Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

man_stelios

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by man_stelios

  1. <<To αλλο που γραφεις δεν το καταλαβαινω, φανταζομαι οτι εννοεις οτι θα μεγαλωσει η διαφορα αντι να μικρυνει. Αφου μετρηση Μ.Τ.==Μετρηση ΔΕΗ>> Συγνωμη ηταν δικο μου τυπογραφικο ηθελα να σου πω οτι μετρησεις Μ.Τ ZMD410 >> απο το αθροισμα των 5 μηχανικων μετρητων της Χ.Τ. Πρεπει ομως για να συνεχισουμε να δουμε τι γινεται μεσα στα πεδια της Χαμηλης Τασης με τους Μ/Σ εντασης και επειτα για ολα τα αλλα. Σε ευχαρστω πολυ μεχρι στιγμης για ολα οσα ειπες!!!!!
  2. Το συνφ=0,97 ειναι αυτο που αναγραφει ο λογαριασμος. γτ εκανες αυτη την πραξη? 1140060/0.97=1175320 Ξερεις τι βλεπω οτι συμφωνα με αυτα που μου λες εαν βαλω Μ/Σ εντασεως 4000/5 τοτε Μετρηση ΔΕΗ >> Μετρησεις Μ/Τ και ειναι αυτο που με κολλαει γιατι αντι να γινονται οι Μετρησεις των Μ/Σ περιπου ισες με την μετρηση της ΔΕΗ δεν ισχυει κατι τετοιο. Πιστευεις οτι ειναι στην αεργο ισχυ και στο σφαλμα των μετρητων?
  3. Σε εχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σου εισαι πολυ κατατοπιστικος!! Επομενο βημα ειναι να δουμε τους Μ/Σ έντασης που ειναι συνδεδεμενοι στα αναλογικα οργανα ή να συνδεσουμε τον αναλυτη οπως μου ειχες γραψει πιο πανω!. Οι Μ/Σ εντασης εχουν συντελεστη μετασχηματισμου 3000/5 και το οργανο εχει 4000/5(υποθετικα γιατι δεν ξερουμε τι γινεται ακομα) οι μετρησεις που θα επαιρνα εαν και οι Μ/Σ εντασης ηταν 4000/5 θα ηταν υψηλοτερες απο αυτες που παιρνω τωρα και ισως μειονοταν και τα σφαλμα των μετρησεων?
  4. ναι εαν ειναι μονοπολικος θα κοψει μονο την φαση εαν ππαρεις διπολικο διακοπτη μπορεις να κοβεις και τον ουδετερο!
  5. Η Καταναλαση π.χ σε ενα μηνα συμφωνα με τον ηλεκτρονικο μετρητη της ΔΕΗ ειναι 1396000 KWh Απο τους 5 μηχανικους μετρητες το συνολο που παιρνω ειναι Μ/Σ 1 292020 KWh Μ/Σ 2 264860 KWh Μ/Σ 3 268980 KWh Μ/Σ 4 157280 KWh Μ/Σ 5 159920 KWh Συνολο 1140060 KWhμεσο ορο συνφ= 0,97 (εχουμε αντισταθμιση) Εξηγειται η διαφορα αυτη στις KWh? Επισης πρεπει να υπολογισω και την καταναλωση και των 5 Μ/Σ 2000 KVA, 20KV? και εαν ναι ποση ειναι αυτη?
  6. Αρα μιλαμε για 2 σφαλματα που μπορουν ομως να μου δωσουν μια τοσο μεγαλη διαφορα? Και εμεις εκει καταληγουμε για αναλυτη ενεργειας γιατι η προσβαση στους υπαρχοντες Μ/Σ εντασεως δεν ειναι ευκολη!
  7. κοιταξε πανω απολα να δεις με καλωδιο εχει εσωτερικα η μπριζα να μην εχει κανενα 3Χ1,5 πρεπει σιγουρα το καλωδιο της μπριζασ να ειναι 3Χ2,5 με 16Α ασφαλεια. Πρεπει επισης να δεις την κεντρικη ασφαλεια μεσα στον πινακα τι ειναι. Ειναι 32Α ή 40Α? Το εχει βαλει και σε αλλη μπριζα και αντιμτωπιζει το ιδιο προβλημα?
  8. Λοιπον πηρα καποιες φωτογραφιες απο τους μετρητες της Χαμηλης και της Μεσης Τασης. Παρακατω βλεπετε τον μετρητη της Χ/Τ δεν εχω εικονα ομως των Μ/Σ εντασεως σε τι κλιμακα μετασχηματισμου ειναι.Σε ενα σχεδιο βλεπω οτι ειναι 3000/5 αλλα στο μετρητη βλεπω οτι εχει μετασχηματισμο 4000/5.Αυτο ισχυει σε ολους τους μετρητες και στους 5 Μ/Σ. Στον Χωρο της ΔΕΗ εχω ενα ηλεκτρονικο μετρητη οπως φαινεται πιο κατω. Δεν μπορω να δω ουτε και εδω τους Μ/Σ εντασης. Ειναι λογικο να εχω αυτη τη διαφορα στην συνολικη ισχυ? Εαν προσθεσω τα 5 αναλογικα οργανα των Μ/Σ πολλαπλασιασμενα με τον συντελεστη 10 οπως λεει το οργανο δεν θα μου δωσει σαν αθροισμα αυτο που θα μετρησω απο το ψηφιακο οργανο πολλαπλασιασμενο και αυτο με τον αριθμο 8000. Υπαρχει καμια εξηγηση?
  9. καλημερα λογο προβληματος στο pc δεν μπορουσα να απαντησω σε λιγο θα δωσω περισσοτερα στοιχεια των μετρητων μπας και βγαλουμε καμια ακρη. ευχαριστω παντως για την αμεση ανταποκριση σας.
  10. Ο καθε Μ/Σ εχει την δικη του αντισταθμιση οπως λες. το 0,99 ειναι που βγαζω απο την μετρηση της ΔΕΗ. Σε καθε Μ/Σ ο συντελεστης ισχυος ειναι διαφορετικος. Υπάρχει περιπτωση να ειναι αυτη η διαφορα απο τα διαφορετικα οργανα μετρησης? Δηλαδη συην μεση ταση εχω ενα ψηφιακο μετρητη που την ενδειξη του την πολλαπλασιαζω με το 8000 ενω στην χαμηλη ταση δηλαδη μετα τους Μ/Σ εχω αναλογικα οργανα SIEMENS και την ενδειξη τους την πολλαπλασιαζω με το 10? Ειναι ιδιοι οι μετρητες οσο για την τοποθετηση δεν ξερω να σας πω την αληθεια τη εχουν κανει!!! Ευχαριστω
  11. το αθροισμα τον 5 Μ/Σ ειναι περιπου το μισο απ'ότι παιρνω απο το τον κεντρικο μετρητη της ΔΕΗ. Ο συνολικος συντελεστης ισχυος που έχω ειναι 0,99 εκει περιπου.
  12. Καλημέρα θα ήθελα να εκφράσω μια απορεία που έχω. Σε μια βιομηχανια όπου τροφοδοτείται με Μ.Τ υπάρχει ένας μετρητης όπου παιρνει η ΔΕΗ τις μετρησεις της για την καταναλωση KWh κτλ. Μετά από την Μ.Τ πάμε σε 5 Μ/Σ όπου ο καθενας είναι 2000 KVa. Στον κάθε Μ/Σ υπάρχει ένα όργανο που μετράει την καταλανωση σε KWh. Σε ένα υπολογισμο που έκανα πρόσθεσα τις ενδείξεις των 5 οργάνων που ειναι συνδεδεμενα στις μπαρες του κάθε Μ/Σ και παρατήρησα ότι οι KWh της Μ.Τ ειναι περισσοτερες από αυτες που μετράω στην Χ.Τ. Μπορει καποιος να μου πει γιατι συμβαίνει αυτο? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.