Μετάβαση στο περιεχόμενο

dkompog

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dkompog's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όταν τα φορτία σου είναι κρίσιμα και δεν μπορείς να αλλάζεις καλώδια κάθε 2 χρόνια, σε περιβάλλον με χημικά, που μία διακοπή μπορεί να προκαλέσει ατύχυμα τότε έλα να μας μιλήσεις για ΠΝ. Και φυσικά τα setting των οργάνων τα δίνει μέσα απο selectivity study σοβαρή εταιρία μελετών με την συνυπογραφή όλων των μεγάλων εταιριών του χώρου. Αυτά συνάδελφε γιατί παρατηρείται τελευταία η ειρωνεία να προηγείται της γνώσης!!! Δεν σε κατηγορώ γιατί ξέρω πως εκεί που δουλεύω με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους έχουμε δει σχεδόν τα πάντα σε αντίθεση με άλλους που δεν έχουν δεί τίποτα!!!!!!
  2. Χρησιμοποιώντας τα υλικά αυτά ανεβαίνει το κόστος υπερβολικά!!! Γιατί να πάρεις RCQ ABB στην θέση ενός ΔΔΕ 300mA? Tα RCQ πχ χρησιμοποιούνται για να έχεις ένα μεγάλο εύρος τιμών ρεύματος διαρροής παραπάνω από 300mA !! λ,χ 30A!! Σε παλιές εγκαταστάσεις (βιομηχανικές) το ρυθμίζουμε ακόμα και στα 5Α ή 10Α !!!! Δεν προστατεύουμε τον άνθρωπο αλλά την γραμμή τροφοδότησης του πίνακα!! Φιλικά...
  3. Οι υποσταθμοί δεν επιτρέπεται να είναι επανδρωμένοι!!! Η ΔΕΗ δεν επιβάλει ηλεκτρολόγο βάρδιας σε ξενοδοχείο!! Η ανάγκη αυτή προέρχεται απο την επιθυμία του ιδιοκτήτη να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ενοίκους!
  4. Kαι κάτι άλλο!!! έχοντας δαπανήσει κάπου στα 1000 ευρώ για βιβλία ελληνόφωνα κατάλαβα πως δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσω θέματα σοβαρά σε εγκαταστάσεις υποσταθμών!! Καλύτερα να δίνεις χρήματα για papers ieee!!!!! Αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαστε!! Παρακαλώ προσέξτε την άσκοπη χρήση παραθέσεων. Επίσης, μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επεξεργασία για να προσθέσετε περιεχόμενο στο μήνυμά σας. miltos
  5. Φίλε μου καλύτερα, ηλεκτρονικά να τα βρείς!!! Κοστίζουν αρκετά! Καταλαβαίνω πως δεν είναι αρκετό να διαβάζεις απο το pc αν δεν "νιώθεις'' το χαρτί!! Τα αγγλόφωνα βιβλία είναι δυστυχώς πολύ μπροστά! Σε γνωστό βιβλιοπωλείο μου ζήτησαν 640 ευρώ για ένα βιβλίο προστασιών!!!έλεος!!!!
  6. Δηλαδή συνάδελφε, αν δεν μπορεί να το σηκώσει τότε γιατί υπάρχει το load test στο 110% του ονομαστικού φορτίου της γεννήτριας?
  7. 1oν υπαρχουν 1φ softstarter! 2oν τι εννοείς ποιοτική γεννήτρια? Γιατί ξεκινώντας γεννήτριες από 800kva εως και 15ΜW, δεν ξέρω ακόμα τι είναι ποιοτικό!!! Είμαστε τεχνικοί και όχι πωλητές. Θα δουλέψουμε με ότι έχουμε και θα βρούμε εμείς τις λύσεις με τους υπολογισμούς μας!!
  8. Αγαπητέ αν και πολιτικός μηχανικός είσαι πολύ καλά στα ηλεκτρολογικά!!! Θα προσθέσω και κάτι ακόμα!! Τα μοτερ που τροφοδοτούνται από frequency converter ( γιατί δεν μιλάμε πια για inverter!!) είναι ''ειδικά'' μοτερ που βγαίνουν από τον κατασκευαστή τους για την χρήση αυτοί και δεν είναι όμοια με τα άλλα!!! βλεπε loher!!!! Aλλο INVERTER άλλο softstarter και άλλο frequency converter!!!
  9. Συνάδελφε δεν έχει ανάγκη!!!! Αλλά να μην ακουμπάει έτσι? Όχι πως θα λιώσει, αλλά το καταπονείς!! Καλά δεν τα κάνατε στο θεσπέσιο μάθημα της μετάδοσης θερμότητας;;;!!! Τι θυμήθηκα τώρα!!! Ελπίζω να μην είναι στο forum ο Ρ_μπιας!!! Θα μας κρεμάσει!!! ξέρεις εσύ τι λέω!!!
  10. Συνάδελφοι τα πάντα εξαρτώνται από το εργασιακό αντικείμενο ενασχόλησης. Για παράδειγμα αν πιάσει δουλειά κάποιος σε βιομηχανία, δεν θα καταφέρει πολλά με τα κατα τα άλλα χρηστικά βιβλία του κάπου!! Από την έως τώρα εμπειρία μου θα ήθελα να δώσω κάποιες ιδέες: BIOMHXANIA ------------------- G. SEIP SIEMENS (όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό!!!) , ABB SWG MANUAL, SCHNEIDER ELECTRIC LIBRARY, AREVA ELECTRICAL PROTECTIONS MANUAL ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑ -------------------- ΤΟΥΛΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΉ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ 1 ΕΩΣ 4!!!, και φυσικά Ντοκόπουλος!!!! ΟΙΚΟΔΟΜΗ -------------------------- κάππος for ever!!!! Αυτά για αρχή!!!!
  11. Συνάδελφε πραγματικά σε συγχαίρω για το παραπάνω μνμ, μιας και έχω ακούει δεκάδες απαράδεκτες απόψεις επί του θέματος στην εργασία μου. Ελπίζω να απολαμβάνεις την αποδοχή που σου πρέπει απο τον εργοδότή σου, και να μην έχεις κάποιον ανίδεο απο πάνω σου. να σαι καλά!!
  12. Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω, αλλά θα ήθελα να προσθέσω και την χρήση reactor γραμμής ως μία άλλη ασφαλή λύση στην περίπτωση πινάκων με διαφορετική στάθμη βραχυκύκλωσης . Ιδιαιτέρως σε εγκαταστάσεις μεγάλης ισχύος. ευχαριστώ
  13. Καλησπέρα σας. Μια γεννήτρια έχει μπορεί να λειτουργήσει και πάνω από το nominal cosφ, αλλά και κάτω από αυτό, όπως σωστά αναφέρθηκε. Στις μικρές γεννήτριες (συνήθως φορητές) δεν δίνουμε αρκετή σημασία στο συνημίτονο όσο στην ισχύ. Στις γεννήτριες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους το συνημίτονο είναι το Α και το Ω για την ομαλή λειτουργία τους. Ο περιορισμός, έχει ηλεκτρολογική προέλευση και όχι μηχανική. Κάθε γεννήτρια έχει ένα διάγραμμα P-Q, γνωστό ως capability curve. H λειτουργία της γεννήτριας υπακούει σε αυτό το διάγραμμα. π.χ ένα χαμηλό συνημίτονο μπορεί να "πετάξει" την γεννήτρια σε περιοχή υποδιέγερσης με αποτέλεσμα την την υπερθέρμανση του στάτη ( αν το AVR δεν έχει σωστή απόκριση).
  14. δώσε στοιχεία για τον Μ/Σ!!!! Πάντως υπό κανονικές συνθήκες περιγράφεις την δοκιμή βραχυκύκλωσης σωστά?
  15. παιδιά ηρεμία!!! εκεί που δουλεύω ξεκινάμε μοτέρ 7ΜW με απευθείας εκκίνηση (μέσω Μ/Σ 20/6 kV ) και δεν ανοίγει μύτη!! Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να μην κάψουμε το μοτέρ!!! για το λόγο αυτό διαβάζουμε πάντα τα ταμπελάκια, για να έχουμε δουλειά την επόμενη μέρα!!! Ο διακόπτης Υ/Δ είναι μία λύση του παρελθόντος, όταν μιλάμε για σοβαρές εγκαταστάσεις. Η νέα τάση είναι τα soft starter τόσο για χαμηλή όσο και μέση τάση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.