Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

man21

Core Members
  • Περιεχόμενα

    522
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

7.806 profile views

man21's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

220

Φήμη στην κοινότητα

  1. 1) Φράγμα Θησαυρού: Το μεγαλύτερο λιθόρριπτο φράγμα 2) το δεύτερο φράγμα, αυτό του Θησαυρού, κλέβει την παράσταση με τη δική του πρωτιά, όντας το μεγαλύτερο λιθόρριπτο φράγμα των Βαλκανίων και ένα από τα ψηλότερα γεωφράγματα της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα ψηλό χωμάτινο φράγμα ύψους 175 μέτρων με αδιαπέραστο αργιλικό πυρήνα, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1997. Οι δύο αυτές περιγραφές, έρχονται σε κατάφορη αντίθεση μεταξύ τους. Μάλιστα δύο στην ίδια πρόταση. Υ.Γ. Προσοχή στους δημοσιογράφους Engineer
  2. Για να μην αγχωνόμαστε, να ξέρουμε ότι το 99,999% των μπαλκονιών κατασκευής μέχρι τα 80΄ς, με πατημένα σίδερα είναι. Τώρα ποιά θα πέσουν...; Και ποιός θα την πληρώσει...! Ας αφήσουμε την τύχη να αποφασίσει και ό,τι βγεί. Όπως σε όλα σ΄αυτή τη χώρα.
  3. Στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή, πάντως θα εξέτασαν αν η κλίση της στέγης ταιριάζει με αυτήν του εδάφους. Το κρίσημο σημείο για να πάρεις άδεια. Και αν είχες προβλέψει στην μελέτη να διώξεις το χαλαρό κάλυμμα αποσάθρωσης βράχου,,, κάηκες!!! Μου έχει συμβεί αυτό!
  4. Θα βάλουν ένα καινούργιο Τέλος-Ξερωγωτί, κατάτι αυξημένο και θα το συμψηφίσουν με το τέλος επιτηδεύματος. Στο τέλος θα χρωστάς πάλι.
  5. Σε καμμία, μα σε καμμία περίπτωση δεν θεμελιώνεις σε μπάζωμα. Το λένε και οι κανονισμοί. Όπως αναφέρει και ο συνάδελφος pirsogiannis παραπάνω, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, κάνεις εκσκσφή μέχρι το σταθερό έδαφος, παρακάμπτοντας το χαλαρό εδαφικό κάλυμμα. Πρακτικά εκεί που το έδαφος στην τομή της εκσκαφής αλλάζει χρωματισμό, μείον ~50 cm.
  6. -1,50 από τα χαλαρά σε περίπτωση επιφανεικής θεμελίωσης. Δηλαδή μακριά από τα χαλαρά συνήθως τεταρτογενές στον γεωλογικό χάρτ. Σε περίπτωση υπογείου καλύπτεται σε αυτό το βάθος (περίπου 3 m)
  7. Η λογική είναι: καλύτερα λίγα από πολλούς παρά πολλά από λίγους. Ευάγγελος έφη, και μη ρωτάς πιός Ευάγγελος!
  8. Μερικοί εδώ μέσα δεν καταλαβαίνουν (ή ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ) οτι υπάρχει θέμα επιβίωσης, για εμάς τους μηχανικούς και όχι επιμόρφωσης!
  9. Μπα! Οι έξυπνοι "άλλοι" του επενδυτικού σχήματος ( Κινέζοι του ομίλου Fosun Group και οι Άραβες της Eagle Hills από το Αμπου Ντάμπι) , την έκαναν με άλμα επί κοντώ από την επένδυση. Φαίνεται ότι δεν θέλουν να τζιράρει ο "άλλος" τα λεφτά τους. Οπότε πάμε για δάνειο από Ελληνικές Τράπεζες. ΩΧΧΧ!!!
  10. Τροποποιήθηκε από : Υ.Α. οικ. 32205/Δ10.96/2013, (ΦΕΚ 2562/Β/11.10.2013) «Ελάχιστα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών στους χώρους εργασίας»
  11. Η καθαρή άμμος, με κανένα τρόπο δεν πλάθεται! Αυτή πλάθεται βέβαια. Αν είναι για σπιτική (γάτες κλπ) πολλές φορές είναι καθαρός μπεντονίτης (ουδέτερος, δεν μυρίζει κλπ.) Clay sand σημαίνει πολλή άμμος σε ποσοστό με λίγη άργιλλο.
  12. Decadence! Μόνο που δεν είναι κατασκευαστικό λάθος! Εκτος αν κάτι στον εγκέφαλο ... δεν μπήκε στη θέση του, σαν να λέμε, τα σίδερα στον πρόβολο ... κάτω! Καλημέρα Ευρώπη ...!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.