Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Evva

Members
  • Περιεχόμενα

    134
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Evva's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν μετράνε πουθενά τα τετραγωνικά της παραχώρησης. Και τις ανταλλαγές θα πρέπει το οικόπεδο να πληρεί τις προδιαγραφές κατά κανόνα.
  2. Η περιοχή είναι το Στόμιο. Ρώτησα αν ισχύει αυτό που έγραψαν στην οικοδμική άδεια, ότι δηλαδή μετά την παραχώρηση παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο. Τα τετραγωνικά που παραχωρήθηκαν σε κοινή χρήση μετράνε τώρα κάπου?
  3. Καλησπέρα κι από εμένα. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα οικόπεδο Α εμβαδού 601τμ, για να βγει η οικοδομική άδεια έγινε με συμβολαιογραφική πράξη παραχωρηση σε κοινή χρήση τμήματος 8τμ για τη διαπλάτυνση του δρόμου. Το εναπομείνον οικόπεδο, εμβαδού 593τμ σύμφωνα με την οικοδομική άδεια παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο. 1η ερώτηση: Ισχύει αυτό? Τώρα το διπλανό οικόπεδο Β εμβαδού 1200τμ θέλει να χωριστεί στα δύο (οικισμός κάτω των 2000 κατοίκων). Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν αυτά που θα προκύψουν πρόσωπο 15μ το καθένα. Για να συμβεί αυτό θα πάρει από το οικόπεδο Α 5τμ και 1μ πρόσωπο για να αποκτήσει την αρτιότητα και θα δώσει στο Α 5τμ. 2η ερώτηση: Το οικόπεδο Α μετά την πώληση αυτή θα πρέπει να έχει εμβαδόν 600τμ ή μετράνε τα τετραγωνικά της παραχώρησης για την αρτιότητα? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ..... Ευχαριστώ
  4. πρώτον δεν υπάρχει πινακίδα 1:5000 για την περιοχή!!!!! πήγα στη ΓΥΣ και απλά δεν υπάρχει!!!!! δεύτερον, δεν κατάλαβα, όταν λες να πάρω το σκαρίφημα των ορίων του οικισμου???είναι μη οριοθετημένος, δεν υπάρχει τέτοιο σκαρίφημα.......
  5. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι γιατί ρωτάω και κανένας δεν ξέρει να μου απαντήσει.....ούτε καν η μηχανικός του δήμου....Έχω έναν οικισμό προ του 23 μη οριοθετημένο. Μέχρι που είναι το όριο, ώστε να δω αν το οικόπεοδ είναι εντός ή εκτός?
  6. Καλημερα!!! Προφανώς κάνω την ερώτησή μου σε λάθος συζήτηση, οπότε οι διαχειριστές ας την βάλουν στη σωστή, αλλά δεν ξέρω πού να την κάνω...... Ξέρει κάποιος το τηλέφωνο της πολεοδομίας στη Λαμία, όπως επίσης και της τοπογραφικής υπηρεσίας???? Έχω καλέσει σε ότι νούμερο έχω βρει αλλά δεν απαντάει κανένα.... Ευχαριστώ πολύ
  7. Εγώ το παράβολο το είχα πληρώσει τον Δεκέμβριο, και σήμερα που έκανα υπαγωγή (διορθωτική) βγήκε κανονικά το υπόλοιπο ποσό με έκπτωση Τι να υποθέσω?
  8. Καλημέρα!!! Δεν ξερω αν είναι το σωστό μέρος για αυτό που θέλω να ρωτήσω: έκανα επαναυποβολή μιας δήλωσης (από έκδοση ΟΑ σε τακτοποίηση). Τη διαφορά θα την πληρώσω εφάπαξ, αλλά μέχρι πότε μπορώ? Οι ημερομηνίες που βγάζει είναι άσχετες μέχρι 31/12 λέει.......
  9. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι γιατί έχω μπερδευτεί εντελώς: Σε οικισμό προ του 23 έχω οικόπεδο το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Σε όλη την πάνω πλευρά του οικοπέδου περνάει κοινοτικό μονοπάτι. Αν εγώ κάνω κατάτμηση, το κοινοτικό μονοπάτι αποτελεί πρόσωπο? Και αν ναι, τώρα έχει πλάτος 1,5μ, θα πρέπει να έχει πλάτος 4μ?
  10. να ρωτήσω κάτι, κατέθεσα το παράβολο 500ευρώ με σκοπό να βγάλω οικοδομική άδεια. Στη συνέχεια όμως, λόγω ανεγκέφαλου υπαλλήλου πολεοδομίας, δεν θα βγει άδεια αλλά θα πάμε για τακτοποίηση. Τώρα όμως τα τετραγωνικά είναι περισσότερα και το παράβολο είναι 1000ευρώ. Τι κάνω απλά αλλάζω από έκδοση ΟΑ σε τακτοποίηση και συμπληρώνω το ποσό που θα μου ζητήσει?
  11. Μα φυσικά και δεν είπα πως δεν υπάρχουν ορόσημα στη διανομή. Αυτό που λέω είναι πως δεν υπάρχουν στο πεδίο. Ωραία άρα μου προτείνεις με βάση τις συντεταγμένες των οροσήμων να κάνω κατάλληλες μετατροπές και να βρω νέες συντεταγμένες. Αν στο τοπογραφικό εκτός από την "θεωρητική" κατάσταση δείξω και αυτή που μου υπόδειξε ο ιδιοκτήτης θα υπάρξει πρόβλημα? και πώς θα το αιτιολογήσω?
  12. αν οι αποκλίσεις είναι μικρές τότε πράγματι βάζεις τις διαστάσεις της διανομής.
  13. δεν υπάρχουν ορόσημα στην περιοχή, οπότε πάω και αποτυπώνω το όμορα αγροτεμάχια...και ότι άλλο φαίνεται στη διανομή. Δηλαδή αν θέλει ο πελάτης να φράξει, θα φράξει με βάση τη διανομή? Σε αυτή την περίπτωση θα μπει μέσα στους άλλους και θα σκοτωθούν γιατί με τη σημερινή κατάσταση είναι όλα οκ. Για να προλάβω, όχι ότι συμφωνώ , αλλά θα δείξω στο τοπογραφικό κάτι διαφορετικό. Οπότε θα του πω τι....αυτό είναι, όχι ότι θεωρείς εσύ δικό σου..... Μου τυχαίνει πρώτη φορά και δεν ξέρω πως να το χειριστώ
  14. Λοιπόν συνάδελφοι διάβασα το έγγραφο από το ΥΠΕΚΑ προς όλες τις πολεοδομίες που ξεκαθαρίζει πως δεν πληρώνουν ΙΚΑ όσοι υπάγονται στιν νόμο 4014. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=GcWD%2f7UXfCA%3d&tabid=777&language=el-GR
  15. Λοιπόν πρώτον στο συμβόλαιο λέει πως είναι συνιδιοκτήτης εξ'αδιαρέτου στο αγροτεμάχιο. Τα κτίσματα που υπάρχουν εντός είναι όλα αυθαίρετα. Οι υπόλοιποι έκαναν τοπογραφικό μόνο το δικό τους κομμάτι και αυτό δήλωσαν. Εγώ του είπα πως πρέπει να φαίνεται ένα το αγροτεμάχιο και μετά ο καθένας να δηλώσει το δικό του σπίτι. Αυτός επέμενε πως οι μηχανικοί των άλλων λένε πως πρέπει στο τοπογραφικό να φαίνεται μόνο το δικό του τμήμα. οπότε τον έστειλα!!!!!!!!!!!! Ας πάει σε άλλο μηχανικό να του κάνει αυτό το τοπογραφικό!!!!! Σωστό ή λάθος δεν ξέρω, αλλά εγώ είμαι ήσυχη και εντάξει με τη συνείδησή μου!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.