Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilias

Υπερσυντονιστής
 • Περιεχόμενα

  4.109
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  15

ilias last won the day on Μάρτιος 26

ilias had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

481 Εξαιρετική

Σχετικά ilias

 • Κατάταξη:
  Υπερσυντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όντως το φορτίο σου είναι περίπου 200 Kgr με τις διαστάσεις που μας είπες. Άρα περίπου 400 Kgr/τμ. ok είσαι.
 2. Αυτό να μην το κάνεις σε παρακαλώ γιατί απαγορεύεται από τους Κανόνες Συμμετοχής μας, τους οποίους και σε καλώ να διαβάσεις προσεκτικά.
 3. Σε φάση κατασκευής φέροντα οργανισμού, ποιος είναι υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος, για μέτρα ασφαλείας κ.τ.λ. κ.τ.λ., ο Επιβλέπων τα Στατικά ή ο Γενικός Επιβλέπων-Υπεύθυνος συντονιστής μέτρων ασφαλείας; Ο Υπεύθυνος των στατικών πέρα από την ορθή υλοποίηση της στατικής μελέτης έχει άλλου είδους νομικές ή μη ευθύνες και μέσω ποιον διατάξεων αυτές προβλέπονται;;
 4. Δεν σε υποχρεώνει κανένας να έχεις επάρκεια τοιχωμάτων. Αν το διώροφο είναι "κανονικό" με τον ορισμό που έδιναν οι παλιοί Κανονισμοί, δεν χρειάζεσαι ούτε ικανοτικό έλεγχο. Κάντον όμως για να είσαι ήσυχος. Αν δεν είσαι σε περιοχή με μεγάλη ζώνη σεισμικότητας, δοκίμασε να κατεβάσεις λίγο και τον συντελεστή q, που λογικά θα είναι 3,5.
 5. Και παρόλο το κλείδωμα να με συγχωρέσετε για την παρέμβαση, αλλά.........................αλήθεια συνάδελφοι μπαίνετε στον κόπο να απαντήσετε σε άνθρωπο με τέτοιο ύφος;;; Λες και είμαστε υποχρεωμένοι; Αν είναι δυνατόν.
 6. Γίνεται η σκυροδέτηση αν πάει με καλή ροή στις βαρέλες και καθήσεις μέχρι πολύ αργά. Έχω ρίξει 460 m3 ραντιέ από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όσο για στεγάνωση.....εάν είσαι μέσα σε νερό, θες στεγανολεκάνη.
 7. Καταλαβαίνω τι λες αλλά δεν έχει λογική να μην μπορείς να τακτοποιήσεις κάτι με κάποιον τρόπο..........
 8. Ορθά και αυτά, αλλά η αυθαιρεσία έγινε την εποχή της αδείας με ΓΟΚ 73 που η εν λόγω κατασκευή επιτρεπόταν.
 9. Πως αντιμετωπίζουμε αυθαιρεσίες επί ερκερ που βάση ΓΟΚ '73 επιτρεπόταν χωρίς να μετρούν σε Δόμηση - Κάλυψη; Ανεβάζω ένα σχεδιάκι όπου βασει Οικ. Αδείας προβλεπόταν έρκερ 0,40 x 3,50 m και επί της πράξης έγινε 0,40 x 3,90 m. Η πρώτη μου σκέψη είναι με αναλυτικό προϋπολογισμό της επιπλέον επιφανείας, ίσον με 200 € και τέλος. Ποια η άποψή σας;
 10. Είπαμε είναι γραμμένες στο βιβλίο και βάζεις από κάτω και υπογράφουν.
 11. Η Νομοθεσία δεν λέει να είσαι 24/7 εκεί, απλά να δίνεις οδηγίες και να τηρούνται. Πως είσαι εξασφαλισμένος ότι έδωσες οδηγίες;;;; Ημερολόγιο μέτρων ασφαλείας σφραγιμένο από επιθεώρηση εργασίας, με γραπτές τις οδηγίες σου εντός και βάζεις ιδιοκτήτη και εργολάβο να υπογράψουν. Τηρούνται τα μέτρα;;;; Αν τηρούνται οκ, αν δεν τηρούνται το γράφεις στο ημερολόγιο. Στην τρίτη παρατήρηση μπορείς να σταματήσεις το έργο..... Έτσι γίνεται η επίβλεψη αλλά ΕΔΩ επί της ουσίας δε γίνεται ποτέ, γιατί κανένας Μηχανικός δεν θέλει να τα χαλάσει με την πελατεία του.
 12. ilias

  Εγκατάσταση γεννήτριας

  Ναι από ΡΑΕ ξέρω, πολεοδομικά εννοώ.
 13. ilias

  Εγκατάσταση γεννήτριας

  Υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθεί γεννήτρια πετρελαίου για την υποστήριξη ενός καταστήματος, η λειτουργία της οποίας θα είναι εφεδρική. Επειδή θα τοποθετηθεί σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής, έχει εξασφαλιστεί καταρχήν η συναίνεση των άλλων ενοίκων. Χρειάζεται κανενός άλλου είδους άδεια από Πολεοδομία ή δεν ξέρω και γω από που αλλού; Η δεξαμενή πετρελαίου θα είναι εσωτερική, εντός του κουβουκλίου της γεννήτριας.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.