Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

stavchr

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Το θέμα είναι ότι τακτοποίησα το σπίτι μου με άλλο μηχανικο μόνος μου (πλήρωσα τα πάντα παράβολο,προστιμο) και έχει γίνει ολοκληρωμένη υποβολή από τον δικό μου μηχανικό επειδη ο κατασκευαστής είχε δηλώσει με εξώδικο ότι θα το έκανε μέχρι μια ημερομηνία και δεν το έκανε (όλα αυτά έγιναν πριν δωθεί παράταση και έπρεπε να τρέξω για να μην χαθεί η προθεσμία)! Ο μηχανικός του κατασκευαστή δεν έχει τεράστια ευθύνη που έκανε αρχική υποβολή δήλωσης χωρίς να έχει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη (δικιά μου δηλαδή)?
  2. Καλησπέρα!Είχα κάνει εξουσιοδότηση σε ένα πολιτικό μηχανικο να τακτοποιήσει κάποιες αυθαιρεσίες που είχε το σπίτι μου (ο μηχανικός αυτός ήταν ο κατασκευαστής-επιβλεπων μηχανικός της οικοδομής και δεσμεύτηκε να το κάνει με δικά του έξοδα ο ίδιος).Όμως δεν το έκανε ο ίδιος και έβαλε άλλον μηχανικό να το κάνει χωρίς δικιά μου εξουσιοδότηση! Ήθελα να ρωτήσω τι ευθύνες έχουν?
  3. Καλησπερίζω το forum!Σε μια ταράτσα που έχω αποκλειστική χρήση στη μισή,στην αρχική κάτοψη φαίνεται μια ξύλινη πέργκολα 12 τ.μ.!Άν εγώ θελήσω να φτιάξω ξύλινη πέργκολα 20 τ.μ. πρέπει να βγάλω άδεια!Τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Γειά σας!Σε οικόπεδο που έχει μπεί στο σχέδιο ένα τμήμα του μπορώ να χτίσω και στο τμήμα που είναι εκτός σχεδίου ή αποκλειστικά στο εντός οικισμού τμήμα? Ευχαριστώ!
  5. Το σπίτι δυστυχώς το έχω εξοφλήσει αλλά δεν το έχω παραλάβει!Βάσει της εμπειρίας σας τι πρέπει να κάνω?
  6. Έχω γνωμάτευση μηχανικού και φαίνεται και στην κάτοψη ότι επρέπε να τοποθετηθεί 5 εκ αρμος. Έχω τεχνική έκθεση μηχανικού.Ναι υπάρχει κτίριο και εφάπτεται σ'αυτο χωρίς αρμό.(έχουν τοποθετηθεί οι κολώνες 60 εκ πιο μέσα,παρά τη μελέτη βέβαια,και έχει δημιουργηθεί ένας πρόβολος της πλάκας,η πλάκα του κάθε διαμερίσματος εφάπτεται με το όμορο χωρίς αρμό)Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνω τώρα??
  7. Σε καινούργια οικοδομή ο εργολάβος-μηχανικός δεν έχει τοποθετήσει αντισεισμικό αρμό ενώ επιβάλλεται 5 εκ.!Υπάρχει τρόπος αποκατάστασης?
  8. Το σπίτι το αγόρασα στα τούβλα και τοτε δεν φαινόταν ότι το ασανσέρ θα ανοίγει μέσα στο σπίτι! Τα προβλήματα που έχει αυτό το σπίτι είναι παρα πολλά γιαυτό περιμένω την τεχνική έκθεση του ΤΕΕ με τρόπους αποκατάστασης!Άν και τότε δεν πράξει τα ανάλογα ο κατασκευαστής τα κάνω με δικά μου έξοδα και τα διεκδικώ μαζι με τα υπόλοιπα στο δικαστήριο! Νομίζω οτι ειναι η καλύτερη δυνατή λύση!Ποιά είναι η γνώμη σας??
  9. Στο στάδιο που αγόρασα δεν ήξερα οτι το ασανσέρ θα ανοίγει μέσα στο σπίτι ούτε ότι υπάρχει αυθαιρεσία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  10. Τι να κάνω terry έπεσα σε απατεώνα πολ.μηχανικό-κατασκευαστή! Έκανα αίτηση στο ΤΕΕ και ήρθε 3 φορές ο πραγματογνώμονας από 3 ώρες τη φορά και περιμένω την τεχνική του έκθεση για να κινηθώ νομικά εναντίον του απατεώνα! Τι άλλο να κάνω??
  11. Είναι αργά,το έχω ηδη αγοράσει! Έχω πρόσβαση απο αλλη πόρτα στο κλιμακοστάσιο!
  12. Γεια σας!Εχω αγοράσει ένα καινούριο διαμέρισμα σε μια νεόδμητη οικοδομή το οποίο δεν το έχω παραλάβει ακόμα!Στα σχέδια της πολεοδομίας οι πόρτες του ασανσέρ ανοίγουν στα πλατύσκαλα του κλιμακοστασίου,ο κατασκευαστής όμως επειδή μίκρυνε αρκετά το πλατύσκαλο τις έχει φτιάξει να ανοίγουν μέσα στα διαμερίσματα με κλειδί στην κάθε πόρτα! Του ζητάω την άδεια και μου λέει οτι ολα είναι εντάξει,αλλά δεν τον πιστεύω! Υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να βγεί άδεια για το ασανσέρ??
  13. Γειά σας!Η ίδια κατασκευή μπορεί να γίνει και σε ταράτσα με αποκλειστική χρήση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.