Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tco9998

Members
  • Περιεχόμενα

    81
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tco9998's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Άρα αν εγώ υπολογίζω την μέγιστη τιμή και ελέγχω με την τιμή που χρεώνει η ΔΕΗ είναι αρκετό. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
  2. Έχεις δίκιο. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι η ΔΕΗ μπορεί να χρεώνει μέχρι την τιμή ΕΤΜΕΑΡ σύμφωνα με τους πίνακες της ΡΑΕ; Νομίζω πως όχι. Νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο, πιθανόν κάποιος τύπος υπολογισμού. Κάποια σχέση με την περίοδο της κατανάλωσης ή με την κατανάλωση. Ή μήπως κοιτάμε λάθος πίνακα; Μπορείτε να βοηθήσετε;
  3. Καλησπέρα σας. Το έχω διαβάσει το σχετικό άρθρο. Σύμφωνα με τον πίνακα αυτό έχουμε συντελεστή 0,0263 για ΕΤΜΕΑΡ για οικιακή χρήση, από 01/04/2014. Όμως στον λογαριασμό που έχω στα χέρια μου έχω συντελεστή ΕΤΜΕΑΡ 0,02417 με ημερομηνία έκδοσης 04/06/2014. Τι συμβαίνει; Είναι λογικό; Που είναι τα λάθος; Καθορίζεται το ΕΤΜΕΑΡ από την κατανάλωση και αλλάζει ανάλογα με την κατανάλωση; Υπάρχει κάποιος τύπος; Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα σας. Μπορείτε να βοηθήσετε σχετικά με το ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς Δ.Ε.Η.; Πως υπολογίζεται; Είναι μεταβλητός αριθμός; Υπάρχει κάποιος πίνακας τιμών; Επηρεάζεται από την συνολική κατανάλωση σε μία περίοδο κατανάλωσης; Είναι διαφορετικός αριθμός σε Γ21 τιμολόγιο Δ.Ε.Η. και διαφορετικός αριθμός στα τιμολόγια Γ22; Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το ποσοστό σφάλματος υπολογισμού χιλιοματρικών αποστάσεων του google maps; Ευχαριστώ.
  6. Καλημέρα σας. Ενδιαφέρομαι για προδιαγραφές φλογοπαγίδων εξατμίσεων κινητήρων πετρελαίου, για ζεύγη από 10kVA-40kVA. Υπάρχει κάτι που μπορεί να με βοηθήσει; Υπάρχει Ελληνική εταιρεία που να κατασκευάζει υλικό; Ευχαριστώ.
  7. Καλημέρα σας. Έχω ένα κλιματιστικό που το έχω ρυθμίσει στους 260C και προσπαθεί να διατηρεί την θερμοκρασία στους 260C. Η εξωτερική θερμοκρασία μεταβάλλεται συνεχώς και μπορεί να φτάσει και στους 400C. Όταν εγώ αυξήσω το setpoint στους 280C, τι αποτέλεσμα θα έχω, Θα ξεκινάει ο συμπιεστής δυσκολότερα; Θα έχω αυξημένες πιέσεις στο ψυκτικό υγρό; Απαιτείται αλλαγή στο ψυκτικό υγρό; Αλλάζει η κατανάλωση ενέργειας; Μειώνεται ή αυξάνεται; Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα σας. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε τι συμβαίνει με την λειτουργία του κλιματιστικού αν αυξήσω το set point του; Δυσκολεύεται να ξεκινήσει; Έχει μεγαλύτερο ρεύμα εκκίνησης; Τι γίνεται με το ψυκτικό μέσο; Με την απόδοση του; Ευχαριστώ.
  9. Καλσπέρα σας. Έχω μία γεώτρηση με πίνακα ελέγχου του κινητήρα μέσω αστέρα-τριγώνου. Ο πίνακας αυτοματισμού έχει όλα τα ηλεκτρικά στοιχεία (ασφάλειες, επιτηρητές τάσης ρελέ ισχύος κ.τ.λ.). Θα ήθελα να προγραμματίσω την γεώτρηση να ξεκινά μία φορά μέρα παρά μέρα, μία συγκεκριμένη ώρα, π.χ. 18:00 και να λειτουργεί για δύο ώρες. Υπάρχει κάποιο χρονικό για αυτόν τον σκοπό; Και ποια είναι η σύνδεση του χρονοδιακόπτη; Ευχαριστώ
  10. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτησω επιπλέον, αν ισχύει το ίδιο και για μετρητές ενέργειας ράγας. Έχουν και αυτοί ενδεικτικό led. Αν ο μετρητής σταματήσει να μετράει την ενέργεια που καταναλώνεται, σταματάει να αναβοσβήνει και το ενδεικτικό led; Και τι γίνεται για τους μετρητές ενέργειας ράγας που δεν έχουν ενδεικτικό led; Ευχαριστώ.
  11. Καλησπέρα σας. Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε για ασφάλειες ράγας χαμηλής τάσης (π.χ. 3x32A), με δυνατότητα επαναφοράς; Δηλαδή να πέσει η ασφάλεια και μετά από λίγο να επανέλθει. Αν εξακολουθεί το αίτιο που προκάλεσε την πτώση τότε να πέσει και να παραμείνει εκτός. Ευχαριστώ.
  12. Καλησπέρα σας. Δεν είμαι και έμπειρος σχετικά με το θέμα. Εμένα με ενδιαφέρει όταν θα κόψω το ρεύμα στον γενικό πίνακα μου να δω αν σταματάει να γράφει ο μετρητής της Δ.Ε.Η., που είναι ψηφιακός (Νο 3). Να κοιτάω αν σταματήσει να αναβοσβήνει το led; Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτοί οι κωδικοί που γράφει. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
  13. Καλησπέρα σας. Στην παροχή Νο 2 της Δ.Ε.Η., η Δ.Ε.Η., εγκαθιστά αναλογικούς μετρητές ενέργειας, οπότε μπορεί κάποιος να καταλάβει αν έχει διακοπή ρεύματος ή όχι. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να ελέγξει αν καταβάσει τον γενικό διακόπτη στον πίνακα του αν σταματάει ο μετρητής ενέργειας της Δ.Ε.Η.. Τι γίνεται στις περιτπώσεις που η παροχή της Δ.Ε.Η., είναι Νο 3; Στην παροχή αυτή εγκαθιστά ψηφιακούς μετρητές; Πως θα καταλάβω όταν καταβάσω τον γενικό διακόπτη στον πίνακα μου, ότι σταματάει ο μετρητής να γράφει; Ευχαριστώ.
  14. Καλησπέρα. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου ή κάτι έτοιμο. Ψάχνω να βρω μία λύση μικρού κόστους αλλά να κάνω και ανίχνευση υγρασίας στην επιφάνεια μου. Ευχαριστώ.
  15. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Ενδιαφέρομαι για περιμετρική ανίχνευση υγρασίας της επιφάνειας. Με τα σύρματα μπορώ να χωρίσω την επιφάνεια σε ζώνες και να έχω έλεγχο υγρασίας στην επιφάνεια. Νομίζω ότι με την χρήση plc θα έχω μία φτηνή λύση ενώ ταυτόχρονα θα μπορώ να έχω και "ψυχρές" επαφές για σηματοδοσίες αλλά και θα μπορώ να ελέγξω και άλλα φορτία μα κατάλληλο προγραμματισμό. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν άλλες λύσεις που είναι και φτηνές, σας παρακαλώ πολύ να μου προτείνετε ώστε να τις μελετήσω. Σας ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.