Μετάβαση στο περιεχόμενο

evie3377

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

evie3377's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βάζουν ένα πακέτο ασφάλισης για μισθωτούς μηχανικούς το οποίο περνάει στο ΤΣΜΕΔΕ. Χρησιμοποιούν όμως και τον ΑΜ ΙΚΑ λόγω e-EFKA. Τυπικό όπως γράφει κι ο συνάδελφος πιο πάνω.
  2. Ίδια περίπτωση και με εμένα σε Περιφερειακή Ενότητα της επαρχίας για κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Επειδή είχα ένσημα στο ΙΚΑ (πριν την άδεια ασκήσεως) επιμένουν να τους δώσω τον Αριθμό Μητρώου του ΙΚΑ. Επικοινώνησα με το ΤΣΜΕΔΕ και μου είπαν πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ΑΜ του ΤΣΜΕΔΕ (κι όχι του ΙΚΑ) και μου έδωσαν Βεβαίωση ασφάλισης να τους προσκομίσω. Θα επικοινωνήσω την Δευτέρα μαζί τους και με τον ΟΑΕΔ και θα σας ενημερώσω. Εσείς βρήκατε άκρη;
  3. Μάλλον φρεάτια επιθεώρησης για την αποστράγγιση της στεγάνωσης της σήραγγας. Στο 0:30 φαίνεται η τάφρος.
  4. @engineer_thess Με μπερδεύεις... Το αρχικό ερώτημα του νήματος από τον linae ήταν αν ένας (Διπλωματούχος?) Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να υπογράψει εγκατάσταση Φ/Β. Στο #57 ανέφερες: "Δεν υπογράφουν για Δ και ΣΤ. Τα φωτοβολταϊκά εντάσσονται στην ΣΤ' που οι μηχανικοί πε άλλων ειδικοτήτων πέρα των ηλ/γων και μηχ/γων δεν μπορούν να υπογράψουν." Το δε link που έχεις στην ίδια ανάρτηση αναφέρει ότι Διπλωματούχοι Ανώτατων τεχνικών σχολών άλλης ειδικότητας στην Α ειδικότητα έχουν δικαίωμα 1ης κατηγορίας. Απ' όσα αναφέρονται στο α) εδάφιο του άρθρου 8 του Β.Δ. 14/25.10.1937 οι Λοιποί Μηχανικοί έχουν 1ης & 2ης κατηγορίας στην Α και ΣΤ ειδικότητα και 1ης κατηγορίας στην Γ ειδικότητα (έγραφε 3ης το ΦΕΚ και διορθώθηκε 14 χρόνια αργότερα !!!). Το ερώτημα είναι αν αυτό το άρθρο άλλαξε στην πορεία του χρόνου. Προσωπικά δε συνιστώ σε κανένα Διπλ. Πολ. Μηχ. να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος. Απλά τυχαίνει να έχω ψάξει πρόσφατα τα επαγγελματικά μου δικαιώματα όταν μου ζητήθηκε να προτείνω διάμετρο για σωλήνα αποστράγγισης ιδιόμορφης και μεγάλης στέγης (και διαπίστωσα ότι θα ήμουν εκτός των επαγγελματικών μου δικαιωμάτων αν το κόστος αποστράγγισης των ομβρίων θα ήταν πάνω από 2900€. 'Οταν δεν έχεις δουλειά προλαβαίνεις να ψάχνεις χαζομάρες.)
  5. Κατ' αρχήν δεν είμαι υπέρ του να υπογράφει κανείς κάτι για το οποίο δεν έχει ιδέα. Το ότι ένα Βασιλικό Διάταγμα του 1937 σου δίνει ένα δικαίωμα δε σημαίνει ότι είναι και φρόνιμο να το εξασκήσεις (Β.Δ. 14/25.10.1937). @sdim Η εγκύκλιος που ψάχνεις έχει το παρακάτω κείμενο: Εγκ-48661/8291/2-7-86. Επαγγελματικά δικαιώματα για εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Σε συνέχεια με το ΧΟΠ/17272/3244/7-5-84 έγγραφό μας, με τοv οποίο σας στείλαμε με το αρ.πρωτ. ΤΤΕ/Φ6.6/9/Β.37203/3-11-83 έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, σας στέλνομε και το πιο πάνω σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, που αφορά δικαιώματα Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών άλλης ειδικότητας από εκείνης του Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου για εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, για να το έχετε υπόψη κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών". Εγγρ-ΤΤΕ/Φ7-8/Β-6691/341/86. Σχετικά με επαγγελματικά δικαιώματα. Σε απάντηση του 22629/2797/18-4-86 εγγράφου σας σχετικά με τους Διπλωματούχους Ανωτάτων Τεχνικών Σχολών, άλλης ειδικότητας από εκείνης του Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου, σας πληροφορούμε ότι οι παραπάνω δικαιούνται αυτοδίκαια τις παρακάτω άδειες για εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις: α) Εκτέλεση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων Α' ειδικότητας 1ης και 2ας κατηγορίας μέχρι 40 KW (φωτισμός). β) Εκτέλεση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων Γ' ειδικότητας 1ης κατηγορίας 75 KW (κίνησης). Ως εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση νοείται η εγκατάσταση που υπάρχει από τον μετρητή της ΔΕΗ και μετά. Προκειμένου για εγκαταστάσεις φωτισμού διαμερισμάτων πολυκατοικιών οι παραπάνω Διπλωματούχοι μπορούν να υπογράφουν για όλη την πολυκατοικία ανεξαρτήτου αριθμού διαμερισμάτων αρκεί η ισχύς κάθε διαμερίσματος να μην υπερβαίνει τα 40 KW". Τα όρια μεταγενέστερα αυξήθηκαν (Η ομάδα εργασίας που αναφέρεις απλά επαναλαμβάνει τα όρια της εγκυκλίου χωρίς να εξετάσει τις μεταγενέστερες αυξήσεις και την χρήση ισχύος για θέρμανση κλπ). @engineer_thess Σύμφωνα με το γ εδάφιο του άρθρου 8 του Β.Δ. 14/25.10.1937, οι κατηγορίες 1 & 2 της ΣΤ ειδικότητας είναι απλές εγκαταστάσεις. Γνωρίζεις ότι το εδάφιο αυτό δεν συνεχίζει να ισχύει ως σήμερα;
  6. Χρειάζεται νέα βεβαίωση. Αν η προηγούμενη βεβαίωση της Αρχαιολογίας έχει εκδοθεί εντός 2 ετών, τότε παίρνεις νέα βεβαίωση από την Αρχαιολογία με απλή προσκόμιση της παλιάς βεβαίωσης και συμπλήρωση μιας αίτησης. Αν είναι παλαιότερη των 2 ετών τότε απαιτείται νέα αίτηση και 2 προτότυπα τοπογραφικά (+ οδοιπορικό στο ίδιο σχέδιο, για τα εκτός σχεδίου) για να εκδοθεί νέα βεβαίωση. Καλύτερα όμως να επικοινωνήσεις με την αρμόδια Αρχαιολογία πρώτα.
  7. Επί του θέματος... Αν θυμάμαι καλά ο Ευρωκώδικας 1 στο μέλλον θα προβλέπει 26ΚΝ/μ3
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.