Μετάβαση στο περιεχόμενο

DIMITRIS80

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.999
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

DIMITRIS80 last won the day on Οκτώβριος 4 2016

DIMITRIS80 had the most liked content!

8 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ν. Ερυθραία, Άθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DIMITRIS80's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

593

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα DIMITRIS80 που έχετε γραφείο και κάποιο τηλέφωνο για κάποιο τοπογραφικό που θέλω ? 

  2. Αφου προϋπήρχαν τα δίπλανα κτήρια τότε πως το οικόπεδο κατά την έκδοση της αδείας ήταν 202 τ.μ. ; Προφανώς ο διπλανός είχε κάνει την όποια καταπάτηση, και στην έκδοση της αδείας το οικόπεδο παρουσιάστηκε κανονικά αρτιο και οικοδομήσιμο γι αυτό και όλο αυτό το μπλέξιμο. Εκτός και η οικοδομή ανεγέρθηκε με χρήση του αρ. 25 όπως τροποποιήθηκε ή θεωρητικούς μεσότοιχους.
  3. Συνάδελφε, δες το εγκεκριμένο ρυμοτομικό που συνοδεύει το ΦΕΚ της πολεοδομικής μελέτης, εκεί θα έχει όρια τομέων και χαρακτηρισμών καθώς αυτά καθορίζονται με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης. Θα υπάρχει και υπόμνημα στο σχέδιο.
  4. Σε oberthur έκανα την διαδικασία, ακολούθησα πιστότατα τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί και όλα οκ. Σημειώνω μάλιστα, πως όταν έπρεπε να εγκαταστήσω τα πιστοποιητικά DER , από βιασύνη μάλλον, πήγα και τα εγκατέστησα ΟΛΑ ( όσα είχε η σελίδα με τα links τους δλδ ) στον φάκελο με τα trusted certificates!! Νόμιζα ότι ήταν πιο σοβαρό μάλλον απ΄όσο πραγματικά ήταν, γιατί αν και άρχισα να κάνε μια επιλεκτική απεγκατάσταση, τελικά όλα πήγαν οκ στο τέλος, οπότε ίσως να μην έχει τόση βαρύτητα το θέμα των DER. Επίσης, δεν ξέω αν έπαιξε κάποιον ρόλο, αλλά όλη την διαδικασία την έκανα σε administrator mode .
  5. jojo ευχαριστώ, λύθηκε. Είτε με την χρήση του cutepdf όπως πρότεινες, είτε επειδή χρησιμοποίησα wordοειδές λογισμικό για επικόλληση αντί για wordpad Που χρησιμοποιούσα . Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα σε όλους. Σε δοκιμαστικό ανέβασμα αρχείων, είχα κι εγώ ένα πρόβλημα. Μου εμφανίστηκε μνμ σφάλματος DXF /ZIP: Το hash του υπογεγραμμένου pdf δεν αντιστοιχεί με.... Χρησιμοποίησα το DySFV για την εξαγωγή του hashcode με τις οδηγίες που είχα και μετά το winrar για δημιουργία του zip αρχείου. Εχει κανείς κάποια ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Έχει κάποια σημασία με τι πρόγραμμα δημιουργείται το zip? Έχει σημασία το όνομα του κάθε αρχείου μέσα στο zip? Υπάρχει κάποια εναλλακτική που να κάνει την ίδια δουλειά με το DySFV να δοκίμαζα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Για πληροφορίες περί ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της ΕΥΔΑΠ επί ρεμάτων , αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, είχα απευθυνθεί στο 2107495035, Υπηρεσία Τοπογραφίας και Ακίνητης περιουσίας, ιλισίων 9, ζωγράφου.
  8. Μήπως εννοεί πως υπάρχει ανάγκη για διορθωτική πράξη για το οικόπεδο? Το να μεταγραφεί η κυρωμένη πράξη φαντάζομαι είναι απλά θέμα χρόνου.
  9. Συμφωνώ και επαυξάνω με Παύλο. Πάντως, εάν θυμάμαι καλά ( χωρίς δυστυχώς να έχω όρια και αποφάσεις άρα με μεγάλη επιφύλαξη ) νομίζω πως στους Αγίους Αποστόλους υπάρχει οικισμός προ 23.
  10. Καλή δουλειά συνάδελφε. Εγκ-27433_7753_124_82 Οικοδομικές άδειες σε οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923 Εγκ-124_82.pdf
  11. Συνάδελφε γεια σου . Για την περίπτωση σου δεν κοιτάς την παρ. 1α του αρ. 8, αλλά την παρ. 2 εάν καταλαβαίνω σωστά από την περιγραφή σου. Δλδ. 2. Όταν στα ακραία σημεία των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, προβλέπεται η ύπαρξη δρόμου και απέναντι από τα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα, προβλέπονται ρυμοτομικές γραμμές, η δόμηση των οικοπέδων που έχουν πρόσωπο στο δρόμο αυτόν, γίνεται με βάση το πλάτος του, όπως προβλέπεται από το σχέδιο μέχρι την απέναντι ρυμοτομική γραμμή. Αν απέναντι από τα οικοδοµικά τετράγωνα που βρίσκονται στα ακραία σηµεία του ρυµοτοµικού σχεδίου, που έχει εγκριθεί, µέχρι τις 13.3.1983, προβλέπεται οικοδοµική γραµµή, χωρίς να ανήκει σε ΟΤ µε την έννοια της παραγράφου 49 του άρθρου 2 του νόµου αυτού ή της παραπάνω παραγράφου 1, οι ιδιοκτησίες που έχουν πρόσωπο στη γραµµή αυτή, εφόσον έχουν δηµιουργηθεί µέχρι τη δηµοσίευση του ν.1577/1985 (ΓΟΚ), είναι οικοδοµήσιµες µόνο κατά το τµήµα τους, το οποίο έχει επιφάνεια, που αντιστοιχεί στις ελάχιστες απαιτούµενες για το εµβαδόν και το πρόσωπο διαστάσεις αρτιότητας, οι οποίες προβλέπονται από τις πολεοδοµικές διατάξεις, που ισχύουν για το απέναντι οικοδοµικό τετράγωνο. Οι ιδιοκτησίες αυτές οικοδομούνται μόνο κατά το παραπάνω τμήμα τους, σύμφωνα με τους όρους δόμησης, που ισχύουν για το απέναντι οικοδομικό τετράγωνο, με τον περιορισμό ότι ο συντελεστής δόμησης δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερος από τα οριζόμενα στο άρθρο 6 του Ν.1337/1983, όπως ισχύει.
  12. Οχι , κατάτμηση γινόταν με κάθε ένα συμβόλαιο με το οποίο αποκοπτόταν κάποιο γεωτεμάχιο και μεταβιβαζόταν. Τα υπόλοιπα παραμέναν ενιαία έκταση. Το ότι έκανε σχέδια επι χάρτου δεν λέει τίποτα. Εάν έχεις στην περιοχή ΖΟΕ ή ΓΠΣ με όριο κατάτμησης και έχουν γίνει μεταβιβάσει μετά την ημερομηνία επιβολής της / του, τότε αυτές οι πράξεις είναι προβληματικές ( --> άκυρες )
  13. Προφανώς το πνεύμα της απαγόρευσης ήταν να μην κατασκευαστούν κτήρια στις προεκτάσεις των οδών ώστε η μελλοντικές επεκτάσεις να έχουν ανθρώπινη και ορθή διαμόρφωση ως προς την ρυμοτομία τους. Παράλληλα, μου φαίνεται λογικό να υπάρχει κάποια εγκύκλιος / γνωμοδότηση στην οποία αναφέρεσαι ως προς το θέμα, καθώς είναι λογικότατο πως ένα δρόμος ενός οικισμού δεν πρόκειται να ξεπεράσει ένα φυσικό εμπόδιο όπως εάν βουνό π.χ. με τούνελ ή μία εθνική οδό με ανισόπεδο κόμβο. Με το γράμμα του νόμου και από την στιγμή που είσαι εντός ζώνης 500 μ. θα έπρεπε να τηρήσεις την απαγόρευση ως προς την χωροθέτηση του κτηρίου. Εάν βρεις την εν λόγω εγκύκλιο πάντως, δεν ξέρω, ίσως να το ξεπεράσεις. Αν την βρεις πάντως ανέβασε την. Δεν σε παίρνει, από την στιγμή που έχει τόσο μεγάλο γήπεδο, να τοποθετήσει στο κτήριο σε κάποιο σημείο ώστε να τηρείται και η δέσμευση αυτή για να είσαι καλυμμένος? Όσο για το άλλο, εγώ πότε δεν έχω αναφέρει και δεν μου έχει ζητηθεί, να αναγραφεί εάν γήπεδο είναι εντός ζώνης 500 μ. από σχέδιο πόλης με 1337 / 1983.
  14. Ορθότατα όσα γράψανε οι συνάδελφοι. Επίσης, το ότι αντέδρασε το όμορο οικόπεδο και έτσι απλά μετακινήθηκαν όρια αναιρώντας τίτλους, κατατμήσεις και αρτιότητες, με ξεπερνάει. Πρέπει προφανώς να διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό ανατρέχοντας σε παλαιούς τίτλους εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.