Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Homer

Members
  • Περιεχόμενα

    153
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Homer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

15

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο κωδικός RF για το ειδοποιητήριο Ιανουαρίου έχει παραμείνει ο ίδιος με τον περσινό. Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει. Τραβήξανε από το πιστωτικό μου που είχα για τον Ιανουάριο. Να ρωτήσω, αν είσαι μισθωτός με μπλοκάκι πληρώνεις μόνος σου τις εισφορές, επιλέγοντας την κατηγορία Ελεύθερος επαγγελματίας στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (ηλεκτρονικές υπηρεσίες); Εμένα η ασφαλιστική ικανότητα πήγε από 28/2/2022 σε 31/3/2022.
  2. Εγώ που έβαλα επίτηδες πιστωτικό ποσό στον ΕΦΚΑ (όχι από εκκαθάριση προφανώς) δεν μου επιστράφηκε σύντομα στο IBAN μου. Με το που βγήκε το ειδοποιητήριο Δεκεμβρίου ήταν μηδενικό, αλλά μόλις πάτησα αναλυτικά το pdf, έγραφε ότι τράβηξε από το πιστωτικό και περίσσεψαν 3 ευρώ περίπου. Αυτά τα 3 ευρώ έχουν περίπου έναν μήνα να επιστραφούν στο IBAN μου. Ένα άλλο μεγάλο ποσό που έβαλα 3 βδομάδες πριν, το έδειξε ότι υπάρχει στις καταβολές (μέσα σε μια-δυο βδομάδες) αλλά δεν συμπεριλήφθηκε σε καμία εξόφληση (που δεν έχω μεγάλη οφειλή) και ούτε μου επιστράφηκε στο IBAN μου. Δεν πιστεύω να αλλάξει ο RF το 2022, αν αλλάξει όμως τότε δεν θα μπορούν να συμψηφιστούν με τις τρέχουσες εισφορές οι καταβολές-πιστωτικά μου και θα πρέπει να επιστραφούν μέσω ΙΒΑΝ. Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, πάνω δεξιά στις "Ηλ. Υπηρεσίες--> Δικαιώματα Κοινωνικής Ασφάλισης --> Επιστροφές Εισφορών ενημερώνουν σχετικά και με τους συμψηφισμούς ή επιστροφές στο IBAN.
  3. Όντως έβγαλα άκρη μέσα σε αυτό το χάος και ευχαριστώ τα μέλη που απάντησαν. Μπήκα στο ΚΕΑΟ ως μη μισθωτός και βρήκα την οφειλή μου και μου δώσαν ειδική ταυτότητα οφειλέτη να την εξοφλήσω μέσω ΔΙΑΣ ή ηλεκτρονικής τραπεζικής με επιλογή ΚΕΑΟ. Παραθέτω εικόνα για να βοηθήσω και άλλα μέλη αν έχουν το ίδιο πρόβλημα. Την ταυτότητα οφειλέτη την πήρα αφού στο κεντρικό μενού το ΕΦΚΑ διάλεξα ΚΕΑΟ και από εκεί ηλεκτρονικές υπηρεσίες και μετά "Ηλεκτρονική Καρτέλα οφειλέτη" ή πιο καλύτερα το τελικό χρέος στις "πληρωμές οφειλέτη". Λοιπόν, στην ιστοσελίδα το ΕΦΚΑ μου βγάζει ότι είναι ανεξόφλητος ο Σεπτέμβριος με 5 ευρώ περίπου προσαυξήσεις, αλλά το ΚΕΑΟ μου γράφει ότι την 1/12 μπόρεσε να τραβήξει από πιστωτικό στον ΕΦΚΑ μόνο 286,09 από τα 288 που ήθελε και άρα μου έμεινε χρέος 1,91 συν 0,05 πρόσθετα τέλη. Προφανώς και ο ΕΦΚΑ θα τράβηξε για προσαυξήσεις ένα ποσό και δεν πήγαν όλες στο ΚΕΑΟ, γι' αυτό και έφτασαν εκεί σαν πίστωση λιγότερα από τα 288 που είχα βάλει. Δεν είμαι σίγουρος αν θα λυνόταν αυτό το θέμα αν δεν έκανα log in στο ΚΕΑΟ. Πάντως ο Αύγουστος μου είχε εξοφληθεί μια χαρά, αν και είχε πάει ΚΕΑΟ και ξεκάθαρα ανέφερε στην επιλογή του ΕΦΚΑ στις πιστώσεις και επιστροφές, ότι πιστωτικό ποσό μου δεσμεύτηκε στο ΚΕΑΟ (εννοούσε για τον Αύγουστο) σαν συμψηφισμός. Ακόμα και αυτοματοποιημένο μήνυμα είχα λάβει από το ΕΦΚΑ, ότι το ποσό που έβαλα την τάδε πχ ημερομηνία δεσμεύτηκε για το ΚΕΑΟ και όχι για τρέχουσες εισφορές. Μπόρεσα και πλήρωσα μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής με μηδενική προμήθεια. Στην τράπεζα Αττικής δεν βρήκα ΚΕΑΟ.
  4. Για μη μισθωτούς ΕΦΚΑ μου δώσαν αυτόματα ΑΜ τον ΑΜΚΑ μου. Μήπως οπότε θα ταίριαζε περισσότερο στο π. ΤΣΜΕΔΕ, ο ΑΜ του βιβλιαρίου υγείας;
  5. Η ληξιπρόθεσμη εισφορά μου είναι προφανώς για τον ΕΦΚΑ (μη μισθωτών) και όχι για τον παλιό ΤΣΜΕΔΕ. Οπότε στην επιλογή για "εγγραφή χρήστη" επιλέγω "ΕΦΚΑ (μη μισθωτών) ή ΤΣΜΕΔΕ; Εγώ πιστεύω το πρώτο. "Σημείωση 2: Οφειλέτης με οφειλές προερχόμενες από δύο ή περισσότερους τ. ασφαλιστικούς φορείς, θα πρέπει να πιστοποιηθεί για τις οφειλές του κάθε τ. ασφαλιστικού φορέα ξεχωριστά. Παράδειγμα: Εργοδότης ενεργής επιχείρησης που ο ίδιος ήταν ασφαλισμένος στον τ. ΟΑΕΕ και οι οφειλές του από τον τ. ΟΑΕΕ έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής Α.Π.Δ. για την πρόσβασή του στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες για την οφειλή του στο τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ θα ακολουθήσει τη διαδικασία «Πιστοποίηση Οφειλετών» για να αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες για την οφειλή του που προέρχεται από τον τ. ΟΑΕΕ." https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2018-10/manual_pistofei.pdf
  6. Εννοείται έχασα και την μείωση εισφορών λόγω κορωνοιού, εξαιτίας αυτού του μπάχαλου και ότι φοβόμουν ότι αν βάλω πίστωση (παραπάνω λεφτά) ίσως κάναν λάθος και τα έχανα. Έμαθα βέβαια με ψάξιμο στην ιστοσελίδα ότι έχουν επιστροφή μέσω ΙΒΑΝ, αλλά και συμψηφισμό πιστωτικού υπολοίπου με τυχόν χρέος στο ΚΕΑΟ. Αυτός ο συμψηφισμός έγινε όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ στην βεβαιωμένη οφειλή μου του Αυγούστου, αλλά όχι του Σεπτεμβρίου. Θα κάνω τώρα λογαριασμό για log in στο ΚΕΑΟ να δω τί θα γίνει, όπως μου πρότεινε ο gelastos.
  7. Γεια σας, έχω μια απορία με το ΚΕΑΟ. Είμαι σε αυτοασφάλιση, μη μισθωτός. Καθυστέρησα την πληρωμή των εισφορών 8/21 και 9/21, λόγω του ότι τις έβγαζαν τα ειδοποιητήρια όποτε ήθελαν και περίμεναν και πληρωμή σε 10 μέρες περίπου σε αρκετούς μήνες και μπερδεύτηκα. Πήγαν ΚΕΑΟ. Συνέχισα να πληρώνω ανά μήνα κανονικά και ο 8/21 εξοφλήθηκ,ε αλλά ο 9/21 παραμένει ανεξόφλητος και παίρνει και προσαυξήσεις. Όπως φαίνεται στα screenshots που παραθέτω, κάνω καταβολές μετά τον 9/21 και εξοφλούνται οι επόμενοι μήνες και όχι ο 9/21. Μάλιστα είπα να βάλω προκαταβολικά ένα ποσό ενώ δεν χρωστούσα άλλον μήνα και δεν εξοφλήθηκε ο Σεπτέμβριος, αλλά όταν βγήκε η εισφορά του Δεκεμβρίου εξοφλήθηκε αυτή και έμεινε ένα μικρό πιστωτικό 3,84 ευρώ! Μάλιστα είχα βάλει και άλλες καταβολές φέτος και όπως φαίνεται δεν συμπεριλαμβάνονται σε καμία εξόφληση. Αυτές οι 2 επιπλέον καταβολές πιστεύω θα μου επιστραφούν άμα αλλάξει ο RF την νέα χρονιά. Τί να κάνω για να εξοφλήσω αυτήν την βεβαιωμένη στο ΚΕΑΟ εισφορά που τοκίζεται; Μπήκα στην ιστοσελίδα του ΚΕΑΟ, αλλά θέλει να κάνω ξεχωριστούς κωδικούς. Μάλιστα η εισφορά Αυγούστου που πήγε ΚΕΑΟ, εξοφλήθηκε χωρίς να πάρω ξεχωριστό RF από το ΚΕΑΟ. Απ΄ όσο είδα στο ΚΕΑΟ κάνουν log in κυρίως οι εργοδότες. Είχα δει από μια ανάρτηση του @georgegaleos ότι όταν βάζουμε λεφτά στον ΕΦΚΑ πρώτα πάνε για τα ληξιπρόθεσμα και μετά για τα τρέχοντα, αλλά σε μένα δεν... Τέλη Φεβρουαρίου λέει λήγει η ασφαλιστική μου ικανότητα και νομίζω γι' αυτόν τον λόγο.
  8. Γίνεται η προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στην περιοχή του Λαγκαδά. Μέχρι τέλος Ιουνίου λέει η επίλυση σφαλμάτων. Προφανώς θα πρέπει να έχει αναφερθεί εδώ αυτό. Αν υπάρχει απόκλιση εμβαδού πρέπει να λυθεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ή να περιμένουμε οριστικοποίηση αποτελεσμάτων; Ευτυχώς είχα δηλώσει στο taxisnet το email μου και όχι της λογίστριας και πήρα την σχετική ειδοποίηση. Στο κτηματολόγιο που είχα δηλώσει το email μου το είχαν λάθος!
  9. Εγώ το πολύ 3 με 4 εβδομάδες μέσω ebanking της Εθνικής.
  10. Είχε καεί ολόκληρο καλώδιο στον πολύ παλιό μετρητή στο διαμέρισμα μου και πήρα τον ΔΕΔΔΗΕ τηλέφωνο μιας και είναι περιουσία τους. Του ανέφερα ότι το καλώδιο έχει καεί και το πλαστικό του περίβλημα έχει μαυρίσει. Μου απάντησε ότι μαύρο πρέπει να είναι (εννοώντας αυτό της φάσης)!!!
  11. Ο ΣΜΗΒΕ ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την Αίτηση – Δήλωση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι καλούνται να επιλέξουν μια από τις ακόλουθες 3 κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών για την Επικουρική Ασφάλιση και μια για τις Εφάπαξ Παροχές. Η δήλωση ισχύει από 01/07/2020 με καταληκτική ημερομηνία τελικής επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ως την 24/07/2020. Για να επιλέξετε ασφαλιστική κλάση εισάγετε τους κωδικούς σας στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ, όπου αναρτώνται τα ειδοποιητήρια (https://www.idika.org.gr/EteaepServices/).
  12. Πιστεύω να μην είναι τόσο βλάκες στην κυβέρνηση και να δεχθούν την μειωμένη καταβολή εισφορών και από όσους ήταν ληξιπρόθεσμοι για λίγες μέρες. Αφού την εισφορά Μαΐου την βγάλαν μέσα ή τέλη Ιουνίου! Εξάλλου ακόμα δεν συμπεριλάβαν στην εξόφληση τον Ιανουάριο ακόμα και για όσους πληρώσαν στην ώρα τους...
  13. Στα παράπονα μου στον ΔΕΔΔΗΕ στον υπάλληλο δεν μου ανέφεραν ότι ακόμα και αν πληρώσω το χρηματικό ποσό που θέλουν, θα έχω και δικαστήριο μήνες μετά. Να που θα το έχω!!! Βέβαια στο έγγραφο είχε γραφτεί αόριστα ότι αντίγραφο του στάλθηκε στην αστυνομία και ότι διώκεται αυτεπαγγέλτως το πλημμέλημα της ρευματοκλοπής, αλλά δεν ήταν σαφές. Απ' όσο ξέρω ο δικαστής το εκτιμάει σαν καλή διαγωγή αν έχει πληρωθεί πριν το ποσό, αλλά να ξέρουν όσοι αθώοι τους σέρνει ο ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή, σε λίγους μήνες μετά θα τους σύρει και στο δικαστήριο ακόμα και αν έχουν ένα κάρο αποδείξεις ότι είναι αθώοι (πχ έλειπαν στο εξωτερικό). Ποτέ ο δικαστής δεν ανάγκασε τον ΔΕΔΔΗΕ να επιστρέψει το ποσό που εκτιμά για ρευματοκλοπή και λίγες φορές μετά από έφεση νομίζω αθωώθηκε ποινικά ο κατηγορούμενος αλλά δεν του επιστράφηκαν τα χρήματα. Μοναδικός μάρτυρας καλείται μόνο ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ (κανένας λόγος για τον προηγούμενο ένοχο-ενοικιαστή). Θα αναγκαστώ να πληρώσω και παράσταση δικηγόρου τώρα για μια δίκη προδιαγεγραμμένη μάλλον.
  14. Κάπως σχετικό με το θέμα. Μέχρι 5/5/2020 είναι η μειωμένη κατά 25% λόγω κορωνοιού, καταβολή εισφορών μη μισθωτών για των μήνα Απρίλιο.
  15. Τελικά δεν είναι για την πληρωμή του σεμιναρίου το voucher των 600 ευρώ, αλλά το παίρνουμε εμείς οι μηχανικοί https://www.michanikos.gr/index/articles/χρηματοδοτήσεις/η-διαδικασία-συμμετοχής-στο-ειδικό-πρόγραμμα-τηλεκατάρτισης-voucher-600-ευρώ-προθεσμίες-δικαιολογητικά-r8925/page/62/#comments
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.