Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mechgiann

Core Members
  • Περιεχόμενα

    399
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mechgiann's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

74

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η καρτέλα Δόμηση/Χρήσεις/Θέσεις στάθμευσης που περιλαμβάνει ένα σωρό στοιχεία του οικοπέδου και του κτιρίου, εμβαδά κάλυψης, δόμησης, εξωστών, όροφοι κλπ τα συμπληρώνετε? Και κάτι ακόμη... όλες οι ειδικότητες μηχανικών μπορούν να εκδώσουν τη βεβαίωση άρθρου 30?
  2. Για την έκδοση βεβαίωσης άρθρου 30 στο πεδίο Περιγραφή έργου/εγκατάστασης τι συμπληρώνουμε? Πρέπει να συμπληρωθούν όλες οι καρτέλες εκτός από τα βασικά στοιχεία? Επίσης πρέπει να ανεβάσουμε κάποια έγγραφα?
  3. Για τις εργασίες που δεν απαιτείται ΕΕΔΜΚ πχ αλλαγή κουφωμάτων πρέπει να εκδίδουμε βεβαίωση αρθρου 30 Ν4495 και να την επισυνάπτουμε στα δικαιολογητικά, σωστά? Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται από όλες τις ειδικότητες μηχανικών? Επιδοτείται από το πρόγραμμα το κόστος για την έκδοσή της? Περιλαμβάνεται δηλαδή στις επιλέξιμες αμοιβές για άδειες/εγκρίσεις/μελέτες?
  4. Καλησπέρα, Η συνδρομή 5 ευρώ για τήρηση τραπεζικού λογαριασμού σαν έξοδο πως χαρακτηρίζεται?
  5. Οπότε κόβω ΑΠΥ η ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ; Με επωνυμία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και επάγγελμα ΙΔΙΩΤΗΣ;
  6. Η ΑΠΥ για την έκδοση του Β ενεργειακού πιστοποιητικού σε περίπτωση πολυκατοικίας τύπου Α σε ποιον κόβεται? Στον εκπρόσωπο της πολυκατοικίας ή στο ΑΦΜ της πολυκατοικίας?
  7. Καλησπέρα, Στην καταχώρηση ιδίων κεφαλαίων έχει ένα ποσό βάσει υπαγωγής το οποίο είναι το ελάχιστο απαιτούμενο ιδίων κεφαλαίων. Αν κάποιος πέτυχε καλύτερη προσφορά και επομένως και τα ίδια κεφάλαια είναι λιγότερα τι γίνεται? Γιατί δεν σε αφήνει να προχωρήσεις?
  8. Καλησπέρα, Ξέχασα να πληρώσω τις εισφορές Νοεμβρίου που έληγαν στις 30/12/22 και θα τις πληρώσω τώρα μαζί με τις εισφορές Δεκεμβρίου. Οπότε και Νοέμβριος και Δεκέμβριος που αφορούν το 2022 θα πληρωθούν το 2023. Γνωρίζει κανείς πως καταχωρούνται αυτές στο mydata ? Ευχαριστώ
  9. Καλησπέρα, Περίπτωση διαμερίσματος 100τμ στο οποίο ανήκει ως παρακολούθημα θέση στάθμευσης στην πιλοτή 10τμ Πως το καταχωρείτε στην καρτέλα χρήσεις? Σε ξεχωριστή γραμμή τη θέση στάθμευσης στο επίπεδο ισόγειο με τι χρήση?
  10. Το διαμέρισμα 1 μπήκε μέσα στο διαμέρισμα 2 (εσοχή) κατά 4 τμ. Αρα το διαμέρισμα 1 πήρε 4 τμ και μεγάλωσε ( από 30 έγινε 34 τμ) ενώ το διαμέρισμα 2 μίκρυνε (από 64 έγινε 60). Αυτή είναι η πραγματικότητα και διαφέρει και από την άδεια και από την σύσταση. Στη σύσταση τα εμβαδά ήταν 30 και 64. Ελπίζω να το περιέγραψα επαρκώς.... Το ερώτημα είναι αν η τακτοποίηση που αφορά το διαμέρισμα 1 μόνο είναι αρκετή ή απαιτείται και νέα τακτοποίηση-υπαγωγή για το διαμέρισμα 2.
  11. Η πραγματικότητα διαφέρει σε σχέση με άδεια. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια εσοχή 4τμ υπερ του ενός διαμερίσματος η οποία δεν υπάρχει στην κάτοψη της άδειας. Εγινε τακτοποίηση σαν ΔΔ με υπαγωγή του 1 διαμερίσματος. Το άλλο καλύπτεται ή θέλει δική του υπαγωγή?
  12. Μάλιστα...άρα δεν υφίσταται η έννοια ''τακτοποίηση διαμερισμάτωσης ορόφου'' αλλά τακτοποίηση συγκεκριμένης ιδιοκτησίας όπως σε όλες τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες. Και μια άλλη περίπτωση. Δύο διαμερίσματα ισογείου έχουν διαφορετική διαμερισμάτωση σε σχέση με την άδεια (το ένα παίρνει 4 τμ από το άλλο, καμία άλλη αυθαιρεσία) Εγινε τακτοποίηση στην οποία υπάχθηκε το διαμέρισμα 1 και η κάτοψη περιγράφει μόνο αυτό. Η τακτοποίηση αυτή καλύπτει και το διαμέρισμα 2 ή πρέπει να γίνει νέα υπαγωγή για το 2? Και τα δύο διαμερίσματα ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη.
  13. Τα 2 διαμερίσματα-ΟΙ αποτελούν και το σύνολο του ορόφου. Οπότε μήπως έγινε διαμερισμάτωση για τον όροφο αυτόν σύμφωνα με τα όσα λέει ο dimitrisGM παραπάνω; Η δήλωση αναφέρει και τα 2 διαμερίσματα όλους τους ιδιοκτήτες και η κάτοψη αποτυπώνει αναλυτικά όλον τον όροφο. Ναι είναι απλή ΔΔ, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα κοινόχρηστα. Η τακτοποίηση έγινε στο σύνολο του ορόφου με όλους τους ιδιοκτήτες. Αρα είναι ΟΚ?
  14. Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης (efkou) να ρωτήσω και εγώ για περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης σε έναν όροφο όπου τα 3 διαμερίσματα στην κάτοψη της άδειας έγιναν 2 διαμερίσματα στην πραγματικότητα. Εγινε μία τακτοποίηση κοινή και για τα 2 διαμερίσματα του ορόφου (δεν υπάρχει άλλη αυθαιρεσία πλην της διαμερισμάτωσης). Είναι σωστή αυτή η τακτοποίηση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.