Μετάβαση στο περιεχόμενο

Volcanus

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.838 profile views
  • Jakob

  • maximos75

Volcanus's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

29

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο χαρακτηρισμός του τιμολογίου (γενικά) γίνεται ως εξής: Ενδεχομένως να απαιτούνται άλλες επιλογές, αλλά αυτό εξαρτάται από το είδος που αγόρασες και όχι την εταιρία. Χαρακτηρισμός Κατηγορία: "2.5 Γενικά Έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ" Είδος: "Λοιπά έξοδα (Ε3_585_016)" Ποσό: καθαρή αξία συν ΦΠΑ Μία συγκεντρωτική καταχώρηση για ολόκληρο το τρίμηνο (επιλέγεις "αφαίρεση εκδότη").
  2. @orestis_evg94 Τα ΠΕΑ δεν έχουν ΦΕΜ. ΦΕΜ για τη δήλωση αυθαιρέτου μπορείς να πληρώσεις οποιαδήποτε στιγμή πριν την απαίτηση ανάρτησης της απόδειξης στο ηλεκτρονικό σύστημα.
  3. Όχι, επειδή —μέχρι στιγμής— δεν έχουν θεσπιστεί κυρώσεις. Η φορολογική διοίκηση έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να ορίσει (κάποια στιγμή) πρόστιμα. Όμως, πρέπει να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις για τα έτη 2021 και 2022. Ως προς τα έξοδα, οφείλεις να ελέγξεις τα διαβιβασθέντα παραστατικά από τους εκδότες και αν δεν είναι σωστά (απόκλιση) να τα διαβιβάσεις εσύ. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση παράλειψης. Εννοείται ότι έχεις διαβιβάσει τα έσοδα. Τα παραπάνω αντικαθιστούν τις ΜΥΦ (συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών–προμηθευτών) και υπάρχει πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή τους (100€).
  4. Βεβαίως, συνάδελφε, θα υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης των προσυμπληρωμένων ποσών στο Ε3.
  5. Για τις αποδείξεις λιανικής κάνεις μία συγκεντρωτική καταχώρηση για ολόκληρο το τρίμηνο. Επιλέγεις "αφαίρεση εκδότη" και δεν σε απασχολούν τα στοιχεία του. Δεν υπάρχει λόγος να καταχωρείς μία-μία τις αποδείξεις.
  6. Έλεγξε εάν έχει τα ίδια στοιχεία (ΑΑ, σειρά, ημερομηνία). Αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχει γίνει κάποια διόρθωση στην αρχική διαβίβαση, τότε να απορρίψεις τη δεύτερη καταχώρηση. Η ανάλυση σε διαφορετικές γραμμές των ειδών που αγόρασες είναι αδιάφορη για την ηλεκτρονική καταχώρηση. Αυτό που χρειάζεται είναι μία γραμμή ανά συντελεστή ΦΠΑ. Πρέπει να απορρίψεις τη μία καταχώρηση γιατί αλλιώς θα φαίνεται στα έξοδά σου δύο φορές το ποσό.
  7. Γενικά ισχύει το εξής: Προθεσμία για τις παραλείψεις του 2022:
  8. Η προθεσμία αναφέρεται στο κείμενο που παρέθεσες στην αρχική σου δημοσίευση. Δηλαδή μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα από το τρίμηνο που έγινε το έξοδο. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για όσους δεν υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ λόγω απαλλαγής.
  9. @Κώστας_τοπο Δεν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας για κτίρια σπουδαιότητας Σ1.
  10. Η σχετική εγκύκλιος είναι η ΠΟΛ. 1109/2017. Δεν έγινε κάποια τροποποίηση, απλώς διευκρινίστηκε ότι δεν απαιτείται να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τα πρόσωπα με τα οποία συναλλάσσεσαι. Για να συνεχίσεις να φορολογείσαι σαν μισθωτός θα πρέπει το σύνολο των αντισυμβαλλομένων —ανεξαρτήτως της ιδιότητάς τους— να είναι μέχρι τρία ή το 75% του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματός σου να προέρχεται από έναν. Άρα, πρέπει να εξετάσεις αν θα πληροίς τις προϋποθέσεις του οιονεί μισθωτού μετά την προσθήκη των δύο ιδιωτών στους πελάτες-εργοδότες σου. Αν προχωρήσεις, θα πρέπει να συνάψεις έγγραφες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (όπως με τους επαγγελματίες).
  11. @nimitrou Θα έπρεπε να έχει επιφάνεια όλος ο χώρος μέχρι 50 τ.μ. για να εφαρμοστεί ο συντελεστής. Δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός σε 50 και 19.
  12. @Thanos Panagos Δεν απαιτείται να προβείς σε κάποια ενέργεια ως προς τον ΕΦΚΑ. Ήσουν και παραμένεις μη μισθωτός ασφαλισμένος, απλώς προστίθεται μία δραστηριότητα -φορολογικά- σε αυτή που είχες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.