Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

supermama

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    κάπου μέσα στα πέλαγα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

supermama's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. δεν υπάρχει ελάχιστη απόσταση, απλά θα πρέπει να εγγράφεται κτίσμα διαστάσεων 5,00x10,00μ. αν θυμάμαι καλά
  2. Το τοπογραφικό δεν έχει σχέση με την ελάχιστη αμοιβή, όσο βγει πληρώνεις. Στην περιπτωσή σου είσαι ούτως ή άλλως πλέον της ελάχιστης αμοιβής (5000x[λ]0,21399=1.070Ε). Για το λόγο αυτό και στο ΤΕΕ στις μεταβατικές διατάξεις για αμοιβή τοπογραφικού στέλνεις την Αίτηση 2. Γενικότερα η αμοιβή για το τοπογραφικό είναι πλέον της ελάχιστης αμοιβής, πχ. βγάζεις άδεια για αποθήκη 5τμ = ελάχιστη αμοιβή για τα κτιριακά (μελέτη/επίβλεψη αρχ/κών-στατικών-παθητ. πυροπρ.) + τοπογραφικό).
  3. για να θεωρηθεί άρτιο & οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση το αγροτεμάχιο στα 750τμ πρέπει η επαρχιακή οδός να υφίστατο κατά το χρόνο δημοσίευσης του ΠΔ24/31-05-1985 γηπέδου (να μην έγινε διάνοιξη μετέπειτα) και ο χρόνος δημιουργίας του (πχ διανομή) να είναι πριν από την 12-11-1962 με ελάχιστο πρόσωπο 10μ. Ως "νόμιμο" τοπογραφικό τι εννοείς -πρόσφατη εμβαδομέτρηση?? και πως προκύπτει αυτή η διαφορά (δεν υπάρχει διανομή)? Το συμβόλαιο στηρίχτηκε σε παλαιότερο τίτλο ιδιοκτησίας -υπήρχε συνημμένο τοπογραφικό (για τα αγροτεμάχια δεν απαιτείται πάντα τοπογραφικό στη σύνταξη του συμβολαίου)
  4. Τη συνταγή ο π ω σ δ ή π ο τ ε !!!!!! (φάνταζομαι χωρίς να χρειαστεί να κάνω τρίτο ) Για τα άλλα συμφωνώ. Συγχαρητήρια στην ηρωίδα γυναίκα σου για το φυσικό τοκετό (δις & σας εύχομαι τρις)! έκανα 14+ ώρες να γεννήσω δε θα άντεχα χωρίς επισκληρίδιο
  5. maria76 Μ' έναν πόνο & Καλή δύναμη για τη συνέχεια (μετά αρχίζουν τα δύσκολα -ελπίζω οι γιαγιάδες να 'ναι σε "φόρμα" & ετοιμότητα ) Κατά την κύηση το ΤΣΜΕΔΕ καλύπτει: -Φάρμακα (και συμπληρώματα:σίδηρο-φολικό-ασβέστιο-κλπ) -Μικροβιολογικές εξετάσεις (κάθε μήνα) Για καρδιολόγο και οφθαλμίατρο πρώτη φορά ακούω -φαντάζομαι όμως ότι συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι και κατά συνέπεια με το κατάλληλο παραπεμπτικό/γνωμάτευση θα έχεις επιστροφή. Επισκέψεις κατά την κύηση στο γυναικολόγο (ανά μήνα -περί τα 500Ε σύνολο +200Ε για αυχενική διαφάνεια και PAPP-A +150Ε για υπέρηχο Β επιπέδου +60Ε για παρακολούθηση σε καρδιοτοκογράφο τον τελευταίο μήνα) - έξοδα τοκετού κλινικής (γύρω στα 2.200 για φυσιολογικό τοκετό σε δίκλινο απλό +150Ε αναισθησιολόγος για επισκληρίδιο + 140Ε παιδίατρος +80Ε για προαιρετικές εξετάσεις του μωρού +160Ε για φωτογραφίες πήρα και για τις γιαγιάδες -μεγάλη "μηχανή"), αμοιβή γυναικολόγου για τοκετό (800Ε) -& βλαστοκύτταρα (1800Ε -εκ των υστέρων έμαθα για εταιρίες με 1500) ΔΕΝ επιστρέφεται τίποτα -αντ' αυτών σου δίνουν τα 2500Ε. Χώρια οι μικροβιολογικές & τα φάρμακα -κάτσε και υπολόγισε !!!!! Δεν πιστεύω να ξέχασα τίποτα!! Extra φυσικά το θήλαστρο (το 'θελα και ηλεκτρικό -απάτη δεν το χρησιμοποίησα τζάμπα τα 70Ε) & ο νεφελοποιητής (στα 350Ε -ούσα αλλεργική από τη μία, χειμώνας/ιώσεις από την άλλη για να μην παίρνω φάρμακα -εισπνοές με φυσιολογικό ορό τέλειο -θα χρειαστεί και για το μωρό σίγουρα -επιστρέφουν γύρω στο 70% αν και μου 'χαν πει για όλο το ποσό). Ελπίζω να μη σε κούρασα και φυσικά να μην απογοητεύτηκες γιατί μετά αρχίζουν τα Έξοδα!! Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη ευτυχία: "είναι σαν η καρδιά μου να φόρεσε ένα πρόσωπο και να βγήκε στον κόσμο". Για περισσότερα δες εδώ http://www.tsmede.gr/indexx.asp?page=2
  6. PetroS_ έχω αρκετές φορές ζητήσει από το ΤΕΕ τα ίδια ακριβώς και το "θέμα" τακτοποιήθηκε αυθημερόν. Τηλεφωνείς Αθήνα (το πιο δύσκολο είναι αυτό -να βγάλεις γραμμή) και σε ένα μισάωρο το πολύ σου στέλνουν τον κωδικό. Μου κάνει εντύπωση
  7. nouri 1)η πέργκολα νοείται "ανοιχτή", χωρίς επιστέγασμα (ασχέτως υλικού), όπως περιγράφεις την κατασκευή που έκανες την "κόβω" για η/μ χώρο. 2)η ένστασή σου δε νομίζω ότι μπορεί να βασιστεί κάπου - τι θα επικαλεστείς? 3)πρώτα βγαίνει το πρόστιμο αυθαιρέτου (μετά την αυτοψία), πληρώνεις το πρόστιμο ανέγερσης και σε περίπτωση που εκδόσεις σχετική άδεια δεν γλιτώνεις το πρόστιμο διατήρησης (ανά έτος).
  8. Πριν γίνουν οι αλλαγές που περιγράφεις ρώτα στην Πολεοδμία εάν υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις για τον παραδοσιακό οικισμό (πχ. αναλογία πλάτους/ύψους ανοίγματος, μεγ. ποσοστό ανοιγμάτων επί της της όψης, υλικά, κλπ) .
  9. Σε παρόμοιες περιπτώσεις κάνω διαφορά προϋπολογισμού στις μελέτες που έγιναν κατά την έκδοση της αρχικής άδειας. Στις μελέτες όμως παθητικής - ενεργητικής πυροπροστασίας - ύδρευσης & αποχέτευσης βάζω όλον τον νέο προϋπολογισμό (επί του αντίστοιχου πάντα πσοοστού). Αναλυτικό προϋπολογισμό κάνω μόνο για το ΙΚΑ (ένσημα). Καλύτερα να ρωτήσεις τον υπάλληλο που θα κάνει έλεγχο φορολογικών.
  10. για τη νομοθεσία δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή ακριβώς. Ότι θυμάμαι (πέρασαν και δύο χρόνια από όταν ασχολήθηκα) είναι : 1. Περνάς ΕΠΑΕ (αίτηση ιδιοκτήτη οικοπέδου εντός του οποίου κείται το δέντρο/α, τεχνική έκθεση όπου περιγράφεις το δέντρο -είδος/ηλικία/θέση, τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η κοπή του, φωτογραφίες (εάν έχει προκαλέσει βλάβες/φθορές/οτιδηπότε, απόσπασμα χάρτη όπου αποτυπώνεται με αποστάσεις το σημείο όπου βρίσκεται). Παρόλο που είναι σε ιδιόκτητο χώρο μπορεί να συναντήσεις δυσκολία και αντιδράσεις. 2. Εφόσον εγκριθεί η κοπή ενημερώνεις το Δήμο και τη ΔΕΗ (να κλείσει ο δρόμος, κόβεται η γραμμή στην περιοχή) 3. Έμπειρο προσωπικό (προτίμησα υπάλληλο δασαρχείου που είχε εμπειρία, φορτηγό με γερανό ή κουβά -εκτός εάν η ΔΕΗ έχει τα μέσα οπότε μπορεί μετά από συνεννόηση να κάνει συνεργείο της την κοπή) Ελπίζω να βοήθησα
  11. Με ένα μωρό (βρεφάκι αγκαλιάς) τολμώ να ελπίζω σε Σύμη-Ρόδο (κυρίως διακοπές) - Σύβοτα/Πάργα (για Σ/Κ) - Κάτω Κουφονήσι (Φθινόπωρο) & ολίγο από Χαλκιδική (ίσως -πάλι Σ/Κ) !!!!!
  12. Σε περίπτωση προσθήκης δεν πληρώνεις πάλι τον περιβάλλοντα χώρο (πληρώνεται μία φορά), στο ΙΚΑ βάζεις σαν περιβάλλοντα χώρο τη νέα καλυπτόμενη επιφάνεια της προσθήκης. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις στο ΙΚΑ όλο τον ακάλυπτο εξαρχής, ενώ δεν τον χρησιμοποιείς. Κάθε φορά βάζεις την πραγματοποιούμενη καλυπτόμενη επιφάνεια. Μπορούν να σου το βεβαιώσουν και από το ΙΚΑ.
  13. ΤΥΠΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γυναίκα DIAL-UP: γυναίκα με αργή και δύσκολη πρόσβαση. Γυναίκα DSL: γυναίκα με γρήγορη πρόσβαση, αρκεί να διαθέτεις τους απαραίτητους πόρους. Γυναίκα SERVER: γυναίκα πάντα απασχολημένη όταν τη χρειάζεσαι. Γυναίκα WINDOWS: όλοι παραδέχονται ότι δεν λειτουργεί καλά αλλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτή. Γυναίκα LINUX: γυναίκα ελευθέρων αρχών, που δεν χρειάζεσαι λεφτά για να την αποκτήσεις, αλλά απαιτεί πολύ διάβασμα για να συνεργάζεστε απρόσκοπτα. Γυναίκα D.O.S.: όλοι την έχουν χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά, αλλά κανείς δεν τη θέλει πια. Γυναίκα BACKUP: είχατε πιστέψει ότι διέθετε όλα όσα σας χρειάζονται, αλλά τη κρισιμότερη στιγμή πάντα κάτι έλειπε. Γυναίκα SCREENSAVER: αν και δε χρησιμεύει σε τίποτα, είναι διασκευαστική. Γυναίκα MULTIMEDIA: τα κάνει όλα να φαίνονται όμορφα. Γυναίκα RAM: μόλις χωρίσετε, ξεχνάει όλα όσα έχετε κάνει μαζί. Γυναίκα HARD-DISK: θυμάται τα πάντα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Γυναίκα MOUSE: λειτουργεί μόνο αν τη χτυπάς και τη κακομεταχειρίζεσαι. Γυναίκα PASSWORD: νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που τη γνωρίζει, παρ’ όλο που τη γνωρίζει κι ο άλλος μισός πληθυσμός. Γυναίκα MP3: θέλουν όλοι να τη “κατεβάσουν” απ’ άλλους άνδρες. Γυναίκα VIRUS: γνωστή κι ως σύζυγος, έρχεται εκεί που δεν τη περιμένεις, εγκαθίσταται και καταναλώνει όλα τα αποθέματα. Αν επιχειρήσεις να την απεγκαταστήσεις, αναγκαστικά θα χάσεις κάποια αρχεία, αν δε προσπαθήσεις θα χάσεις τα πάντα. Γυναίκα E-MAIL: τα 9 στα 10 από αυτά που σου λέει, είναι εντελώς άχρηστα. Γυναίκα Service Pack: Μοιάζει με την πρώην σου αλλά υποτίθεται ότι έχει λιγότερα προβλήματα. Τελικά ανακαλύπτεις ότι έχει διαφορετικά. Γυναίκα browser: Της εμπιστεύεσαι τη πιστωτική σου; Γυναίκα trojan: Μεταμφιέζεται σε μια γλυκιά και καλή κοπέλα για να τη βάλεις σπίτι σου. Μόλις μπει δείχνει τον πραγματικό της εαυτό. Γυναίκα anti-virus: Είναι η γυναίκα που σου έρχεται μετά τη γυναίκα virus. Ενίοτε και πριν από αυτή. Γυναίκα firewall: Δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της. Γυναίκα wikipedia: Ξέρει πολλά κόλπα, αλλά δεν είσαι σίγουρος ποιος της τα έμαθε κι αν τα κάνει σωστά. Γυναίκα netmod: Στη φορτώσανε με προξενιό. Γυναίκα outlook: Είναι ανοιχτή σ’ όλα! Γυναίκα scanner: Στην αρχή την ήθελες πολύ. Τελικά δεν τη χρησιμοποιείς και τόσο συχνά. Γυναίκα laptop: Σε ακολουθεί όπου πας. Γυναίκα desktop: Την αφήνεις σπίτι να κάνει δουλειές και βγαίνεις με τους κολλητούς σου! Σε περιμένει αναμμένη!
  14. Στη ΔΟΥ που υποβάλλει δήλωση ο ιδιοκτήτης του έργου. Εννοείς τα χαρτιά για την Πολεοδομία, τη ΔΟΥ ή τη ΔΕΗ?? Αρχικά θεωρείς την ΟΑ για οριστική σύνδεση (επίβλεψη, τεχνική έκθεση, ΥΔ, φωτογραφίες, βεβαίωση υδραυλικού, κλπ.) Παίρνεις από τον οικείο Δήμο βεβαίωση όπου αναγράφονται τα τμ του έργου (προσκομίζεις αντίγραφο της αδείας και εάν πρόκειται για πολυκατοικία πίνακα ποσοστών συνιδιοκτησίας). Στη ΔΟΥ πηγαίνεις τα τιμολόγια -φωτοτυπίες (να αναγράφεται το όνομα του ιδιοκτήτη, και ημερομηνία μετά την έκδοση της αδείας, εάν είναι ιδιώτης μετράει και το ΦΠΑ εκτός από τις ΑΠΥ, εάν είναι εταιρεία ή κρατάει βιβλία λαμβάνεις υπόψη μόνο το καθαρό ποσό). "Μετράνε" και οι καταστάσεις του ΙΚΑ (μέχρι ποσοστού 20%, χωρίς να είσαι υποχρεωμένη να έχεις "κλείσει"/τελειώσει.) Εάν συμπληρώνεις το ποσό του ΕΚΚΟ δε χρειάζεται να κόψεις ΑΠΥ για τεχνικά (εξαρτάται από την εφορία). Σε κάθε περίπτωση ΑΠΥ για εκσκαφές και ηλεκτρολογικά. Καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις αποδείξεις απ΄οταμειακή (κάποιες ΔΟΥ τις δέχονται άλλες όχι). Συμπληρώνεις το έντυπο Δήλωση εργασιών (υπάρχει στα προγράμματα αμοιβών και στις ΔΟΥ) ανά κατηγορία σύμφωνα με την κατανομή που είχες κάνει στον αρικό πίνακα/ΕΚΚΟ. Συμπληρώνεις τον τελικό πίνακα (κάποιες ΔΟΥ θέλουν το σύνολο 1000 άλλες αναλογικά με το προκύπτον "άνοιγμα"). Τα τιμολόγια χωρισμένα ανά κατηγορία, τη Δήλωση εργασιών, τον τελικό πίνακα, θεωρημένο αντίγραφο της ΟΑ και αίτηση (υπάρχει στη ΔΟΥ) τα πας στην εφορία. Στη ΔΕΗ πηγαίνεις: αντίγραφο θεωρημένο της αδείας, τις βεβαιώσεις από το Δήμο και τη ΔΟΥ, σχέδιο ηλεκτρολόγου. Τα τιμολόγια εάν δεν μπορείς να τα κάνεις μόνη τα αναλαμβάνουν και οι λογιστές. (εγώ δεν παίρνω χρήματα από τους πελάτες μου) Τώρα από ότι έχω καταλάβει πολλά διαφοροποιούνται ανάλογα την περιοχή. Δε μου 'ρχεται αυτή τη στιγμή κάτι άλλο, ελπίζω να βοήθησα.
  15. Δε χρησιμοποιείς τον αρχικό κωδικό και ζητάς νέο κωδικό
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.