Μετάβαση στο περιεχόμενο

sebastian leto

Members
  • Περιεχόμενα

    130
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sebastian leto's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω ενα παρομοιο προβλημα, σε τροφοδοτικο θυροτηλεορασης http://www.farfisasecurity.co.uk/datasheets/1181E.pdf το οποιο εβγαλα να ελεγξω γιατι δε δουλευε καμια θυροτηλεοραση. Στις εξοδους του οταν βαζω να μετρησει DC μετραει 0, μετραει μονο AC 23V και αυτο το μετραει οταν με το πολυμετρο ακουμπησω τον ουδετερο στην εισοδο του μετασχηματστη αν δινω ουδετερο μετα τον μετασχηματιστη μου μετραει 0 παλι. Το πολυμετρο ειναι του εικοσαευρου, τωρα αυτο φταιει το τροφοδοτικο εχει προβλημα τρεχα γυρευε
  2. Δε αποσυνδεσα εγω τους αγωγους ετσι τους βρηκα. Ο ουδετερος του κυκλωματος ειναι συνδεδεμενος στην μπαρα γιατι το τσεκαρα με τα buzzer και τα καλωδια που καταληγανε σε μια χελωνα. Η γειωση ειχε 220 γιατι την χρησιμοποιει σα φαση μαλλον αφου μεσα στο κουτι διακλαδωσης την ειχε συνδεδεμενη με την φαση που πηγαινε σε ενα φωτιστικο. Και κατι αλλο που δε μπορω να καταλαβω με τιποτα, απο τα καλωδια στον πινακα ειτε συνδεσω ενα ειτε καποιο αλλο μετραω φαση στα ιδια καλωδια στο κουτι. Τι μπορει να παιζει εκει
  3. Και το αλλο το κουλο πριν τον πινακα υπαρχει υποπινακας. Ο οποιος παροχη περνει πριν το ρελε, στον υποπινακα υπαρχει μια πριζα απο την οποια εδωσα ρευμα στα καλωδια μιας χελωνας. Tα φωτα αναψανε κανονικα αλλα ο ρελες επεσε παλι στον πινακα, πως γινεται να πεφτει ο ρελες?
  4. Σφυρι και καλεμι με τιποτα, αν η φαση που τροφοδοτει τα φωτιστικα δε ειναι συνδεδεμενη στον ρελε?
  5. Φωτιστικά χελώνες περιμετρικού φράχτη ρίχνουν τον ρελέ, τα τροφοδοτει ενα NYM 5x1.5 το οποιο εχει αποσυνδεθει απο τον πινακα για να μη πεφτει ο ρελες. Μονο ενα κουτι μπορω να ανοιξω τα υπολοιπα ειναι σοβαντισμενα. Απο τα καλωδια που ειναι αποσυνδεδεμενα στον πινακα συνδεω το ενα και παω στο κοουτι να δω τι γινεται, μετραω και βλεπω 220 αναμεσα στο γκρι καλωδιο και τον ουδετερο, αναμεσα στο καφε και τον ουδετερο τιποτα και ιδιο και για το μαυρο καλωδιο. Και μετραω και γειωση με ουδετερο και δειχνει το πολυμετρο 220. Ο ακατανομαστος εχει χρησιμοποιησει το καλωδιο της γειωσης σα τροφοδοσια. Το κουλο ειναι οτι παω στον πινακα και συνδεω ενα αλλο καλωδιο στην ασφαλεια και μου τροφοδοτει τις ιδιες φασεις μεσα στο κουτι με το προηγουμενο καλωδιο του πινακα. Πως γινεται αυτο???? Ξεσυνδεσα ολα τα φωτιστικα μπας και σταματησει να πεφτει ο ρελες, αλλα τιποτα. Τα κουτια διακλαδωσης ειναι θαμενα κατω απο τον σοβα και ετσι και δε προκειται να βγαλω ακρη με τιποτα. Ο ρελες ειναι τριφασικος, το μονο που σκεφτομαι να κανω ειναι να βαλω τα φωτιστικα σε μια φαση την οποια θα την αποσυνδεσω απο τον ρελε, θα περνει κατευθειαν απο τον γενικο αλλα σκεφτομαι οτι ο ουδετερος θα περναει μεσα απο τον ρελε και θα πεφτει παλι. Εκτος αν βαλω τον ουδετερο της προβληματικης γραμμης στην εξοδο του ρελε. Εχετε καμια αλλη λυση να μου προτεινετε?
  6. Κοίταζα τις προυποθέσεις για να μπορείς να συμμετάσχεις στο εξοικονομώ κατ'οικον και ζητάει να έχει καταταχθεί το σπίτι σου βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίσης της Δ. Ποιά σπίτια είναι σε αυτήν την κατηορία?
  7. Θέλω βοήθεια γιατί ο μηχανικός δε έχει συντάξει πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης να υπολογίσω το z, τι εννοείτε με τον όρο παράπλευρη επιφάνεια και εξωτερική παράπλευρη επιφάνεια. Μεζονέτα ανεξάρτητη με 2 επίπεδα και διαστάσιες (6.5x7.5x6.5x7.5) x 3 το κάθε επίπεδο τι z έχει?
  8. Θελω να υπολογισω ογκο δοχειου για πιεστικο νερου, εχω ενα τυπο ο οποιος απαιτει μεγιστη πιεση του δικτυου και τη ελαχιστη ξερετε περιπου ποσο ειναι στην Αθηνα? Εγω για το Λεχαιο στην Κορινθο την θελω, ο τυπος ειναι ο παρακατω Vt= Amax x k /4 x Pmax+1/ Pmax-Pmin όπου Vt ο όγκος του δοχείου Amax η καταναλωση δικτυου σε λιτρα ανα λεπτο k=1 Pmax η μεγιστη πιεση δικτυου και Pmin η ελαχιστη πιεση δικτυου.
  9. Τουλάχιστον μπορει να μου δωσει καποιος λυση στο ποσα λιτρα α πρεπει να ειναι το δοχειο του πιεστικού? Τα περισσότερα ειναι στα 24 λίτρα, θα προλαβαινει το δοχειο να γεμιζει το νερο οταν θα κανουν 3 διαμερισματα ταυτοχρονα μπανιο?
  10. 2 όροφοι κτίριο είναι, 10 μετρα υψος την πιεση του δικτυου δε την ξερω μόνο την ενδειξη στο μανομετρο του αυτοματου πληρωσεως γνωριζω που ειναι στα 1,6 bar. Eίναι εξοχικά που σημαίνει ότι τα Σαββατοκύριακα μετά το μπάνιο το μεσημέρι θα γίνεται χαμός απο ζήτηση νερου. Μπορείτε να μου πείτε μπου μπορω να ψαξω για να βγαλω ακρη τι πρεπει να αγορασω?
  11. Καλά ρε παιδιά ενα μοτέρ θέλω να πάρω, δηλαδή αμα πήγαινα σε ένα μαγαζί τα ίδια δε θα έλεγα στον πωλητή για να μου προτείνει τι να αγοράσω?
  12. Καλημέρα, μπορείτε να μου προτείνετε πιεστικό νερού για ένα συγκρότημα κατοικιών σε περιοχή με πρόβλημα στην πίεση του νερου? Πρόκειται για 6 διαμερίσματα που συνολικα έχουν 35 βρύσες.
  13. Καλησπέρα ξέρετε που μπορω να βρώ μετασχηματιστή για τροφοδοτικό απο θυροτηλεόραση γιατί χάλασε, το τροφοδοτικο είναι farfisa 1181E. Η αμα έχει service η farfisa γιατί δε βρίσκω τίποτα.
  14. Καλησπέρα αρκεί πίεση νερού σε εγκατάσταση 10 μετρα 1,6bar για να φτασει μεχρι το μποιλερ στον ηλιακο?
  15. Προσφατα χρησιμοποιησα για πρωτη φορα ηλεκτρικο θερμοσιφωνα 120 λίτρων, τον ειχα ανοιχτο για μια ωρα. Το νερο ζεσταθηκε μια χαρα, το παρακανω και εγω λιγο θελω να καιει το νερο και μεσα σε κανα τεταρτο το ζεστο νερο παπαλα..... Παραξενευτηκα και υπεθεσα οτι η ωρα που τον αφησα ανοιχτο δε εφτανε για να ζεσταθουνε τα 160 λιτρα νερο. Με βαση τα γνωστα για να ανεβασω την θερμοκρασια απο τους 20 στους 70 βαθμους χρειαζομαι 6000kcal, η αντισταση των 4000KW αποδιδει την ωρα 4*860= 3440kcal αρα για να ανεβασω την θερμοκρασια του νερου στους 70 και να μπορεσουνε να κανουνε μπανιο 2 ατομα χρειαζεται να αναψω τον θερμοσιφωνα 6000/3440= 1 ώρα και 45 λεπτά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.