Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

elenadouk

Members
  • Περιεχόμενα

    172
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

elenadouk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, ένα συγκρότημα κτιρίων (στη περίπτωση σου στρατόπεδο) θα μελετηθεί ανά κτίριο με οποία χρήση έχει το καθένα ξεχωριστά. Ύστερα από συνεννόηση με την οικεία Π.Υ. μπορείς να καταθέσεις μια ενιαία μελέτη με τεύχη και κατόψεις για κάθε χρήση ξεχωριστά και να βγάλεις ένα ενιαίο Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας στο τέλος για όλο το στρατόπεδο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας που τυχόν θα χρειαστούν στον περιβάλλοντα χώρο. good luck
  2. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Στην περίπτωσή μου είναι κτίριο γραφείων με κατάστημα στο ισόγειο, με άδεια του 81, που βάσει της τότε νομοθεσίας έχει στο διάγραμμα κάλυψης μικρότερο ακάλυπτο στο κατάστημα ισογείου-πατάρι και μεγαλύτερο στους από πάνω ορόφους. Δηλαδή στην οριζόντια ιδιοκτησία μου έκλεισε ένα κομμάτι του ακαλύπτου που όμως "πατάει" στην πλάκα του καταστήματος από κάτω. Εννοείται αυτό το κομμάτι έχει κλείσει σε όλους τους από πάνω ορόφους. Για αυτό αναρωτιέμαι πως χρεώνεται η κάλυψη.
  3. Καλησπέρα Ήθελα απλά μία επιβεβαίωση αν κατάλαβα καλά. Για Υ.Δ. σε οριζόντια ιδιοκτησία υπολογίζουμε Αυθαίρετα τ.μ./Επιτρεπόμενα x χιλιοστά ιδιοκτήτη ενώ για την κάλυψη αυθαίρετα τ.μ./ Επιτεπόμενη κάλυψη όλου του οικοπέδου? Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα Για περίπτωση εξ' αδιαίρετου ιδιοκτησίας, μεζονέτας στη Χαλκιδική, σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου με σύσταση οριζοντίου από το 2006, για τακτοποίηση κάποιων επιπλέον τετραγωνικών και όμορου λεβητοστασίου όπως κατάλαβα με το 4643 τακτοποιείται πλέον χωρίς τη συναίνεση του 51% των συνιδιοκτητών αλλά δεν γνωρίζουμε αν μεταβιβάζεται. Σωστά? Ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης τις ιδιοχρησιμοποιεί πως αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωση αυτού?
  5. Α κατάλαβα τι εννοείτε όχι σκεφτείτε ότι έχει άλλα 2 κτίρια μπροστά
  6. Το οικοπεδο μου πιανει το μισο Ο.Τ. Γ91 με τη μια πλευρά να είναι η Μ. Αλεξάνδρου αλλά το κτίριο βλέπει Πανοράματος. Άρα 1200. Δηλαδή κοιτάω που βλέπει το κτίριο όχι το οικόπεδο όλο. Ευχαριστω πολυ!
  7. Ο.Τ. Γ91. Και εγω νομίζω 1200. Αν πάρω τη κυκλική τιμή ήταν 1400 που με την αναπροσαρμογή στις 20/1/2016 έγινε 1200. Αν πάρω τη γραμμική το 1600 γίνεται 1300
  8. Οδός Μακεδονία αλλά νούμερο δεν έχει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Σε μία πολεοδομία μου είχαν πει ότι κοιτάς το οικόπεδο και εφόσον η μία πλευρά του είναι στον κεντρικό παίρνεις τη γραμμική τιμή, σε άλλη ότι εφόσον το κτίριο δεν είναι στον κεντρικό παίρνεις την κυκλική. Το οικόπεδο έχει πολλά κτίρια και το κτίριο μας είναι 3ο από το δρόμο τον κεντρικό. Τιμή ζώνης παίρνω τις 20-1-2016 έτσι δεν είναι? Γιατί οι συμβολαιογράφοι τώρα παίρνουν πιο πρόσφατες τιμές...
  9. Καλημέρα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τη τιμή ζώνης. Πρόκειται για Χαλκιδική εντός σχεδίου σε οικόπεδο γωνιακό κεντρικού δρόμου Μουδανιών-Παλιουρίου και κάθετου στενού. Πίο συγκεκριμένα είναι συγκρότημα από μεζονέτες σε στενό κάθετο στον κεντρικό. Το συγκρότημα όλο και κατά συνέπεια και η μεζονέτα που μας αφορά έχουν προσανατολισμό (όψη) στο κάθετο στενό. Παίρνω τη γραμμική τιμή ζώνης ή την κυκλική?
  10. Καλημέρα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τη τιμή ζώνης. Πρόκειται για Χαλκιδική εντός σχεδίου σε οικόπεδο γωνιακό κεντρικού δρόμου Μουδανιών-Παλιουρίου και κάθετου στενού. Πίο συγκεκριμένα είναι συγκρότημα από μεζονέτες σε στενό κάθετο στον κεντρικό. Το συγκρότημα όλο και κατά συνέπεια και η μεζονέτα που μας αφορά έχουν προσανατολισμό (όψη) στο κάθετο στενό. Παίρνω τη γραμμική τιμή ζώνης ή την κυκλική?
  11. Στην άδεια του 2012 παρουσιάζεται ο διαχωρισμός σωστά ως προς την κάτοψη ισογείου και υπογείου, η τομή όμως είναι απλά αντιγραφή της παλιάς τομής (άδεια 94) με αποτέλεσμα όχι να μην φαίνεται μόνο το διαμέρισμα του ημιορόφου αλλά και οι τουαλέτες στο πίσω μέρος του ισογείου. Αλλά κατασκευαστικά είναι εμφανές ότι το διαμέρισμα είναι εκ κατασκευής του κτιρίου. Θεωρείται ότι η μερικώς λάθος άδεια μου δημιουργεί πρόβλημα? Και επίσης συμβολαιογραφικά θα το κάνουν γονική παροχή το μαγαζί και τη "γκαρσονιέρα" παρακολούθημα αυτού, προφανώς χωρίς ποσοστά.
  12. Καλησπέρα Ήθελα να ρωτήσω για περίπτωση αυθαιρέτου. Οικοδομή με άδεια του 94 με κατάστημα ισογείου - υπογείου και 2 ορόφους διαμερίσματα. Το 2012 βγαίνει άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων και διαχωρίζεται το 1 κατάστημα ισόγειο-υπόγειο σε 2. Ο διαχωρισμός έγινε σωστά, όμως από το κλιμακοστάσιο της οικοδομής στην πίσω όψη καθώς ανεβαίνεις στον ημιόροφο κάτω από τον νόμιμο πρώτο που εμφανίζεται και στην άδεια υπάρχει πόρτα και οδηγεί σε γκαρσονιέρα. Η γκαρσονιέρα αυτή είναι στην ουσία μέσα στον όγκο του καταστήματος και πιάνει μέρος από τον αέρα της εισόδου σαν ένα μικρό πατάρι που όμως δεν πληρεί τις προϋποθέσεις παταριού. Έχουμε καταλήξει με την πολιτικό μηχανικό ότι τεκμαίρεται ότι είναι εκ κατασκευής καθώς πρόκειται για πλάκα μπετόν κ.λ.π. και μπορούμε να το εντάξουμε όλο μαζί με το κατάστημα από κάτω θεωρώντας το σαν παρακολούθημα. Άρα μπορούμε να τακτοποιήσουμε χωρίς συναίνεση της πλειοψηφίας όμως δεν μπορεί να προβεί σε γονική παροχή η ιδιοκτήτρια. Σωστά? Η συμβολαιογράφος λέει ΜΠΟΡΕΙ..
  13. Καλησπέρα Ήθελα να ρωτήσω για περίπτωση αυθαιρέτου και ελπίζω να είμαι στο σωστό θέμα. Οικοδομή με άδεια του 94 με κατάστημα ισογείου - υπογείου και 2 ορόφους διαμερίσματα. Το 2012 βγαίνει άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων και διαχωρίζεται το 1 κατάστημα ισόγειο-υπόγειο σε 2. Ο διαχωρισμός έγινε σωστά, όμως από το κλιμακοστάσιο της οικοδομής στην πίσω όψη καθώς ανεβαίνεις στον ημιόροφο κάτω από τον νόμιμο πρώτο που εμφανίζεται και στην άδεια υπάρχει πόρτα και οδηγεί σε γκαρσονιέρα. Η γκαρσονιέρα αυτή είναι στην ουσία μέσα στον όγκο του καταστήματος και πιάνει μέρος από τον αέρα της εισόδου σαν ένα μικρό πατάρι που όμως δεν πληρεί τις προϋποθέσεις παταριού. Έχουμε καταλήξει με την πολιτικό μηχανικό ότι τεκμαίρεται ότι είναι εκ κατασκευής καθώς πρόκειται για πλάκα μπετόν κ.λ.π. και μπορούμε να το εντάξουμε όλο μαζί με το κατάστημα από κάτω θεωρώντας το σαν παρακολούθημα. Η απορία μας είναι αν μας δημιουργεί θέμα η άδεια του 12 που σωστά διαχωρίζει ισόγειο και υπόγειο αλλά δεν το απεικονίζει στην τομή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.