Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dib

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.903
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    17

dib last won the day on Μάρτιος 12

dib had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αττικής
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

13.657 profile views

dib's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Well Followed Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1,3k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε πως δικαιολογείς το οτι δεν εμπίπτει στο περιορισμό των 3μ? Ο ΝΟΚ (ή η εγκύκλιος), είναι σαφής στη διατύπωση σ' αυτό το θέμα!
  2. Εγω θα έβαζα αυτούς τους συνελεστές [1 - 1] - [0,30 - 0,30] - [1 - 1]...όπως γίνεται στη περίπτωση της πυλωτής.
  3. Και εμένα το ίδιο μήνυμα μου εμφανίζει, αν και γράφει οτι είναι σε αναβάθμιση!
  4. Στα Αδειαφανή τα περιμετρικά στοιχεία που είναι σε επαφή με αέρα και αυτά που είναι σε επαφή με το έδαφος. Στα Διαφανή, βάλε σε όλα τα κουτάκια που δέχονται αριθμούς 0.00001!
  5. Αυτό έκανα, εννοείται έλαβα το τοίχο αμόνωτο και.... έπεσε η επιδότηση!
  6. Αυτό που κάνω τώρα, ο Α΄ εν. επιθεωρητής στις παρεμβάσεις γράφει μόνωση με θερμοπρόσοψη σε συρρόμενο χωνευτό τοίχο! Σε τέτοιο τοίχο, η μόνωση μπαίνει στην εξωτ. πλευρά του μέσα τούβλου ή εσωτερικά μέσα στο χώρο της κατοικίας!
  7. Έχεις απόλυτο δίκιο το πως θα σκάσει όλο αυτό! Αλλά και οι επιθεωρητές/ελεγκτές των ΠΕΑ του ΥΠΕΝ δεν βοηθάνε σ' όλο αυτο...λέει οτι γίνεται ο έλεγχος του 5% αλλά δεν.... Στο 5ο Β' ΠΕΑ που κάνω τώρα, (τα 3 πρώτα τα έκοψα.. ήταν και τα 3 Alain Delon!!!), σε τοίχο με συρρομένο χωνευτό κούφωμα, ο Α΄ ενεργ. επιθεωρητής έβαλε μόνωση με θερμοπρόσοψη (εξωτ. μόνωση γραφιτούχα 7cm)...τι να πεις! 😡 Πέφτεις ή δεν πέφτεις απο το μπαλκόνι, ύψους 12,30m? 😜
  8. Το U παίρνει ολόκληρη τη τιμή (U = 2), γιατι εξετάζεις ολόκληρο το ΜΘΧ. Το 50% του U (σαν παραδοχή), χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις των διαμερισμάτων για τους τοίχους που είναι σε επαφή με το κλιμακοστάσιο, για να αποφύγουμε να περιγράψουμε ολόκληρο το χώρο του κλιμακοστασίου, που θεωρείται ΜΘΧ. Εν προκειμένω, εσυ περιγράφεις όλο το υπερυψωμένο (μπαζομένο ή όχι) δάπεδο, συνεπώς πρέπει να βάλεις ολόκληρη τη τιμή του U, δηλ U =2,0.
  9. Αν θεωρήσεις το δάπεδο πάνω σε ΜΘΧ, το βάζεις στις αδιαφανείς επιφάνειες ως πυλωτή και δίπλα γράφεις <δάπεδο σε ΜΘΧ>, περιγράφεις τον υπερυψωμένο χώρο και βάζεις τη διαχωριστική. Αν θεωρήσεις το δάπεδο πάνω σε έδαφος, το βάζεις στη καρτέλα <σε επαφή με το έδαφος>.
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση Δεν έχω κάνει το ΠΕΑ μέσω του εμπορικού, αλλά στο ΤΕΕΚΕΝΑΚ...ίσως να το βγάζει αλλά πρέπει να να στήσω όλο το διαμέρισμα!!!
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα Έχω ηλιακό 3ης ενέργειας, περιοχή Ν. Σμύρνη με 6-7ορόφους γυρο γύρο. Απο δοκιμή στο συντελεστή σκίαση με το εμπορικό πρόγραμμα και για τη καλοκαιρινή περίοδο, μου δείχνει οτι έχει εκμεταλλέυσιμο χρονικό ορίζοντα απο τις σκιάσεις των γύρο κτηρίων, απο 10.30πμ έως 3.20μμ., δηλ. 5ωρο, όσο προβλέπει και η ΤΟΤΕΕ στη παραγωή ΖΝΧ....αν τα έχω υπολγίσει σωστά! Πριν και μετά απο αυτά τα ωράρια, έχω σκίαση στον ηλιακό. Τι τιμή fs να δώσω στο ΤΕΕΚΕΝΑΚ...1... 0,80.. 0,60... 0,50..0,40? Μπορεί να βοηθήσει κάποιος αν του έχει τύχει κάτι ανάλογο? Ευχαριστώ.
  12. Ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε, αλλά αυτό ψάχνω...το <αν δεν ορίζεται διαφορετικά...>. Ίσως αναφέρεται στα αρχικά άρθρα του νόμου ή σε κάποιο απο τα υπόλοιπα άρθρα του που δεν έχω διαβάσει ή σε κάποια σχετική εγκύκλιο του. Κατά τα λοιπά, αν και δεν έχω ασχοληθεί για τις περιπτώσεις που αναφέρεις, συμφωνω με τα γραφόμενα σου. Ευχαριστώ και πάλι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.