Μετάβαση στο περιεχόμενο

tektonas80

Members
  • Περιεχόμενα

    143
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

tektonas80's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαχαχα με μελέτη δεν εννοώ να την κάνω εγώ. Εγώ αρχιτεκτονικά κάνω μόνο. Εννοείται θα την κάνει μηχανολόγος απλά ρωτώ για να καταλάβω και να βρω την καλύτερη λύση απόδοσης και αισθητικής.
  2. Αυτό μου είπε ο υδραυλικός ότι θα φύγουν δυο σωλήνες από το λέβητα και θα διακλαδώνεται σε κάθε σώμα. Με θέρμανση δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, οπότε ψάχνοντας λίγο νόμιζα ότι είναι μονοσωληνιο. Για να καταλάβω μονοσωληνιο είναι όταν δεν υπάρχει διακλάδωση και το νερό περνάει από το ένα σώμα στο άλλο? Εάν το κάνω έτσι θα έχω κανένα πρόβλημα στα τελευταία σώματα? Μήπως δεν θα θερμαίνονται αρκετά λόγο απόστασης? Να κάνω μελέτη για να υπολογίσω την διατομή από τους δυο σωλήνες που θα φεύγουν από το λέβητα?
  3. Εάν κάνω δισωλινιο από εκεί που είναι ο λέβητας σε κάθε γραμμή θα φεύγουν 8 σωλήνες έτσι δεν είναι? Το πρόβλημα μου είναι ότι θα υπάρχουν πολλή σωλήνες. Έχω φίλους μηχανολόγους μπορώ να κάνω και μελέτη αν θέλω. Δεν ξέρω τι να κάνω από άποψη απόδοσης και αισθητικής, καθώς το σενάριο να σκάψω τοίχους και να τους θάψω και μετά να σοβατίσω έχει μπελά. Από την άλλη μου είπε ο υδραυλικός να κάνω μονοσωληνιο και να αύξηση την διατομή του χαλκοσωλήνα στα πρώτα σώματα και σταδιακά να την μείωση. Για την όδευση η μόνη λύση είναι να πάνε οι σωλήνες πάνω από το σοβατεπί. Σκέφτηκα μήπως θα μπορούσαν να πάνε πάνω από την πλάκα οροφής αλλά έχει στέγη εκεί και στις άκρες το ύψος είναι τόσο χαμηλό που δεν μπορείς να δουλέψεις.
  4. Φίλε εάν δεις το σχέδιο έχω σχεδίαση τα σώματα το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να πάνε από το πάτωμα γιατί έχω παρκέ. Πρέπει να είναι εμφανείς στο τοίχο.Για τα εργατικά έχω το συνεργείο μου, το πρόβλημα είναι ότι θα έχω πολλούς σωλήνες
  5. XWRIO TAKTOPOIHSH1-Model.pdfΣυνάδελφοι για σας. Έχω ένα σπίτι όπως θα δείτε και στην κάτοψη. Το σπίτι είναι του ’85. Θέρμανση δεν είχε τοποθετηθεί τότε καθώς δεν ήταν μόνιμη κατοικία. Θέλω λοιπόν να περάσω θέρμανση με χαλκοσωλινες και το λέβητα στην αποθήκη. Το θέμα είναι δεν ξέρω πως θα πρέπει να γίνει η εγκατάσταση. Ο υδραυλικός μου λέει να κάνουμε 2 γραμμές με μονοσωλήνιο διότι με το δισωληνιο θα γεμίσουμε σωλήνες. Τι λέτε καμία ιδέα τι να κάνω?
  6. Aπλα μου φαίνεται πολύ για να γεμίσει με μαστίχη. Μήπως να έβαζα μαστίχη κάτω και από πάνω να βάλω έγχρωμο αρμόστοκο?
  7. Μαστίχη εννοείς? Ο αρμός πέρα από το πλάτος έχει και ένα βάθος περίπου 5 εκ.
  8. Συνάδελφοι έχω θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα επισκευαστικό θέμα. Σε σπίτι με παλιά ξύλινα εσωτερικά κουφώματα, έγινε αλλαγή με νέα. Το θέμα είναι ότι εκεί που το κούφωμα ακουμπά στο δάπεδο έχουν μείνει αρμοί 2-3 εκ. αυτό πρόεκυψε διότι τα παλιά ήταν ξύλινα τετράγωνα και έφταναν μέχρι την πλάκα του δαπέδου ( οι πόρτες ενώνουν τα υπνοδωμάτια με το διάδρομο και έχουν από την μια παρκέ στην μέση μάρμαρο και στο διάδρομο πλακάκι). Με την τοποθέτηση των νέων έχω αρμούς τους οποίους δεν ξέρω πώς να κλείσω? Έχετε καμία ιδέα η κανένα υλικό να μου προτείνεται?
  9. Για να καταλάβω τι πρέπει να κάνω. Έχω ρυθμίσει η/χ με 3843 ο οποίος δεν έχει περαιωθεί. Δίπλα από τον η/χ υπάρχει και μια αυθαιρεσία την οποία θα δηλώσω με το 4014. Κάνω μια αίτηση και σε ένα φύλλο καταγραφής βάζω το αυθαίρετο και σε άλλο τον η/χ, και μετά δηλώνω τι πρόστιμα έχουν ήδη πληρωθεί? Η κάνω ένα φύλλο καταγραφής μόνο την αυθαιρεσία και δηλώνω και τι πρόστιμο έχει ήδη πληρωθεί?
  10. Συνάδελφοι έχω ρυθμίσει η/χ με το 3843 έχει πληρωθεί εφάπαξ αλλά ακόμα δεν έκανα περαίωση, επειδή έχει και ένα τμήμα αυθαίρετο αρκετά μεγάλο, το οποίο θα ρυθμίσει με το 4014, μπορώ να βάλω μέσα και τον η/χ και να αφαιρεθούν τα καταβληθέντα πρόστιμα? Η’ ισχύει μόνο εάν δεν έχεις πληρώσει εφάπαξ?
  11. Είτε το βάλεις με υπέρβαση είτε χωρίς ο συντελεστής είναι 1 εκτός αν βάλεις και παραβίαση ύψους όποτε πάει 0,2. Αλλά για να το βάλεις πρέπει να είναι η μόνη αυθαιρεσία νομίζω.
  12. Εγώ σε αύξηση εξώστη έβαλα Υ.Δ.Β.Χ και πλάγια απόσταση. KiriakosCE οι χώροι στο δώμα είναι Β.Χ χωρίς αλλαγή χρήσης. Εάν κλείσεις εξώστη γιατί να βάλεις κάλυψη? Κάλυψη σε όροφο??? Μονο Υ.Δ.Κ.Χ είναι και ενδεχομένως πλάγιες αποστάσεις και πρασιά.
  13. Δεν έχω υπέρβαση δόμησης αλλά είτε κλικαρω χωρίς υπέρβαση είτε με < 50 % ο συντελεστής είναι 1 , βγάζω ένα πρόστιμο περίπου 20000. Δεν μου φαίνεται λογικό να πληρώσει όσο θα πλήρωνε και κάποιος χωρίς άδεια.
  14. Μπορεί αλλά μέχρι να γίνει η νομιμοποίηση θα περάσει σίγουρα ένας χρόνος. Στο ίδιο φύλλο καταγραφής μπορώ να βάλω αλλαγή χρήσης χωρίς υπέρβαση και αύξηση ύψους? Γιατί δοκιμάζοντας το έτσι μειώνεται δραματικά το πρόστιμο.
  15. Συνάδελφοι έχω ένα κτίριο ισόγειο και όροφος το οποίο βγήκε με άδεια αποθήκης. Όλα τα μετρά είναι στο σ.δ. Δεν έχει καμία υπέρβαση δόμησης το κτίριο αλλά έχει αλλάξει χρήση σε γραφεία. Πως υπολογίζω το πρόστιμο? Βάζω τμ υπέρβασης κ.χ ή βοηθητικών. Επειδή είναι 560 τ.μ. βγάζω αστρονομικά ποσά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.