Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nikoletta

Core Members
  • Περιεχόμενα

    282
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikoletta's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare

Recent Badges

24

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν κατάλαβα ακριβως το ερώτημα. Ποιες οι διάφορες μεταξύ τους ; Το κόντρα πλακέ θεωρείται ανώτερο από τα αλλά και είναι και πιο ακριβό αλλ με καλύτερη αντοχή στην υγρασία . Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω είναι επιφάνειες που τις χρησιμοποιούν οι μαραγκοί αντί της μασίφ ξυλείας είτε για να ρίξουν το κόστος και τα εργατικά , είτε γιατί είναι καλύτερες λύσεις τεχνικά πχ προς αποφυγή στρεβλώσεων κτλ.
  2. Οπότε ο συλλογισμός είναι ο εξής αν καταλαβαίνω σωστά, Επικουρικό: Για τους αυτοαπασχολούμενους της παρ. 9 άρθρου 39 ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 38 των μισθωτών όσον αφορά στο ύψος των εισφορών, τρόπο υπολογισμού και υπόχρεο καταβολής τους. Για τους μισθωτούς που εμπίπτουν ευθέως στις διατάξεις του άρθρου 38 ισχύουν οι διατάξεις της παραγράφου 1 άρθρο 97 σχετικά με το επικουρικό οπότε οι αυτοαπασχολούμενοι της παρ.9άρ39 έμμεσα την ακολουθούν, (βέβαια εκεί αναφέρονται και κάποιες ειδικές εισφορές που δεν τις ακολουθούν οι αυτοαπασχολούμενοι). Στην παράγραφο 2 του 97 το οποίο αφορά τους αυτοαπασχολούμενους του άρθρου 39 αναφέρεται μεν το ποσοστό του επικουρικού δεν αναφέρεται όμως ο επιμερισμός, όπως επίσης διαφαίνεται ρητά ότι ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 98 δηλ η έκπτωση. Εφάπαξ: Κατά αναλογία τα παραπάνω μόνο που στο άρθρο 35 αν το έχω διαβάσει σωστά δεν αναφέρεται ο τρόπος επιμερισμού μεταξύ συμβαλλόμενου-αντισυμβαλλόμενου οπότε από ΄ποια διάταξη έχει προκύψει το ότι βαρύνει εξολοκλήρου τον εργαζόμενο. εκτός αν πρόκειται για κάποια εργασιακή-ασφαλιστική συνθήκη, που έχει προκύψει από παλαιότερη νομοθεσία και την πρακτική δεκαετιών, της λογικής "δε μπορεί το εφάπαξ σου να βαρύνει τον εργοδότη" που λόγω του ότι τόσα χρόνια εργάζομαι ως ελ. επαγγέλματος την αγνοώ και συγχωρέσετε με. Τέλος επειδή διάβασα τα σχόλια αλλά συμπέρασμα δεν έβγαλα, γιατί δεχόμαστε ότι δεν ισχύουν οι εκπτώσεις του άρθρου 98 για τους αυτοαπασχολούμενους του άρθρου 39παρ 9; Δεν βλέπω κάποια ρητή αναφορά στο άρθρο 98 ότι αφορά μόνο τις εισφορές των ελ. επαγγελματιών. Συγκεκριμένα στο άρθρο ο νομοθέτης εναλλάσσει τους όρους "ελ επαγγελματίας" και "αυτοαπασχολούμενος" σαν να πρόκειται για την ίδια ιδιότητα.
  3. τελικά επανέρχομαι με την απορία μου, από ποιο πεδίο/άρθρο του νόμου ή ποια εγκύκλιο προκύπτει ότι στην περίπτωση του αυτοαπασχολούμενου με 1-2 εργοδότες που υπάγεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 39 ότι ο επιμερισμός για το επικουρικό είναι 3,5% για τον εργαζόμενο, 3,5% για τον εργοδότη και το Εφάπαξ βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο;
  4. **** συγγνώμη είδα ότι έχει ήδη συζητηθεί. Καλησπέρα, στις περιπτώσεις των αυτοαπασχολούμενων κατά το άρθρο 39 παράγραφος 9, το εφάπαξ και η επικούριση επιμερίζονται όπως στους μισθωτούς μηχανικούς (δηλαδή όπως στο παράδειγμα που αναφέρεις) ή όπως προκύπτει από το εδάφιο 2 της οδηγίας για τα μπλοκάκια με αρ. πρωτ Αρ.Φ80000_οικ5547_248_2017 στο οποίο αναφέρεται ότι "οι εισφορές ύψους 20% .....κατανεμημένο κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου. Αντίστοιχα κατανέμονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ σε όσες κατηγορίες ασφαλισμένων υφίσταται....." Επίσης γνωρίζει κάποιος αν η έκπτωση της μεταβατικής περιόδου ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους που υπάγονται στην παράγραφο 9 του άρθρου 39; Ευχαριστώ πολύ Νικολέττα
  5. Το μεταπτυχιακό της σχολής αρχιτεκτόνων (είναι διατμηματικό) πάνω στις αποκαταστάσεις και συντηρήσεις ιστορικών κτιρίων και συνόλων το έχεις κοιτάξει; (αν βέβαια σε ενδιαφέρει το αντικείμενο) Θυμάμαι παλαιότερα είχε μαθήματα μόνο απόγευμα οπότε έδινε και την δυνατότητα παράλληλης εργασίας και θεωρείτο καλό.
  6. θα συμφωνήσω με τον ss_sk, με μεταπτυχιακό την αρχιτεκτονική δεν την κάνεις "κτήμα" σου. Απλά πιστέυω ότι προσθέτεις έναν τίτλο στο cv σου. Το θέμα είναι τι σε ενδιαφέρει πραγματικά. Αν σε ενδιαφέρει η Αρχιτεκτονική η αρχιτεκτονική στο σύνολο της τότε κάνε φουλ όλο τον κύκλο σπουδών γιατί με τα μεταπτυχιακά ούτε μυρωδιά δεν παίρνεις. Νόημα θα είχαν τα μεταπτυχιακά αν σε ενδιέφερε κάτι πολύ συγκεκριμένο πάνω στην αρχιτεκτονική, πχ να είσαι πολιτικός μηχανικός ο οποίος ασχολείται με αναστηλώσεις ή αποκαταστάσεις παλαιών κτηρίων και ήθελες να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική πάνω σε αυτό για να έχεις μια πιο καθολική εικόνα. Η κουβέντα βέβαια που αναπτύχθηκε παραπάνω αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια, το πόσο διαφορετική είναι η ελληνική πραγματικότητα και οι αρχμοδιότητες ή ο "σεβασμός" στην αρχιτεκτονική σε σχέση με το εξωτερικό. Πριν αποφασίσεις ρώτησε και μάθε, γιατί είναι κρίμα να κάνεις όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες να κυνηγήσεις το όνειρο σου και μετά να πρέπει να το ζήσεις μισό λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης. Μεταπτυχιακό στις αποκαταστάσεις υπάρχε στο ΕΜΠ και ήταν αρκετά καλό. Για το ΙΚΥ θα πρέπει να βιαστείς (είναι κάπου τώρα νομίζω οι αιτήσεις)
  7. εσύ γιατί θέλεις να αποφύγεις τον σοβά; Μου φαίνεται μεγάλο κρίμα να προσπαθήσεις να επιτύχεις ένα τέλειο εμφανές μπετόν στην οροφή και να το βάψεις λευκό μετά.
  8. όταν μου έστειλαν το mail με τίτλο Αρχιτεκτονική - ΕΠΑΕ = 0-2 κοιτούσα με πολύ προσοχή τις φωτογραφίες να δω μήπως είναι κάποια φάρσα του photoshop, έχοντας κάνει άντιπαράθεση ενός κιτς σπιτιού στην Αμερική του οποίου οι όγκοι ταίριαζαν με αυτό στα Τσουκαλέικα... Δυστυχώς από ότι φαίνεται αυτό δεν ήταν φάρσα. Στην προσπάθεια μου τότε να δω αν είναι αλήθεια ή ψέμματα, μπήκα στο site του ΣΑΝΆ αλλά δεν υπήρχε κάποια δραστηριοποίηση γύρω από το θέμα (για την ακρίβεια δεν έχει και αρχείο παλαιών ανακοινώσεων). ούτε και στου ΣΑΔΑ. Το σχέδιο το έχει εγκρίνει Αρχιτέκτων μηχανικός στην Πολεοδομία και έχει περάσει και από ΕΠΑΕ. Αλλά τί το συζητάμε, ζούμε και εργαζόμαστε σε μία χώρα όπου έπρεπε να γίνει αγώνας για να κυρηχθούν τα Ξενία διατηρητέα για το σπίτι στα Τσουκαλέικα θα τους έπιανε ο πόνος;
  9. ναι όντως, τι εργασίες θέλεις ακριβώς να κάνεις; να αποξηλώσεις τα υφιστάμενα πλακάκια του δαπέδου και του τοίχου και να τοποθετήσεις νέα; Να κολλήσεις τα νέα πάνω από τα υφιστάμενα; Τι διαστάσεις έχει το μπάνιο σου;
  10. Δεν έχω κάνει κάποιες σπουδές πάνω στο construction project management οπότε ότι σου γράφω είναι από την εργασιακή μου εμπειρία για το πώς δουλεύουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή στα Βαλκάνια. (στην κεντρική Ευρώπη μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα) Ανεξαρτήτως που βρίσκεται ο χώρος εργασίας του project manager (από πλευράς Εργολάβου) ενός κατασκευαστικού έργου ο ίδιος είναι καλός γνώστης της κατασκευής. Συνήθως πριν καταλήξει σε αυτή τη θέση έχει γράψει ατελείωτες ώρες στα εργοτάξια ως μηχανικός έργου ή site manager όπου έχει διακριθεί για τις ικανότητες του. Ακόμα και αν καταλήξει τελικά λόγω υποχρεώσεων να δουλεύει στην έδρα της εταιρείας το εργοτάξιο το ξέρει καλά, γνωρίζει όλους τους κινδύνους της κατασκευής και το εργοτάξιο ήταν κάποτε το δεύτερο σπίτι του. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι project managers που εργάζονται για λογαριασμό του Κ.Ε ή των τραπεζών που χρηματοδοτούν το έργο και δουλεύουν σε πιο θεωρητικό επίπεδο.
  11. ειδικά αν είσαι στο ΤΥΠΕΤ, η μέρα με τη νύχτα, τι να λέμε τώρα...
  12. αφού ο κόσμος δίνει σημασία στις ετικέτες και όχι στην ουσία.
  13. ευχαριστούμε strbf! το πλωτό δάπεδο θα πρέπει να γίνει στο από πάνω διαμέρισμα και είναι μεγάλη φασαρία σε υφιστάμενο κτήριο το οποίο κατοικείται κιόλας, διότι : - θα πρέπει να γίνει αποξήλωση του υφιστάμενου δαπέδου + της υπόβασης αυτού. Αν το υφιστάμενο δάπεδο είναι ξύλινο καρφωτό είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα αν είναι όμως πλακάκι τότε θα γίνει το σπίτι κανονικό εργοτάξιο προκειμένου να απομακρύνεις τσιμεντοκονίες κτλ φαντάσου κομπρεσερ, σκόνη κτλ Το πλωτό δάπεδο είναι ουσιαστικά σαν μια "δεύτερη πλάκα" πάνω από την υφιστάμενη η οποία απομονώνεται από αυτήν και τους περιμετρικούς τοίχους με τη παρεμβολή κάποιου ηχομονωτικού υλικού. Πάνω από αυτήν τοποθετείται το υλικό επίστρωσης το οποίο πάλι δεν πρέπει να ακουμπάει στους τοίχους για αυτό γίνεται κάποια ειδική λεπτομέρεια με το σοβατεπί. Μπορείς να κάνεις και ξύλινο πλωτό δάπεδο όπου θα παρεμβάλεται κάποιο ελαστικό υπόστρωμα στον σκελετό για να αποφύγεις τη βαβούρα της δεύτερης πλάκας από γαρμπιλοδεμα. Σε κάθε περίπτωση το πλωτό δάπεδο γίνεται στον από πάνω όροφο. Τη μελέτη την κάνει κάποιος μηχανικός που ασχολείται με ακουστικά.
  14. μήπως να ενωθούν τα 2 threads που αφορούν στην ηχομόνωση σε υφιστάμενο κτίσμα, σε ένα γιατί "τρέχουν" παράλληλα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.