Μετάβαση στο περιεχόμενο

miltos

Συντονιστής
 • Περιεχόμενα

  2.491
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

Φήμη στην κοινότητα

228 Εξαιρετική

Σχετικά miltos

 • Κατάταξη:
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Τρίκαλα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.613 profile views
 1. miltos

  νυχτερινό ρολόι

  Παιδιά, το θέμα κλειδώνεται και σε λίγο καιρό θα διαγραφεί καθώς το αρχικό ερώτημα έχει απαντηθεί από καιρό εδώ: http://www.michanikos.gr/forums/topic/13854-αγωγός-15mm2-νυχτερινού/?do=findComment&comment=767379 Αν θέλετε να θέσετε "παράπλευρα" ερωτήματα, μπορείτε να συνεχίσετε εκείνη τη συζήτηση.
 2. Μπράβο! Αλλά δεν περιμένω και πολλά από το ΤΕΕ. Έπρεπε να έχει δράσει από μόνο του. Βέβαια ένα "τσίγκλισμα" καλό είναι.
 3. Αυτό συναίβει επειδή οι πυκνωτές ήταν συνδεδεμένοι παράλληλα με τους κινητήρες, μετά το ίδιο ρελέ. Οπότε, με την απόζευξη του ρελέ, δημιουργούταν ταλαντευόμενο RLC κύκλωμα που μπορεί ήταν κοντά στη συχνότητα συντονισμού. Ήταν θέμα θέσης και διαστασιολόγησης των πυκνωτών. Το "πρόστιμο" είναι πλέον μικρό. Τι είδους προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν αν έχω χωρητικά άεργα? Κάνω και καλό στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ αντισταθμίζοντας τα επαγωγικά άεργα που έχει από άλλες εγκαταστάσεις. Γενικά πάντως, δε ρωτώ επειδή σκοπεύω να το κάνω, αλλά για να καταλάβω πως γίνεται η μέτρηση των αέργων (ένδειξη 31 στον λογαριασμό)
 4. Βάλανε ατμοσφαιρικούς επιδαπέδιους λέβητες αερίου?
 5. Μιλούσα για μεταβαλλόμενη άεργη, όπου αν ισχύει αυτό: Μπορείς να έχεις μία ισχύ πυκνωτών και με έναν διακόπτη να τους συνδέεις καθημερινά πχ 8 ώρες και προς το τέλος του μήνα φροντίζεις να τους συνδέσεις όσες ώρες χρειάζεται για να μηδενίσεις την ένδειξη της αέργου.
 6. Αν είναι έτσι δε χρειάζεσαι ελεγκτές αντιστάθμισης, βαθμίδες πυκνωτών κλπ. Αρκεί ένας τριφασικός πυκνωτής που τον βάζεις εντός χειροκίνητα μέχρι να μηδενιστούν τα άεργα...
 7. Κάτι ακόμα, τυχόν χωρητική άεργος κατανάλωση, αγνοείται, ή προστίθεται (κατ' απόλυτη τιμή) στην επαγωγική άεργο?
 8. Δε θα έχεις πρόβλημα αν κάψεις αέριο στον υφιστάμενο λέβητα. Θα έχεις απλά μια μικρή μείωση της αποδιδόμενης ισχύος, η οποία λογικά δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αν θες τα μέγιστα σε εξοικονόμηση καυσίμου, βάλε επίτοιχο λέβητα.
 9. Σωστός! Έτσι επαληθεύεται. Ευχαριστώ
 10. Καλησπέρα, Σε τιμολόγιο Γ22 οι ενδείξεις 11 και 31 που αναγράφονται στο λογαριασμό, τι αντιπροσωπεύουν? Ενεργό και φαινομένη ισχύ? Τέλος, το cosφ που αναγράφεται στο λογαριασμό, είναι το μέσο cosφ του μήνα, ή αυτό κατά τη διάρκεια της ΚΜΖ (καταγραφείσας μέγιστης ζήτησης)?
 11. miltos

  Περί νέας ΥΔΕ

  Δεν αντιμετωπίζεται από το 384 η περίπτωση διακοπής του ουδετέρου, ούτε ορίζεται ανώτερη τιμή για την αντίσταση γείωσης της εγκατάστασης.
 12. Τα Liycy χρησιμοποιούνται επίσης σε κυκλώματα ισχύος, πχ στην έξοδο ενός ρυθμιστή στροφών για μείωση του εκπεμπόμενου θορύβου (με γείωση του μπλεντάζ και στα δύο άκρα)
 13. Πάτα το κουμπί "Χρήση Πλήρους Επεξεργαστή Κειμένου" που βρίσκεται δίπλα από το κουμπί απάντηση. Από εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να επισυνάψεις αρχείο.
 14. Δεν γνωρίζω (δεν πρόλαβα να ψάξω επαρκώς) τι ακριβώς σημαίνουν οι πιστοποιήσεις που δίνει. Δες στο κάτω μέρος των ακόλουθων συνδέσμων τα "Approved by" για μία τρίοδη ηλεκτροκίνητη: http://web.cimberio.it/index.php/figura/619?subcategoria_id=74926 για μια κοινή σφαιρική βάνα: http://web.cimberio.it/index.php/figura/50?subcategoria_id=41693
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.