Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dimitris-13-

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimitris-13-'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πάνω κάτω αυτό υποψιαζόμουν και εγω οτι συμβαίνει, βέβαια ειμαι δηλωμένος στην εταιρία ως Μηχανικός παραγωγής - επόπτης βάρδιας όχι ως χειριστής, ωστόσο θα το ψάξω και περισσότερο μέσω ΕΤΕΕΜ, ευχαριστώ παρα πολύ παντως για τις διευκρινίσεις σας.
  2. Συνάδελφοι καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω άν σαν Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ έχω το δικαίωμα να χειρίζομαι κλάρκ για ανύψωση υλικών κ.λ.π. Ρωτάω διότι εργάζομαι ως Μηχανικός Παραγωγής και ο εργοδότης μου με διαβεβαίωσε ότι ως Μηχανικός επιτρέπεται να χειρίζομαι το κλάρκ δίχως καμία άδεια.
  3. Kαι ομως συνάδελφε υπάρχουν και αφεντικά που χρεώνουν πένσες, εξαρτήματα, και ελλείμματα παραγωγής στον Μηχανικό παραγωγής, ως κύριο υπεύθυνο για μη σωστή εποπτεία (και φυσικά δεν χάνονται καθε μερα εργαλεία κ.λ.π.), για να μήν σου πώ τι γίνεται εάν τολμήσεις να κάνεις με τα χεράκια σου μια βαθμονόμηση σε πίνακα μηχανής(που φυσικά και είναι μέρος των αρμοδιοτήτων σου και του πεδίου γνώσης σου) για καλύτερη απόδοση ζύγισης κλπ, έχεις σκάψει το λάκο σου για ότι κακό μπορεί να συμβεί στην συνέχεια.
  4. Συνάδελφε βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση και κατανοώ απόλυτα όσα περιγράφεις, θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω εάν το αφεντικό σου, σου κρατούσε χρήματα απο το μισθό σου για ζημιές παραγωγής κατα την εποπτεία σου (π.χ. να χάσεις ενα εργαλείο, ή να σπάσει στα χέρια σου μια πένσα, ή να σπάσει ένα πυρίμαχο τζαμάκι κατά την λειτουργεία της παραγωγής, πράγματα δηλαδη που συμβαίνουν έκτακτα παντού και δεν έχουν να κάνουν απόλυτα με κακή συντήρηση κλπ).
  5. Μηπως γνωριζει καποιος που ακριβως γινονται σεμιναρια ενεργειακων επιθεωρητων στην Αθηνα για να δηλωσω συμετοχη.Θα ηθελα αν γνωριζει καποιος να μου στειλει κατι σε link και να ειναι στην Αθηνα (οχι Χαλκιδα - λιβαδεια κτλπ).Ευχαριστω εκ των προτερων.
  6. Βρηκα ακριβως το αποσπασμα που ισχυει απο 1-1-2011 για ασανσερ και αδειες απο Δημους ριχτε μια ματια εδω σελ 2 παραγραφω 19. http://patt.gov.gr/odigos/files/Dimi.pdf
  7. Αρκει να καταθεσεις την συνολικη Μελετη του ασανσερ της πολυκατοικιας στην περιφερεια που ανηκει το ακινητο σου, για να στην θεωρησουν και να προχωρησεις στην κατασκευη του. (οσο γι ατον φιλο, προσφατα επισκεπτηκα την περιφερεια μου και μου ειπαν ακριβως αυτο, οτι δηλαδη μονομ οι περιφερειες θεωρουν αδειες ασανσερ, ωστοσο δεν βαζω το χερι μου στην φωτια γιατι ειναι γνωστες οι πολιτικες της γραφειοκρατειας και της παραπληροφορισης καμια φορα παντως μεχρι τα τελη του 10 που θεωρησα τελευταια φορα αδεια, ισχυε η Νομαρχια)
  8. Εστω οτι ειμαι παρανομος (σε καμια περιπτωση και δεν το επικροτω ) η σφραγιδα της μελετης μου μπορει να περιεχει ΑΦΜ, ΔΟΥ, ονομα, διευθυνση και Αρ. Αδειας αντι για Αρ.Μητρ. ΕΕΤΕΜ?
  9. Αρμοδιοτητα για οποιαδηποτε κατασκευη - μελετη ασανσερ ειναι η νομαρχιες (πλεον περιφερειες), αυτες ποια εγκρινουν οποιαδηποτε μελετη τετοιου ειδους.
  10. Και αν εισαι ιδιωτικος υπαληλος (ως μηχανικος σε καποια εταιρια), και θελεις να κανεις απλα μια δουλεια ακομα, οπως οι συνηθες μελετες αεριου τι γινετε? Αναγκαζεσαι να γραφτεις και να κανεις εναρξη στην εφορια, ενω εχεις ειδη μια δουλεια, αν το σκεπτομαι λαθος παρακαλω απαντησε μου..
  11. Φιλε μου εφοσον εχω ειδη Αρ. Αδειας για ποιον λογο να γραφτω στην ΕΕΤΕΜ? Υποτιθετε πως η νομαρχια πιστοποιει την υπαρξη μου ως Μηχανικος στα μητρωα τας, αλλωστε απόσο γνωριζω η ΕΕΤΕΜ θα ηθελε να ειναι το επιμελητηριο των των πτυχιουχων, ωστοσο μεχρι τωρα παραμενει ενας δυναμικος συλογος Μηχανικων τιποτε παραπανω (αναγνωρισμενο κρατικα, δυστηχως).
  12. Παιδια ειμαι Μηχανολογος Μηχανικος ΤΕ, ξερει κανεις αν εκτος απο τον αρ. αδειας που εχω παρει απο την αδεια ασκησεως επαγγελματος απο την νομαρχια χρειαζομαι κατι ακομα να προσθεσω στην σφραγιδα μου για να υπογραφω αδειες και μελετες οπως εγκαταστασεις φυσικου αεριου - υδρευσης - αποχετευσεις κ.λ.π. Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει ειναι αναγκη ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
  13. Παιδια μηπως ξερει κανεις αν ενας Μηχανολογος Μηχανικος ΤΕ που εχει αναλαβει μελετες φυσικου αεριου-υδρευσης-αποχετευσης κ.α., μπορει να τις υπογραψει με το να εχει μονο την αδεια εξασκησεως επαγγελματος απο την νομαρχια και τον αριθμο αδειας στην σφραγιδα του, χρειαζεται κατι αλλο περαν αυτων?? (Οσον αφορα τν ΕΕΤΕΜ θεωρω πως δεν μπορει να σου δωσει αρ.αδειας ή κατι αλλο για να υπογραψεις μελετη, περαν συνδικαλιστικων δυναμεων που αφορα τους αγωνες μας ,αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστεμε, οποιος γνωριζει κατι τον ευχαριστω εκ των προτερων).
  14. Παιδια, ευχαριστω παρα πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας.
  15. Μηπως γνωριζει καποιος τις ενέργειες που πρέπει να κάνω για να μπορώ να υπογράφω έργα και μελέτες, ως ελέυθερος επαγγελματίας, πρέπει να δηλοθώ κάπου ώστε ν αυπογράψω για παράδειγμα μια μελέτη φυσικού αεριου για μια οικία που έχω αναλάβει. Θα σας παρακαλούσα αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει υπενθιμίζω ειμσαι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.