Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

chris1977

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης από κατοικία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το όμορο κτίσμα έχει ρυμοτομηθεί αλλά δεν έχει απαλλοτριωθεί και λειτουργεί κανονικά ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (δεν γνωρίζω αν διαθέτει άδεια). Κατά τον έλεγχο του τοπογραφικού μου είπαν ότι απαιτείται να περάσω και από το τμήμα απαλλοτρίωσης γιατί υπάρχει τμήμα για προσκύρωση που πρέπει να τακτοποιηθεί. Επειδή εγώ αλλαγή χρήσης θέλω να κάνω και όχι να βγάλω νέα οικοδομική άδεια μήπως υπάρχει κάτι που να με καλύπτει ώστε να μην χρειαστεί να περάσω από το τμήμα απαλλοτρίωσης?
  2. Η σύνταξη του αναλυτικού προυπολογισμού με ποιές τιμές πρέπει να γίνει για την άδεια στην πολεοδομία. Στον ΤΟΕ περιλαμβάνεται τετοιου είδους αντιστήριξη. Στις τιμές για αναλυτικό σύμφωνα με την πολεοδομία δεν βρίσκω στην λίστα τιμές για τους πασσάλους και τα αγκύρια.
  3. Σε κτίριο κατοικιών με ισόγειο, 4 ορόφους και 3 υπόγεια (6 θέσεις parking ανά όροφο με ανελκυστήρα αυτοκινήτων) απαιτείται δεύτερη έξοδος διαφυγής απο τα υπόγεια. Επίσης απαιτείται lobby πριν από το κλιμακοστάσιο για τα υπόγεια? Ευχαριστώ.
  4. Σύμφωνα με πιο άρθρο του ΓΟΚ ή του Κτιριοδομικού επιβάλλεται πλατύσκαλο σε περίπτωση γραφείων? Συμφωνα με αυτά που διαβάζω στον Κτιριοδομικό η χρήση δεν έχει σχέση με το ενδιάμεσο πλατύσκαλο.
  5. Σύμφωνα με τον ΓΟΚ τα υποστηλώματα της στοάς πρέπει να κατασκευάζονται κατα μήκος της οικοδομικής γραμμής. Σε γωνιακό οικόπεδο που έχει στοά μόνο από την μια πλευρά επιτρέπεται το γωνιακό υποστήλωμα να μην βρίσκεται στην άκρη της στοάς όπως φαίνεται στο σχήμα. http://img72.imageshack.us/my.php?image=001nz1.jpg
  6. Κατά την διάρκεια ελέγχου των αρχιτεκτονικών παρουσιάστηκε θέμα με την σκάλα την οποία έχω προβλέψει για το κτίριο. Το κτιριό μου αποτελείται απο 3 υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους. Στο ισόγειο καταστήματα, 1ος γραφεία και λοιποί όροφοι κατοικίες. Η σκάλα που έχω προβλέψει είναι σχήματος Π χωρίς πλατύσκαλα στις δύο γωνίες. Εχω την δυνατότητα να μην έχω πλατύσκαλα στις σκάλες (σφηνοειδής σκάλες), αφου κατα το μεγαλύτερο ποσοστό το κτιριό μου είναι κτίριο κατοικιών? Λόγω της υπαρξης 3 υπογείων, για τα υπόγεια έχει προβλεφθεί και πρόσθετη σκάλα (έξοδος κινδύνου). Η σκάλα κινδύνου των υπογείων εκτός από το ότι πρέπει να είναι "κλειστή" πρέπει να έχει και πλατύσκαλα(ή μπορει να γίνει σφηνοειδής)?
  7. Οι όροι δόμησης της περιοχής μου επιβάλουν να έχω μέγιστο πρόσωπο κτιρίου 14μ και ελάχιστο βάθος εσοχής 3μ. Σε περίπτωση που το κτίριο έιναι τοποθετημένο περισσοτερο από 3μ εσωτερικά της ΟΓ και ΡΓ και το ιδεατο στερεό μου το επιτρέπει μπορεί αυτό να έχει πρόσωπο περισσότερο από 14μ?
  8. Σε περίπτωση που υπάρχει διάταξη που επιβάλλει την κατασκευή της παρόδιας στοάς με υποστηλώματα, μπορούν αυτά να είναι μη φέροντα στοιχεία (αρχιτεκτονικα) ώστε η στοά να μην μετρήσει στην κάλυψη? (δεν συνεχίζει κτίριο πάνω απο την στοά, δηλαδη η στοά να είναι πρόβολος)
  9. Σχεδιάζω κτίριο σε μακρόστενο οικόπεδο με προβλεπόμενες, συμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο, στοές στις δύο πλευρές. Στο σχεδιασμό μου έχω προβλέψει στοά που συμπεριλαμβάνεται στην κάλυψη από την μία πλευρά (κτίριο δηλαδη πάνω από την στοά) και πρόβολο για να καλύψω την άλλη που δεν προσμετράται στην κάλυψη δίοτι δεν έχει κτίριο από πάνω της. Είναι αυτό σύμφωνο με τον ΓΟΚ ή θα πρέπει και οι δύο στοές να συμπεριληφθούν στην κάλυψη δηλαδη να έχουν κτίριο από πάνω. Ο πρόβολος για την κάλυψη της στοάς είναι απαραίτητος?
  10. Η υποχρεωτική στοά στο ισόγειο στο κέντρο της Αθήνας προσμετράται στο ποσοστό των υμιυπαίθριων χώρων?
  11. Υπάρχει περιορισμός στην επιφάνεια του υπογείου εκτός περιγράμματος κάλυψης για χώρους στάθμευσης και χώρους κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Η επέκταση αφορά στον ακάλυπτο του οικοπέδου και όχι στην πρασιά. Το οικόπεδο είναι στους Θρακομακεδόνες.
  12. Όταν λέτε ότι ελέγχεται τις ιδιοπεριόδους της δυναμικής ανάλυσης τι ακριβώς εννοείται. πχ. για μια οικοδομή 4 ορόφων (μαζι με το ισόγειο) ποσο πρέπει να είναι η ιδιοπερίοδος εμπειρικά?
  13. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν καταλαβαίνω όμως πιος από τους δυο (τμημα απολλοτριώσεων ή τμήμα τοπογραφικού) είναι αυτός που έχει την δυνατότητα λήψης απόφασης γύρω από το θέμα. Επίσης στο οικόπεδο που μου δηλώνουν ότι πλέον δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο μέχρι την κύρωση της διαπλάτυνσης υπάρχει κτίσμα(7οροφο πολυκατοικία). Δηλαδή σύμφωνα με την εμπειρία σας μπορώ να βγάλω άδεια? Την αρτιοτητα του σύμφωνα με τον τοπογράφο την χάνει λόγω του ότι δεν έχει κυρωθεί η πράξη διαπλάτυνσης της οδου, που προσκυρώνει στο συγκεκριμένο οικόπεδο καποια τετραγωνικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.