Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ISMINI

Members
  • Περιεχόμενα

    141
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

ISMINI last won the day on Ιούλιος 27 2015

ISMINI had the most liked content!

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.651 profile views

ISMINI's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

147

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχει κάποια άλλη λύση βάσει διατάξεων έτσι ώστε να υλοποιηθεί προσθήκη εξωτερικής ανοιχτής κλίμακας ανόδου από ισόγειο σε πρώτο όροφο χωρίς να υφίσταται υπόλοιπο κάλυψης και ευρισκόμενη μέσα στο Δ ;
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επιπρόσθετα , σύμφωνα με το ΝΟΚ η κλίμακα ανόδου υπολογίζεται στην κάλυψη καθώς και η θέση της απαιτείται να είναι εκτός Δ. Στην περίπτωση μου η θέση της ρυθμισμένης κλίμακας είναι ήδη μέσα στο Δ καθώς έχει ρυθμιστεί και η υπέρβαση κάλυψης (η υφιστάμενη κλίμακα ήταν αυθαίρετη και έχει ρυθμιστεί κατά το Ν.4178/2013) Είναι δυνατόν να εκδοθεί οικοδομική άδεια για την προσθήκη νέου τμήματος εξωτερικής ανοιχτής κλίμακας τοποθετημένης μέσα στο Δ και με την ήδη ρυθμισμένη υπέρβαση κάλυψης ; Μελετώντας το ΝΟΚ δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.
  3. Καλημέρα Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας. Πρόκειται για ανοιχτό κλιμακοστάσιο διώροφου κτίσματος . Ειδικότερα το κτίσμα είχε προβλεφθεί από την οικοδομική άδεια για ισόγεια κατοικία με υπόγειο. Υλοποιήθηκε διώροφο κτίριο με αυθαίρετη κλίμακα ανόδου (υλικό μπετόν ) από το ισόγειο στον πρώτο (Α') όροφο και άλλες αυθαίρετες κατασκευές - παραβάσεις. Έχει υπαχθεί το κτίσμα στις διατάξεις του Ν.4178/2013 για τη ρύθμιση των αυθαίρετων κατασκευών - παραβάσεων. Είναι εφικτό με οικοδομική άδεια να καθαιρεθεί τμήμα του ρυθμισμένου ανοιχτού κλιμακοστασίου και να προστεθεί σε όμορη θέση ; Με άλλα λόγια είναι δυνατόν να αλλάξουν το σχήμα και οι διαστάσεις του ρυθμισμένου ανοιχτού κλιμακοστασίου εκδίδοντας οικοδομική άδεια για αυτό. Για την καθαίρεση του τμήματος της εξωτερικής κλίμακας απαιτείται άδεια κατεδάφισης ;
  4. ISMINI

    Νόμος 4495/2017

    Kan62 το ευχαριστώ είναι μικρή λέξη για αυτό που μας προσφέρεις απλόχερα !!!! Σου είμαστε ευγνώμονες !!!!
  5. ISMINI

    Νόμος 4495/2017

    Αξιότιμε Συνάδελφε Kan62 το ευχαριστώ είναι φτωχή λέξη για αυτό που μας προσφέρεις απλόχερα. Ειλικρινά πολλάκις ευχαριστώ.
  6. Δημήτρη Καλημέρα & ευχαριστώ για την απάντηση. Με άλλα λόγια αρχικά διορθώνουμε το Ε9 ή προσθέτουμε τακτοποιημένα αυθαίρετα σε αυτό & κατόπιν τα εισάγουμε και στην πλατφόρμα των Ο.Τ.Α.
  7. Συνάδελφοι Καλησπέρα Ευχαριστώ εκ των προτέρων Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων προς τους Ο.Τ.Α. με την επιλογή "νέο ακίνητο " δηλώνεται οποιοδήποτε "ξεχασμένο" ακίνητο χωρίς να εμπεριέχεται στο Ε9 ;
  8. Καλησπέρα και από εμένα, εύχομαι να είστε όλοι καλά. Δεν ξέρω εάν θα βοηθήσει η παρακάτω πληροφορία την αναγράφω. Μπήκα στην πλατφόρμα του ΤΑΧΙΣΝΕΤ για να κατεβάσω τις ταυτότητες πληρωμής οι οποίες αφορούν μια ρύθμιση παλιά των 100 δόσεων και μια των δώδεκα δόσεων και στις ημερομηνίες της προθεσμίας πληρωμής αναγράφεται για τους Μήνες ΜΑΡΤΙΟ & ΑΠΡΙΛΙΟ η ημερομηνία 31/08/2020.
  9. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ George . Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και η λύση του όπως μου ανέφερε και μια άκρως διαβασμένη και εξειδικευμένη Συνάδελφος και τώρα εσύ επίσης εξειδικευμένα και έμπειρα είναι η υπαγωγή στην Κατηγορία 3 και κατά συνέπεια και η αναγραφή και του πρόσθετου εμβαδού. Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας. Σας είμαι ευγνώμων.
  10. Καλημέρα Συνάδελφοι, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια . Πρόκειται για διαμέρισμα τρίτου ορόφου το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.4495/2017 για τη ρύθμιση της αλλαγής χρήσης των ημιυπαίθριων χώρων σε χώρους κύριας χρήσης. Επίσης υφίσταται αλλαγή στις περιμετρικές διαστάσεις έως 2% από αυτές που αναγράφονται στο διάγραμμα κάλυψης (έχει επιμηκυνθεί η οικοδομή στον πίσω ακάλυπτο χώρο). Κατά το άρθρο 81 η αλλαγή των περιμετρικών διαστάσεων έως 2% δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή . Το ότι δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή οι αλλαγές στις περιμετρικές διαστάσεις δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη το πρόσθετο εμβαδόν από την αλλαγή των διαστάσεων και να αναγραφεί στην τεχνική έκθεση ; Η Συμβολαιογράφος αναφέρει να μην αναφερθώ σε αυτά το εμβαδόν διότι δεν έχει αναγραφεί στο εμβαδόν της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας . Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αναγραφεί και πρόσθετο εμβαδόν ανεξάρτητα εάν δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή. Αναμένω και τις δικές σας απόψεις.
  11. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις διότι βοήθησαν στο να υπολογίσω το πρόστιμο με τον ορθότερο τρόπο σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις. Κατέληξα στο να μη χρησιμοποιηθεί η αναπηρία για τις αποθήκες στο Δώμα . Θα υπολογιστεί το πρόστιμο χωρίς καμία έκπτωση λόγω αναπηρίας.
  12. Καλησπέρα Συνάδελφοι Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας. Πρόκειται για αυθαίρετες αποθήκες επιφάνειας 27,00 τ.μ. στο Δώμα κατ' επέκταση του χώρου της απόληξης του κλιμακοστασίου. Ο ένας από τους Συνιδιοκτήτες της τετραώροφης πολυκατοικίας και των κοινόχρηστων (πολυκατοικίας) αυθαίρετων κατασκευών (αποθήκες) στο Δώμα έχει ποσοστό αναπηρίας > 80%. Για τον υπολογισμό του προστίμου θα αναγραφούν τόσα φύλλα καταγραφής όσα και οι Συνιδιοκτήτες ανάλογα πάντα με το ποσοστό τους. Είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη στο ένα φύλλο καταγραφής η αναπηρία λόγω του ότι θα υπολογιστούν ως χώροι κύριας χρήσης ( στην Τεχνική Έκθεση θα αναγραφούν χώροι βοηθητικής χρήσης όπως υφίστανται) παρόλο που δεν είναι κατοικία ; Επίσης δεν έχω καταλάβει πλήρως την παρ. 4 του άρθρου 97 όπως προστέθηκε με το Ν. 4546/2018 " Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος " Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει ο ένας συγκύριος την αναπηρία και για τον υπολογισμό του προστίμου στο σύνολο των αυθαίρετων αποθηκών στο Δώμα και όχι στο ποσοστό που του αντιστοιχεί ;
  13. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. Πρόκειται για διαμέρισμα Β' ορόφου. Στο Β' όροφο υφίστανται άλλα δύο διαμερίσματα άλλων Ιδιοκτητών. Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί το 1971 με τίτλο " Προσθήκη Β' πρόφου ". Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει άλλος όροφος. Έχει απολεσθεί ο φάκελος της οικοδομικής άδειας εκτός από το Διάγραμμα κάλυψης το οποίο έχει ο Ιδιοκτήτης. Προβαίνω σε Απότυπωση Φακέλου, ενημερώνω και τους υπόλοιπους Ιδιοκτήτες πέραν του ενδιαφερόμενου για την απότυπωση ; Και στη περίπτωση άρνησης των άλλων ιδιοκτητών δεν μπορώ να προβώ στην αποτύπωση ;
  14. Θα αναφερθώ στην παρ.1 του άρθρου 82. Κατά τη γνώμη μου δεν εξαιρούνται οι πολεοδομικές παραβάσεις λόγω του ότι δεν γίνεται αναφορά στην παρ. γ του άρθου 81 στις παρ.1α & 1β. Τυπογραφικό είναι το λάθος διότι έχει γίνει copy - paste από το σχέδιο νόμου στο οποίο αν παρατηρήσει κανείς η πρόταση " Στην έννοια της αυθαίρετης κατασκευής/αλλαγής χρήσης περιλαμβάνονται και οι πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3 του παρόντος νόμου " άνηκε στην παράγραφο 1. β του άρθρου 81 και δεν αποτελούσε από μόνη της παράγραφο γ όπως στο κείμενο του ψηφισθέντος νόμου. Επίσης η παράγραφος γ δεν αναφέρεται μόνο στην παράγραφο 1β του άρθρου 82 η οποία αφορά τη μίσθωση αλλά και στην παράγραφο 1α η οποία αφορά τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Καθαρά τυπογραφικό λάθος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.