Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ιφιγένεια_17

Members
  • Περιεχόμενα

    131
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.820 profile views

Ιφιγένεια_17's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι είναι για το Ν.Ημαθίας. Μήπως γνωρίζεις για το που μπορώ να βρω τα DIN ή αν ισχύει το ΠΔ 118/2006 και για τέτοια περίπτωση?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση κυκλοφοριακής μελέτης για Σ.Μ.Α (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων). Το ερώτημα είναι το εξής η είσοδος και η έξοδος πάει με το Π.Δ. 118/2006 που είναι για τα πρατήρια καυσίμων ή όχι; Επίσης γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω τα DIN για τα συγκοινωνιακά στα ελληνικά;
  3. nzerman σ'ευχαριστώ για την υπόδειξη στο ΝΟΚ! απόλυτα σαφές! άρα πάω με παράβαση 13 και μάλιστα μία...
  4. δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν τον "κατέχω" τον ΓΟΚ καθόλου... αλλά αυτό καταλαβαίνω από τον τρόπο που ορίζει την κάλυψη και το κτίριο: Αρθρο 2 Ορισμοί 25. Κάλυψη του οικοπέδου είναι η επιφάνεια που περιβάλλεται από τις προβολές των περιγραµµάτων όλων των κτιρίων του οικοπέδου πάνω σε οριζόντιο επίπεδο. 17. Κτίριο είναι η κατασκευή που αποτελείται από τεχνικά έργα και εγκαταστάσεις και προορίζεται για: α) την παραµονή ανθρώπων ή ζώων, όπως η κατοικία και ο στάβλος, β) την εκτέλεση εργασί ας ή την άσκηση επαγγέλµατος, όπως το κατάστηµα και το εργοστάσιο, γ) την αποθήκευση ή τοποθέτηση πραγµάτων, όπως οι αποθήκες, ο χώρος στάθµευσης αυτοκινήτων, το σιλό, η δεξαµενή υγρών και δ) την τοποθέτηση ή λειτουργία µηχανηµάτων, όπως το αντλιοστάσιο. Γιατί να εξαιρούνται οι εξώστες από το κτίριο? δεν προορίζονται για παραμονή ανθρώπων (και ζώων!!!!)? Ο συντάκτης του ΔΚ της εν λόγω ΟΑ έχει προσμετρήσει σίγουρα τους εξώστες στην πραγματοποιούμενη κάλυψη, είναι σαφές από τους υπολογισμούς που δείχνει πάνω στο σχέδιο...τι να πω... Υπάρχει κάποιος να μας διαφωτίσει? και τελικά, είναι σωστό να βάλω απλά μια παράβαση κατηγορίας 13 και για τους 2 εξώστες αφού δεν έχουν κλείσει και ανήκουν στην ίδια ιδιοκτησία?
  5. συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια... nzerman είσαι σίγουρος πως δεν μετρά ο εξώστης στην κάλυψη? δηλαδή δεν προβάλεται το περίγραμμά του στο περίγραμμα της κάλυψης? Στο ΔΚ της ΟΑ για το εν λόγω κτίριο τους προμπετρά στην πραγματοποιούμενη κάλυψη ... και αυτό κατάλαβα και από τον ΓΟΚ! Faethon11 δηλαδή να μην το καταχωρήσω καθόλου στα ΦΚ, ούτε καν τα 0,34τμ (προσωπικά μου φαίνεται γελοίο να βάλω ΦΚ για 0,34 τμ) και να βάλω απλά παράβαση κατηγορίας 13 και τέλος? μια ή δύο παραβάσεις (2 εξώστες, μια ιδιοκτησία)...
  6. καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...κάτι μου έτυχε και έτρεχα εκτός!!! Δεν έχουν κλείσει οι εξώστες, αλλά έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις και τμήμα τους είναι εκτός περιγράμματος κάλυψης. Δεν δηλώνεται αυτό ως ΥΚ? οι ημιυπαίθριοι είναι 16314 τ.μ. και με την αποτύπωση το σπίτι μετρήθηκε (εσωτερικά, χωρίς περιμετρικές τοιχοποιίες) κατά 16,48 τ.μ. μεγαλύτερο από τα καθαρά του συμβολαίου! ....δηλ. θεωρητικά 0,34τ.μ. της υπέρβασης δόμησης είναι από εξώστη... ....έλεγα μήπως αυτό μπορώ να μην το αναφέρω?
  7. Καλημέρα συνάδελφοι...Χρειάζομαι λίγη βοήθεια σε μια μάλλον απλή περίπτωση που για μένα δεν είναι όμως ξεκάθαρη... Σε διαμέρισμα με 2 εξώστες που στην άδεια έχουν εμβαδόν 5,25 και 3,64 τ.μ. (σύνολο 8,89 τ.μ.) στην πράξη κατασκευάστηκαν μεγαλύτεροι,στα 13,58 και 10,45 τ.μ. (σύνολο 24,03τ.μ.) αντίστοιχα. Εξαιτίας αυτού έχω υπέρβαση κάλυψης 6,95τ.μ. Για τον υπολογισμό προστίμου για την παράβαση αυτή θα βάλω φύλλο καταγραφής με ΥΚ<20% (=6,95τ.μ.) και ΥΔΒΧχωρίς αλλαγή χρήσης ίση με τη διαφορά τους δηλ 24,03-8,89= 15,14 τ.μ.? Θα πρέπει να βάλω καιεπιπλέον παράβαση κατηγορίας 13 ή όχι? και αν ναι, μία ή δύο παραβάσεις? (είναι δύο ξεχωριστοί εξώστες σε διαφορετικές όψεις αλλά ανήκουν στην ίδια ιδιοκτησία) Έχει νόημα να μπουν και τα δύο (και ΦΚ και κατ.13)? Το ίδιο διαμέρισμα έχει και 2 Η/Χ σύνολο 16,14 τ.μ. που ο ένας έγινε δωμάτιο και ο άλλος προσαρτήθηκε στο σαλόνι. Αυτό υπολογίζεται σε 2ο ΦΚ ως ΥΔΚΧ χωρίς αλλαγή χρήσης και τίποτε άλλο? Και ένα τελευταίο ερώτημα: Στα εμβαδά των χώρων μετράτε με ή χωρίς τις περιμετρικές τοιχοποιίες? Ή μήπως στο «μέσο» αυτών? Έχω ακούσει όλες τις εκδοχές αλλά εγώ μετρούσα εσωτερικά εφόσον αυτές υπήρχαν στην αρχική άδεια…είναι λάθος?
  8. Η μια περίπτωση είναι οικοδομή του 1973, Β'εσοχή όπου τμήμα του τεράστιου εξώστη έγινε 2 δωμάτια. Είναι πολύ παλιό, δεν υπάρχει ΔΚ! δεν ξέρω πως να το χειριστώ, ευχαριστώ πάντως πολύ για τις απαντήσεις....
  9. Ήταν σε εσοχή στα αρχικά σχέδια αλλά όχι πια, τώρα έχει έρθει "στα ίσια" με τον κάτω όροφο. Πως να προσμετρήθηκε δηλαδή? @Largy και για πολύ παλιές οικοδομές (1973) όπου δεν είχαμε ΔΚ τι κάνουμε? ΟΚ τώρα θα κάνω εγώ ΔΚ αλλά πως, με το τι ίσχυε τότε?
  10. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί είναι και ΥΚ?
  11. Συνάδελφοι έχω 2 ερωτήσεις απλά για επιβεβαίωση.... ι) σε ημιυπαίθριους και τμήματα εξωστών που ¨"έκλεισαν" και γίναν δωμάτια δεν βάζουμε αλλαγή χρήσης αλλά μόνο ΥΔΚΧ? ιι) στο ιδεατό στερεό δεν ελέγχουμε εξώστες αλλά μόνο κτισμένα ή κλειστά τμήματα του κτιρίου? Ευχαριστώ πολύ
  12. τι εννοείς όταν λες ΥΥ? αναφέρεσαι στο ιδεατό στερεό? Δεν μου έχει τύχει άλλη περίπτωση τέτοια και δεν γνωρίζω πως ελέγχεται η υπέρβαση ιδεατού στερεού. Ξέρω ότι μπα΄νει σαν υπέρβαση ύψους αλλά δεν ξέρω πως διαπιστώνεται...δεν είχα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο ποτέ πριν. Ούτε κατάφερα να βρω σχετικό τόπικ... ...ουφ....πως το ελέγχουμε?
  13. σ'ευχαριστώ πολύ, θα μιλήσω με τον εργολάβο. πιστεύω πως ολοκληρώθηκαν πριν την 31/12/2003 γιατί μέσα σε κάτι λιγότερο από ένα έτος πήραν περάτωση, δεν γίνεται να καθυστέρησαν τόσο στα μπετά! Αυτό για την αλλαγή χρήσης δεν το ήξερα, είναι σίγουρο? Επειδή ήταν και παραμένει κτίριο κατοικίας? Δεν έχει σημασία που ήταν βοηθητικός χώρος (Ημιυπαίθριος κ Εξώστης) και έγινε κύριος (δωμάτιο κ σαλόνι)? Και πάλι ευχαριστώ!!!
  14. Largy & ssouanis ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. είναι ημιυπαίθριος που έγινε δωμάτιο και μπαλκόνια που κατασκευάστηκαν διαφορετικά (τμήμα τους έγινε σαλόνι αλλά ταυτόχρονα "εξαφανίστηκε" η εσοχή σε σχέση με τον κάτω όροφο). Άρα θεωρώ ότι έχω αλλαγή χρήσης? (βοηθητικός σε κύριο?) Είναι εργολαβική κατασκευή άρα ο ιδιοκτήτης αγόρασε απλά το διαμέρισμα και δεν έχει στα χέρια του τιμολόγια...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.