Μετάβαση στο περιεχόμενο

Demoiselle

Core Members
  • Περιεχόμενα

    202
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Demoiselle's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

25

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, μια παρένθεση - ερώτηση.... Αν με συννεφιά ανεβάζει 50 βαθμούς (τον χειμώνα φαντάζομαι), το καλοκαίρι με πλήρη ηλιοφάνεια, πόσο θα ανεβάσει? Μήπως θα χρειάζεται να σκεπάζεται?
  2. Ναι βρε παιδιά, δίκιο έχετε, αλλά και τα 50 ευρώ που δίνει το πρόγραμμα νομίζω πως είναι μια φυσιολογική-καλή τιμή. Το λέω αυτό γιατί στην πιάτσα, για θερμομόνωση εκτός προγράμματος, έχω ακούσει και τιμές γύρω στα 35 ευρώ. (Βέβαια έχω ακούσει και 70...) Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Δεν νομίζω ότι αδικεί κανέναν το πρόγραμμα. Ίσως να αδικεί τους κατασκευαστές οι οποίοι σε εποχές αναδουλειάς έχουν καταφέρει να αξιώσουν ένα καλό μεροκάματο, και δίνουν τιμή 50ευρώ για δουλειά εντός προγράμματος. Το πρόγραμμα όμως απευθύνεται στους ιδιώτες, οι οποίοι είναι ουσιαστικά οι ωφελούμενοι, και όχι στους κατασκευαστές. Θέλω να πω, σου κάνει κάποιος ένα "δώρο", με κάποιους όρους, και εσύ ζητάς περισσότερο. Από τη μύγα, ξύγκι.
  3. Από αυτά που γνωρίζω... 1) Γενικά οι λέβητες στερεών καυσίμων εξαιρούνται από την υποχρέωση σήμανσης CE. Πρέπει όμως να έχουν δήλωση συμμόρφωσης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 303.05(κλάση 3). 2) Την δήλωση συμμόρφωσης που αναφέρει η ΚΥΑ που επισύναψες, δηλαδή α) επίσημη βεβαίωση από τον κατασκευαστή του λέβητα, ότι ο τοποθετούμενος λέβητας πληροί εκ κατασκευής τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 303.05(κλάση 3) (Το παραπάνω δέχεται και το "εξοικονομώ" αντί του CE, στην περίπτωση ένταξης στο πρόγραμμα λέβητα) 3) Μόνος του όχι, αλλά περισσότερες πληροφορίες για τη σήμανση CE θα βρεις εδώ: 4) Προφανώς τα υγραέρια (βουτάνιο, προπάνιο και μίγμα των δύο) - δες εδώ, άρθρο 3 - ορισμοί
  4. Καλησπέρα, Η μόνωση στέγης σε ποιά κατηγορία παρέμβασης ανήκει? ...και η μόνωση οροφής υπογείου? 2.Α. δώμα: 40 €/m2 2.Β. εξωτερική θερμομόνωση λοιπού κελύφους & πιλοτή: 50 €/m2 2.Γ. εσωτερική θερμομόνωση: 25 €/m2- (αν θεμομονωθεί εσωτερικά)?
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση, aithilenio. Το παρακάτω είναι σίγουρο? ...γιατί από τον τύπο που έδωσε ο miltos, ισχύει αυτό που ανέφερα. 1. Όταν παρουσιάζεται χαμηλό ΔΤ στο κύκλωμα της τάξης των 5-7 βαθμών, παράδειγμα 62-55 ή 60-55 τότε: α. έχουμε μικρή ισχύ -> αυξάνουμε την ισχύ (αν μπορούμε Έχουμε ελαφρά μεγαλύτερη ισχύς απο ότι με 15 βαθμούς ΔΤ και επειδή γνωρίζω περίπτωση με χαμηλό ΔΤ σε μέτρηση στις κεντρικές σωλήνες προσαγωγής/επιστροφής του λέβητα, μάλιστα ξυλολέβητα χωρίς αυτοματισμούς, φαντάζομαι ότι είναι λόγω της μείωσης ισχύος εξαιτίας του καυσίμου, (επειδή δεν είναι εύκολη η συνεχής τροφοδοσία και διατήρηση της ισχύος). Μου τα λες ανάποδα απ' ότι τα έχω καταλάβει....και θα φάω άλλη μια εβδομάδα να σκέφτομαι
  6. Ίσως ο συνάδελφος να εννοούσε όταν δεν έχει καθόλου νερό.... με το σκεπτικό να πάρουμε μια ακραία κατάσταση για να δούμε τι συμβαίνει. Αν όμως δεν έχουμε καθόλου νερό, δεν έχουμε και μεταφορά ενέργειας. Θα έχουμε ισχύ καυστήρα, αλλά δεν θα έχουμε ισχύ λέβητα(=0). Νομίζω έτσι, έχει βάση το σκεπτικό του συναδέλφου. Στην πραγματικότητα όμως ισχύουν αυτά που είπε ο aithilenio. Με βασανίζει όμως αυτό που είπε ο miltos Το ΔΤ των σωμάτων μειώνεται καθώς εξαρτάται από την απόδοση αυτών και την παροχή νερού: ΔΤ=Q/G, όπου Q η ισχύς και G η παροχή. 1. Όταν παρουσιάζεται χαμηλό ΔΤ στο κύκλωμα της τάξης των 5-7 βαθμών, παράδειγμα 62-55 ή 60-55 τότε: α. έχουμε μικρή ισχύ -> αυξάνουμε την ισχύ (αν μπορούμε). β. Μειώνουμε την παροχή -> κατεβάζουμε τον κυκλοφορητή μια σκάλα... αν αυτό δεν μας δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον ψηλό όροφο. Υπάρχει άλλη αιτία για μικρό ΔΤ μεταξύ προσαγωγής/επιστροφής? Υπάρχει θέμα ασφάλειας της εγκατάστασης αν μειώσουμε την ταχύτητα του κυκλοφορητή? ή μόνο ανεπαρκή λειτουργία του συστήματος? (μάλλον πρόβλημα στους πανω ορόφους) 2. Το ΔΤ εξαρτάται? ή επηρεάζει?, την απόδοση των σωμάτων?
  7. Ο εκάστοτε εργοδότης, ή κύριος του έργου, δηλαδή ο ιδιοκτήτης είναι υπόχρεος στην έκδοση άδειας δόμησης. Σε αυτό το όνομα θα γίνει τυχόν καταγγελία, από αυτόν θα έχει αξιώσεις το ΙΚΑ. Αυτός θα είναι υπεύθυνος για τυχόν εργατικό ατύχημα. Η άγνοια νόμου τιμωρείται. Εννοείται ότι ο επιθεωρητής δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ο σύμβουλος έργου θα πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη για κάθε απαραίτητη διαδικασία, κανονικά. Ο ιδιοκτήτης δεν νομίζω να μπορεί να αξιώσει σε δεύτερη φάση ευθύνες από τον σύμβουλο έργου γιατί δεν μπορεί να αποδείξει την μη ενημέρωση του.
  8. Ηλία, η σήμανση CE συνοδεύεται από ένα νούμερο που δηλώνει τον φορέα πιστοποίησης και το αντικείμενο πιστοποίησης. Βρες το, και ίσως έπειτα μπορείς να επικοινωνήσεις με τον φορέα για να διαπιστώσεις αν το σήμα είναι σε ισχύ. Η άλλη πλευρά μπορεί να ισχυριστεί και ελλειπή/κακή εγκατάσταση, οπότε ... πρόσεχε!
  9. Δελφίνι ο υδραυλικός!!!!! +1 στον aithilenio nik, απ΄ ότι κατάλαβες υπάρχει διχογνωμία πάνω στο θέμα, οπότε εσύ θα κρίνεις... Εγώ πάντως δεν επιλέγω να θεωρήσω ένα σύστημα ισορροπημένο χωρίς να δω ή να έχω στοιχεία. Η εξισορρόπηση δεν είναι τόσο σημαντική στην επιθεώρηση (διαιρέτης 1,03 αντί 1,00), όσο σημαντική είναι στην πράξη. Για τα μονοσωλήνια, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει, γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν συναντάς εύκολα. 3) Αν ο λέβητας (πετρελαίου ή ΦΑ) σε συνδυασμό με σώματα καλοριφέρ έχει δυνατότητα να δουλέψει σε 90-70 παίρνω το 0,89/0,85 Οι βιομάζας δουλεύουν σε μικρότερες θερμοκρασίες 70-50.
  10. Αν πρόκειται για εργολαβική κατασκευή, σιγά μην έχει γίνει εξισορρόπηση
  11. Ναι, εντάξει. Αλλά τότε δεν θα πρέπει να τα δούμε να είναι τέρμα ανοικτά. Κάποιο τουλάχιστον απ' όλα θα είναι γυρισμένο. Με τέτοιο τρόπο και τους διακόπτες των σωμάτων μπορείς να ρυθμίσεις. Όμως τα βανάκια και οι συνήθεις διακόπτες δεν έχουν στοιχεία για τη ρύθμιση τους, και για να έχει γίνει το παραπάνω θα πρέπει να έχουν μετρηθεί θερμοκρασίες προσαγωγής/επιστροφής όλων των σωμάτων για να εξισορροπήσεις το δίκτυο. Μια διαδικασία που αν είχε γίνει, θα το γνώριζε και ο ιδιοκτήτης. Κάνω λάθος? Πόσοι/ποιοί προσφέρουν τέτοια υπηρεσία εν αγνοία του ιδιοκτήτη?
  12. Αυτό θεωρώ εγώ. Πιστεύω, (έχοντας μιλήσει με μηχανολόγους και υδραυλικούς) πως η εξισορρόπηση δικτύου είναι σοβαρή υπόθεση, και πρακτικά επίπονη διαδικασία. Αν δεν έχεις βαλβίδες εξισορρόπησης στα σώματα ή στον πίνακα διανομής, θα πρέπει να έχεις ή διαφορετικές διατομές σωληνώσεων (πρακτικά αδύνατο τόσο υπολογιστικά όσο και κατασκευαστικά), ή ο πίνακας διανομής θα πρέπει να ισαπέχει από κάθε σώμα, για να ισομοιράζεται η ροή. Πώς αλλιώς θα έχεις εξισορροπημένο δίκτυο χωρίς ρυθμιστικά?
  13. Συγνώμη για το off topic, αλλά επειδή με αρέσουν οι διαφορές Αθήνας - Θεσσαλονίκης μπουγατσάδικο? ή μπουγατσατζίδικο? τυρόπιτα? ή μπουγάτσα με τυρί?
  14. Στην περίπτωση που αναφέρεις, η αγροτική αποθήκη δεν είναι ακολούθημα της κατοικίας, ή βοηθητικός χώρος της. Πιθανότατα με χρήση ως αγροτική αποθήκη να μπορεί να μεταβιβαστεί ανεξάρτητα, ίσως στα συμβόλαια να υπάρχουν και ποσοστά επί του οικοπέδου. Ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Εξαρτάται πώς είναι στην άδεια, ή/και στα συμβόλαια. Αυτή είναι η δική μου άποψη, δεν ξέρω τι άποψη έχουν άλλοι συνάδελφοι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.