Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jktheman

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jktheman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλή διαφήμιση. Ήδη το ψάχνω αν και θεωρώ πως έχω ότι χρειάζομαι. Αλλά ότι μπορεί να εξοικονομήσει εργατοώρες αξίζει.
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλησπέρα. Μιας και μου φαίνεται σχετικό το παρόν θέμα δεν ανοίγω άλλο. Έχουμε κάποια εξέλιξη για την δυνατότητα ή μη έκδοσης ΗΤΚ, για τα εξ αδιαιρέτου που οι συνιδιοκτήτες είναι είτε άφαντοι είτε αρνούνται να υπογράψουν εξουσιοδότηση? Ευχαριστώ
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Δύο περιπτώσεις παρόμοιες έχω. Η μια περίπτωση αφορά αυθαίρετη αλλαγής χρήσης από καταστήματα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. (Προϋπολογισμός κάτω των 15.000€). Θα μπει σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής ως λοιπή παράβαση? (έχει και άλλες αυθαιρεσίες) Και άλλη μία περίπτωση αλλαγής από καταστήματα σε οικία, εντός νομίμου περιγράμματος. Λοιπή παράβαση και εδώ? Ευχαριστώ πολύ.
  4. Όπως τα λες Δημήτρη, με το σταγονόμετρο. Όλα εντάξει υπάρχουν τα χαρτιά εν τέλει οπότε δεν πάμε με υποθέσεις. Ευχαριστώ.
  5. Οι ιδιοκτήτες μου είπαν αυτό που σας λέω δεν έχω δει ακόμα φάκελο, οπότε... Δεν είναι το θέμα τους η αποζημίωση όμως, οπότε ας υποθέσουμε πως έγινε απαλλοτρίωση. Το ερώτημα είναι: Πλέον θεωρούνται δύο τα ακίνητα?
  6. Χωρίς απαλλοτρίωση αλλά κανονικά με μελέτη και αναφέρεται σε ΦΕΚ. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω περίπτωση γηπέδου στο οποίο έχει διέλθει διαμέσου του χαρακτηρισμένος δημοτικός δρόμος. Αυτό συνιστά κατάτμηση? Δεν υπάρχει θέμα αρτιότητας. Απλά ρωτάω αν πολεοδομικά αντιμετωπίζονται πλέον ως δύο ακίνητα αν και ήταν ένα γήπεδο με ένα τίτλο.
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι το λεκτικό του νόμου μπορεί να ερμηνευτεί και ως η τελευταία πάντα απογραφή. Είναι στη διάθεση της πολεοδομίας δηλαδή πως θα το ερμηνεύσει. Αν έχετε υπόψιν σας κάποια αντίστοιχη περίπτωση θα ήμουν υπόχρεος.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω περίπτωση οικισμού που ξεπέρασε τους 2000 κατ. στην απογραφη του 2011. Οι όροι δόμησης του έχουν καθοριστεί με βάση το φεκ 181/Δ/85. Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει το άρθρο 7 παρ. 1. καθώς βρίσκομαι στο όριο του οικισμού. Ισχύει ακόμα ο νόμος με τον οποίο καθορίστηκαν οι όροι δόμησης ή ακυρώνεται από την στιγμή που ξεπεράστηκε το όριο των 2000 κατοίκων? Ευχαριστώ πολύ.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε ιδιοκτησία που τέμνεται από το όριο του οικισμού (μεγαλύτερος των 2000 κατοίκων) υπάρχει περίπτωση να δομήσει ο ιδιοκτήτης στο τμήμα εντός εφόσον είναι μη άρτιο; Η πρέπει να χτίσει στο τμήμα της ιδιοκτησίας που βρίσκεται εκτός; Εγγρ-39518/5-7-89 έχοντας υπόψιν ότι δεν αναφέρει κάτι για αρτιότητα στο εντός τμήμα. Το κύριο πρόβλημα μου είναι πως ο οικισμός ήταν κάτω των 2000 κατοίκων ενώ με την απογραφή του 2011 ξεπέρασε τους 2000. Πλέον ισχύουν ή δεν ισχύουν τα διατάγματα του νόμου για τον οικισμό? Στο διάταγμα για τον καθορισμό των όρων δόμησης του οικισμού, γίνεται σαφής αναφορά σε άρθρα του 181/Δ/85.
  11. Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως καταβάλλεται-υπολογίζεται ο ΦΠΑ σε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μηχανικών? Συγκεκριμένα σε υπεργολαβία καταβάλλουν και τα δύο μέρη ΦΠΑ? Δηλαδή θα πληρώσει ο πελάτης ΦΠΑ επί του συνόλου του έργου στον εργολάβο και ο υπεργολάβος θα χρεώσει ΦΠΑ τον εργολάβο για το μέρος που αναλαμβάνει? Συμψηφίζονται έπειτα. Δεν έχω ξανακάνει παρακαλώ κατανόηση. Σαφώς και θα πάω στον λογιστή μου πριν το τελικοποιήσω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.