Μετάβαση στο περιεχόμενο

masbass

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. με το σβουρακι ετριψα μεγαλο μερος του δαπεδου (πολλες και συχνες γραμμες παντου) και οντως εγινε ο χαμος απο σκονη -ευτυχως δεν ειχα βγαλει ακομα την πορτα και δεν πηγε παραμεσα. Στα σημεια που εχει τριφτει με σβουρακι προσεξα οτι η κολλα ακομα και νωπη με το που επεφτε γαντζωνοταν και δεν εφευγε σε αντιθεση με τα σημεια που ηταν σκετο μωσαϊκο και την καθαριζες χωρις πολλα πολλα με μια σπατουλα. Αφου στεγνωσε την επομενη μερα βεβαια οση περισσευε εδω κι εκει ειχε γινει συμπαγης. Το σκεφτηκα να ριξω χτυπηματα μ'ενα ματσακώνι που εχω αλλα φοβαμαι μη βγει κανα μεγαλο κομματι και καλο ειναι ν'αποφυγω μεγαλα γεμισματα με κόλλα, πέρα απο το 1 cm παχος max. που δινει ο κατασκευαστης.
  2. ειναι παλιο μωσαϊκό που δεν έχει γυαλιστει ποτε (αν το δεις υπο γωνία φαίνονται σκασιματα παντου και λειπουν πετραδακια) αλλα ετσι κι αλλιως θα το περασω μια με το σβουρακι να φάω την επιφανεια για να πιασει οσο το δυνατον καλυτερα.
  3. Τελικα μιλησα με την Kerakoll και οντως η Flex ειναι γι αυτη τη χρηση (και δεν τζογαρω να βαλω την Super-K, την κραταω για κατι αλλα που θελω να βαλω στον τοιχο της κουζινας Σε απάντηση της τεχνικής σας ερώτησης για συγκόλληση κεραμικών πλακιδίων πάνω σε μωσαϊκό η ενδεικνυόμενη λύση είναι το συγκολλητικό υλικό Η40 Flex. Απαραίτητη προυπόθεση είναι το μωσαϊκό να είναι καθαρό και στεγνό. Χρήση του συγκολλητικού Super-K γίνεται μόνο σε απορροφητικά υποστρώματα και άρα δεν είναι κατάλληλο για εφαρμογή πάνω σε μωσαϊκό ούτε προβλέπεται η χρήση ασταριών πρόσφυσης γι' αυτόν το λόγο.
  4. ενδιαφερον αυτο με το ασταρι, θα το εχω υπ'οψιν μου. Ειχα βαλει (σαν βοηθος του μαστορα) πλακακια στο πατωμα 14 μπανιων σε συγκροτημα με ενοικιαζομενα που εχτιζε φιλος πριν λιγα χρονια και θυμαμαι την διαδικασια απλα δεν ξερω τις λεπτομερειες που πρεπει να προσεξω σε υλικα. Τοτε τα ειχε διαλεξει ολα ο τεχνιτης κι εγω μονο εκοβα, κολλουσα κλπ.
  5. Κι εγω αυτο σκεφτομαι, ενα περασμα με ασταρι κακο δε κανει, και προκειμενου να μη πιασει καλα η κολλα σε καποια σημεια ας περιμενω 2-3 μερες να το περασω (κι ας τρωγομαι να το βαλω μπρος - ειναι αηδια αυτο το πατωμα). Τι ειδος ασταρι ζηταω; Υπαρχει καποιος ορος που πρεπει να ζητησω συγκεκριμενα; Επίσης, τα πλακακια ειναι 20x20 cm, κεραμικά, και θα εχουν 2mm αρμό. Τι δοντι πρεπει να εχει η σπατουλα; Αλλοι μου λενε για πολυ μικρό (4-6 mm), αλλοι για πιο μεγαλο (8-10mm)... Στις ακρες δεν θα εχει σοβατεπί αλλα θα τελειωνει στο πλακακι του τοιχου (οχι ακριβως στο πλακακι, θα εχει ενα κενο 4mm για αρμο διαστολών). Αυτο το κενό γυρω γυρω με τι το γεμιζω; Κολλα πηρα την Kerakoll Super K και της ιδιας εταιρειας αρμοστοκο τον Fugabella Porcelana 0-8, επωνυμη μαρκα ειναι, φανταζομαι ειναι οκ. Ο χώρος είναι περίπου 4 τετραγωνικά κι εχει πιο ψηλα τις ακρες απεναντι απο τη γωνια με το σιφωνι για να βγουν οι ρυσεις, σε τοσο μικρο χωρο ετσι κι αλλιως δεν φαινονται (τις προσεξα τωρα που αδειασα τον χωρο και μετρησα λιγο με το αλφαδι).
  6. Καλημερα, θελω να βαλω κεραμικά πλακάκια 20x20 στο μπανιο οπου τωρα το υποστρωμα ειναι παλιό μωσαϊκό με ψιλή ψηφίδα (το κλασικο που εχουν ολα τα σπιτια 35+ ετων, δεν έχει γυαλιστεί ποτέ). Το ερώτημα είναι αν χρειάζεται κάποιο ασταρι για ενισχυση προσφυσης για να πεσει μετα επανω η κόλλα ή αν δεν ειναι απαραιτητο το αστάρι, μπαινει κατευθειαν η κολλα πανω στο μωσαϊκό. Έχω κάνει πολλαπλά σφουγγαρίσματα με αλκαλικό υγρό αφαίρεσης παρκετίνης και όξινο υγρό για άλατα, σκουριες κλπ (τα ξέβγαλα όλα προσεκτικά) οποτε το μωσαϊκό δεν εχει βρωμιές και σκόνες. Ευχαριστω
  7. Καλησπερα, εχω ενα μικρο οικοπεδο (600 τ.μ) στην Αναβυσσο Αττικης, ειναι εκτος σχεδιου στην περιοχή μεταξυ Αναβύσσου και Σαρωνίδας (δείτε χάρτη περιοχης στα Google maps) και θέλω να ρωτήσω αν γίνεται υδροδότηση. Δεν έχω σκοπο να χτίσω (ούτε καν ρεύμα ή αποχέτευση δεν θέλω), απλά να φυτέψω μερικά φυτά και δέντρα και να βάλω ένα αυτόματο πότισμα. Αν δείτε, έχει κανονικά δρόμους κι έχει χτιστεί αρκετά η περιοχή αυτή, απλα δεν ξέρω αν ολοι αυτοι εχουν υδρευση απο ΕΥΔΑΠ ή γεωτρήσεις. Επίσης, αν γίνεται να μπει ρολόι νερού ποιός ορίζει σε ποιό σημείο του κτήματος θα μπει; Η πρόσοψη βλεπει σε δρομο, οι πλαγιες οψεις σε αλλα οικοπεδα, απλα θα με βολευε να μπει σε συγκεκριμενο σημειο κοντα στην εισοδο δεξια της προσοψης. Ξερετε επισης αν εχει καποια εξοδα εγκαταστασης/μελετης ή απλά κανω μια αιτηση (στο Δημο; στην ΕΥΔΑΠ και πληρωνω τα διμηνιαια που ερχονται μετα; Ευχαριστω
  8. Καλημέρα, είμαι διαχειριστής σε πολυκατοικια 4 οροφων και θελουμε να κανουμε καποιες επισκευες σε σοβαδες + βαψιμο. Καθως θα χρειαστουν οπωσδηποτε σκαλωσιες, δεν τη γλυτωνουμε την αδεια βαφης και τα εξοδα που συνεπαγεται. Πηγα πολεοδομια, βρηκα τις προσοψεις, καναμε την αιτηση και τωρα θα μου φερουν τα χαρτια που λενε ποσο ΙΚΑ αντιστοιχει στην επιφανεια που εχει το κτιριό μας για να παω να το πληρωσω, να προχωρησουμε στα φορολογικα και να βγει η αδεια. Το ΙΚΑ αν θυμαμαι καλα βγαινει γυρω στα 2500 euro (νομιζω 45 μεροκαματα, δεν ειμαι σιγουρος γιατι μου τα ειπαν απ το τηλεφωνο). Κι εδω ειναι το θεμα. Αυτο το ΙΚΑ δεν ειναι μεσα στο κοστος του εργολαβου; Τον πηρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι αυτος, καθως εχει συνεργειο σε πληρη απασχοληση και δεν το φτιαχνει μονο για το εργο της πολυκατοικιας μας, τους πληρωνει κανονικα τα ενσημα κι ακομη κι αν τα πληρωσουμε αυτα του ΙΚΑ, δεν μπορει να τους τα επικολλησει και πανε χαμενα. Ξερει καποιος να μου πει αν γινεται πχ. με μια υπευθυνη δηλωση ή καποια διαδικασια που δεν ξερω να δηλωσει ο εργολαβος στο ΙΚΑ οτι απασχολει δικο του προσωπικο κι απο εκει θα καλυφθει αυτη η αμοιβη του ΙΚΑ; Οχι τιποτε αλλο, ειναι πολλα τα λεφτα αλλα ακομη κι αν τα πληρωσουμε ειναι σκανδαλο να πανε πεταμενα αν δεν μπορει να τα περασει στους εργατες... Edit: Τελικα μολις τωρα μιλησαμε, χρειαζεται μονο μια προκαταβολη στο ΙΚΑ (περιπου 30 euro) και οχι ολοκληρο το συνολο που ελεγα παραπανω. Δεν βλεπω καποιο κουμπι διαγραφης, αν μπορει καποιος mod ας διαγραψει ολο το θεμα. Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.