Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dimtheod

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

dimtheod's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και σε μένα συνάδελφοι μπήκαν σήμερα (με 2 εργοδότες). Γνωρίζετε τη διαδικασία για την τροποποιητική δήλωση που θα χρειαστεί να γίνει για 2019, 2020?
  2. Το ίδιο εμφανίζει και σε μένα για τον 2ο εργοδοτη. Υπέβαλα τηλεφωνικά ένα αίτημα στο 1555 σήμερα το πρωι.
  3. Συνάδελφε καλησπέρα, Εγώ παλεύω πάνω από ένα χρόνο (και μέσω του συνήγορου του πολίτη) να βγάλω άκρη μαζί τους... Το πιο πρόσφατο mail που έστειλα στα [email protected], και [email protected]: Εργάζομαι στο ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός και οι κρατήσεις μου για τον κλάδο πρόνοιας του ΕΤΕΑΠ συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να υπολογίζονται ως 4% επί των μικτών αποδοχών. Η εγκύκλιος 30/2020 που εκδόθηκε στις 7.7.20 κάνει αναφορά στο Νόμο 4670/2020 με εφαρμογή από 1.1.20 ενώ δεν γίνεται καμιά αναφορά στο 2019 όπου για όλο το έτος θα έπρεπε να εφαρμόζεται ο Νόμος 4578/2018 που ορίζει κρατήσεις για τον κλάδο πρόνοιας 4% επί του κατώτατου μισθού. Βέβαια ούτε αυτή η εγκύκλιος είναι υλοποιήσιμη καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ για την αποτύπωση των νέων εισφορών Αντίθετα το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται για τους Μηχανικούς του Δημοσίου τόσο για το 2019 όσο και για το 2020 στο έγγραφο που επισυνάπτω. Τέλος να σας ενημερώσω ότι κατά την ηλεκτρονική αίτηση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας (https://www.idika.org.gr/EteaepServices/) λαμβάνω το μήνυμα "Σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνετε, δεν προκύπτει εγγραφή σας στο Μητρώο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών" Θα ήθελα να με ενημερώστε 1. για τον τρόπο διόρθωσης του λανθασμένου υπολογισμού 2. τρόπο συμψηφισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών οι οποίες στην περίπτωσή μου ανέρχονται σε ποσό των 1000 ευρώ περίπου 3. το τρόπο επιλογής άλλης ασφαλιστικής κατηγορίας σε περίπτωση που το επιθυμώ Να σημειωθεί ότι το τελευταίο έτος πολλά τα ανωτέρω έχουν κοινοποιηθεί με e-mail στις διευθύνσεις: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] από όπου είτε δεν έχω λάβει απάντηση, είτε η απάντηση είναι ανεπαρκής (π.χ. με παραπέμπουν σε άλλες διευθύνσεις ή σε τηλέφωνα συνεχώς κατειλημμένα) Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας (αν τα ανωτέρω αφορούν άλλες Δ/νσεις παρακαλώ προωθήστε τα εσωτερικά και αν είναι δυνατόν με κοινοποίηση σε εμένα). Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου καθώς από την μη εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων επι 18 μηνες υφίσταμαι οικονομική ζημία. Το παρόν αίτημα θα κοινοποιηθεί στον Συνήγορο του Πολίτη καθώς και στη Νομική Υπηρεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Πάντως η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ισχύει και για τους μισθωτούς. Στην εταιρεία μου έχει έρθει οδηγία που παραπέμπει σε αυτό το Link για την αλλαγή κατηγορίας. Το οποίο προφανώς "βλέπει" μόνο τους ελ. επαγγελματίες...
  5. Υπάρχει κάποιος μισθωτός μηχανικός που δοκίμασε να κάνει την αίτηση? Σε μένα βγάζει το μήνυμα "Σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνετε, δεν προκύπτει εγγραφή σας στο Μητρώο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών "
  6. Υπάρχει κάποιος μισθωτός μηχανικός που δοκίμασε να κάνει την αίτηση? Σε μένα βγάζει το μήνυμα Σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνετε, δεν προκύπτει εγγραφή σας στο Μητρώο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών
  7. Εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου που ουσιαστικά επαναλαμβάνει το νόμο.... Φ80020/οικ.902/Δ16.20 eggr_f_80020_19_yp_erg.pdf
  8. Καλημέρα σας,Εργάζομαι ως μισθωτός μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα και βάσει του ποσού που πληρώθηκα για τον ΙΑΝ και του εκκαθαριστικού είδα ότι δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή της κράτησης 4% για τον κλάδο πρόνοιας του ΕΤΕΑΠ. Σύμφωνα με το Ν. 4578 του 2018 (αρθρο 5) για τους μισθωτούς μηχανικούς η εισφορά υπολογίζεται πλέον επί του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου βασικού μισθού και όχι επί των μικτών. Απαιτείται να εκδοθεί κάποια εγκύκλιος για την εφαρμογή του νόμου ή θα έπρεπε ο να έχει γίνει ήδη ο επανυπολογισμός των κρατήσεων.
  9. Επισυνάπτω την επιστολή του συνηγόρου του πολίτη προς τον ΕΦΚΑ που μου κοινοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας.
  10. Κι εγώ συμφωνώ. Ξέρω μάλιστα και άλλους που ενδιαφέρονται (που δεν είναι μέλη του forum)
  11. Στη δικιά μου γράφει ασφαλισμένος, Κι εγώ δεν έχω πληρώσει ΙΑΝ - ΦΕΒ.
  12. Με βάση αυτό το συλλογισμό θα έπρεπε να είχαν σταλεί ειδοποιητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους μηχανικους ακομή και σε μισθωτούς που δεν είχαν ποτέ επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν έχει συμβεί αυτό. Απλά έχουν πάρει τα στοιχεία των δηλώσεων των εισοδημάτων του 2015 και σε όποιον είχε εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν βγάλει εισφορές, ανεξάρτητα αν αυτός κάποια στιγμη το 2015 ή το 2016 έκανε διακοπή και ξεκίνησε να είναι μισθωτός.
  13. Κείμενο e-mail που μου ηρθε από [email protected] σε αίτημα που είχα στείλει (γιατί εκτός όλων των άλλων το σύστημα με δείχνει και ασφαλισμένο στον ΟΑΕΕ ) Καλημερα σας.Το ονομα μου ειναι Ασημακοπουλος Κων/νος.Σας ενημερωνουμε οτι εχει καταχωρηθει το αιτημα διαγραφης σας απο 01/01/2017.Επειδη δεν εχει ενημερωθει το νεο μητρωο του ΕΦΚΑ σας εχει σταλει ειδοποητηριο. Μπορειτε να πληρωσετε και μερος του ποσου αυτου μεχρι να οριστικοποιηθουν οι εισφορες σας, αφου ενημερωθει το νεο μητρωο οτι δεν ειστε πλεον ασφαλισμενος στον πρωην ΟΑΕΕ.Σε περιπτωση που πληρωσετε ολοκληρο το ποσο θα ακολουθησουν συμψηφισμοι και με την εκ/ση του 2016 (δηλωση) και με το γεγονος οτι πλεον δεν εχετε την εμπορικη ιδιοτητα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.