονόμηση ενέργειας απο σωστή και οικονομική λειτουργία λέβητα σε συνδιασμό με αντιστάθμιση εξωτερικής θερμοκρασίας. 3.Με την σωστή παροχή του νερού στο βρόχο, δεν χρειάζονται τα υπερδιαστασιολογημένα σώματα. 4.Στα απομακρυσμένα θερμαντικά σώματα η παροχή του νερού είναι μικρότερη απο αυτή που βρίσκονται κοντά στον κυκλοφορητή . Με αλλα λόγια σε ένα δίκτυο με πάνω απο ένα βροχο, οι πιο κοντινοί στον κυκλοφορητή ‘’κλέβουν’’ το νερό. 5.Με την εξισορρόπηση δηλαδή την την ρυθμιστική βαλβίδα σε κάθε βρόχο προσθέτουμε πτώση πίεσης στον βρόχο τοσο ώστε ολοι οι βρόχοι του δικτύου να παρουσιάζουν την ίδια πτώση πίεσης. 6.Η επιλογή του κυκλοφορητή –αντλίας (ακόμη και σήμερα) γίνεται με τον τρόπο του δυσμενέστερου κλάδου χωρίς να λαμβάνει ο μελετητής υπόψιν του τις αντιστάσεις για την εξισορρόπηση. 7.Θα ξαναπώ οτι στην ουσία η εξισορρόπηση δεν ειναι τίποτε άλλο απο την πρόσθεση μιας επιπλέον αντίστασης στουε κλάδους (βρόχους) μέσω μιας ειδικής ρυθμιστικής βαλβίδας όπου αναγκάζει τον κλάδο να λειτουργίσει με συγκεκριμένη πίεση και συγκεκριμένη παροχη. 8.Ο αριθμος Κν ή Cv της βαλβίδας εξισορρόπησης συνδέει την παροχή νερού που περνά απο την βαλβίδα με την πτώση πίεσης του βρόχου. Δεν περνάω σε τυπολόγια και μεθόδους γιατι θα ηθελα να τα συζητησω με τους συνφορουμιτες του κλάδου. Ευχαριστω Tankerman
  9. πιστευω οτι σε αυτο το φορουμ ανταλασουμε απωψεις, λυσεις και ιδεες πανω σε τεχνικα θεματα. Στο Google μπορω να βρω εταιριες, προιοντα κτλ. Τωρα αν καταλαβα καλλα δεν θελεις να μας αποκαλυψεις τις τεχνικες σου λυσεις μαλλον λογω επαγγελματος. Εγω ειμαι μηχανολογος ναυπηγος και οτι θελετε ρωτατε ελευθερα... Οπως αναφερα θα ηθελα να ακουσω την δικια σου τεχνικη λυση πανω σε αυτα που σου ειπαν με συγκεκριμενες τοποθετησεις πανω σε υλικα και τεχνικες.
  10. Ολα αυτα που λεγονται ειναι σωστα και δεν αντιλεγω, και βεβαια η υπαρξη αερα μεσα σε ενα δυκτιο νερου ή οποιουδηποτε αλλου υγρου δεν ειναι σωστο να υπαρχουν γιατι το φαινομενο της σπηλαιωσης οπως αναφεραται ειναι προβλημα, και μαλιστα σοβαρο. Φιλε CostasV ενα κιλο=1 kgf/cm2 αλλα στην ναυτιλια λεμε κιλα. Εσεις καλα το λετε.
  11. Φιλε CostasV το γνωριζώ αυτο που λες αλλά και με τον κυκλοφορητή εκτός λειτουργίας που έκανα δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα. Για το βεληνεκές απο το εξαεριστικό, απο οτι γνωρίζω 10 μετρα ύψους μας κάνει ένα κιλό πίεσης. Οπότε αν το δίκτυο μου ειναι πρεσαρισμένο στα 2-3 κιλά και το τελευταίο σώμα που βρίσκεται στα 6 μέτρα, ωγάζει νερό.
  12. Εξαέρωση κάνω με τον κυκλοφορητή σε λειτουργία στο κύκλωμα που εχω ανοιχτό. Οπως προείπα η εγκατάσταση αποτελείτε απο 3 κυκλώματα αλλα μόνο στο ένα εχω συνδεμένα θερμαντικά σώματα. Τα αλλα δύο κυκλώματα ειναι συνδεμένα με τα κολεκτέρ και οι γραμμές που καταλήγουν στην θέση του μελλοντικού θερμαντικού σώματος ειναι γεφυρομένες ώστε το νερό να κυκλοφορεί. Το φαινόμενο της σπηλαίωσης ειναι γνωστο αλλα αυτο που αναφέρεται ειναι για της προπέλες πλοίων και ονομαζεται vortex effect και εχει καταστρεφικές συνεπειες. Το άρθρο αυτό για τους κυκλοφορητές ειναι αρκετά καλλό αλλα θέλει μελέτη γιατί κρύβει λύσεις στο πρόβλημα.
  13. Ωραία τα λές αλλά σαν τεχνικός που είμαι θα ήθελα να ακούσω και την δικιά σου πρόταση για την ηχομόνωση της οροφής αφου οπως λες αυτα που σου είπαν είναι λάθος.
  14. Εχω την εντυπωση οτι ο φιλος τραχανας κατι θελει να μας πει. Δηλαδη αν εμεις τροφοδοτουμε το δικτυο με 1,2 bar ενω η αντλια δουλευει στα 2-3 bar δεν τροφοδοτειτε το δικτυο με νερο!! Τα Watt του κυκλοφορητη δεν μπορω να τα μειωσω, αλλα μονο να ανεβάσω το μανομετρικο υψος στον κυκλοφορητη. Το οποιο και θα κανω και θα σας ενημερωσω σχετικα. Εξαέρωση στο δίκτυο κανω αλλα την επώμενη ημερα αντε ξανα τα ρυάκια να ακουγονται (μονο τα αηδονια λοιπουν 6 το πρωι που εκιναει η θερμανση).
  15. Φιλε COSTASV η αντλια μου ειναι η 32-100 και θα δοκιμασω να ανεβασω manual το μανομετρικο απο την αντλια που οπως φενεται απο την καμπυλη λειτουργιας θα μου δωσει χαμηλη παροχη στο δικτυο περιπου 1-2 m3/h.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.