Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mantsos

Members
  • Περιεχόμενα

    189
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πτολεμαιδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mantsos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

35

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συναδελφοι η πλατφορμα που ανεβαζουμε τα τοπογραφικα σας δουλευει σημερα ?? Εμενα κολλαει συνεχεια κιαν δενν κανει τελικο ελεγχο
  2. Μια επιβεβαίωση, έχω στάβλο εντός σχεδίου (οικόπεδο). Πέθανε ο παππούς που το χρησιμοποιούσε και τώρα αναλαμβάνει ο κληρονόμος ο οποίος απλά θέλει να το μεταβιβάσει στα παιδιά του. Πως μπορεί να βρει πληροφορίες σχετικά με αν το δήλωνε σε ΟΣΔΕ ο παππούς? και Εφόσον δεν το δήλωνε πρέπει να πάει σαν αποθήκη με ότι αυτό συνεπάγεται για το ύψος του προστίμου ? Είναι προ του 1982 οπότε δύναται να ενταχθεί.
  3. Συνάδελφοι μια βοήθεια. Έκανα αναθεώρηση έντυπης άδειας κατηγορίας 3. Εκδόθηκε. Έπειτα στον μεταγενέστερο έλεγχο μου έγραψαν δεκτό αλλά ταυτόχρονα μου έγινε παύση εργασιών για να γίνει διόρθωση στις αναθέσεις / αναλήψεις μελετών όπου δεν ανέφερα όλες αναλυτικά τις μελέτες. Τι είδους αίτηση πρέπει να κάνω τώρα για να γίνει αναθεώρηση στην αναθεώρηση και να διορθώσω απλά τα έντυπα ανάθεσης και ανάληψης . Μήπως έχει ξανά τύχει σε κάποιον και γνωρίζει.
  4. Καλημέρα καταχώρησα ένα αδόμητο αγροτεμάχιο με εμβαδόν 15000μ2. Πριν προβώ σε έκδοση βεβαίωσης και πιστοποιητικού πληρότητας διόρθωσα το τοπογραφικό μου και το νέο εμβαδόν είναι 14800μ2. Με υποβολή τροποποιητικής δεν μου επιτρέπει να αλλάξω το εμβαδόν. Πως μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα.
  5. έχεις δίκαιο εκεί έχει όλα αυτά που θέλω να προσθέσω, οπότε κάνω εκεί τις επιλογές μου και ανεβάζω τις αντίστοιχες μελέτες
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε αναθεώρηση παλαιάς έντυπης άδειας κατηγορίας 3 με μεταβολή του Δ.Δ. έβγαλα πρώτα βεβαίωση όρων δόμησης και έπειτα προχωράω στην αναθεώρηση. Ως απαιτούμενα δικαιολογητικά μου ζητάει τα παρακάτω στο αρχείο που επισυνάπτω. Το ερώτημα μου είναι το εξής : στις μελέτες μου πλέον αλλάζουν τα πάντα λόγω αλλαγών στα κουφώματα, εξώστες, ύψος κτλ το σύστημα ζητάει από καινούρια σχέδια μόνο τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης. Δεν θα πρέπει κανονικά να ανεβάσω νέες μελέτες αρχιτεκτονικών, μελέτη ενεργειακής απόδοσης και όλα τα άλλα που αλλάζουν? Και αν ναι που θα τα ανεβάσω PDF.pdf
  7. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Θέλω να κατεδαφίσω και τα δυο κτίρια (τα οποία είναι και τα μοναδικά) εντός ενός οικόπεδου. Το ένα κτίριο έχει άδεια το άλλο δεν έχει. Αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να εντάξω στον 4495 το δεύτερο κτίριο που δεν έχει άδεια πληρώνοντας το παράβολο και θα επιλέξω προς κατεδάφιση. Έπειτα θα πάω για άδεια κατεδάφισης η έγκριση εκτέλεσης εργασιών.
  8. επομένως αυτός που έχει δηλώσεις σε επεξεργασία προ 30/9 είναι περιζήτητος μηχανικός ...
  9. Καλημέρα έχω εντάξει αυθαίρετο κατηγορίας 5 στον 4178/13. Έχω ανεβάσει όλα τα αρχεία αλλά λόγω του ότι δεν έχει εξοφλήσει το 30% του προστίμου έως σήμερα δεν πηγαίνει η δήλωση σε οριστική υπαγωγή. Τι θα πρέπει να κάνω? Δεν είναι εφικτό εκ μέρους του πελάτη μου να πληρώσει άμεσα το 30% του προστίμου. Έχει κανείς κάποια άποψη για αυτό? Βεβαία δεν νομίζω ότι κάποιος θα μου ζητήσει ευθύνες γιατί είναι υπαιτιότητα του πελάτη που λόγω οικονομικής αδυναμίας σταματησε να πληρώνει δόσεις....
  10. Έχω ακριβές ίδια περίπτωση, δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποια υποχρέωση. Εμένα ο πελάτης μου σταμάτησε να πληρώνει δόσεις και δίνει όποτε έχει για αυτό δεν κάλυψε έως τώρα το 30%. Ερώτηση όταν πας σε οριστική υπαγωγή δήλωση του 4178 οι δόσεις μπορούν να αποπληρώνονται κανονικά πιστεύω ε?
  11. Ωχ δεν το είδα σόρρυ, αποθήκες ισοόγειες,γκαράζ και υπόστεγα που δε εφάπτονται με την κυρίως οικοδομή.
  12. Διώροφη οικοδομή (ισόγειο στο +0,50 και Α' όροφος) με σύσταση. Κάνω δήλωση για τα κοινόχρηστα μπορώ στην δήλωση των κοινοχρήστων να συμπεριλάβω την επέκταση του μπαζωμένου εξώστη του ισογείου ή αυτή πρέπει να πάει στην δήλωση που θα γίνει ( αν και όταν) για την οριζόντια ιδιοκτησία του ισογείου.
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι. Αν κάνω μια δήλωση μόνο για τα κοινόχρηστα σε οικοδομή με σύσταση Ο.Ι. Με ποια επιτρεπόμενα ποσοστά κάλυψης και δόμησης θα συγκρίνω για να βγάλω συντελεστές?
  14. το βασικό είναι ότι για να προχωρήσει ο σκελετός του κτιρίου πρέπει τα υποστυλώματα να γίνουν 3,00μ (που θα προβλεπεται στην αναθεώρηση) ύψος από 2,80μ (που προβλεπεται στην υπάρχουσα άδεια).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.