Μετάβαση στο περιεχόμενο

NKOLAS

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

NKOLAS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, το γεγονός όμως ότι το τοιχειο (1,00*0,25) διακόπτεται στον όροφο μήπως δημιουργεί συνθήκες για περαιτέρω ελέγχους (σύμφωνα με την οδηγία του ΟΑΣΠ) που δεν κάνει το fespa; Ή η οδηγία του ΟΑΣΠ αναφέρεται σε περεταίρω ελέγχους σε τοιχεία που διακόπτονται καθ΄’υψος και έχουν διάσταση τουλάχιστον 1,5 σε κτίρια με παραπάνω ορόφους και παίρνουν μέρος στον υπολογισμό του ην; Αυτό το σημείο δεν μου είναι ξεκάθαρο, μπορεί κάποιος έμπειρος συνάδερφος να δώσει τα φώτα του;
  2. Καλησπέρα, διαβάζοντας τα προηγούμενα θα ήθελα να παραθέσω την εξής περίπτωση. Σε 2οροφο κτίριο με υπόγειο (+0,80) το οποίο όμως δεν είναι κανονικό (καθώς δεν υπάρχει πλάκα οροφής ορόφου –αυτοφερόμενη ξύλινη στέγη) και ένα τοιχειο (1,00*0,25) δεν συνεχίζει στον όροφο χρειάζεται πέρα από ικανοτικό και επάρκεια τοιχωμάτων; (η οποία στην περίπτωση μας δεν ικανοποιείται). Στο ισόγειο δεν υπάρχει κατάστημα ή πυλωτή αλλά στην πλάκα της οροφής του ισογείου υπάρχει μεγάλο άνοιγμα (αρχιτεκτονική απαίτηση) -τίθεται θέμα μαλακού ορόφου; Τι άλλο πρέπει να προσέξω;
  3. Επειδή αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα (αγορασμένο το civil plus 07 απο το 2007 χωρίς να έχω πληρωμένα τα συμβόλαια συντήρησης) έχω την εξής απορία.Επιλέγεται κάποιο άλλο λογισμικό (όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω) για τις αμοιβές και για τις μελέτες πυρασφάλειας, θερμομόνωσεις,υδρευσης και αποχέτευσης χρησιμοποιείται το μη αναβαθμισμένο civiltech?
  4. Καλο μήνα παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,όταν θα έχω κάτι νεότερο επι του θέματος θα σας ενημερώσω.
  5. Όχι brasco η λωρίδα τον 30 εκ. ανήκει στον πελάτη μου συμφώνα με τα τοπογραφικά(και παλιό και σχετικά πρόσφατο του 2005). Το όμορο κτίσμα είναι πολύ παλιό πάνω από 30 έτη (είναι αποθήκη – σχεδόν εγκαταλελειμμένη- δεν έχει ανοίγματα από την μεριά που συνορεύει με το οικόπεδο μας), άπλα φαντάζομαι ότι όταν κατασκευάστηκε εκ παραδρομής την στέγη την κατασκεύασαν έτσι. Το σενάριο το οποίο έστειλα στο προηγούμενο post είναι να το λέω στην πολεοδομία ή όχι?
  6. Το θέμα είναι ότι το εν λόγω όριο που δημιουργεί το πρόβλημα είναι το πίσω-οπότε αν δεν κολλήσω(αφήνοντας 5 εκ αρμό) θα πρέπει να αφήσω απόσταση Δ που πραγματικά λόγω μορφής του οικοπέδου δεν γίνεται. Με λίγα λόγια η πρόταση σου Βασιλική να μπω μέσα 30 εκ (όσο δηλαδή εισέρχεται στο οικόπεδο μου ο γείτονας) αν και είναι πρακτική, από άποψη Γ.Ο.Κ. δεν είναι εφαρμόσιμη. Δεν ξέρω πάλι έτσι δεν είναι? ή μπορώ να υποστηρίξω στην πολεοδομία ότι εφαρμόζω τον Γ.Ο.Κ. στην πράξη (δηλαδή αν και αφήνω 30 εκ. απόσταση από το όριο σύμφωνα με το τοπογραφικό, το κτίριο μου στην πραγματικότητα θα εφάπτεται με την στέγη του γείτονα που εισέρχεται στο οικόπεδο μου-δλδ θα είναι σαν να κολλάει στο όριο που ο καλός μου γείτονας εφάρμοσε) τι λέτε απλά θα γελάσουν στην πολεοδομία? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  7. Να είστε καλά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, λέω να ακολουθήσω την συμβουλή σας και να αφήσω αρμό 5 εκ. Για το 2 ερώτημα που υπέβαλα θα ήθελα τις συμβουλές σας έτσι ώστε να μην μπλεχτεί η κατάσταση
  8. Γεια σας συνάδελφοι, θα ήθελα την συμβουλή σας στο παρακάτω θέμα. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό στενόμακρο οικόπεδο όπου προσπαθώ να κάνω την αρχιτεκτονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία το διώροφο κτίριο + υπόγειο που προκύπτει (φ.ο. απο ο.σ. και τοιχοποιία από λιθοδομή 50 εκ.) εφάπτεται στο μπροστινό και στο πίσω όριο. Στο όμορο οικόπεδο στην πίσω πλευρά του οικοπέδου μου υπάρχει υφιστάμενο μονώροφο λιθόκτιστο κτίριο παλιάς κατασκευής που εφάπτεται στην οικοδομική γραμμή. Οπότε από ότι έχω καταλάβει θα πρέπει να αφήσω σε εκείνη την πλευρά αντισεισμικό αρμό και για μένα αλλά και για αυτόν. Το πάχος που θα έχει ο αντισεισμικός αρμός θα προκύψει από την στατική μελέτη η οποία όμως θα γίνει σε μετέπειτα φάση, καθώς πρώτα θα πρέπει να γίνει η τελική αρχιτεκτονική πρόταση η οποία θα περάσει από εοτ κ.τ.λ. Α) Το θέμα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν γνωρίζεται το ακριβές πάχος του αντ. αρμού και το οικόπεδο σας δίνει περιορισμένες αρχιτεκτονικές λύσεις, πως το αντιμετωπίζεται? δηλαδή πόσο κενό να αφήσω από το όριο έτσι ώστε όταν αργότερα προκύψει αυτή η απόσταση από τα στατικά να μην χρειαστεί να αλλάξουν όλα τα αρχιτεκτονικά με τα γνωστά επακόλουθα. Β)Η στέγη από το προαναφερθείς όμορο κτίσμα μπαίνει στο οικόπεδο μου περίπου 30 εκ. Τι κάνω, το αναφέρω στην πολεοδομία, στον ιδιοκτήτη του κτίσματος για να ζητήσω συναίνεση για την κατεδάφιση του τμήματος της στέγης που εισχωρεί παράνομα στο οικόπεδο μου? Από ότι καταλαβαίνεται πέρα από ότι δεν έχω την δυνατότητα να σχεδιάσω το κτίριο σε απόσταση από αυτό το όριο είμαι και άπειρος. Περιμένω τις συμβουλές σας.Ευχαριστώ Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους του forum. Ευχαριστώ. acnt Συνάδελφοι καμιά πρόταση-συμβουλή επι του θέματος?κανένας?
  9. https://portal.tee.gr/tptee/my/pages/ με την προυπόθεση βέβαια οτι έχεις βγάλει κωδικούς.
  10. Ενημερώθηκα και με την σειρά μου σας πληροφορώ και εσάς οτι δεν αφαιρείτε απο πουθενα (ούτε μπαίνει στα προσωπικά έξοδα).Τι να πεις τώρα...ς.
  11. Καλημέρα, αν και μεσημέρι.Μόλις με ενημέρωσε η λογίστρια μου οτι η απόδειξη πληρωμής για μεταπτυχιακό στο ανοιχτό πανεπηστήμιο δεν μπορεί να περαστεί ως έξοδο.Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία?το ίδιο συμβαίνει και για κάποια σεμιναρια προγραμμάτων (π.χ. στατικών)?
  12. αν και το βλέπω μετά απο καιρό, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύνδεσμο που παραθέτει η Δανάη?Γιατι όταν το πατάω με πηγαίνει στην αναζήτηση...
  13. Καλημέρα συνάδελφοι και καλές γιορτές!!Εχθές παρατήρησα ένα πρόβλημα στο εσωτερικό μέρος εξωτερικής τοιχοποιίας.Συγκεκριμενα θα αναφέρω ότι πρόκειται για διαμέρισμα 2 ορόφου σε τριώροφη οικοδομη του εξήντα που πριν 1 χρόνο ανακαινίστηκε. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο αποθήκης (περίπου 7 τ,μ,) όπου παρατηρήθηκε μούχλα στο εσωτερικό της τοιχοποιίας (διάσπαρτα σημάδια -σαν να έχει ακμή ο τοίχος με έντονη μυρωδία).το πρόβλημα επεκτείνεται και στην γυψοσανίδα της οροφής.Μια πρώτη σκέψη ήταν οτι ο χώρος δεν έχει επαρκεί αερισμό αλλα και πάλι έχω συναντήσει αρκετούς χώρους που δεν έχουν καθόλου αερισμό και δεν παρατητρείται τέτοιο φαινόμενο.Απο την άλλη η μορφή απο τα σημάδια δεν δείχνει να υπάρχει κάποια διαρροή (βούλες διάσπαρτες στον τοίχο).καμοιά ιδέα που μπορεί να οφείλεται?Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  14. καλημερά, σε περίπτωση που το σπίτι μου δέν είναι δηλωμένο ως έδρα εργασίας και προβώ στην αγορά ενος καναπέ και κάποιων καρεκλών γραφείου (που θα τα τοποθετήσω στο σπίτι και όχι στο γραφείο) θα υπάρξει προβλημα να κοπούν στο όνομα μου και να γλιτώσω το φπα? το ίδιο θα συνέβαινε και με την αγορά ενός υπολογιστή? Θα ήθελα κάποιος συνάδελφος αν γνωρίζει να με διαφωτίσει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.