Μετάβαση στο περιεχόμενο

vk2626

Core Members
  • Περιεχόμενα

    642
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.092 profile views

vk2626's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

231

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε. Στον Ν.3325/2005 στο άρθρο 4, παρ.4 αναφέρει: "Η χορήγηση από την Αδειοδοτούσα Αρχή άδειας εγκατάστασης δραστηριοτήτων σε πολυώροφα κτίρια είναι δυνατή μόνον εφόσον η άσκηση τους επιτρέπεται και από τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 3741/1929 (ΦΕΚ 4 Α') «Περί της ιδιοκτησίας κατ' ορόφους»" Πρέπει να προσέξω κάτι εδώ? Στην οικοδομή δεν υπάρχει κανονισμός, όπως προείπα edit: 1) Χρειάζεται να γίνει έλεγχος προσβασιμότητας από ΑΜΕΑ? 2) Απ'οτι διάβασα στο νήμα μπορεί να γίνει και με ΕΕΔΜΚ εφόσον οι προυποθέσεις που έθιξες
  2. Καλησπέρα, για αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών της οικοδομής αν δεν υπάρχει κανονισμός?
  3. Με openoffice μου ανοιξε.. Αν ισχυει το excel βλέπω παραλογισμούς. Με 1 ευρώ παραπάνω εισόδημα από το τεκμαρτό πέφτει το τέλος επιτευδεύματος κατα 25% και πληρώνεις λιγότερο συνολικά φόρο.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να (ξανά)ανοίξω άνοιγμα σε όψη κτιρίου το οποίο έχει σφραγιστεί. Το άνοιγμα φαίνεται στην εγκέκριμενη κάτοψη. Πιστεύετε μπορώ να πάω με έγκριση εκτέλεσης εργασιών για την κατεδάφιση του τμήματος της όψης για την διάνοιξη του ανοίγματος? Στα δικαιολογητικά στο e-adeies ζητάει "Δικαιολογητικά δικαιώματος υπαγωγής στην παρ.4, αρθ.29, ν.4495 - Όροι υπηρεσίας" Ποια είναι αυτά τα δικαιολογητικά?
  5. Για αρχική ηλεκτροδότηση κτίσματος προ υφιστάμενου του 1955 ποια κατηγορία επιλέγουμε στο σύστημα?
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής περίπτωση: Οικοδομική άδεια του 1991 με 6 μεζονέτες, όπου κατασκευάζονται 6 σοφίτες κάτω από τις στέγες. Οι στέγες ήταν μονοκλινής, το οικόπεδο επικλινές με αποτέλεσμα η σοφίτα να έχει προκύψει χωρίς υπέρβαση ύψους. Στην άδεια φαινόταν και απόληξη κλιμακοστασίου 2.20μ. που δεν κατασκευάστηκε. Έπειτα από καταγγελία συντάχτηκε το έτος 1994 έκθεση αυτοψίας από την αρμόδια Πολεοδομία. Έπειτα το 1995 με το άρθρο 8, παρ.9 του Ν.1512/1985 οι αυθαίρετες κατασκευές εξαιρέθηκαν από κατεδάφιση. Κι έτσι κατάφερε και έκλεισε και η άδεια και πήραν ρεύμα και οι κατοικίες. Στη συνέχεια το έτος 1999 ο καταγγέλων προσέφυγε κατά της απόφασης από εξαίρεση της κατεδάφισης και σε τελευταίο βαθμό εν τέλει το ΣτΕ έκανε δεκτή την ένστασή του και ακύρωσε την εξαίρεση από κατεδάφιση ("υπογεγγραμμένη εντολή Υπουργού από Γενικόν Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ"). Δηλαδή η "δικη" ήταν κατά του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ που παρέστη με τον πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους! Μέχρι σήμερα που σας γράφω τα άνωθι, δεν έχει ακυρωθεί ούτε ανακληθεί η οικοδομική άδεια και οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να μεταβιβάσουν. Το ερώτημα είναι υπάγομαι στο άρθρο 110? Στην παράγραφο 3 ίσως? Ποια είναι η διαδικασία για να περάσεις ΠΕΣΥΠΟΘΑ?
  7. Συγγνώμη για την καθυστέρηση, αναφέρεται από εμένα στην δήλωση του Ν.651/77 και έχει γραφεί στο συμβόλαιο ότι είναι διατηρητέο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση, δυστυχώς δεν το ειχα γράψει στην τεχνική έκθεση. Στα χωρίς αυθαιρεσίες από συνήθεια πες, δεν έγραφα τίποτα.
  9. Για βεβαίωση μηχανικου σε διατηρητέο χωρίς αυθαίρετες κατασκευές, έπρεπε να επιλέξω το κουτακι για διατηρητέο? Αφορά παλαιοτερη βεβαίωση πριν την ισχυ της ταυτότητας κτιρίου. Θέλουν να βγάλουν άκυρο το συμβόλαιο επειδή η δήλωση που συνοδευει την βεβαίωση μηχανικου δεν είχε κλικαρισμενο το αντίστοιχο κουτάκι. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο?
  10. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπερα συνάδελφοι θέλω να εκδώσω βεβαίωση μηχανικός σε κτίριο προυφιστάμενο του 1955 που είναι και διατηρητέο. Έτος οικοδομικής άδειας είναι το 1929, υπαρχουν καποιες διαφορές στα ανοίγματα με την κατοψη της αδειας αλλά έχω αεροφωτογραφια του 1938 που φαίνονται αυτά ως έχουν σήμερα. Όποτε σκέφτομαι να εκδώσω βεβαίωση ως προυφιστάμενο ως προ του 1955. Θα τσεκάρω στο συστημα το κουμπί διατηρητέο? Αν το τσεκάρω μου ζητάει έγκριση επιτροπης! Εγώ όμως δεν κάνω τακτοποίηση. Χρειάζεται να το περασω επιτροπη ως προυφισταμενο του 1955 Mην ποστάρεις παραπλήσια ερωτήματα σε διαφορετικά θέματα. Pavlos 33
  11. Μπορεί επίσης να σου δείχνει όταν πατας υποβολή όλο το προστιμο, αλλά στα οικονομικά στοιχεια θα σου το αφαιρέσει και θα σου βγάλει εντολή πληρωμής μόνο για το υπολοιπο
  12. Χαιρομαι που αναθερμανθηκε το θέμα, ομολογώ ότι η ερώτησή μου είναι πονηρή και αφορά τις υπεραγορές και τα μεγάλα πολυκαταστήματα που δεν αφήνουν την παραμικρή επιφάνεια φύτευσης για τις αναγκες της στάθμευσης των αυτοκινήτων. Και τις περισσότερες φορές πολύ κοντά σε αστικό περιβάλλον. Κατά την γνώμη μου αυτό πρέπει να σταματήσει και διορθωθεί νομοθετικά
  13. Καλημέρα συνάδελφοι, σε βεράντα υφιστάμενη πέργκολα από ωπλισμένο σκυρόδεμα, θέλω τοποθετήσω επικάλυψη με πάνελ. Οπότε η περγκολα θα μετατραπεί σε στέγαστρο. Πρόβλημα με ιδεατό στερεό δεν έχω. Το πλάτος της βεράντας είναι 2.5 μέτρα. Μπορεί να κατασκευαστεί με ΕΕΔΜΚ? Υπάρχει περιορισμός στο πλάτος όταν πρόκειται για στέγαστρο σε επαφή με την όψη κτιρίου?. Στο άρθρο 16, παρ, 1Β) αναφέρει πλέον μέγιστο πλάτος 1/4Δ ή 1/4δ. Μήπως μπορώ να ξεπεράσω αυτόν τον περιορισμό με βάση την τελευταία "ορφανή" παράγραφο του άρθρου 23 "Σε πέργκολα που υφίσταται νομίμως μετά από έγκριση της αρμόδιας αρχιτεκτονικής επιτροπής και πριν την ισχύ του ν.4067/2012 (Α79) δύναται να αντικαθίσταται η εγκεκριμένη κάλυψή της με προστατευτικό υλικό του οποίου το πάχος δεν δύναται να υπερβαίνει εκείνο της στέψης του εγκεκριμένου σκελετού της."
  14. Το πριν και το μετά είναι λίγο σχετικά. Σε εσωτερική θερμομόνωση π.χ. με γυψοσανίδα το πριν και το μετά θα είναι ένα πανομοιότυπο αποτέλεσμα. Ίσως το πιο σωστό στη μόνωση να είναι κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Θα κλάψουνε μανούλες με το πριν και το μετά και κυρίως με το πριν, όπου δεν υπήρχε η προοικονομία να τραβηχτούν φωτογραφίες.
  15. Διάβασα όλο το νήμα και καταλαβαίνω ότι σε εκτός σχεδίου γήπεδα δεν κάνω έλεγχο φύτευσης. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά μπορώ να τσιμεντοστρώνω-ασφαλτοστρώνω όλη την επιφάνεια του ακαλύπτου στα εκτός σχεδίου γήπεδα? Δεν είναι κάπως παράλογο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.