Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gpsakias

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gpsakias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι σε κατοικία πρό του 1955 στην οποία πραγματοποιήθηκε προσθήκη 15 τ.μ. ανευ αδείας, το δηλώνω με ή χωρίς οικοδομική άδεια (εξαιτίας του οτι το αρχικό είναι πρό του 1955) ??? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ να γίνεται έλεγχος θεμάτων Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής akius
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Εχω μια περίπτωση αυθαιρέτου σε εκτός σχεδίου περιοχή και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι να υποβάλλω τη δήλωση. Πρόκειται για 1 αποθήκη - στάβλο 57 τ.μ. η οποία είναι κτισμένη από το 1968 με τσιμεντόλιθα και σκεπασμένη με λαμαρίνα. Επειδή δεν μπορώ να την εντάξω στην κατηγορία 1 του νόμου (λόγω του οτι δεν είναι κατοικία) επικαλούμαι την περίπτωση (ιγ) - (αποθήκη 15 τ.μ.....κτλ) της κατηγορίας 3 και εκμεταλλευόμενος τα αναφερόμενα σε αυτή ("Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία εφαρμόζεται η παρ. 5 του άρθρου 18 του παρόντος (αναλυτικός προυπολογισμός) , με την επιφύλαξη της περίπτωσης (ιστ) για την οποία εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις υπολογισμού του προστίμου του παρόντος." ) σκέφτομαι να προχωρήσω δηλώνοντας την αυθαιρεσία με αναλυτικό προυπολογισμό ως 1 παράβαση. Δεν θέλω να ξεφύγω από το 500αρικο διότι δεν δύναται ο πελάτης, διαφορετικά θα πήγαινα με υπολογισμό προστίμου κανονικά. Ποιά η γνώμη σας? Θεωρείται οτι μπορούμε να το κάνουμε αυτό ή θα βρεθούμε εκτεθειμένοι? Ευχαριστώ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  3. Συνάδελφοι, διαβάζοντας το άρθρο 5 του Ν.4178 δε μπόρεσα να διαλευκάνω τα εξής: α) Σύσταση καθέτου μπορεί να γίνει μόνο αν μέσα στην κάθετη υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα? Δηλαδή π.χ. σε αγροτεμάχιο με 3 συνιδιοκτήτες οπου οι 2 έχουν διαφορετικά αυθαίρετα, ο τρίτος δεν μπορεί να παραλάβει τμήμα αγροτεμαχίου αδόμητο με σύσταση καθέτου? β)Επίσης και προφανώς σε μη οικοδομήσιμο γήπεδο με αυθαιρεσίες δεν δύναται να γίνει σύσταση καθέτου!!! Η ισχύει κάτι διαφορετικό? Ευχαριστώ συνάδελφοι.
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, Διαβάζοντας το παράρτημα Α του ν. 4178 και τις διευκρινήσεις που δίνει για την περίπτωση 3 του φύλλου καταγραφής αντιλαμβάνομαι οτι οι χώροι που παίρνουν μειωτικό συντελεστή είναι αυτοί σε υπόγειες στάθμες, σοφίτες και πατάρια. Το ερώτημά μου είναι το εξής : 1.Μια αποθήκη ανευ Ο.Α. ( που χρησιμοποιείται σαν Β.Χ. - εξ' ου και "αποθήκη" ) 60 τ.μ. σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο θα δηλωθεί σαν υπέρβαση δόμησης Κ.Χ. ή χώρος με μειωτικό συντελεστή?? 2. Στο φύλλο καταγραφής και στην περίπτωση 2 αυτού όσον αφορά το είδος χρήσης αυτής της κατασκευής, θα την δηλώσω στην κατηγορία "Υπηρεσίες" ή άλλη κατοικία ??? Από τις διευκρινήσεις του ιδίου παραρτήματος καταλαβαίνω ότι πάει στην κατηγορία "Υπηρεσίες". Ποια είναι η γνώμη σας?? Ευχαριστώ.
  5. Συνάδελφοι, ερώτηση!!! Με τις Ολοκληρωμένες υπαγωγές των δηλώσεων για βεβαιώσεις αδόμητου τί γίνεται; Πρέπει και αυτές να μεταφερθούν στο νέο νόμο; Τι συμπεραίνετε από τα ...συμφραζόμενα;
  6. Συνάδελφοι εννοείται ότι στην υπεύθυνη δήλωση των ιδιοκτητών θα αναφέρω και τα είδη των παραβάσεων που δεν επιθυμούν την τακτοποίηση τους και την ημερομηνία της αυτοψίας μου. Από τη στιγμή που δεν θα δώσω βεβαίωση για συμβολαιογραφική πράξη ή άλλου είδους χρήση και τη δήλωση του 4014 σε προσωρινή υπαγωγή με εξοφλημένα πρόστιμα θεωρώ ότι δεν έχω πρόβλημα. Γνώμη σας?
  7. Συνάδελφοι, σε τριώροφη οικοδομή χωρίς σύσταση οριζόντιας αλλά συνιδιοκτησία όλης της οικοδομής από 50% υπάρχουν υπερβάσεις δόμησης στον γ΄ όροφο και στο ισόγειο. 1.Μπορώ να εντάξω στον ν.4014 μόνο την υπέρβαση του γ΄ορόφου (επειδή έγινε καταγγελία και του επιβλήθηκαν πρόστιμα μόνο γι αυτόν ώστε να διαγραφούν) χωρίς βέβαια να του δώσω βεβαίωση νομιμότητας και να αναφέρω στις υπεύθυνες δηλώσεις οτι στο ίδιο ακίνητο υπάρχουν επιπλέον αυθαιρεσίες και είναι επιλογή του ιδιοκτήτη να μην ενταχθούν σημειώνοντας επίσης ότι ο μηχανικός τις διαπίστωσε και τις του ανέφερε, έτσι ώστε να είμαι καλυμμένος ? 2. Εννοείται ότι βεβαίωση νομιμότητας στο σύνολο δεν θα πάρει, παρά μόνο το τεύχος της δήλωσης όπου φαίνεται η εξόφληση του προστίμου. Αρκεί όμως αυτό για να διαγραφεί το βεβαιωμένο πρόστιμο? Ευχαριστώ.
  8. Συνάδελφοι καλεσπέρα, το ερώτημά μου είναι το εξής: Βάσει του Ν. 4117 /2013 και του άρθρου 1 μεταξύ άλλων έχουμε το εξής: "Η παράγραφος 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011 αντικαθίσταται ως εξής: 1. Οι βεβαιώσεις των μηχανικών που προβλέπονται στο άρθρο 23 παρ. 4 του ν. 4014/2011 έχουν ισχύ δύο (2) μηνών. Οι παραπάνω βεβαιώσεις πριν τη σύνταξη των συμβολαίων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και λαμβάνουν μοναδικό αριθμό, που αφορά στο ακίνητο. Στα συμβόλαια προσαρτάται η βεβαίωση και ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου. Μετά την ενεργοποίηση της δυνατότητας του πλη­ροφοριακού συστήματος, που προβλέπεται στο άρθρο 24 παρ. 23 του ν. 4014/2011, να υποδέχεται τα τοπογραφικά διαγράμματα της προηγούμενης παραγράφου, υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αυτά, πριν τη σύνταξη των συμβολαίων, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και προσαρτώνται στα συμβόλαια. Για την ενεργοποίηση της παραπάνω δυνατότητας εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Οι διατάξεις του άρθρου 27 παράγραφος 1 του ν. 4014/2011 εφαρμόζονται και για κάθε αυθαίρετη κα­τασκευή ή χρήση, που δεν μπορεί να υπαχθεί στις δια­τάξεις του άρθρου 24 του ν. 4014/2011." Έχει επιχειρήσει κανείς (αφού εκδώσει τη βεβαίωση αδόμητου) να ανεβάσει στο σύστημα το τοπογραφικό διάγραμμα? Προσπαθώ αρκετό καιρό να ανεβάσω το σχέδιο χωρίς επιτυχία και ενώ έχω συμπληρώσει τη συμφωνηθείσα αμοιβή και τον αριθμό ορόφων ( σε αδόμητο προφανώς 0 ) που όπως αναφέρουν οι οδηγίες του ΤΕΕ είναι απαραίτητη προυπόθεση για το ανέβασμα αρχείων!! Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω? Η είμαι ο μόνος που δεν μπορώ?? Επίσης παρότι ο νόμος αναφέρει ότι θα έπρεπε να ανέβουν στο πληροφοριακό σύστημα πριν τη σύνταξη ων συμβολαίων , εγώ θεωρώντας ότι ίσως δεν είναι δυνατή ακόμη αυτή η διαδικασία, την αναμένω και τα συμβόλαια έχουν γίνει. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μας διαφωτίσει!!! Ευχαριστώ.
  9. Καλημέρα στνάδελφοι, Γήπεδο 6000 τμ. εκτός σχεδίου, πριν το Ν. 3212-2003 θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα. Σήμερα είναι κατά παρέκκλιση διότι δεν έχει το πρόσωπο των 25 μ σε αναγνωρισμένη οδό. Ποιά πρέπει να είναι η υποχρεωτική ελάχιστη απόσταση δόμησης από τα όρια εφόσον είναι κατά παρέκκλιση ; Διευκρινίσεις: α) Δεν είναι σε ζώνη 500, ούτε Νατούρα, ούτε ΖΟΕ, ούτε με πρόσωπο σε κοινοτική δημοτική διεθνή ή επαρχιακή οδό. β) Με απόσταση 15μ από τα όρια δύναται να υπάρξει οικοδομή. Μπορώ να πάω στην παρέκκλιση των 7.5μ από τα όρια;
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, Η ερώτηση μου είναι η εξής: Εντός παραδοσιακού οικισμού υπάρχει κτίσμα με οικοδομική άδεια κανονικά στο οποίο δεν έχει κατασκευαστεί καθόλου εδώ και 20 χρόνια η στέγη που προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια (άδεια του 1990). Πρόκειται όμως να κατασκευασθεί το προσεχές διάστημα. Μπορώ να δώσω βεβαίωση νομιμότητας δεδομένου ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη παράβαση; Η μήπως επειδή είναι εντός παραδοσιακού οικισμού επιβάλλεται να υπάρχει και θεωρείται αυθαιρεσία; Επίσης, σε μπαλκόνι βεράντας αντί για κάγκελα που είχαν προβλεφθεί στην άδεια κατασκευάστηκε στηθαίο ύψους 1μ. Το θεωρούμε σαν 1 πολεοδομική παράβαση ; Ευχαριστώ.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα, Η ερώτηση μου πρόκειται για ιδιοκτησία εντός σχεδίου για την οποία έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το έτος 1956 . Παρόλο που υπάρχει ο αριθμός και το στέλεχος οικοδομικής αδείας, δεν υπάρχουν φάκελος αδείας και αρχιτεκτονικά σχέδια. Σε ερώτηση που έκανα στην υπηρεσία μου απάντησαν ότι το 1956 δεν υποβάλλονταν αρχιτεκτονικά σχέδια και δεν υπάρχει φάκελος. Από το τοπογραφικό σκαρίφημα που υπάρχει στο στέλεχος της άδειας μπορώ να εντοπίσω τα επιπλέον αυθαίρετα τ.μ. και υπολογίσω τα πρόστιμα που αναλογούν. Αλλά πως μπορώ να υποβάλλω δήλωση από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αρχικά σχέδια της κατασκευής και να αποδείξω ότι τα υπόλοιπα τ.μ. είναι εντός αδείας ?? (Σημειωτέων ότι στην άδεια ΔΕΝ αναγράφονται τα τ.μ της κατασκευής !!!!) Σαν έσχατη λύση, μπορώ να ισχυριστώ τη μή ύπαρξη αδείας και να το δηλώσω ΟΛΟΚΛΗΡΟ σαν αυθαίρετο προ του '83 ??? Ποιά η γνώμη σας?? Ευχαριστώ.
  12. Συνάδελφοι ερώτηση!! Πιθανών αυτονόητη αλλά ΒΟΗΘΕΙΑ για σιγουριά! Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση στο οποίο προστίθεται γειτονική έκταση από χρησικτησία παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο?? Αν ναι,είναι απαραίτητη η έκταση που προέρχεται από χρησικτησία να είναι άρτια και οικοδομήσιμη? Ευχαριστώ.
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα. Πληροφορούμαστε καθημερινά ειτε από την τηλεόραση ειτε από το διαδίκτυο, αλλά κυρίως απο τις εφημερίδες οτι στις 30 Μαίου 2012 εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών της β φάσης (μεταξύ των οποίων είναι τεχνική έκθεση ,φωτογραφίες , τοπογραφικό κ.α) για αιτήσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί από 1-12-2012 έως και 28-2-2012. Επίσης πληροφορούμαστε οτι έχει εκπνέυσει η προθεσμία κατάθεσης αυτών (31-3--2012) για αιτήσεις που είχαν γίνει το πρωτο δίμηνο (Οκτωβριο - Νοέμβριο) εφαρμογής του Ν. 4014. Τέλος, από στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο υπάρχουν 50000 αιτήσεις αυθαιρέτων όπου η χρονολογία κατασκευής δεν αποδεικνύεται απο δημόσια έγγραφα. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ είναι το εξής: Γνωρίζει καποιος συνάδελφος πως και αν κατατίθενται αυτά τα δικαολογητικά από τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει το σύστημα της β φάσης???? ΜΗΠΩΣ κατατίθεται φάκελος στην πολεοδομία ή στα ΚΕΠ οπως ανάφερετε στο ΦΕΚ του νόμου? Ας μας διαφωτίσει κάποιος που γνωρίζει κάτι παραπάνω... Ευχαριστώ.
  14. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε οικόπεδο του οποίου τμήμα είναι ρυμοτομούμενο, υπάρχει κτίσμα χωρίς οικοδομική άδεια. Το κτίσμα αυτό βρίσκεται σε μη ρυμοτομουμενο τμήμα οικοπέδου. Ποια είναι η γνώμη σας ? Μπορώ να το δηλώσω δεδομένου οτι βρίσκεται σε οικόπεδο που ρυμοτομείται? Η δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο? Διαβάζοντας την παρ. 3α-αα του αρθ. 23 του ν. 4014 δεν μπόρεσα να αποσαφηνίσω την απαντηση που ζητώ. Θεωρώ οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει τύχει σε κάποιον παρόμοια περίπτωση? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.