Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

miltos

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.708
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

Everything posted by miltos

  1. Για την Daikin ειδικά μπορείς να κάνεις δουλειά από το installation manual ή το installer reference guide. Αν θες το λογισμικό τους, πλέον λέγεται VRV Web Xpress. Νομίζω χρειάζεται εγγραφή. γκούγλαρέ το
  2. Καλημέρα. Ο τρόπος διαστασιολόγησης των σωληνώσεων αναγράφεται στο installation manual του κατασκευαστή (για κάποιους κατασκευαστές τουλάχιστον)
  3. Ενδιαφέρον και συγχρόνως παραμελλημένο το ζήτημα στο σύνολό του. Για να πάρεις συγκεκριμένη απάντηση, νομίζω πρέπει να αναφέρεις τη βιβλιογραφία (για να δούμε πως αντιμετωπίζει γενικά το ζήτημα). Τις καλύτερες πληροφορίες τις έχω βρει σε σχετική οδηγία DVGW. Θα απαντούσα πάντως ότι μας αφορά η θερμοκρασία επιστροφής στον θερμαντήρα. Υπάρχουν και θερμοστατικές βαλβίδες που τοποθετούνται στην επιστροφή κάθε κλάδου ανακυκλοφορίας, για τη ρύθμιση της αντίστοιχης θερμοκρασίας.
  4. Οι τεχνικές οδηγίες της ΔΕΗ δεν έχουν εφαρμογή στις εσωτερικές εγκαταστάσεις. Δεν έχω δει διάταξη που να απαγορεύει ρητά τη στήριξη καλωδίων σε δέντρα. Θα μπορούσε όμως να προκύπτει εμμέσως. Δεν το έχω διερευνήσει.
  5. Όχι ακριβώς. Διότι σε αυτή την περίπτωση κατασκευάζεις στην ουσία σύστημα αντικεραυνικής προστασίας (της κατασκευής κάτω από τα πάνελ 🤣) Οπότε θα πρότεινα αντίστοιχο αγωγό (δεν μπορώ να ανακαλέσω αυτή τη στιγμή, νομίζω 25mm2 ή ίσο με τον αγωγό γείωσης των πανελ)
  6. Πολύ σημαντικό. Αλλά γιατί να γειώσεις τα panel κοντά στο πίλαρ, και όχι όσο το δυνατό πιο άμεσα? Αν δεν είναι γείωση αντικεραυνικής προστασίας (που προφανώς δεν είναι αν γειώσεις μακρυά), και η εγκατάσταση οικιακή, αρκεί ένας αγωγός 6mm2 για την ισοδυναμική σύνδεση των δύο γειώσεων.
  7. Καλημέρα. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο όργανο, αλλά δε χρειάζεται να μετρήσεις τόσο υψίσυχνες αρμονικές για τον σκοπό που το χρειάζεσαι. Ξεκίνα μετρώντας την 3η αρμονική (150hz)
  8. Με μια "μικρή" καθυστέρηση... Ναι, αυτό εννοώ
  9. Κάτι δεν πληρώνεις, αλλά δε θυμάμαι τι, αυτή τη στιγμή.... Πάντως είναι κλάσματα του 0,01€/KWh
  10. Και θα δεις ότι πρέπει να ασφαλίζονται. Το πηνίο του ρελέ ισχύος ανήκει σε κύκλωμα αυτοματισμού. Ένας μικροαυτόματος Β2 είναι αρκετός.
  11. Μην ανοίγουμε τέτοια ζητήματα εδώ παιδιά... Please... Η εμπειρία να τα ζεις απο κοντα, είναι απαραίτητο στοιχείο για όλους όσους θέλουν να λέγονται μηχανικοί, κατά τη γνώμη μου, είτε ΤΕ είτε Πολυτεχνείου. Όποιος την έχει, καταλαβαίνει τη διαφορά...
  12. Χωρίς, να έχω ακριβή εικόνα της κατάστασης του οχήματος, θα έλεγα ότι είναι καλή κίνηση. Αυτό θα έκανα στη θέση σου. Οι εργοστασιακοί δίσκοι είναι πολύ ανώτεροι από αυτούς που δοκίμασες, οι οποίοι είναι απλά φθηνές εναλλακτικές.
  13. Αν κατεβάσεις από εδώ το system manual νομίζω ότι θα σου λυθούν όλες οι απορίες. (θα σου χρειαστεί το 6ED1055-1MA00-0BA2 για το οποίο μπορείς να βρεις πληροφορίες στο manual ή στο παραπάνω link, με αναζήτηση) Για να μην έχουμε την ίδια συζήτηση σε 2 διαφορετικά θέματα, διαγράφω το άλλο post σου και μεταφέρω εδώ την απάντηση του nvel.
  14. Καλημέρα. Σαφώς. Αλλά τι εννοείς "μετά να τις ενώσετε"? Αντιμετώπισέ το σαν μία κάτοψη (πρόβαλε τις 2 στάθμες στο ίδιο επίπεδο) και προχώρα κανονικά. Θα μεταβείς από το ένα επίπεδο στο άλλο με δύο ταινίες, σχηματίζοντας βρόγχο. Όχι. Δες τα ακόλουθα θέματα. Δεν υπάρχει ειδικό όριο θα τη θεμελιακή. Μέγιστη επιτρεπτή αντίσταση γείωσης σε TN Μέγιστη επιτρεπτή αντίσταση γείωσης σε ΤΤ
  15. Για να βελτιώσεις την αντίσταση γείωσης, γενικά καρφώνεις ηλεκτρόδια. Δεν κοιτά τρίγωνα κλπ. Θα έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αν προσθέσεις 2 ηλεκτρόδια, σε απόσταση ενός μέτρου. Και ακόμα καλύτερο αν τα βάλεις "διπλά" (με μούφα, για να διπλασιάσεις το μήκος). Πρώτα από όλα όμως πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα, όπως τα έθεσε ο Πέτρανθος, ξεκινώντας από αυτό:
  16. Τότε δες στο εγχειρήδιο, ποια είναι η ελάχιστη παροχή ΖΝΧ (θα αναγράφεται). ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, κράτα τη ρύθμιση του ζεστού νερού όσο πιο χαμηλά γίνεται (πχ42C ή και 40C που ανέφερες, αν σε καλύπτει) για να αποφύγεις δημιουργία αλάτων στον εναλλάκτη.
  17. Δες αν υπάρχει παράμετρος (ρύθμιση) για την ελάχιστη ροή στην οποία ξεκινά ο λέβητας την παραγωγή ΖΝΧ. Υπάρχουν λέβητες που έχουν απλά έναν διακόπτη ροής, και λέβητες που μετρούν την παροχή κρύου νερού και αποφασίζουν αν εκκινήσουν την παραγωγή ΖΝΧ. Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχει (συνήθως) σχετική παράμετρος.
  18. Άλλη, μια φώτο, όπου φαίνεται πιο έντονα ο πάγος στο σωληνάκι που ελέγχει την κίνηση του εμβόλου.
  19. Όπως, είπα, μετά την αποκατάσταση της σωστής ποσότητας R410Α, με άλλες εξωτερικές συνθήκες, δεν έπιανε πάγο, αλλά υγρασία. Υπάρχει άλλη μία 4οδη στο μηχάνημα που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά (η "παγωμένη" χειρίζεται ένα τμήμα του εξατμιστή και η άλλη το υπόλοιπο), αλλά δεν έχει ίχνος παρόμοιας συμπεριφοράς.
  20. Η ποσότητα του ψυκτικού ρευστού R410A αποκαταστάθηκε. Χωρίς τις ιδιες εξωτερικες συνθήκες, και με τα νορμάλ Tc-Te αντί για πάγο, βλέπω υγροποίηση. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα επανερχόταν η ορθή λειτουργία? ναι ναι, κατάλαβα πολύ καλά τι λες. Στραγγαλισμός αερίου σε σχετικά μεγάλη διαφορά πίεσης. Άρα...? Για να μην το παιδεύουμε, στο Joule-Thomson δεν πάει και εσενα το μυαλό σου?
  21. Αλέξη, reapect! Αλλά για προχώρα το λίγο ακόμα... thnaz, το υπέρθερμο αέριο από τον εξατμιστή, που γεφυρώνουν οι 2 άνω δεξιοί σωλήνες βρίσκεται κοντά στους 5C. Tc--> περίπου 25C Te--> πολύ χαμηλά. Ίσως μεταξύ -10C και -20C (λόγω έλλειψης ψυκτικού)
  22. Καλησπέρα, Νομίζω η ακόλουθη φωτογραφία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μπορείτε να δώσετε εξήγηση? Έχετε παρατηρήσει συχνά τέτοιο φαινόμενο? Δεν πρόκειται για τη "βασική" τετράοδη του μηχανήματος. Είναι τμήμα του ψυκτικού του κυκλώματος και κατά βάση είναι τρίοδη, αφού, όπως κοιτάμε τη φώτο, η πάνω αριστερά έξοδος είναι ταπωμένη. Οι οδοί όμως που καταλήγον σε αυτή είναι οι τυπικές, δεν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα (κάποια "παγίδα" δηλαδή) Το μηχάνημα βρίσκεται σε λειτουργία θέρμανσης. Το ίδιο και η παγωμένη τετράοδη. Γενική αρχή λειτουργίας τετράοδης, σε λειτουργία θέρμανσης, εδώ
  23. Αν και λίγο καθυστερημένα, δες το συνημμένο (έχω αφήσει και το εξώφυλλο, ώστε αν κάποιος χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες, για άλλα αναπτύγματα να μπορεί να το αναζητήσει) Pages from 24-0045-02_Michanologiko-Schedio_B-EPAL_Vivlio-Mathiti-2.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.