Μετάβαση στο περιεχόμενο

bou

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    boooou

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Vouliagmeni Attica
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.029 profile views

bou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ανακοίνωση σχετικά με τις παρατάσεις των προθεσμιών της ρύθμισης των αυθαιρέτων Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012 Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη το σχετικό αίτημα πολλών πολιτών, προωθεί ρύθμιση στο πλαίσιο του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012», με την οποία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (Ν. 4014/2011) μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2012. Η αντίστοιχη προθεσμία για την υποβολή του τεχνικού φακέλου, για τις υποβαλλόμενες, μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2012, αιτήσεις παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης αυθαιρέτων προκύπτει ότι, o αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 259.748. Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις αυτές ξεπερνούν το 1,6 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 312 εκ. ευρώ. Για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μηχανικών είναι διαθέσιμες υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και σειρά ερωτήσεων - απαντήσεων για όλες τις ειδικές περιπτώσεις που έχουν περιέλθει στην γνώση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ
  2. Και άν το οικόπεδο δέν είναι άρτιο και έχει μηδενική επιτρεπόμενη δόμηση ως προς τί το συγκρίνουμε?
  3. Ψηφίστηκε στίς 9/11 σχετική τροπολογία μέσα στο νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο έκδοσης άδειας δόμησης μαζί με άλλες για τον Ν4014/2011. "14.Στο τέλος του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 προστί- θεται παράγραφος 25 ως εξής: «25. Για τον υπολογισμό του ειδικού προστίμου που α- φορά στην υπέρβαση ύψους (κατηγορία 6 του «φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισ μού ε- νιαίου ειδικού προστίμου» του Παραρτήματος του παρό- ντος), στην περίπτωση οικοδομής με οικοδομική άδεια δεν προσμετράται το πρόσθετο ύψος αυτής, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί σε αυτόν. Το ειδικό πρόστιμο για το ύψος που έχει προ- κύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις υπολογίζεται σύμφωνα με την κατηγορία 13 του Παραρτήματος («Φύλλο καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου»). Ο παραπάνω τρόπος υπολογισμού δεν ε- φαρμόζεται για τις αυθαίρετες κατασκευές της παρ. 24 του άρθρου 24.»" Αναμένεται δημοσίευσή του σε ΦΕΚ!
  4. Αυτό ακριβώς μου απαντήσανε και στο γραφείο 511 του ΤΕΕ! Μπορεί κάποιος να το τεκμηριώσει και να το αναλύσει εδώ?
  5. Σε παρόμοια περίπτωση είναι δυνατόν να ζητηθούν ασφαλιστικές εισφορές σε υφιστάμενο με άδεια από το 1968 αποπεράτωση το 1970 με μικρές υπερβάσεις και υπόλοιπο Σ.Δ. που θα βγάλει άδεια γι'αυτές σύμφωνα με τη παρ.2 του Α.26? Θα ζητηθούν τα παραστατικά πληρωμής ΙΚΑ που έχει είδη γίνει με την αρχική του 1968 άδεια?
  6. Μόλις ανέβασε και αυτό :http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=VusmRHVaXTY%3d&tabid=762&language=el-GR που δίνει τις 2 ΥΑ σε ΦΕΚ!
  7. Διάβασε εδώ: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=57W1bzaSYn0%3d&tabid=762&language=el-GR πίσω στίς σημειώσεις πώς ο αριθμός των παραβάσεων βγαίνει διαιρώντας τον αναλυτικό προυπολογισμό τους με 5000€!
  8. Δέν οφείλει άλλο πρόστιμο σημαίνει ότι δέν οφείλει και αναδρομικά ΙΚΑ η θα συμψιφισθεί με ότι δεν έχει πληρωθεί σε αυτό?
  9. Αυτό πρέπει να καθοριστεί! Θέλουν με ΑΤΟΕ κ.λ.π. η με την τιμαριθμική του ΥΠΕΧΩΔΕ (του 99 νομίζω) με την οποία υπολογίζουμε τις αμοιβές με αναλυτικό, η τί άλλο?
  10. Υπάρχει σχετική αναφορά στο υπόδειγμα "Βεβαίωσης Μηχανικού" στο υπεκα : http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=hPlGDjBtX%2fQ%3d&tabid=762&language=el-GR
  11. Ανοίγω αυτό το θέμα επειδή με τις τελευταίες οδηγίες από το ΥΠΕΚΑ μπήκε η έννοια του αναλυτικού προϋπολογισμού για τις λοιπές παραβάσεις και γεννά πολλά ερωτήματα. Και το πρώτο από εμένα: Σε περίπτωση μη εκτέλεσης εργασιών (υπολείπονται) και συγκεκριμένα σε μη επαναφορά διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου (έχει μείνει ξεμπάζωτος) η διαφορά των προϋπολογισμών είναι αρνητική. Πως υπολογίζεται ο αριθμός των παραβάσεων με αρνητικό προϋπολογισμό;
  12. Και άν πρόκειται για εργασίες που δέν έγιναν όπως μή επαναφορά οριστικής στάθμης περιβάλοντος χώρου και ο αναλυτικός είναι αρνητικός?
  13. Ευχαριστώ kostakalam, το είδα, αλλά που το γράφει αυτό ο νόμος, ποιό κεφάλι το κατέβασε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.