Μετάβαση στο περιεχόμενο

lem-x24

Core Members
  • Περιεχόμενα

    238
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lem-x24's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

25

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σνάδελφοι. απο το υπουργείο μεταφορών, μου εδωσαν την απαραίτητη αιτηση ωστε να την υποβάλλω για να εκδοθούν νεες πινακιδες για ενα τρέιλερ. Αναφερει η αιτηση πως θελουν αποτύπωμα τόσο του παλιού οσο και του νεου αριθμου. Ρωτάω τους υπλληλους εκει, πως πρεπει να γινει αυτο, και ακουστε τι μου είπαν: ρωτα κανεναν στην πιατσα πως γινεται. τελος παντων, μηπως καποιος απο εσας γνωριζει πως πρεπει να τους παω το απούπωμα?(περαν των φωτογραφιων, που οντως το αποδεικνύουν). ευχαριστω.
  2. Αυτόν τον ορισμό τον έχω διαβάσει και κατέληξα ότι το τρέιλερ είναι κοεντροαξονικό. επειδή πρόκειται για μία ιδιοκατασκευή του 1991 (του πατέρα μου είναι το τρέιλερ) η οποία ήταν νόμιμη με σημείωση προσάρτησης (αυτό ίσχυε τότε) , για να μπορέσω να συμπληρώσω τη νέα δήλωση μελέτης κατηγορίας Ο1, ζητούνται στοιχεία που δε γίνεται να συμπληρωθούν. και αναφέρομαι συγκεκριμένα: - 5.2 μέγιστη τεχνικά αποδεκτή μάζα έμφορτου οχήματος - 5.3 Τεχνικά αποδεκτή μάζα σε κάθε άξονα - 5.5 Μέγιστη τεχνικά αποδεκτή στατική κατακόρυφη μάζα στο σημείο ζεύξης -9.2 Τιμές χαρακτηριστικών (D,V,S,U) Για όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν δοκιμές (κάτι που γίνεται μόνο στην περίπτωση κατασκευών από εταιρίες, που έχουν ποιοτικό έλεγχο κλπ) Για μια ιδιοκατασκευή τι να δηλώσεις? Βέβαια όλα τα χρόνια με τις φορτώσεις που του έχουμε κάνει έχει "περάσει" επιτυχώς πολλούς ελέγχους, αλλά αυτό δε λέει τίποτα από επιστημονικής πλευράς. Πάντως, ως κράτος τσίρκο, η δήλωση ζητάει όλα τα παραπάνω δίνοντας τη δυνατότητα να δηλώσεις ιδιοκατασκευή και στο τέλος να υπογράψεις ότι είναι άρτιο για κυκλοφορία.
  3. Ευχαριστούμε. Δεν ήξερα μέχρι πότε μπορούμε να διευθετήσουμε την εκκρεμότητα των ρυμουλκούμενων.
  4. Καλημέρα συνάδελφε, τον έχω διαβάσει το νόμο, αλλά δε μπορώ να είμαι σίγουρος για τη σωστή κατάταξη- κατηγοριοποίηση. Και επιπλέον στη κατηγορία των ρυμουλκούμενων υπάρχουν 2 κατηγορίες που δε μπορώ να ξεχωρίσω: κεντροαξονικό και με άκαμπτη ράβδο.
  5. από τα πιο εκνευριστικά θέματα στη θέρμανση με σώματα, είναι τα ακανόνιστα τικ- τακ από συστολές- διαστολές. Να έχεις δύο σώματα χωρίς λαστιχάκια στη βάση στήριξης και να χτυπά μόνο το ένα... και να μην μπορείς να βρεις την αιτία. Εγώ θα σας πω τη δική μου εμπειρία χωρίς πάντα αυτό να είναι η λύση. Αποφασίζω να βάλω θερμοστατικές κεφαλές σε δύο σώματα (ήταν υπερδιαστασιολογημένα με αποτέλεσμα στα δωμάτια αυτά να μην μπορείς να ανασάνεις και να πονάει το κεφάλι σου- ο θερμοστάτης στη μέση του σπιτιού και ρυθμισμένος στους 20 βαθμούς και στα δωμάτια να έχει 23!!!!) Επειδή καταπιάνομαι με όλα, τις τοποθετώ μόνος μου. Αλλάζω και τους διακόπτες, βάζοντας νέους με δυνατότητα ρύθμισης του by-pass (το γνώριζα από παλαιότερη εγκατάσταση ότι χωρίς αυτούς τους διακόπτες, όταν κλείνει η κεφαλή, αρχίζει το σφύριγμα). Και τότε ξεκινάνε τα τακ-τακ... Δε μπορούσα να καταλάβω τι φταίει. Ρωτούσα υδραυλικούς και δε μπορούσαν να μου δώσουν κάποια απάντηση. Ρωτούσα μηχανολόγους αν το έχουν αντιμετωπίσει, μου έλεγαν ναι, αλλά δε μπορούσαν να βρουν τη λύση. Τελικά, παρατηρώντας, κατάλαβα ότι αυτό το "τακ" προέρχονταν από το χρωμέ σωληνάκι του εξωτερικού βρόγχου. Δεν το είχα κόψει στα σωστά μέτρα κα δεν είχα ισομοιράσει την απόσταση κατά την τοποθέτηση, οπότε υπήρχε επαφή με τις γωνιές που βιδώνονται στο σώμα. Το έκοψα στα σωστά μέτρα, έκανα σωστή τοποθέτηση και από τότε δεν ξανάκανε "κιχ".
  6. εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω: ένα απλό τρέιλερ για τις ανάγκες του σπιτιού πως χαρακτηρίζεται: ημιρυμουλκούμενο ή ρυμουλκούμενο? και αν το λέμε ρυμουλκούμενο, με ποιον κωδικό αμαξώματος?
  7. Καλησπέρα συνάδελφε, είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνει από κάποιον μηχανολόγο που να την ξέρει. Χρειάζεται το σημείωμα ρυμούλκησης (που περιλαμβάνει και τα τεχνικά στοιχεία του ρυμουλκούμενου και του ρυμουλκού). Βέβαια στην δική σας περίπτωση, που το κατασκεύασε κάποιος σιδεράς τα πράγματα περιπλέκονται γιατί δεν έχει καμία σήμανση το τρέιλερ. οπότε πήγαινε σε έναν μηχανολόγο που την κάνε αυτή την δουλειά και θα σου κατατοπίσει. Υπόψιν ότι μπορεί να σου αρνηθεί την εργασία αυτή λόγω του ότι δεν έχει κανένα συνοδευτικό χαρτί. Αν το είχες αγοράσει από κατασκευάστρια εταιρία συνοδευόμενο με όλα τα απαραίτητα χαρτιά όλα θα ήταν πιο απλά.
  8. Αν το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στη συγκεκριμένη συσκευή (τηλεόραση) και όχι σε άλλες μεταλλικές συσκευές τότε μάλλον είναι πρόβλημα συσκευής. Από την περιγραφή σου πάντως με έχεις μπερδέψει. Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας δεν είναι συνδεδεμένος στη γείωση (αναφέρεις ότι δεν έχει συνδεθεί το κιτρινοπράσινο καλώδιο). Από την άλλη, αναφέρεις ότι οι σωλήνες ύδρευσης είναι γειωμένοι. Άρα το υδραυλικό σου σύστημα, ασφαλίζεται έναντι διαρροής ρεύματος από τη γείωση των σωλήνων? Έχεις δοκιμάσει μία άλλη μεταλλική συσκευή (πχ μίξερ- που να έχει αρσενικό φίς με γείωση) να την τοποθετήσεις σε πρίζα με γείωση? Τι συμπεριφορά έχει?
  9. Από τη στιγμή που είναι μεταλλικό, τότε ναι, μπορεί να σε "τσιμπάει" το ρεύμα. Αν το "τσίμπημα" υπάρχει και στις βρύσες τότε πρέπει να ψαχτείς για διακοπή ουδετέρου πριν τον μετρητή σου. Αν δεν έχεις "τσίμπημα" στις βρύσες, τότε κάποιο πρόβλημα έχει η τηλεόρασή σου και εμφανίζει τάση στο μεταλλικό της μέρος. Όπως τα περιγράφεις, φαίνεται να είναι συνδυασμός συσκευής και γείωσης δικτύου τροφοδοσίας (αφού στις αγείωτες πρίζες δεν τον παρουσιάζει). Υ.Γ. έχεις ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στο σπίτι σου? αν ναι, έχει συνδεθεί επάνω του το κιτρινοπράσινο καλώδιο του αγωγού προστασίας?
  10. Καλημέρα φίλε Κώστα, κατ' αρχάς να τα πάρουμε ένα ένα: πως γίνεται να σε "τσιμπάει" το ηλεκτρικό ρεύμα σε τηλεόραση πλαστική? (είναι όντως εντυπωσιακό αυτό). Πέραν τούτου, αυτό το "τσίμπημα" σε βρύσες κατά κύριο λόγο (ή συσκευές με μεταλλικά μέρη), "μαρτυρά" διακοπή ουδετέρου πριν το ρολόι του σπιτιού σου (και επιστρέφει την τάση μέσω του αγωγού προστασίας στο μεταλλικό περίβλημα των συσκευών) το οποίο πρέπει να αναφερθεί στον ΔΕΔΔΗΕ για έλεγχο (οι συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν δεν στο ανέφεραν σαν ενδεχόμενο?) Αυτό με το ups δεν το πολυκαταλαβαίνω. Λέγοντας διαρροή, λογικά αναφέρεσαι στην αίσθηση του "τσιμπήματος". Αυτό θεωρητικά συμβαίνει γιατί όταν τροφοδοτείς μέσω της μπαταρίας- inverter του ups, το σύστημά σου δεν είναι πλέον σε επαφή με τη γη (σκέψου το σα να είναι δίκτυο από μετασχηματιστή γαλβανικής απομόνωσης). Αυτή η ερμηνεία έρχεται ως συμπλήρωμα αυτού που αναφέρεις για τις δύο αγείωτες πρίζες (όπου δεν εμφανίζεται η αίσθηση του "τσιμπήματος". Αλλά και πάλι, απορώ πως σε "τσιμπάει το ρεύμα σε μία τηλεόραση με πλαστικό περίβλημα..... Βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Didonis
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής απορία: αν σε ένα κύκλωμα γαλβανικά απομονωμένο (Μ/Σ απομόνωσης 230/230) γειώσω τα μεταλλικά μέρη των φορτίων (σύνδεση δηλαδή του σασί τους με απλά λόγια με τον κιτρινοπράσινο αγωγό της εγκατάστασης του πρωτεύοντος κυκλώματος που έχει ουδετερογείωση) προκύπτει κάποιος κίνδυνος? Ή απλά είναι άσκοπο? γνωρίζω ότι το πρότυπο ΕΛΟΤ60364 (εξέλιξη του HD384) απαιτεί ισοδυναμική σύνδεση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.