Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

frosw

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

frosw's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Μια επιβεβαίωση θα ήθελα , όταν μια Ο.Ι. επεκτείνεται προς στον κοινόχρηστο διάδρομο της οικοδομής τα παραπάνω μέτρα δηλώνονται σαν ΥΔΥΚ? Ευχαριστώ.
  2. Kαλησπέρα, έχω Ο.Ι. η οποία έχει επεκταθεί προς στον κοινόχρηστο διάδρομο της οικοδομής κατά 2 τ.μ. , για την τακτοποίηση αυτών χρειάζομαι την συναίνεση του 51% ή χρησιμοποιώντας το άρθρο 98 παραγ. 9, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4643/19, μπορώ να το αποφύγω ;
  3. Έχω ένα τριώροφο κτίσμα εκτός σχεδίου. Βάση της οικοδομικής άδειας ήταν υπερυψωμένη ισόγεια κατοικία. Το ισόγειο είναι λειτουργικά ανεξάρτητο από το υπόλοιπο διώροφο κτίσμα. Θα μπορούσα να βγάλω άδεια νομιμοποίησης για το ισόγειο και το υπόλοιπο να το τακτοποιήσω με τον Ν.4495/17? Η συνολική δόμηση και κάλυψη του τριώροφου κτίσματος δεν ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα. Μόνο το επιτρεπόμενο ύψος περνάει ο τρίτος όροφος.
  4. Έχω κύρια κατοικία εμβαδού 130τ.μ. (109,00τ.μ. βάση άδειας και τα υπόλοιπα Η/Χ που έκλεισαν), ο ιδιοκτήτης είναι τρίτεκνος. Μπορώ να κάνω χρήση της ειδικής ομάδας για να πάρει την έκπτωσή? Η' θα έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ.12 να είχα εμβαδό σπιτιού 70+(15Χ3) = 115τ.μ. ? Μήπως θα μπορούσα να πω 115-109=6τ.μ. σε αυτά τα μέτρα να βάλω τριτεκνια και στα υπόλοιπα όχι?
  5. Έχω σε Α' όροφο οικοδομής έρκερ πάνω από κοινόχρηστο. Το τμήμα όπως φαίνεται από το διάγραμμα δεν μέτρησε στην δόμηση και την κάλυψη. Η άδεια είναι το 1978. Τώρα θα τακτοποιήσω άλλες αυθαιρεσίες του διαμερίσματος, το ερώτημα μου είναι, αυτά τα τετραγωνικά του έρκερ θεωρούνται νόμιμα παρόλο που δεν φαίνονται στο έντυπο της άδεις εφόσον δεν μετρούσαν στη δόμηση? (θεωρώ πως ναι). Επίσης τα τετραγωνικά αυτά συνυπολογίζονται στο εμβαδό του διαμερίσματος? π.χ. αν είναι 100τ.μ. το διαμέρισμα συν ερκερ 40τ.μ. το εμβαδο του διαμερισματος ειναι 140τ.μ. και αυτό πρέπει να είναι και το εμβαδό που θα γραφτεί στο συμβόλαιο, διότι θα γίνει συμβόλαιο αγοροπωλησίας.
  6. Έχω κατοικία με άδεια 100 τ.μ. έχουν κατασκευάσει άλλα 100τ.μ. χωρίς άδεια. Η επιτρεπόμενη κάλυψη είναι 150τ.μ. , υπέρβαση κάλυψης θα βάλω μόνο στα 50τ.μ. που είναι πάνω από την επιτρεπόμενη κάλυψη ή στα 100τ.μ. που είναι πέραν την οικοδομικής άδειας?
  7. Εννοείται οτι θα επικοινωνήσω με τον μηχανικό που έκανε την δήλωση. Άλλα σαν λύση τι μου προτείνεται? Πως μπορεί να τακτοποιηθεί το παραπάνω θέμα?
  8. Όχι δεν έχει ξεμπάζωμα βάλει . Πως να αντιμετωπίσω αυτήν την περίπτωση? Αν κάνω νέα δήλωση και αφαιρέσω ότι έχει πληρώσει θα είμαι λάθος? Σύμφωνα με αυτά που διάβασα παραπάνω ναι.
  9. Δεν ξέρω γιατί δεν τα έβαλε. Υπάρχει αυθαίρετο ισόγειο που στην άδεια φαίνεται υπόγειο και δεν το έχει βάλει στην δήλωση. Πρέπει αυτό με κάποιον τρόπο να δηλωθεί.
  10. Έχει γίνει δήλωση στο Ν.4178/13 από άλλον μηχανικό στην οποία έχουν παραληφθεί κάποιες αυθαιρεσίες και η δήλωση είναι σε οριστική υπαγωγή. Η μόνη λύση είναι να ανοίξει η δήλωση για να εισάγουμε και τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες?
  11. Η μια πλευρά του καταστήματος έχει κατασκευαστεί κατά 0.35 πόντους μικρότερη και η άλλη κατά 0.15.
  12. Κατόπιν αυτοψίας σε ένα κατάστημα διαπίστωσα οτι είναι μικρότερο σε σχέση με την άδεια. Πως αντιμετωπίζουμε μια τέτοια περίπτωση? Δίνουμε βεβαίωση αφού στην ουσία με υπάρχει υπέρβαση της οικοδομικής άδειας ή όχι? Και αν κάνουμε τακτοποίηση πως το δηλώνουμε , σαν μια παράβαση αλλαγή περιγράμματος?
  13. Τα επιπλέον τετραγωνικά προκύπτουν από την λάθος αποτύπωση. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Η πολεοδομία στο ίδιο ερώτημα μου απάντησε οτι από την στιγμή που δεν έχει γίνει και η τρίτη φάση με τον Ν.Τρίτση πρέπει να δηλωθεί όλο το κτίσμα.
  14. Στην δικιά μου περίπτωση : Έχω ένα διώροφο κτίσμα το οποίο είναι 126τ.μ. ανά όροφο με στέγη. Με τον Ν.Τρίτση είχαν τακτοποιηθεί 118τ.μ. ανά όροφο (έγιναν οι 2 δηλώσεις). Η στέγη έγινε αργότερα. Μπορώ να δηλώσω μόνο τα παραπάνω τετραγωνικά (126τ.μ.-118τ.μ.) και την στέγη ή θα πρέπει να δηλωθεί όλο το κτίσμα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.